Flow

Av olika anledningar var det ett tag sedan jag delade med mig av en flödestext. Men i dag känns som en bra dag för det!

T O M T

Hennes hjärta är svullet av längtan. Armarna tunga av saknad.

Snart. Snart är han här.

Hon minns doften av honom. Mysk och något annat, något som är bara han.

Tågrälsen skälver till, som om den inte heller kan vänta en minut till, en sekund till.

När tåget rullar in på perrongen sprider sig värmen inom henne, hon blir alldeles mjuk i musklerna och i stället för att springa bredvid tåget - som hon har sett sig själv göra i miljoner dagdrömmar - så blir hon stående. Kroppen har blivit märkligt svag.

Den brända lukten från tågets bromsar retar hennes näsborrar och hon skakar på huvudet, frustar som en häst. Folk väller av vagnarna, tränger sig förbi henne.

Var är han? Hennes blick irrar, söker… Vilken sekund som helst nu så kommer hon att få syn på hans röda kalufs, hans fräkniga näsa, hans breda leende.

Men snart är perrongen tom; tömd på liv och rörelse. Tåget suckar tungt innan det börjar röra på sig. Hon står kvar, följer det med blicken tills det är utom synhåll.

Först då förstår hon. Först då försvinner det sista av hoppet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Boken!, Osynlig närvaro

T R U M V I R V E L ❣️

Det finns en titel! EN TITEL!
Är ni redo? Här kommer det. Ok? Alla med?

Min bok ska heta Osynlig närvaro. Och den kommer ut på bokförlaget SOL i mars 2018!

Wow.... det händer alltså på riktigt 🙏

🥂🥂🥂🥂🍾🍾🍾

(I dag tillåter jag mig att drömma okontrollerat och smakar därför lite på titeln på engelska också. Invisible presence. Det ligger fint i munnen!)Här kan ni läsa min författarpresentation på Bokförlaget SOL´s hemsida:

http://www.bokforlagetsol.se/författare/susanne-schemper-36905714
Likes

Comments

#Älska noveller - 30 nyanser av frihet

"Reading gives us some place to go when we have to stay where we are." Mason Cooley

Kunde inte ha sagt det bättre själv! 

Försvinn in i en novell, perfekt lagom-lång-läsning när du behöver koppla av en stund❣️


#älskanoveller2017 #älskanoveller2016 #ordberoendeförlag #noveller#kreativtskrivande #skrivlivsschemper #kortatexter#maytheflowbewithme #detblirenbok #psykologiskthriller

Likes

Comments

Danje förlag

Mina novellsamlingar Familjefrid och Frostnatt finns att köpa i nätbokhandeln. På Nextory finns också mina noveller (och just nu kan man prova den tjänsten gratis i 14 dagar - passa på!)

Såhär tycker en läsare om Familjefrid:

Recension av Mardah

Recenserad produkt

🌟🌟🌟🌟🌟

Mörkt, skickligt och mycket bra!

16 juni 2017

Susanne Schemper bjuder i "Familjefrid" på tre starka och mycket läsvärda berättelser. I titelnovellen skildrar hon skickligt och från tre olika perspektiv hur det verkligen förhåller sig bakom den perfekta familjefasaden. Det är påtagligt, intimt och skickligt berättat. Och samma sak gäller de andra två novellerna. Någon gång under resans gång tänker jag att jag skulle vilja bli aningen mer överraskad, men samtidigt finns det en tyngd i att berättelsernas mörker är precis så mörkt som man fruktade att det skulle vara. Kort sagt: Mycket bra!


http://www.bokus.com/recension/1099133

Likes

Comments

Följetong

F Ö R S E N A D

Del 2

Hon cyklar så fort hon kan, trampar rytmiskt och hårt. Mjölksyran bränner i låren, svetten rinner nerför ryggen och hon kämpar för att få luft. Backen hem känns brantare än någonsin. Varför, varför skulle hon stanna till och prata med Lena? Hade hon inte gjort det hade hon varit i tid. Matkassen dunkar mot ena benet och får henne ur balans, hon cyklar fram och tillbaks över vägen, tappar fart. Illamåendet är nära.

Hon vet att han inte kommer att tro henne. Hon vet att han kommer att ställa tusen frågor och inte ge upp förrän hon ber om ursäkt. För vad? Under några korta sekunder funderar hon på att vända cykeln. Att susa nerför backen i stället, mot friheten. Låta farten ta över, släppa styret och lita på att hon inte ramlar. Som när hon var liten. Nuförtiden litar hon inte på något. Eller någon.

