Header
Skrevet i : Egne innlegg

Forelder : " Hei, har det gått bra idag?" 
Ansatt : "Det har gått såå bra, vi har virkelig kost oss" 
Forelder : "så bra, har han virket sliten idag ? hva har han lekt og hvem med ?" 
Ansatt : "Du det har jeg faktisk ikke lagt merke til." 

Tenk om ditt barn kom hjem fra barnehagen eller skolen og fortalte deg at de voksne ikke leker med dem. 
​Det er alt for ofte jeg ser (i mitt "yrke" som vikar) at de voksne står der som en flokk med sauer og prater.
​Det er heller ikke sjeldent de står med kaffekoppen i handa, kikker på klokken og venter på pause.
​Det er rett og slett ikke forsvarlig, tenk om barnet kommer springene i deg og vipps, du velter den varme drikken over barnet. Er det da barnets "feil" eller din ? Jeg mener det er viktig å kjempe for det man er uenig i, dersom du mener det ikke burde være sånn, si i fra!

Vi har nå forbud mot å ha kaffekoppen ute.

Barn er i en kontinuerlig utvikling både sosialt, språklig og fysisk. De trenger ofte en liten dytt ut i leken, og noen trenger kanskje veiledning i leken. Hvordan skal dere da legge merke til dette om det er viktigere med kaffekoppen.

bildet er lånt fra ndla!

Jeg personlig mener at tilstedeværende voksne burde være lovsatt. Det er en selvfølge at vi som ønsker å jobbe i en barnehage, også ønsker å jobbe med barn, eller hva? Den tiden vi bruker med barn, er ikke bortkastet tid, da vi er med på å utvikle vår egen fremtid. Dersom du velger å bruke arbeidsdagen på å kikke på klokka og vente på pausen, vil jeg si at holdningen din trenger en dytt i riktig retning.
Det er ikke barna som må endre seg for at vi voksne skal få en "grei" arbeidsdag, det er vi voksne som må endre oss for at barna skal få en grei oppvekst.

Se barnet for den det er.
Lytt til barnets ord og signaler.
Se på kroppen, og hva de formidler uten det verbale språket.
Se om barnet trenger en voksen som er tilstede med hele seg.

Vi voksne sender også signaler. Barna er nemlig eksperter på å lese disse. Er vi rett og slett drittlei og har en dårlig dag, er det ofte at det vi sier kan tolkes feil. Sier vi at "åå så koslig å se deg igjen Tuva" med en dårlig holdning og et uekte smil, kan hvem som helst avsløre oss. Spesielt barna, de er ofte levende løgndetektorer.
Vi kommer lengst i endringsarbeidet dersom vi går inn i oss selv og spørr oss "vil jeg dette?", "hva kan jeg gjøre for å få en bedre dag?", "Jeg kan være med på å skape en god hverdag for barna, hvordan?".

Det ligger i vår indre motivasjon, en motivasjon til å skape en god barndom.

- Se barnet
💛


Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Skrevet i : Beauty

Mange av dere har sikkert lest/ hørt om disse triksene flere ganger før, det har iallefall jeg!
Grunnen til at jeg poster disse er at dette er mine go-to hacks dersom nødvendigheten er der!

1. Dersom du ønsker at bøyen på vippene skal vare lengre, varm opp vippetangen din! Jeg bruker enten varmvann eller hårføner! Husk: dette kan slite på vippene på lik linje som slettetang på hår så anbefales ikke å gjøre hver dag:)

2. Ønsker du ikke å sløse med pudderet ditt med tanke på "baking", da man egentlig bruker ganske mye unødvendig! Bruk babypudder koster mellom 20-30 kr!

​3. Contouring

4. Øyenskygge i etterveksten! Jeg som er naturlig lys, og farger håret mørkere får en ganske "utvasket" ettervekst. Da tar jeg litt brun øyenskygge og dekker til, da kjøper jeg meg litt tid før jeg kommer meg til frisøren! 😄

5. Skolelim rundt neglene.
Skal du lage kunstverk på neglene, ta hvitt lim på en pensel og pensle det rundt neglene og lakk. Etterpå drar du av limet og vipps, null søl!

6. Er du som meg og sliter med babyhår som står alle veier? Ta en (ubrukt) hårbørste, spray hårspray på den og gre babyhårene på plass, sett det med et lite lag hårspray.

Håper jeg kunne tipse om noe nytt, dersom du har et eget beautyhack som hjelper deg i nødstilfeller, tips meg gjerne!

So long! 😊

Likes

Comments

Skrevet i : Egne innlegg

​Tenk om dere.

Tenk om alle hadde tak over hodet og mat på bordet.

Tenk om alle hadde en dyne over seg om natten.

Tenk om alle kunne føle på kjærligheten.

Tenk om alle tenkte fred.

Tenk om alle ville dele av seg selv, og hjelpe andre.

Tenk om alle kunne kjøpe seg sjokolade, for de har penger tilovers.

Tenk om alle følte seg trygge.

​​Tenk om alle var glade, hver dag. 

Tenk om alle var friske, i det minste kunne bli frisk. 

Tenk om alle kunne holde seg varme.

Tenk om alle kunne gå i barnehage, skole og til og med videreutdanning.

Tenk om alle kunne shoppe, "unødvendige ting". 

Tenk om alle hadde familie

Og venner. 

for det, min venn, er ikke en selvfølge. Vi har det bra fint vi, som klager over gnagsår og at vi må leve på nudler for vi brukte vår siste tusenlapp på det nye IT-plagget. 

Vi har det fantastisk. 

Likes

Comments

Skrevet i : Egne innlegg

Hei dere!

I lang tid nå har jeg hatt et behov for å skrive, et behov for å skrive tankene mine et sted.
Jeg ønsket da å kunne ha en mulighet for å få tankene mine på et forum, der jeg følte jeg kunne skrive akkurat det jeg selv ville. Jeg ønsker å bruke denne bloggen til å skrive det jeg føler for, men også for å gi andre en sjanse til å skrive anonymt (eller ikke) uten å måtte starte en blogg, dersom de ikke ønsker dette.

Dersom noen har en historie, en fortelling de har laget, en hendelse som har skjedd dem, en hemmelighet eller rett og slett noen tanker de vil skrive ned, send dem til meg og de blir postet her :)

skrivelyst@hotmail.com

Jeg har noen grunnregler for det som blir postet i og med at dette er anonymt :

1. Godtar ikke drittslenging av andre, uthenging eller mobbing. Siden dette er en anonym blogg kan dette fort oppstå og dersom jeg får innlegg på mail som inneholder dette, blir ikke disse postet.

2. hjelpeinnlegg er suupert, og jeg prøver etterhvert som innlegg kommer å kategorisere disse etter f.eks. mote, trening, lifehacks, bil og motor, osv osv osv. Alt av innlegg er lov sålenge det ikke inneholder ufine ord eller mobbing, her forstår jeg at alle har ulik interesse og vi kan da klikke oss inn på kategoriene etter egen interesse

3. Dere kan være sikre på at dere forblir anonym dersom dere ønsker det. Dersom dere ønsker å ha navnet deres med i innlegget som "forfatter" så må dere skrive det i mailen.


- Ha en fin kveld videre så håper jeg det er flere skriveglade der ute som ønsker en portal for å uttrykke seg!

Likes

Comments