Header

Idag då jag vaknade runt nio tiden så var jag faktist relativt pigg, för engångs skull. Det regnade sådär smått och jag började med min och Neas morgonrutin, byta nattblöjan, ge hennes vitaminer och tvätta händer, nacke och ansikte. Sedan fick hon mat och efter en stund somnade hon om, som vanligt. Igår var ju en dag då hon bara sov korta studer fast hon ska sova 1-2 timmar dom stunderna hon endast sov 45 minuter till 1 timme. Så jag hade tänkt om det gick att gå ut och gå en sväng så hon somnade i vagnen och sedan skulle hon få sova vidare på vår inglasade balkong. Men vädret var ju kanske inte bästa promenad vädret. Det blåste och snön yrde bara, så vi stog endast på balkongen och vaggade vagnen tills hon somnade till sin eftermiddastupplur. Idag har det nu inte hänt så mycket speciellt, duschade åt mat och myst för det mesta. Nea fick också bada före det blev läggdags, tog runt en timme ikväll före jag vågade mig från sängen.

Imorgon är det ju Black Friday och jag och Aaron har tänkt kolla om det finns något som vi behöver mellan alla rea prylar. Såg att Gigantti har redan lagt ut det dom har på rea, såg också att Iphone telefonerna var inte så hiskelit dyra så det kliar nog allt i fingrarna om man skulle köpa hem en ny telefon. Min är redan två år gammal och det märks att dens liv börjar närma sig sitt slut. Ackun laddar ur direkt och det är det största problemet jag har haft med Iphone.

Men nu blir det läggdags för mig, så gonatt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har varit hittills en riktigt jobbig dag. Nea har bestämt sig att sluta sova 1,5-2 timmar som hon brukar göra, utan istället sova bara 45 minuter. Så idag har varit en sådan dag, sov endast 45 minuter och sedan fick man försöka natta henne och det tog 1,5 timme. Jag gav upp med att försöka med det som vanligtvis brukar fungera och tog fram vagnen. Hon somnar alltid i den, speciellt då man ska ut och gå.

Det som är jobbigast just med dagar som denna är då man känner stressan tränga sig in i benmärgen. Jag blir jätte lätt stressad, förbannad. Är överlag en väldigt känslig person, det tänder direkt. Det är så svårt att försöka få Nea att bli lugn då man själv är så stressad. Då slår det ju över från vanlig stress till att man stor tjuter och försöker vagga henne och göra henne lugn. Då har hon också blivit så känslig med ljud omkring henne då hon sover inne så hon vaknar jätte lätt och det stör mej. För vissa tror att dom kan prata hur högt som helst utan att dom väcker henne. Ja så gick det förr, men nu är hon mera medveten om världen omkring henne så hon vill ju inte sova. Så därför är det nästan ett måste att man måste ligga brevid henne så hon inte vaknar. Om man bara stiger upp och lagar något snabbt att äta så vaknar hon, att gå på wc går inte heller. Till natten är det lättare då sover hon oftast djupt och vaknar inte så det är då man får mest gjort här hemma.

Jag får ju ingen egen tid då Aaron är i jobb då hon ska vara såhär svår att få hennes sömn att vara längre. Jag är en person som behöver det, jag behöver den där stunden för mig själv just då det är bara jag och Nea hemma. Inte är jag ju själv om Aaron har kommit hem. Så nu stressar jag ju så över att jag måste vara brevid henne all hennes vakna stund och då hon sover. Jag är inte en sådan mamma som kan vara varje vakna minut med barnet. Jag behöver tänka på något annat och få vara för mig själv. Om jag inte har det så får jag inte sömnen till natten för det är den ända lediga stund jag har att tänka på annat.

Så nu har jag och Aaron kommit överens att han kollar efter Nea så får jag baka och tänka enbart på att baka och sedan att få diska och städa upp i köket. Ett rent kök är som porr för vissa. Kanske jag tog i nu men nästan.


