Äntligen! Tillbaka på gymmet efter en veckas uppehåll då jag varit sjuk, dock är jag fortfarande förkyld men kunde inte hålla mig längre. Det blev bara ett lite pass, hann med lite benpress och annat kul 😀💪🏼

Fick dessutom hem ett paket från Tyngre igår, nytt protein med smak av nötkräm och en snygg T-shirt! Älskar den 😍 och proteinet var riktigt gott!

Imorgon kör vi på ett spinningpass och efter det ett pass Soma Move!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter att ha legat hemma hela helgen med feber är det riktigt underbart att få ha jobbat, haft kund och varit i stallet idag! Ville dock sticka till gymmet nu ikväll men det får vänta tills imorgon då jag fortfarande är förkyld.

Jag mår så bra av att få vara igång och ha fullt upp, göra saker som jag tycker är roligt hela dagarna. Jag har känt mig lite deppig dessa dagar då jag bara gått hemma och inte kunnat/fått göra någonting. Dock har helgen varit väldigt bra ändå :D

Stallet, det går sakta men säkert framåt med de nya hästarna. Vi tar små steg och vill att de ska lära känna oss och vi dem, och att de ska känna sig säkra och trygga med oss. Glaiser går det riktigt bra med och Kylie är lite mer skeptiskt, men det får man räkna med. Det kommer bli riktigt bra längre fram. Och nu längtar man ju bara efter att få sadla och sitta upp, ta en tur i skogen och mysa rundor. Det kommer!

Glaiser och Kylie äter sitt morgonhö.

Likes

Comments

I helgen var jag och några kompisar och åt på Pinchos i Kristianstad. Jag har aldrig varit där tidigare så det var väldigt spännande och jag hade längtat! 🙈

Det var väldigt annorlunda men väldigt mysigt. Och jag gillade att allt var så smått och litet. Vi hann testa en hel del av maten, och även fast jag var riktigt mätt så beställde jag ändå in mer mat då jag vill smaka på allt. Och godisdrinkarna var ju det bästa!

Där kommer jag definitivt äta fler gånger!

Likes

Comments

Igår var jag helt ledig, vilket inte alla händer så ofta. Så jag och mamma passade på att köra in till Kristianstad för att förnya hennes mobilabonnemang, hon valde en iPhone 8. Jag passade även på att fråga vad jag kunde göra med mitt abonnemang då min mobil hänger sig hela tiden och har gjort sen jag fick den för ett år sedan. Men även jag kunde byta, så jag tog också en iPhone 8, en guld/rosa såklart! Än så länge har den funkat bra och utan några problem 👌🏼

Jag behövde köpa nya vinterskor då mina gamla gått i sönder, men har haft dem i några år så då var det okej! Jag hittade ett par som jag gillade i grått men de fanns inte i min storlek så tog ett par vita. Och jag hittade också ett par nya träningsskor, behövde inga nya men jag gillade dem så mycket att de fick bli ett par av dem också! 😅

När vi shoppar klart gick vi och tog en lunch på Sumo Sushi, verkligen riktigt gott!

På kvällen vad det dags för ett spinning/styrka pass och det var riktigt jobbigt igår, både för att jag kör hårdare men också för att jag är lite förkyld.

Likes

Comments

Fredagen den 27 oktober blev fasters lilla hjärta ett år! Jag kan inte förstå att denna lilla pojk redan är ett år gammal, hur snabbt gick inte det?!

Eliaz, du är en helt underbar unge. Att få vara med dig gör mig så enormt glad och lycklig. Att få spendera tid med dig och se hur du växer och utvecklas, och att få vara faster till dig är utan tvekan något av de bästa som finns!

Jag älskar dig, nu och för alltid! ❤️

Likes

Comments

I helgen var det dags för Halloweenfest, vi var på Grand i Kristianstad. Det var ganska mycket folk, men vi hittade plats för att dansa ändå! 💪🏼 haha.

