Min mormor har blivit sjuk, mamma ringde ikväll, tisdag och berättade att när hennes bror min morbror var hem till mormor idag kl 12, hade hon inte tagit in tidningen vilket i sig är mycket ovanligt. Han förstod direkt att något var fel. Inne i lägenheten slang mormor runt och hade kräkts två gånger (man förstår ju direkt att hon fått en hjärnsmäll). Sedan lade hon sig och var mycket mycket trött. Morbror ringde ambulansen som kom men som inte tog henne med sig. De tyckte visserligen att hon var trött och somnade ideligen men trött får man vara när man är nästan 90 år. Hon blev alltså kvar hemma, sov sig genom dagen och natten. Onsdag morgon tar hon som vanligt sin blodförtunnande medicin. Jag åkte hem till henne på min lunch på onsdagen. Då ligger hon på sängen och sover men är lättväckt och svarar redigt på alla frågor. Jag ringer 1177. Efter mycket pratande kommer en ambulans, samma kaxiga killar som dagen innan. -" Jaha här var ju vi igår, vad är det nu"? Jag försökte ge dem telefonnr till mormors barn som de med tvekan tog emot med orden vi får se hur det blir.

Jag blev så upprörd att jag var tvungen att gå. (min mamma och morbror var kvar). Ambulanspersonalen tog dock med henne till slut.

Efter stopp på vårdcentralen och vidare till medicinakuten visade det sig sedan att hon hade en hjärnblödning.

Först skulle man behandla för infektion, prover togs för det. Men eftersom jag sagt att mungipan var sned så blev det till slut en röntgen av skallen.

Tanken var att man skulle operera, pga vitalitet trots hög ålder. Men det blev ingen operation för hon blev sämre. Det hade gått så lång tid och det fyllde på sig med mer blod. Nu är det konservativ behandling som gäller 😥 det vill säga ingen behandling alls, utan naturen har sin gång.

Nu är lilla mormor död.

Två veckor efter insjuknandet gick hon bort.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är hjortronen klara snart? Det finns hjortron myrar på min arbetsplats :D

Problemet med att plocka hjortron precis som med svamp är att antingen går man ut för tidigt innan de är mogna/färdiga/för små eller så går man ut när de redan är plockande 😏

I år blev det både och för mig det var för tidigt och sedan var de plockade. Jag fick dock ihop ett par små burkar med hjortron sylt, det blir till glassen i juletid 😊

Idag har jag varit på en åker som legat i träda i många år, det har växt upp enormt mycket buskar och små träd där. Röjde undan allt och det var värst vad mycket svamp det finns, alla möjliga sorter och storlekar växte där under alla buskar, roligt att se dem. Åtminstone så länge de växer på marken och inte mellan tårna 😁 Nu har markägaren varit och tallriksharvat åkern där jag röjde. Han har rivit upp rötterna och vänt på jorden. Utsikten ner mot sjön blev öppen igen, bra!


Dessa svampar hittade jag dock inte där utan på ett annat ställe,

Likes

Comments

Det går inte bra med travet, hästarna springer inte alls som de ska enligt mig, för vissa andra springer de väl helt perfekt! Mormor vill att vi ska fortsätta tippa, att ha tålamod, men det är trist när de hästar man satsat på galopperar i starten och så vidare :(

Jag har två andelar i en travhäst, hon travar inte heller så jätte bra ännu. De har bara blivit utgifter så här långt. Men det är kul att följa rapporterna om henne, vi har en bra stallmästare som skriver hur det går med hennes träning och allt där kring.


Nu på våren har jag kört en del med röjsågen, den var klen i jämförelse med min 545a. Roligt ändå. Den är dock svårstartad, jag slösar mycket energi på att starta den, jag får rycka i snöret 20-30 gånger innan den säger ok då och puttrar igång. Det finns hur mycket som helst att röja, härligt att se växt kraften i naturen. Det växer fortare nu än för 50 år sedan, det beror på klimatförändringarna.

Jag har inte lärt mig att skärpa röjsågskingan, har hört hur man gör och tittat på filmer. Men jag har svårt att se åt vilket håll jag ska dra filen, vilket håll eggen lutar. Filar jag åt fel håll blir det verkligen inte bra kan jag tänka mig.

Var ner till en dammsjö och badade och hoppsan ! vad mycket grodyngel det var

​Här har ynglen fått ben och hoppat upp på land 😃

Likes

Comments

Jag ska byta mitt fast arbete, jag trivs inte med mina arbetsuppgifter. Vad tröttsamt! Varför håller jag på, varför inte bara vara nöjd?! Det är ju jätte jobbigt att byta arbete och lära sig allt det nya, verkligen jättejobbigt. Jag som dessutom är så väldigt blyg och inte vill synas. Mitt nya jobb blir något helt annat än det jag jobbar med nu. Det jobbet jag har nu har jag bara jobbat på i 1,5 år det kommer bli två år sammanlagt innan jag slutar. Jobbet jag har nu är något helt annat än det jag hade innan, tog månader att lära sig och nu ska jag byta igen, vad trött jag blir. Kommer jag någonsin att hitta mitt drömjobb! ? troligtvis inte, är det många som har drömjobbet?


Katten och kråkan sitter och hoppas på att jag ska tappa min tröst bulle.