Likes

Comments

Det händer inte mycket här på dagarna, därför står det tomt här på bloggen. Klart jag kan skriva om exakt vad jag vill men ändå blir det tomt här.
Iallafall så var vi i Terjärv igår, startade en elva tiden och var framme närmare tolv. Nea sov hela vägen dit och fortsatt att sova i bilstolen en timme efter att vi kommit fram. Jag hälsade på fammo och valpen som inte är någon valp längre, utan fullvuxen fast han bara är runt sex månader.
Jag har märkt att det är något med just Jämthundar. Varenda en jag har träffat, jag grimaserat. Det ser nästan exakt ut som då en hund morrar, visar framtänderna. Men nej, dessa hundar leer. Min hund Josso gjorde det, Jussi gjorde det och nu Ossi(pappa har valt namnen..). Jossos valp Arnold gör inte det dock, men hu gladare han är ju högre hoppar han. Ni sko borda se hans baklår, hehe. Och i somrast såg jag två stycken till Jämtar som grimaserade. Jämthundar är en sån snäll ras, min familj har haft en hel del och har aldrig haft en aggressiv hund.
Har också märkt att hundar som bor i hage utomhus. Så när dom får komma innomhus som iallafall våra hundar älskar så är dom så förstående med vad dom får och inte får göra. Okej hoppa upp i soffan föstår dom ju inte men just att inte kissa innomhus och sånt. Tex så förr varje villa avslutning, nyår och då minusgraderna blir närmare tjugo-tjugofem så tar vi in hundarna över natten. Då får dom vara i hjälpköket hos mina föräldrar och varje morgon så har dom hållit sig, inte en kisspöl någonstans! Tycker det är så sjukt att dom förstår ändå fast dom inte är vana att vara innomhus. Men det kan ju också ha något med att dom vet att man ska göra sina behov på utsidan, oftast har de ett hörn som är deras ”wc”.
Jag minns också då vi tog Josso hem, sommaren före femman. Hon var så bråkig, bet och var jätte jobbit att vara med. Jag hade inte riktigt något intresse för henne förrän på våren då hon närmade sig ett år. Då blev hon lugnare och man kunde mysa med henne. Inte kunde hon dom typiska kommandon heller men efter en stund tjatande på att hon skulle sitta så satt hon ner. Jag lärde henne aldrig att gå fint i koppel, men det lärde hon sig själv, så hon var den bästa promenad kompisen! Däremot Arnold är hemsk, han ska överallt och spåra. Då hjälps det ju inte heller att ha enorma bakben som hjälper till då han ska skutta iväg.
Josso hann få två kullar. Första kullen kom en maj dag då jag gick på åttan. Vår första hund Vera hade fått somna in och hon var endast en vecka ifrån att bli nio år gammal. En dag kommer jag att skaffa mej en Flattis igen, så fina och snälla hundar. Nåväl back to the story. Första kullen skulle heta något på K, så det blev Karhu, Kekkonen (pappas val), Kiwi och Kenza. Alla valpar blev sålda i juli förutom lilla Kiwi som var den minsta i kullen och lämnade kvar ända till september. Andra kullen kom 2014 i november, det blev en A kulle. Då blev det kejsarsnitt för tösen min. Mamma och jag fick åka till jouren i Kronoby med henne och mamma lekte sjuksköterska och jag höll på att gråta i ”väntrummet”. Jag tänkte ju det värsta och trodde hon skulle dö. Fem valpar var det beräknat, men första som kom ut var död och den föddes hemma hos mamma och pappas. Men ut kom fyra friska valpar och en av dom var Arnold. En efter en fick jag torka slemmet av valparna och hjälpa till så dom kunde andas. Ibland hade jag tre valpar i famnen och skulle hinna med allihopa samtidit förrän mamma kunde hjälpa till. Då föddes Arnold, Atlas, Assa och Akka. Tyvärr så hade jag så svårt med att ge namn åt dom just pga att alla skulle heta något på A. Men första valpen döpte jag till Aarne Alligator, för skojs skull.
Tyvärr blev Josso deppig efter några månader med att stå ut med Arnold som endast bråkade och skulle leka, tyvärr så orkade inte Josso med det. Det var jätte svårt att se henne så ledsen som hon var och vi fick dela på hagen så hon skulle få lugn och ro. Märkte en gång då jag gick ut på en promenad med henne hur hon lyste upp av glädje efter promenaden och det fortsatte några dagar efter också, hon blev på bättre humör. Men tyvärr så höll det inte länge. Hon blev sämre och hon flyttade tillslut till Terjärv, till min fammo och faffas. Jag han bara träffa henne en gång då hon var där före hon dog och då kände jag knappt igen henne. Tjugonde januari gick hon bort, min vän som inte ens hann fylla tio år.
Under det senaste året har vi förlorat fyra av våra hundar. Josso pga att hon blev allt för dålig, Jussi hade en stor cancer tumör i halsen och det gick inte att rädda. Han var runt fem-sex års åldern. Manu dog av åldern, han blev femton. Och min Doku.
Okej Matilda, va sjutton är det här för konstigt inlägg, nå ibland så får det komma upp konstiga storys om jag inte har något annat att skriva. Andrea som var här i fredags märkte nog att jag hade slarvat så. Nu blir det natten för mig, den skulle ha bordat varit för flera timmar sedan men.
Första bilden är på Jussi, andra Josso, tredje Arnold och sista en bild på baby Kiwi.

