Ha alltid i tanken att du inte kan älska någon annan innan du älskar dig själv. Det är där grunden byggs till något större och din relation till dig själv och kunskapen om den är den viktigaste byggpelaren för andra relationer som vänskap, partner och familj.

Lita på dig själv, uppmuntra dig. Ge dig den där klappen på axeln. Säg åt dig att du är bra, precis som du är. Vill du förbättra något, investera den tiden i dig. Idag när allting går i hundranittio kan det ibland vara svårt att hinna med det. Att vara stolt över vem man är.

Idag tar jag en sådan dag. En jag-dag. För att jag är bra.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Min älskade kamera verkar från och till som om den gett upp hoppet. Vi har inte lika bra samarbete längre som vi en gång haft och jag blir ledsen av att inte kunna ta de där wowiga bilderna med bra skärpedjup längre. Tack och lov fick jag låna ett objektiv av min kollega för att testa kameran, och det verkar vara som så att objektivet är det som spökar. För som på dessa två bilder visar på min katt, Skrutten, så verkar det gå bättre med ett annat objektiv.

Men då är frågan om det är värt att köpa ett nytt objektiv eller om man ska satsa full ut på en helt ny kamera då jag haft den sedan 2009?

Mvh, en uppgiven amatör.

Likes

Comments

Det finns ingenting som gör mig så berörd och tacksam som kärlek. Okomplicerad & besvarad kärlek är oslagbart och jag tror nog inte det finns något vackrare.
Därför vill jag dela med mig av ett citat från Johnny Cash, det är de små stunderna tillsammans som är dem viktiga. Glöm inte det ♥

Likes

Comments

När man har en dag ledigt vill man gärna göra allt, men ibland är det bara skönt att få ta en sväng till havet. Äta en räkmacka och bara leka loss lite med kameran. Det var inget strandväder direkt, men det var vackert ändå.

Likes

Comments

Idag ska jag ta mig till Blekinge från Malmö och tänkte att tåget var ett bra alternativ. Saker är den att jag åker tåg ganska sällan och brukar tycka att det är långtråkigt.
Men allt som oftast så hamnar jag i situationer där jag antigen blir tilltalad av någon okänd eller så sitter jag i närheten av en fantastisk diskussion mellan två människor som sekunder innan aldrig har pratat med varandra förut.


Denna gång hamnar jag bredvid en man som sitter med sin kalender i pappersform, den är full med text och man märker att han i sin ensamhet planerar. Tankarna är i full fokus och jag misstänker att det är arbetsrelaterat och att han trots sin ålder, då min reflektion säger pensionär, men hans kalender säger en driven man som älskar att jobba.

Mittemot honom sätter sig en kvinna. Också lite äldre, samtalet börjar då han av misstag sätter igång tangomusik på telefonen och inte får av ljudet.
Hon har alltid velat testa tango, men är för nervös för att testa.
Han säger något klokt om att den dagen man slutar vara nervös är dagen man närmar sig slutet. Då har man slutat utmana sig själv och utvecklingen går nedåt.
Deras olika personligheter blir så charmigt, hon är den som hittar undanflykter i olika situationer, men är sprudlande och babblig.
Han hittar möjligheter till situationerna och lyssnar noga, men man märker tydligt att han levt ett liv med huvudet på skaft, han är snabb i sina svar och ställer bra frågor.

Därefter har vi tillsammans haft tre kvart av livets alla händelser. Det har gått från barnbarn till sjuka mammor. Till kloka ord om att utseende och färg inte spelar roll. Om barnuppfostran när de var små, till dagens moderna familjer. Men inte på det där ”det var bättre förr sättet” utan verklig reflektion om hur och varför det har förändrats och från olika vinklar.

Plötsligt frågade han; Vad är dina framtidsplaner?
Jag smilade upp men fick dölja det så de inte skulle se.

Hon visste inte riktigt vad hon skulle svara, men pratade lite om en resa till Spanien, men också att hon vill vara den bästa mormor till sitt barnbarn.
Samtalet fortsätter med att han säger att man inte får glömma att ha glädje i livet, och i all planering så måste det finnas spontanitet och verklig lycka. Man får ju inte glömma att leva livet även på ålderns höst.


Jag vet att jag som person kan bli uppslukad av omgivningen men det är för att jag älskar att höra samtal om andras liv. Deras upptäckter och lärdomar. Men det absolut bästa jag vet är när två människor möts för första gången och man ser att dem hittar gemensamma intressen, det klickar, och där sitter jag som tredje person och vara en del av deras spännande möte.
Två hela liv, helt ovetandes om varandra, korsar sina vägar och förgyller sin nutid. Hur fantastiskt upplyftande är inte det?

Likes

Comments

Förra helgen fick vi äran att gå på bröllop. Skogen som vigseln ägde rum i skapade en glittrande bakgrund som ramade in det fina brudparet, Paula & Andy. Mr & Mrs Letz. Nedan är de ögonblick som jag fångade under dagen och kvällen. Sätt igång den romantiska musiken och för en stund, försvinn in i kärleksdimman.


Den sista bilden, den tackar jag Anderas Svegland för, bröllopsfotografen.

Likes

Comments

Våren har varit en intensiv period. Jag har jobbat mycket med min praktikplats samt jobbat extra på helgerna för att få ekonomin att gå ihop.
Idag, min första helt lediga dag på två veckor visste jag att sambon skulle vara iväg, jag skulle ha en helt oplanerad och orörd dag.
Förstår ni den känslan!
Så vad har jag då gjort? Vaknade vid 8, halv 9. Städade och pysslade lite hemma. Gjorde måsten som handla kattmat, pantat, sånt som "hängt över en" när man varit stressad och inte haft tid. Sen var vädret redo att spricka upp, bikinin var redo och jag drog mig ner till Ribban.
G U D O M L I G T !

Man får inte glömma sig själv i allt och bara stanna upp och göra ingenting. Det är otroligt viktigt!
Härlig helg 🌸

Likes

Comments

Det här med att ha framtidsdrömmar, jag tror nog att jag och min sambo är världsmästare på framtidsdrömmar.
Vi vill inom kort framtid ha köpt ny lägenhet. Stor, ny, fräsch, gärna med trädgård, centralt med bra pendlingsmöjligheter. Inte för dyr. Rimligt va?
Vi vill bila i Italien, åka till New York, weekends gärna flera varje år, sen såklart några coola långresor!

Förlova oss vill vi ju! Gärna gifta oss. På tal om bröllop vill vi såklart slå på stort. När det handlar om kärleken ska man det. Gärna på ett slott, med bästa fotografen och klänningen ska vi inte ens gå in på.
Fast inom samma tid skulle det varit coolt att jobba utomlands ett år, men då kanske man vill ha barn för att det inte ska bli för sent?
Ständigt behövs garderoben uppdateras och sällan tackas det nej till en AW.
Behöver jag säga att jag tror vi behöver vinn pengar eller komma ner på jorden 😂

Likes

Comments

Godmorgon!

Ni vet den känslan, man vaknar ganska utvilad och pigg men halsen känns sådär. Man ska träna senare idag och har känt peppen inför kommande träningspass i flera dagar. Ingen sjukkänsla överhuvudtaget men denna dumma hals, vad gör man, jo man boostar deluxe! Jag tog mina sista gamla enkronor som jag aldrig lyckas bli av med och köper mig lite antioxidanter på flaska, en stark ingefära shot och celsius. Vitaminboost när det är som bäst.

Fakk off halsont jag tänker inte bli besegrad.

Likes

Comments