Tänka att ha det så om dagarna 

Likes

Comments

Träden jag fällde här på vårvintern ska bli ved för hemma bruk. Jag arbetar med en gammal metod där vedkapen sitter fast bakom traktorn och drivs av den. Jag jobbar ensam så jag gör alla moment själv. Först kapar jag de hyfsat rena träden från grenar i lagoma längder, oftast blir de något för långa, varför kan jag inte lita på mitt ögonmått grr. Sedan använder jag alla tänkbara metoder för att få upp, speciellt de grövsta stammarna på vedkapen. Väl där måste jag hålla i en spak hela tiden medans stammen klyvs släpper jag spaken går klyven direkt tillbaka och fastnar i en skena som blivit sned och då går en mutter sönder. Det har hänt många gånger under åren. Men idag håller jag mig i skinnet och låter ett moment bli färdigt innan jag börjar med nästa, mycket duktigt :) Sedan staplar jag de klyvda bitarna i en fin (nåja) stapel med lika långa bitar (nåja).

Klumparna är stora och bändiga, de låter sig inte klyvas så lätt. Den här har hoppat ner från klyven.

Likes

Comments

Jag trivs i min ensamhet, det är härligt att göra något som är så väldigt jobbigt. Känner attt huvudet inte är lika skärpt efter bara två timmar. Att lyfta upp stora stockar till vedkapen är jobbigt för kroppen men jag blir inte så slut i huvudet av det, då kan tankarna vandra och finna alla känslorna, ro, glädje, sorg och ilska. Vid arbete med motorsåg måste koncentrations nivån vara så mycket högre och därför blir även huvudet trött (?)


Jag skulle vilja göra motorsågsskulpturen, gjorde därför en liten stol idag inne bland träden. Ingen skulptur förstås men kanske kul att se om man går förbi.


Här sitter det ibland en liten tomte

Likes

Comments

Grannarna på skogsfastigheten jag jobbar på har upptäckt mig, det är inte så ofta det rensas och röjs där så när motorsågs ljud hörs över hela lilla byn då förläggs hundarnas promenad dit. Lite trevligt faktiskt trots att jag i grunden är väldigt blyg och rent av skygg. Jag vill inte bli sedd. Mest är jag väl rädd för att någon kunnig person ska se hur tokigt jag bär mig åt. Det blir ändå en del prat man ju inte osynlig i brandgula kläder och högljudd såg i handen. Hoppas inte min arbetsgivare märker det, fast det är klart när produktiviteten går ner på grund att prat och fika så märks det väl..

Chokladen är lätt att äta ! Men detta ägg var svår skalat, lika bar att stoppa i hela i munnen och spotta ut skalet 😁Motorsågen måste underhållas oxå, har fått för mig att svärdet ska vändas varje dag så jag gjorde det. Det blev inget bra efter det, kedjan gick inte att dra runt för hand mm. Måste titta på you tube hur man gör.

Kedjan ska skärpas dagligen, det kändes som det blev mer skador på kedjan efter att jag filat än det var innan eftersom rundfilen slant och filade lite överallt inte bra! Måste titta och läsa på om det med. Fast helst vill jag inte läsa på om någonting alls utan bara kunna det!

Det här får jag väl aldrig ihop igen! 😳

Likes

Comments

Andra dagen och sista den här veckan, resten av veckan är jag i skaklarna.

Idag har jag härjat med grejerna rejält eller dem med mig, det blåste så mycket att jag inte vågade mig på att ta ner de två stora (för mig Stora) björkarna som jag skulle tagit ner i går. Alltså tog jag några halvstora granar och begav mig sedan in i en trädhärva med busk träd som hakat i varandra och det tänkte jag rensa upp i, vilket jag borde förstått bättre än att göra. Stammarna och grenarna böjde sig ideligen åt fel håll och nöp fast motorsågen, den satt så hårt fast att hur jag än betedde mig fick jag inte loss den. Jag fick hämta en bågsåg och såga grenarna/stammarna för hand runt om för att få loss min såg. Detta hände så många gånger att det gått fortare om jag bara sågat för handkraft. Mycket dämpande på mitt självförtroende och humör. Inte så att jag inte begrep att det skulle nypa jag såg ju hur grenarna och stammarna satt i spänn men jag trodde det skulle gå...

I den här branchen kommer verkligen det gamla ordspråket "-dumt huvud får kroppen lida för " till sin rätta hmm


Jag har värk överallt till och med i käkarna.

Nu måste jag läsa på om helgens V75, tänkte vinna pengar till mig och min mormor. Mycket pressande då gumman satsat 400 :- av den magra (?) pensionen huva hur ska det gå ...

Vi fick en något oväntad 6a, blev åtminstone en femhundring som vi kan ha och förlora nästa vecka. Vore bra med pengar så jag kunde ägna mig mer att skogsarbete. Att fälla 5-6 små granruskor är inget man kan leva på antar jag.

Likes

Comments

Idag började jag mitt nya jobb, som skogshuggare. Vid 49-års ålder. Lite överraskande kanske, jag är ju trots allt en halvgammal trött och småfet tant. Men jag har länge längtat ut, att få andas och röra på kroppen.

Min vän Husqvarna 545 hoppas den inte skadar mig, hoppas jag inte skadar den.

Jag började som sagt idag, hade fått instruktioner på ett gäng små träd jag kunde börja med att ta ner. Några, trots sin ringa storlek, präktiga granar och stolta björkar (det kändes vemodigt att såga i kull dem, jag är väldigt blödig för allt men speciellt för naturen, djuren och även insekterna). Det var väl inte så jätte lätt heller, träden trilskades och vred sig åt fel håll, grenarna var tusen till antalet och armmusklerna inte så starka och uthålliga som jag inbillat mig. Allt beroende, förstås, på min totala ovana. 5-6 st åkte iallafall i backen innan jag blev infångad och återsatt bakom skaklarna (de ringde från mitt andra jobb och jag fick infinna mig där 14.00) just när solen började skina och fåglarna sjöng mm mm. Nåja det kanske räcker att börja med en halv dag.

Nåja inte så stora träd 😏

Likes

Comments


Husqvarna 545

Likes

Comments