Likes

Comments

Och så var det helg igen. Tycker veckorna går så fort fram, min hjärna tror tex fortfarande att det är i slutet av september. Jag hänger inte med!
Igår så hade vi gäster 4 gånger på hela dagen från klockan halv 2 framåt. Först kom Madeleine och vi pratade om allt möjligt. Efter henne så kom Emma som jag inte har sett på väldigt länge. Sen for jag snabbt och handlade ingridienser till något jag skulle baka för att Daniel hade också bakat något tills han, Andrea, Andreas och deras hund skulle komma till vårt. Först var det tänkt att vi skulle vara vid Daniels. Men då hade jag och Aaron inte kunnat vara där så länge pga tösen. Så de fick komma hem till oss iställe. Men där i mellan kom Aarons kusin Oliver och hans flickvän Erica och hennes bror hit. Runt 7 tiden kom resten av gästerna. Kvällen var riktigt rolig, vi satt och käkade kladdkaka och kokosbollar (riktigt bra för mitt chokladmissbruk) och Andrea satt o h spelade Ps4. Både jag och Aaron var megatrötta efter att alla hade farit hem och vi ville fara och sova redan 9 tiden. Men tösen hade bestämt sig att vara uppe till 10. Så jag fick släng mig under täcket först en 11 tiden.
Idag ska vi bara ta det lugnt, iaf nu på dagen. Ikväll ska vi till Aarons mosters och hälsa på. Och imorgon ska vi till min fammos.
Har också tänkt mig att damma fram systemkameran så bilderna här på bloggen blir liite bättre än mina telefonbilder. Men det är så mycket lättare att blogga då man inte behöver starta datorn utan man kan hur bra som helst göra det via telefonen. Och att för varje gång man ska blogga måst överföra alla bilder till datorn så jag förstår inte hur jag orkade med det förr då jag var yngre. Men jag måste väl försöka iaf.

