Efter gårdagens långa och jobbiga vandring,så tog vi det lungt i dag.Kom fram till 12 tiden har bara slappat hela dagen och passat på att tvätta kläder när tvättmaskin fanns

Idag bor vi på ett vandrarhem som drivs av benediktinnunnorna "Monasterio de las Benedictinas".

León är en fin stad speciellt den gamla delen där katedralen finns som kalas för katedralen utan murar för att den har mer glas och mindre sten än någon anan kyrka i Spanien och den är byggd i gotisk stil från 1302.

I går fick Jenny fotvård och omplåstring av skavsår(gnagsår)' och tjejen som tog hand om sargade fötter hade gjprt detta friviligt i 20 år,och hon kallade coomped skavsårs plåster för " jävla skit".

Nu har vi vandrat 50 mil och det känns overkligtt att man har gått så långt "bara" 30 mil kvar☺

I morgon så startar vi hårt,en ny lång vandrings etapp.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I dag var det en ny dag med lång vandring(33km)'vi följde den ursprungliga "Pilgrimsvägen" Calzada los Peregrinos.Rerna byggde leden och den är 2000år gamal,denna sträcka somvi gick i dag anses vara den bäst bevarade romerska vägen i Spanien.

Även Karl den store på sitt fälttåg gick här när han skulle få herraväldet över Iberiska halvön.

I går fick mor leka doktor,plåstra om Jennys skavsår hon tyckte det gjorde "lite ont" när jag tog sår tvätt i såret.

Dagen har varit varm med lite skugga och se värdheter, så vi prövade filmtema på instagram vi missade köttbullarna kom sedan på Karlsson på taket.Jenny tycker att mor ser dåligt och borde skaffa sig glassögon. Gick i godan ro halv mörkt på morgonen trött och i sin egen värld och mor ser två fågelskrämmor tror hon hylar högt dom rör sig och mor fick hög puls/panik. Jenny visst inte om hon skulle gråta eller skratta.👻

Imorgon ska vi ha en kort vandring ska till León,så är det Söndag så det vil säga nästan inga butiker öppna/lite shopping.

Ha det bra hörs i morgon☺🚶Likes

Comments

I dag så har det blåst ordentligt,eller som vi säger hemma "storm över jorm" .I dag så gick vandringen efter grusväg men lite mer kuperat och grönskat har nu bara ca 35 mil kvar. Börjar att kännas i kroppen nu,muskelvärk och skavsår är vardag.Humöret växlar efter nån timme i värmen och lite energi så har vi våra utblåsningar på varan.Börjar nu att närma oss León har ca 2 dagarrs vandring kvar.Idag så har det inte hänt så mycke passerat staden Sahagún som har en fin kyrcka.San. Tirso som är byggd i tegel i romansk stil ca år 1100.

Stöd gärna vår insamling "Min stora dag" så andra kan få uppleva sin stora dröm.


Likes

Comments

Dagen i dag var nog de hemskaste och tråkigasre vandring vi gjort, timme på timme på timme med vandring på en grusväg med miltals öppna åkrar ingenting att se bara massa åker.Så i dag vart det inte så många bilder.

Dagens händelse mötte säkert 100 får eller mer och fårvallare med hundar,gick med dom kanake 2 km fårbonden på ena sidan och vi och hunden på andra sidan och fåren i mellan oss.

Dagens höjdpunkt ,vi hade pool på vandrahmet👍

Så vi hoppas påbättre vandrar dag i morgon.

Likes

Comments

I dag fick vi sov morgon,det va gott.Vandrade efter kanalen de Castilla ,kanalen grävdes under 1700-tallet strax före Fromista passerade vi slussarna .Idag så har der varit varm och humöret på oss båda svikta på slutet så det va en ganska tyst vandring.Kom fram till slut.Trött och irriterad.

Där vi bor i dag är ett anorlunda ställe lite hippie över det hela. Har träffat ett trevligt par från Gävle trakten, hade dom som bordgrannar under middagen i dag.

Hoppas att vi är øite snällare med varan i morgon

God natt

Likes

Comments

Vi bode i det forna pilgrimssjukhuset som är från 1200-talet som har renoverats upp av italenska "Jakobs Bröderskap från Perugia" som har lagt ner ett hårt arbete för att få det till vad det är i dag. Det sägs att Heliga Birgittaed och hennes man har övernattat här.Stearinljus som enda ljuskälla bidrar till att bevara den medeltida atmosfären.

