Lika ledsen och besviken som jag var hela hösten, lika full av energi är jag nu. När man som jag har ansvar för ett, ja egentligen är det två företag och många människor är det tufft emellanåt. Det har egentligen varit tufft i snart tre och ett halvt år, sedan vi ändrade om företaget till ett arbetsintegrerat socialt företag (det borde egentligen vara enklare). De flesta som startar såna här företag börjar i projektform och har då projektmedel, det gjorde inte vi, så vi får det att går runt för egen maskin. Troligtvis kommer det att vara en fördel på sikt, tills dess kommer jag ta hjälp av vårt gamla koncept med internetförsäljning, butik och café. Gå ner i vikt ska jag också göra, det är nämligen mycket enklare att respekteras för det man gör om man inte är överviktig, tro mig jag vet. Glädjande nog har jag en superbra maskin som rister bort överskottet, 6,5 kg har försvunnit på en och en halv månad, mer ska det bli.

Internetförsäljningen har vi redan kört igång så smått.


I år kommer vi utöka vår språkträning med en hel del kurser, bl a kökssvenska, vårdsvenska, arbetsmiljö och en hel del annat.. Kombinationen SFI och prata svenska hos oss är nog det bästa sättet att lära sig språket och integreras dessutom blir vi vänner för livet!

Café ett par dagar i veckan håller jag på att planera just nu och här har jag lite tankar om att någon dag i månaden erbjuda kurs i att laga exempelvis äkta falafel, tabouleh eller sambosa.

En mycket god tårta bakad av Manal liksom tårtan på föregående bild.

Skulle nu inte allt som ska hända framöver lyckas glädja mig tillräckligt så finns den här lille filuren med sina upptåg.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Detta året ska bli mitt år. Ett år då jag inte ska vara så jävla blåögd och dumsnäll. Ett år då jag ska försöka tänka lite mer på mig själv och säga stopp. Ett år då jag ska göra de där sakerna jag tycker är roliga men aldrig hinner med. Prioritera bättre, och ta noll skit. Så skrev jag för ett par dagar sedan på facebook och nu fem dagar senare håller jag fortfarande löftet, det är mitt år 2017! ;-)

Likes

Comments

Imorse var hela Ullstorp snötäckt, vackert, men inte nu! Nu vill vi ha vår. Bilden på Ronja togs ifjor vid denna tiden så snart är den här, VÅREN. Tills dess fortsätter vi att äta oss igenom vintern, idag hade Siba gjort fina dolmar, fyllda abourgine och Taboulleh (persiljesallad). Vi har det så bra, dessutom är maten nyttig.

Vi håller också på att göra om gäststugan till butik och vad vi kan se nu så blir det riktigt bra, varor har vi också beställt. Ja livet går sin gilla gång i Ullstorp, vi trivs, dessutom har vi mycket studiebesök som också förgyller vår tillvaro. Den sista bilden på persikoträdet i full blom är från mitten av april ifjor, men när jag tittade på trädet idag var där faktiskt stor knoppar som bara väntar på lite sol för att komma iblom. Livet är härligt!
Lisa

Likes

Comments

Ibland faller så mycket på plats och det sker ofta samtidigt, vi är flera som kämpat hårt i flera år för att utveckla och få vår ekonomiska förening att gå runt, det handlar också om att försvara att man gör det man gör. Men för att vinna måste man våga, för det första gick jag från ett bra och välbetalt arbete till nästan ingenting och min fina utbildning den kastades bara bort. Att jag gjorde allt detta beror med all säkerhet på att jag kom på vad jag ville med livet mycket tidigare än Nadiné som texten på bilden handlar om.

Jag kom på och började också tro på att de drömmar jag hade faktiskt går att genomföra, det beror till största delen på oss själva. När jag arbetade i skola träffade jag på många elever som kände sig misslyckade och när vi pratade om drömmar om framtiden visade det sig att de hade inga, istället var det de ansåg sig värda beroende på hur de blivit bedömda (=har man blivit underkänd så förblir man underkänd). Det var nog här min tanke och dröm föddes "om jag lyckades att få dem att tro på sig själv och att man kan nå dit man vill, då blir det så, men vägen dit kan vara tuff". Precis som jag gjorde med några av mina elever gjorde jag sedan med mig själv, jag har en dröm och det är den jag förverkligar nu. Det är inte vad andra tänker och tror om min förmåga som gäller, det är vad jag tror att jag kan.

Lisa

Likes

Comments


Det blev ännu mera mat idag, denna gång lagades något liknande falafel men med blomkål och ägg, det var otroligt gott. Förutom matlagning har vi pratat drömmar idag, jag tror att det är viktigt för att nå sina mål. Vi var ett helt gäng runt bordet som beskrev våra drömmar, det gemensamma var ett jobb och givetvis fred. Vi var också överens om att det där med jobb beror en hel del på oss själva, så nu har vi lagt upp strategier hur vi kan nå dit. Precis när vi gjort denna plan då kom den där känslan som bara dyker upp ibland, "det här ska vi fixa, tillsammans kan vi nå hur långt som helst".

Lisa

Likes

Comments

Måndag, för många en lång, dryg dag men måndagarna i Ullstorp är så mysiga, då får vi ofta smaka någon ny maträtt och idag var det dags igen, fantastiskt gott, ris, kött, gröna ärtor och en sagolik mandel jag aldrig smakat förut.

Dressingen till maten är en gurkdressing som påminner något om Tzaziki. Ja, jag älskar mitt jobb och är inte det minsta tveksam till att dessa kvinnor kommer att vinna många fler än mig med sin mat.

 

Likes

Comments

Jag blev förtvivlad när jag såg filmen från en kycklingfabrik i Katalonien, jag är så tacksam att slippa köpa ägg i butiken. Här kommer några bilder på våra höns och kycklingar som gjort oss självförsörjande på ägg.

Nykläckta silkeshöns

Här har vi några kycklingar på väg ut för första gången.

Lennart, vår tupp med en av sina damer.

​Fyra bilder från förra sommaren.

Likes

Comments

Vi har en Utterfamilj boende mitt i Kristianstad, jag fick ingen egen bild på uttrarna utan lånar en av Naturum. Ska man ha riktigt fina bilder är det bäst att vara där tidigt på morgonen.

Mitt i Kristianstad ligger också vattenriket med sitt fina Naturum.

Går man över bron så kommer man fram till Tivoliparken med sin fina hälsoträdgård med orangeriet, ja, just nu är där förstås inte så mycket; men snart.

​En härlig promenad men ganska råkallt.

Likes

Comments

​Varje år har vi visat konst uppe i Ullstorp under påskhelgen, det har varit fantastiskt skoj och mycket folk, i år blir det inte så, tiden räcker inte till. Självklart kommer jag att sakna det men samtidigt får vi möjlighet att kika runt på andra ställen under påsken och testa olika påskdekorationer för skoj skull och om det vill sig riktigt väl blir det kanske något liknande Mellanösternbuffén en dag i påskveckan.

Lisa

Likes

Comments