Likes

Comments

Efter graviditeten, redan då jag låg på BB me tösen så börja choklad tanden värk. Och den värker änn! En chokladplatta försvinner lätt, och om jag inte har choklad hemma så bakar jag, tex kladdkaka och kokosbollar. Idag insåg jag också mitt missbruk, jag till och med äter upp Aarons choklad. Det här måste ta ett stopp, men efter min promenad då jag hade planerat in hur jag ska röra på mig tillräklit och få tillbaka, eller hoppas att få tillbaka min kropp som jag hade då jag var runt 18 så bakade jag en sats med kokosbollar.
Min plan hittills är att efter nyår börja simma, först måst jag köp mig en simdräkt, vill nu inte skrämma bort alla i simhallen.
I början av graviditeten så fick jag inte så mycket bristningar men efter ett tag så var min mage sprängfull av rödlila sträck. Änn har dom inte bleknat, men inte skämms jag av dom. Klart fula som fan är dom, men det är så min mage ser ut nu. Mina lår är nu inte heller så fina, eller brösten.
Då jag gick i högstadiet så såg jag alltid ner på sig själv för jag tyckte jag var tjock, gäddhäng vid armarna och mina det var inget mellanrum mellan låren. Magen var inte 100% platt utan lite mullig men ändå platt. Nu skämms jag hur jag ens kunde tänka att jag var tjock, nu är jag stor, och under graviditeten var jag enorm. Rullade ju nästan fram. Men jag är på godväg neråt, mina gravid kilon är borta för redan en månad sedan och jag försöker att vara ute och gå runt en timme några gånger i veckan och äter tio gånger bättre mat nu änn vad jag gjorde för 3 månader sedan. Orkade aldrig laga mat och om jag gjorde det så resterna slängdes ändå för det var godare med skräpmat.
Nu menar jag inte heller att jag är missnöjd över hur jag ser ut, för jag har sett förändringen att jag har fått mindre mage och känner mig allmänt mindre och det känns också bättre att se på vågen att set hjälper att vara ute och gå och äta nyttigare. Men då kommer vi tillbaka till mitt chokladmissbruk. Ond cirkel.

Nea fick ett plagg fråg Wish, mördar söt!

Likes

Comments

Jag har märkt att jag har så svårt att tex. att inte se ett till avsnitt av en serie på kvällen, det slutar med att klockan närmar sig 1 på natten och man vet av att shit, tösen kommer att vakna mellan 8-9 på morgonen. Lika är det med att sluta vara på datorn, jag hittar alltid på något som tar så lång tid att ens kunna sluta titta/göra det.
Lika är det med om jag börjar sortera i hyllor eller lådor. Det slutar med att jag har sprungit runt i hela lägenheten och fixat till minsta detalj. På samma gång så städar jag väl allt också. Så jag är en allt eller inget, om det blir ”inget” en dag så ligger kag i sängen med tösen och nappar bara. Eller om det blir ”allt” så har jag lagat 2 olika måltider, diskat 2-3 gånger, tvättat 2-3 maskiner tvätt, dammsugat och varit ute och gått 1 timme + handlat.
Idag är det en ”inget” dag. Ingen energi till något, lätt irriterad och på gränsen att bryt ihop. Skillnaden nu och då jag väntade tösen var att jag hade ”inget” dagar hela tiden, en dag i veckan ele varannan vecka var en dag så jag gjorde allt! Det sägs att när man närmar sej slutet av en graviditet så börjar mamman ”bygga bo”, alltså fixa tills babyn kommer. Tvätta kläder, städa och sånt. Jag fick det efter att hon kom. Kan oftast inte se en hel diskbänk full av disk längre änn några timmar, och om jag har länge stört mej på den och frågar om Aaron kan fixa bort den, så om han inte stiger upp direkt så stressar jag mej till köket och diskar bort den själv. Så lätt irriterad är jag väl hela tiden men det beror bara på hur länge man har tålamod.
I två dagar har tösens dagar varit jobbiga. Inte igentligen för mej eller Aarons utan mest för henne. I söndags var det ju farsdag, och vi var ute och firade Aarons moffa, faffa och pappa. Min moffa är i Spanien till januari och pappa & faffa har inte tid med farsdag då det är älgjakt. Så det blev bara Aarons släkt vi firade. Men tösen var vaken från 12-18 på kvällen och hade endast sovit 50 minuter. Vi hade en gnällig tös resten av kvällen men tur somnade hon halv 9. Igår var det en liknande dag, jag var och kollade upp mitt öga som blev inflamerat i fredags och hämtade ut en bok som jag hade beställt åt min mamma. Tösen var då hemma med Aaron och det slutade med att hon var vaken över 3 timmar och blev gnällig. Nå hoppas på en bättre dag idag.