Före den gemensama middagen så va det en ritual där dom tvättar ens fot och kysset den läser en bön för var och en om att du ska få en god resa till Santiago på samma vis som Jesus gjorde med lärljungarna.(tur att man har duchat och tvättat fötterns).Sedan så skulle man läsa Fader vår på sitt eget språk, måste erkänna att vi måste öva på lite mer på Fader vår gick lite dåligt. Blev serverad en enkel men super god pasta med grönsaker och sedan en potatis sallad med rödbettor.Kokt potatis så gott Man skulle inte ställa mobilen på alarm dra ner ljudet på telefon.Blev väckt av andlig musik och åt en gemensam frukost inan avfärd.Likes

Comments

Klev upp gry tidigt för att hinna till dagens mål 3 mil att vandra kom i väg kl 06'00'fick se den fantastiska soluppgången över sädesfälten.Möte en man som ville ta bild av våran flagga,mens han höl på med mobiltelefonen så gick han rätt in i en lycktstolpe så det small om det,där skulle man va snäll och fråga om det gick bra samtidigt som man försökte att inte skratta.Fick oss en liten stigning på vägen och neråt så var det lite brantare.

Traska på i ett sabla tempo för att hinna dagens mål Ermita de San Nicolas med ca 15 bäddar,kom dit och fick oss sängplats .

Likes

Comments

Inan vi lämnade Burgos så unnade vi oss lite lyx,vandrar hemmet erbjöd massage till bilig peng så vi bokade en timme var.Kom ner till masage tanten så visade hon oss in i ett rum,jag lovar det var det minsta rum jag sett tvättmaskiner.torktumlare lager utrymme för städpersonal och där hade hon kllämt in en masagbänk det va trångt.Men det var den bästa masage vi har fått på länge,varje muskel i kroppen fick en genomgång så i dag är kroppen som ny.

Senare på kvällen så hittade vi den tappas baren.säger bara en sak. helt otroligt gott och priset var ännu bättre.12 tappas rätter 4 glas vin för bara 240 kr för oss båda.☺☺

Nu har vi kommit in i ett nytt landskap den spanska mesetan-högplatån på ca 800 meters höjd,kommer att vandra på denna platå i ca 2 veckor.Som att vandra i en öken stora öppna fält inge skog ingen skugga .

På väg ut ur Burgos så passerde vi ett fängelse som under general Francons tid fängslade unga"oliktänkande" och under fängelse tiden fick de politisk "skolning" och därför fick fängelset smeknamnet "La Universidad"

Och Bengt vi har passerat Declaton så det frestar att handla dom har ju så mycket bra,men har nyss skickat hem ett packet med "bra att ha saker" så vi får väl vänta till vi kommer till Madrid vi har ju 8 kg hand bagage att fylla upp.x2

I natt bor vi i en stad från medel tiden som har en stor gotisk kyrcka.Och i morgon så har vi planer på en 30 km vandring så vi ska försöka komma iväg före 06 för att få uppleva ett anorlunda boende.

Nu blir det pilgrims midag med massa andra pilgrimer, sen så blir det sängen.

Ha det bra vi hörs imorgon


Likes

Comments

Kom i går eftermiddag till Burgos,vandrat från San Juan de Ortega överSierra Atapuerca 1070 meter över havet otrolig fin vandring men jobbig.När vi närmade oss Burgos så gick leden efter hela flygplatsen,nästan.Dö tråkig vandring.Vi bor i Burgos 2 nätter för att vila upp kroppen och skicka hem lite packning till Sverige för vi har kommit på att vi har för mycke "bra att ha grejer".Och föresten Patrik vi skickar den till dig och det finns en present till dig ini,så öppna packen.

Och inte fick vi sovmorgon,,bodde i ett stort vandrahem som kyrckan drev för bara 5 euro 150 säng platser,men utcheckning var mellan 06-08 så kl 06 så vart det full belysning i hela salen😠😠.Så vi lyxa til oss med lång frukost, på stan .Lite variation från youghert och banan frukost..Sen så gick vi runnt och tittade på staden mens vi vänta på att butikerna skulle öppnas, det va inte många.Söndag=post och butiket stängt.

Burgos är en otrolig fin stad med mycke historia och många kyrckor och katedraller.Så nu ska vi packa paket och göra oss klar för en ny vandrar dag.

PS vi har hållit sams i 2 dagar utan att skrika på varandra👍

Likes

Comments

Det var den kallaste morgon vi har vart med om sen starten av vandringen, det kan inte ha vartit mer än 5 grader. Sakna ull underställ och vantar.I dag har vi vandrar uppför en bra bit och imorgon ska vi neråt till Burgos.Nu har vi lämnat dom stora sädesfälten och kommit in i ek och barrträd skog.

Vi fick en fråga va det va för gube på bild i går.Det var en docka som jobbade som trafikvakt och varnade för vägarbeten,sparar nån arbetare där. Något som dom skulle ha behövd utan för ICA i Hemavan, det är sånt kaos där till tider.

I natt bor vi i ett nytt kloster brevid en stor kyrcka,så vi hade mässa före middagen och det var skolbespisnig men gott.Stora gamla kloster är iskalla så man får klä på sig på natten,100 bäddar i våningssäng.

Nu ska vi ta fram lite mer kläder och tjocka strumpor så vi kan sova i natt utan att frysa.

Likes

Comments