View tracker

Imorse var hela Ullstorp snötäckt, vackert, men inte nu! Nu vill vi ha vår. Bilden på Ronja togs ifjor vid denna tiden så snart är den här, VÅREN. Tills dess fortsätter vi att äta oss igenom vintern, idag hade Siba gjort fina dolmar, fyllda abourgine och Taboulleh (persiljesallad). Vi har det så bra, dessutom är maten nyttig.

Vi håller också på att göra om gäststugan till butik och vad vi kan se nu så blir det riktigt bra, varor har vi också beställt. Ja livet går sin gilla gång i Ullstorp, vi trivs, dessutom har vi mycket studiebesök som också förgyller vår tillvaro. Den sista bilden på persikoträdet i full blom är från mitten av april ifjor, men när jag tittade på trädet idag var där faktiskt stor knoppar som bara väntar på lite sol för att komma iblom. Livet är härligt!
Lisa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ibland faller så mycket på plats och det sker ofta samtidigt, vi är flera som kämpat hårt i flera år för att utveckla och få vår ekonomiska förening att gå runt, det handlar också om att försvara att man gör det man gör. Men för att vinna måste man våga, för det första gick jag från ett bra och välbetalt arbete till nästan ingenting och min fina utbildning den kastades bara bort. Att jag gjorde allt detta beror med all säkerhet på att jag kom på vad jag ville med livet mycket tidigare än Nadiné som texten på bilden handlar om.

Jag kom på och började också tro på att de drömmar jag hade faktiskt går att genomföra, det beror till största delen på oss själva. När jag arbetade i skola träffade jag på många elever som kände sig misslyckade och när vi pratade om drömmar om framtiden visade det sig att de hade inga, istället var det de ansåg sig värda beroende på hur de blivit bedömda (=har man blivit underkänd så förblir man underkänd). Det var nog här min tanke och dröm föddes "om jag lyckades att få dem att tro på sig själv och att man kan nå dit man vill, då blir det så, men vägen dit kan vara tuff". Precis som jag gjorde med några av mina elever gjorde jag sedan med mig själv, jag har en dröm och det är den jag förverkligar nu. Det är inte vad andra tänker och tror om min förmåga som gäller, det är vad jag tror att jag kan.

Lisa

Likes

Comments

View tracker


Det blev ännu mera mat idag, denna gång lagades något liknande falafel men med blomkål och ägg, det var otroligt gott. Förutom matlagning har vi pratat drömmar idag, jag tror att det är viktigt för att nå sina mål. Vi var ett helt gäng runt bordet som beskrev våra drömmar, det gemensamma var ett jobb och givetvis fred. Vi var också överens om att det där med jobb beror en hel del på oss själva, så nu har vi lagt upp strategier hur vi kan nå dit. Precis när vi gjort denna plan då kom den där känslan som bara dyker upp ibland, "det här ska vi fixa, tillsammans kan vi nå hur långt som helst".

Lisa

Likes

Comments

Måndag, för många en lång, dryg dag men måndagarna i Ullstorp är så mysiga, då får vi ofta smaka någon ny maträtt och idag var det dags igen, fantastiskt gott, ris, kött, gröna ärtor och en sagolik mandel jag aldrig smakat förut.

Dressingen till maten är en gurkdressing som påminner något om Tzaziki. Ja, jag älskar mitt jobb och är inte det minsta tveksam till att dessa kvinnor kommer att vinna många fler än mig med sin mat.

 

Likes

Comments

Jag blev förtvivlad när jag såg filmen från en kycklingfabrik i Katalonien, jag är så tacksam att slippa köpa ägg i butiken. Här kommer några bilder på våra höns och kycklingar som gjort oss självförsörjande på ägg.

Nykläckta silkeshöns

Här har vi några kycklingar på väg ut för första gången.

Lennart, vår tupp med en av sina damer.

​Fyra bilder från förra sommaren.

Likes

Comments

Vi har en Utterfamilj boende mitt i Kristianstad, jag fick ingen egen bild på uttrarna utan lånar en av Naturum. Ska man ha riktigt fina bilder är det bäst att vara där tidigt på morgonen.

Mitt i Kristianstad ligger också vattenriket med sitt fina Naturum.

Går man över bron så kommer man fram till Tivoliparken med sin fina hälsoträdgård med orangeriet, ja, just nu är där förstås inte så mycket; men snart.

​En härlig promenad men ganska råkallt.

Likes

Comments

​Varje år har vi visat konst uppe i Ullstorp under påskhelgen, det har varit fantastiskt skoj och mycket folk, i år blir det inte så, tiden räcker inte till. Självklart kommer jag att sakna det men samtidigt får vi möjlighet att kika runt på andra ställen under påsken och testa olika påskdekorationer för skoj skull och om det vill sig riktigt väl blir det kanske något liknande Mellanösternbuffén en dag i påskveckan.

Lisa

Likes

Comments

Växtfynd, loppis, en himla massa ärtskott och alpackor, en salig blandning

Dagen växtfynd gjorde jag på Lidl, lagerblad 59:90 och Citrus 99:00.

Denna soffa, stolar och bord blev jag förtjust i på loppisen men 3000 kr, är det egentligen ett fynd. Det blir till att tänka på det. Med hem kom en gammal byrå och ett väggskåp.

I Ullstorp växer ärtskotten så det knakar vi klipper, nyper av och det blir bara mer och mer, fantastiskt gott!

Våra kardemumma och Citrongräs trivs på verandan.

Så kul och trevligt att fika på Pingstkyrkans loppis i Hässleholm.

...och så billigt!

Köttbullemacka och stor kopp kaffe 20 kr.

​Innan vi körde hem var vi tvungna och titta till ett av mina favoritdjur, alpackorna.

Likes

Comments