Likes

Comments

Idag var det den andra gången sen tösen blev född som jag sminkade mej, inte nu för att de är så jäkla intressant men det är en sak jag har gjort idag. Jag, Aaron och tösen har varit på kalas vid Campus. Tösen sov första timmen vi var där och andra timmen så var hon vaken och nöjd, som tur var. Fick t.o.m byta blöjja på golvet i en inva wc, hittade ingen wc med skötbord. Vi kom hem en halv 2 och tösen somna direkt. Jag hann aldrig duscha före kalaset så kände mej så jäkla skitin. Men då tösen sov så hann jag duscha. Sen då Aaron kom hem så for vi o handlade och en 6 tiden började jag laga mat.
Snart blir det läggdags för lillen så då får man äntligen några timmar för sej själv före man själv måst släng sej under täcket. Nåväl imorgon ede farsdag så ska vi väl väck pappa Aaron med frukost och en bubbelblåsande bebis i famnen.

Likes

Comments

Och så var vi tillbaka. Fick inte spela så mycket idag, men en del. Så idag har två maskiner tvätt blivit tvättad, varit ute på en timmes promenad, väckt latmasken och nu är jag vid mina föräldras. Har just ätit och har äntligen mina armar fria, tösen har haft en dålig dag och endast varit nöjd med famnen. Och nu ännutill har vi en ”kvällsknärro” bebis med oss, som varje kväll runt 6 tiden slår det om till endast gnäll. Så det är ganska så svårt att hålla tösen nöjd, och nu är hon också övertrött. Men tur så tog morsan över!
En grej jag kan tipsa om är en podd som jag alltid lyssnar på då jag är ute och går, det är Creepypodden. Sjukt bra, men lyssna endast då det är ljust ute om du blir lättskrämd. Jag har ju testat på det där att lyssna på den då jag är ensam hemma, det är mörkt ute, mörkt i lägenheten och tösen sover. Jaa, det blev så att jag skrämt skickade åt Aaron att han fick komma hem för jag var rädd. De var ju inte som att tösen sko hjälp mej o döda monstrena jag inbillade mej fanns i vardagsrummet. Men dagtid kan jag lyssna hur bra som helst och är inte det minsta beskymmrad över ”spöken” jag ser.

Likes

Comments

Hallåj! Här har vi varit vakna sedan klockan 08:45. Eller tösen har varit vaken sen de, jag var dö trött och försökte dra mej till lite över 9 förrän jag gav upp sömnförsöket och började på med våran morgonrutin. Vakade till nästan 1 igår, eller har vakat igentligen två nätter irad till 12-1 tiden på natten.
Idag är då ingen vanlit dag för idag har ett nytt sims spel släppts ut. Därför var jag uppe så länge för jag skulle se om de släpptes 00:00, men nej. Haha, alltså jag låter som att jag är 12 eller något. Men det struntar jag i, har spelat sims sen jag var liten så det är bara nostalgi att spela de varje dag.
Nåväl, idag har jag tänkt mej gå ut och gå bara för att få det som en rutin att vara ute åtm en gång per dag i en timme. Vill ju fösöka komma iform igen efter att ha sett ut som en ballong i några månader, och inte blev det bättre av att få svällda fötter och vätskas som för sista dagen. Men att vara ute så är också bra för tösen, det är ju ett plus!
Nujust har tösen somnat och jag ska sätta mej vid datorn och checka in det nya Cats&Dogs spelet. Hoppas hon sover i ett sträck och inte vaknar för minsta lilla ljud eller börja gnälla och ha sej som hon brukar göra ibland. Inget mera att skriv, vi hörs sen!