Hon har blodsmak i munnen när hon vinglar in framför grinden. Hon är så andfådd att hon måste stanna en sekund och hämta andan. Då får hon syn på honom. Han står i altandörrens öppning, klädd i avklippta jeansshorts och ett vitt linne. Hans hår är rufsigt och ögonen svarta. Trots att hon inte kan se det, vet hon att den feta ådern på hans hals pulserar hårt. Han släpper henne inte med blicken när han pekar med ena fingret på vänster handled. Han säger något. För tyst för att hon ska höra, men gesten går inte att ta miste på. Inte heller hans blick. Hon öppnar grinden, låter kroppen gå på autopilot när hon ryckigt rör sig mot huset. Hon kan vända om. Hon kan kasta sig på sin cykel, låta den bli hennes räddare. Hon kan ropa på Helen som är ute i trädgården bredvid, be henne ringa efter polis, be henne om hjälp. Hon har flera möjligheter. Men hon gör inget. Det är som om han har en osynlig tråd knuten runt henne och när han vevar in henne kan hon inget göra för att hålla emot. Han ropar något till henne, pulsen i öronen susar så högt att hon inte hör orden, men hon uppfattar hotet i tonläget.

Han har gått in i huset nu. Hon lutar cykeln mot gaveln och går efter.

Likes

Comments

Följetong


F Ö R S E N A D

Del 1


Altandörren står öppen och släpper in sommarkvällens alla ljud och dofter. Bofinkens drillande, det monotona brummandet från en gräsklippare. Lukten av bensin, nyklippt gräs och oset från grillar som tänds. Den vita skira gardinen som hänger framför dörröppningen dansar långsamt i den svaga vinden. Då och då nuddar gardinen hans bara ben, kittlar hans hud. Som om den bjuder upp till dans. Med ett ryck sliter han ner den, gardinstången släpper från sitt fäste och ramlar i golvet. Han sparkar till den och den rullar i väg över parketten. Han ställer sig i dörröppningen, händerna på höfterna.

På andra sidan häcken vinkar grannen glatt och han vinkar tillbaks. Trots avståndet ser han hur hon ler och kråmar sig. Hon har på sig ett för litet linne, brösten rinner över och han vill inte titta, men han kan inte låta bli. Hennes runda rumpa är intryckt i ett par för små solgula frottéshorts och han märker att han andas ryckigt, att händerna knyts, att han är nära att explodera. Vad ger henne rätt att åma sig så för honom? Va?

Han sväljer hårt, vänder blicken mot grinden i stället. Hon är sju minuter sen nu. Sju minuter. Han vaggar fram och tillbaks i dörröppningen. Räknar sekunder tyst för sig själv… snart åtta minuter. Då hör han ljudet av hennes cykel, ett rytmiskt gnissel. Strax därpå dyker hon upp, fumlar med grinden. Hon är svettig och röd i ansiktet och hennes blick är jagad. Han stirrar på henne och ser till att hon ser att han ser henne. Han pekar på en osynlig klocka på armen, och mimar ”åtta minuter”. Han ser att hon stelnar till och slår ner blicken, samtidigt som hon långsamt leder cykeln mot huset, mot honom. Högt ropar han: ”Välkommen hem älskling, jag har väntat på dig.” I ögonvrån anar han hur grannen stirrar på dem och han vänder sig mot henne och ler stort. Sedan går han in i huset, gör sig redo för att välkomna sin försenade fru.

Likes

Comments

Flow

Försökte öva lite mindfulness för en stund sedan. Bara ligga på rygg och studera molnen på himmelen, inte fundera på något alls. Bara vara... Men molnen är ju så läckra där de far fram, de ändrar form så snabbt. Jag var tvungen att fota lite. Och då började min hjärna skriva några rader om vad de där molnen egentligen håller på med. Då var det ju kört såklart, bara att sätta sig och skriva ner det som behövde skrivas ner.

Jaja, det är väl en annan form av mindfulness antar jag.
Att göra det man älskar ❤💚💙B A R A  M O L N

De seglar över den klarblå himmelen. Som mjuka tussar av spunnet socker som oavbrutet ändrar form och skepnad. De jagar varandra, leker tafatt, virvlar omkring i en livlig dans. Några molntussar lösgör sig, tumlar runt och faller, skapar ett nytt moln. Ett litet moln hinner i kapp ett större; de smälter in i varandra, svävar vidare tillsammans i ett ständigt föränderligt skådespel.Likes

Comments