Hej alla själar! Idag är ämnet: Offret för mobbning.

Först och främst vill jag påpeka att det här är mina synpunkter och jag har inte kollat upp allt, utan detta är utifrån mitt perspektiv.

Vad är mobbning?

Mobbning är när en eller flera personer utsätter en annan människa för kränkningar, våld eller liknande. Men vart går egentligen gränsen från "skojj" till mobbning? Och den enda personen som kan säga att det är mobbning är personen som blir utsatt. Det är offret som avgör om hen känner sig mobbad, och även fast andra inte tycker det så är det bara den personen som kan avgöra.

Mobbning är aldrig, aldrig, ALDRIG okej. Ingen har rätt till att kränka dig, absolut ingen!! Och om du blir mobbad, då är det absolut inte ditt fel! Du är vacker och unik, och har rätt till ett liv precis som alla andra.

Så om du känner att du blir mobbad är det super viktigt att prata med någon, t.ex en lärare, vuxen kompis eller en förälder. Ju tidigare du berättar desto enklare kommer det bli att få bort mobbningen. Om du går under en längre tid och blir mobbad utan att göra något, så måste du ta mod till dig och berätta för någon. Känns det jobbigt att säga det face2face till någon så kan du smsa/ maila någon du litar på. För ju längre tid det går utan att någonting görs åt det, desto mer skadad blir du och desto svårare blir det för dig att berätta och stå upp för dig själv.

Och om ingen vill lyssna på dig så ska du skita bokstavligen i dem och kontakta en kurator eller skolsköterskan på din skola, och om din lärare inte lyssnar på dig och säger att det inte är något stort så ska du veta att läraren bryter mot den svenska lagen. Så bara skit i alla personer som behandlar dig dåligt, för du är värd så mycket mer! Och oavsett hur tufft den än är så finns det alltid en väg ut, du måste bara hålla ögonen öppna och lita på folk. Och om mobbningen upphör (vilket den självklart ska göra) så får du inte glömma att i fortsättning våga säga ifrån till mobbare och stå upp för personer som du ser blir utsatta.

Här kommer en sammanfattning:

1. Ta inte åt dig!

2. Prata med någon vuxen du litar på.

3. Tro på dig själv och stå upp för dig själv.

4. Våga säga ifrån

5. Stå upp för andra i fortsättningen.

Och kom ihåg att även vänner kan mobba dig, och det är aldrig okej att någon kränker dig. Oavsett vad du blir utsatt för så ska det stoppas.

Jag vet att det är jättejobbigt, och kan kännas omöjligt ibland. Men kom ihåg:

Ge aldrig upp!

// Din kompis på nätet


​Här kommer en film om en kille som blir mobbad av sin vän. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla själar! Jag hoppas att ni mår bra, här har jag en låt som jag absolut tycker att ni ksa lyssna på! Ta in texten och slappna va!

​Ge ​aldrig ​upp!

​//Din kompis på nätet :)

Likes

Comments

​Hej & välkomna alla själar! Det här en blogg för dig som har psykiska eller fysiska besvär som du vill dela med dig av. Allt på denna blogg kommer att vara anonymt, så var inte rädd att maila till mig! Min mail är: skolansvarld@hotmail.com. 

Vem är jag? Jag är en glad tjej som brinner för att hjälpa andra människor! Jag vill vara en trygg kompis till dig som läser detta & jag lovar till 100% att allt kommer att vara anonymt! Så dela med dig av dina funderingar och besvär, men du behöver inte heller ha något problem, jag kan även bara vara en kompis som du kan anförtro dig till :)

Ge ​aldrig upp.

​//Din kompis på nätet 


Likes

Comments