Likes

Comments

Godmorgon! Fast det nu inte är morgon längre, men jag har varit vaken sen kvart före 9. Tycker det är lyx bara om tösen sover närmare 9 tiden på mornen. Men klart så nappade jag med henne från halv 10-11. Hon var vaken närmare 1,5 timme före vi drog på oss kläderna och for ut på en timmes promenad. Alla mina promenader är intressanta för jag går aldrig samma väg flera gånger. Jag börjar bara gå och svänger höger ibland och rakt nångång, ni vet. Huller om buller. Nu sover hon på balkongen, så det är skönt att få lite ensamtid nu. Om en timme ska jag väcka Aaron, tror jag. Måste börja då iaf för de tar ungefär en timme att få upp honom, jäkla latmask.

Hittills tycker jag att det är faktist kul att bara skriva, speciellt om man inte har något vettigt ämne att skriva om. Det är lika då jag har en konversation med någon, kulare att prata om allt möjlit, men endå ingenting. Men en sak jag har tänkt på länge, redan då jag var gravid. Jag känner många som har barn redan, och alla har gjort olika just med när dom ska ha en kväll för sig själv. Tex ut o festa pånytt eller bara ha en myskväll med pojkvännen. Jag har tänkt länge när den dagen ska komma för mej, nästa vecka eller om flera månader. Jag har snart varit nykter i ett år, inte för att jag stör mej på det. Har inget behov av att dricka över huvudtaget. Men bara att fara ut och träffa kompisar. Senaste Jakobsdagar så var jag som ett barn i en leksaksaffär då jag och några andra gick igenom skolparken. Där kryllar det ju av bekanta och obekanta. Men folk, det är de som är en craving för mej. För jag har ju inte varit så social under mina gravidmånader för jag tycker det är helt opassande för mej som rullade fram från sommaren fram till september att vistas på en krog eller ut över huvud taget. Ville nu inte heller synnas med min enorma mage, kände mej ivägen.

Men då är det ju de också med den här stan, eller människorna här omkring. Det pratas som fan såfort nån gör något fel. Speciellt unga mammor (tycker jag åtm). Klart jag kan tycka att vissa saker är helt obegripligt i mina öron, för så skulle inte jag göra men så har någon gjort. Jag bryr int mej igentligen om det nu pratas om mej, men om det kommer till hur jag gör nu med mitt liv som ung förälder så vet jag att jag kommer ta illa upp. För en person som inte har ett barn själv och då räknas inte din katt som du har haft i några år som ett "barn". Så om en sådan säger att jag eller vilken ung förälder som helst är en dålig förälder, så dom fötjänar en pungspark, rent sagt. Det är inte lätt att vara förälder, nej fyfan det är det inte.

Vet nu inte vad jag försökte komma fram med detta inlägg, men de är väl att en ickeförälder eller en annan förälder ska int döm någon annan. Eller, vadfan vet jag vad jag försökte föklara men jag är så allergisk mot allt skit pratas igentligen. Det sårar och gör inget gott. Gud vad jag låter jobbig, men dehär var en an sakerna som snurrar ofta runt i mitt huvud. När är det okej att lämna sitt barn hemma utan att samhället spottar och fräser för att man är ute utan barnet. Jag har åtm tänkt vänta tills tösen är runt 6 månader, det är min plan iaf.

Nu får jag runda av detta inlägg för denna gång. Har ingen aning om den är ens sammanhängande men skiter jag i, min blogg. Chao!

Har också handlat en heldel babykläder från wish, så här är en mössa som tösen inte riktigt tyckt så mycket om men.

Likes

Comments