Det blev en väldigt rolig kväll. Elin, som jag inte träffat på flera år följde med, och vi hade lika roligt som vi alltid haft! Vi har träffats lite på gymmet så nu var det väl dags att ses utanför gymmet också 😅

Helgen gick alldeles för fort, som alla helger brukar göra. Men det har varit en riktigt bra helg! Och nu är veckan igång, har några kunder inbokade, lite jobb, träning och på lördag ska jag äta på Pinchos med pojkarna och Emelie 😍

Och om allt går som det ska så kommer äntligen Kylie (vår nya häst) på fredag! Det har blivit framskjutit i några veckor nu. Så ser verkligen fram emot att hon nu ska komma!

Detta året var jag Harley Quinn

Förra året var jag Jigsaw

Likes

Comments

Mikk och Helene Cederroths tre yngsta barn led av en degenerativ odiagnostiserad hjärnsjukdom. Barnen fick aldrig någon diagnos, trots sökande världen över kunde ingen lösa barnens gåtfulla hjärnsjukdom. Wille dog 16 år gammal, Emma dog 6 år gammal och Hugo dog 10 år gammal.

För att Hjälpa andra barn med odiagnostiserade hjärnsjukdomar har föräldrarna instiftat och driver Willefonden,eller Wilhelm Foundation som den kallas för utomlands.

Willefondens stora mål är att barnen med odiagnostiserade hjärnskador ska få en diagnos.

Att inte ha en diagnos innebär att det inte finns något botemedel, eftersom ingen vet vad det är för sjukdom barnet lider av. Det finns inga prover som kan tas för att påvisa att barnet är drabbat eftersom ingen vet vad man ska leta efter. Många barn dör en alldeles för tidig död.

Barn i olika åldrar drabbas

En odiagnostiserad hjärnsjukdom kan bryta ut när som helst under barnaåren. Ingen läkare vet vad det är för sjukdom barnet har, eftersom inga prover eller tester stämmer överens med någon idag känd sjukdom.

Degenerativa och stationära

De odiagnostiserade hjärnsjukdomarna finns både degenerativa (fortskridande) och stationära.

Vid födseln är barnen i den degenerativa gruppen friska eller har lättare sjukdomstillstånd som inte förknippas med en degenerativ sjukdom. Någon gång under barnaåren bryter sjukdomen ut och barnen börjar brytas ner av sjukdomen.

En grupp av barn är svårt sjuka redan vid födseln eller insjuknar strax efter. De tillhör gruppen stationära hjärnsjukdomar.

Sjukdomen finns inte beskriven

Läkarna vet inte vad det är för sjukdom som drabbat barnen. Sjukdomarna är inte upptäckta ännu varför det inte finns någon beskrivning av sjukdomarna i läkarlitteraturen. Sjukdomarna saknar namn.

Symtom

Barn med odiagnostiserad hjärnsjukdom har ofta ett flertal symtom. Några vanliga symtom hos barnen är utvecklingsstörning av olika grader, epilepsi, motoriska funktionsnedsättningar, talsvårigheter, synnedsättningar, svåra magproblem och/eller svårt att tillgodogöra sig näring även olika grader av autism är vanligt bland barnen.


Informationen är tagen från ett faktablad från Willefonden och Willefonden.se


Stöd Willefonden genom att köpa ett av de sju olika pärlarmband som finns att köpa för 50 kr styck.

Willefonden på Maxi i bromöllla

Maxi i Bromölla har valt att stödja Willefonden, fredagen den 27/10 skänker de 1% av deras omsättning till Willefonden. De har en insamlingsbössa i entrén där alla som vill kan vara med och bidra. Man kan även köpa vykort i förbutiken till förmån för fonden. Och representanter från Willefonden kommer att finnas på plats.

Likes

Comments

Ångest kan vara ett rent helvete. Inte bara för den som lider av det, men också för den som lever med någon som har panikångest. De som finns omkring personen medan de går igenom det, det kan vara både jobbigt mentalt och fysiskt på olika sätt.

Planer måste ändras enligt ångesten. Situationer måste ibland undvikas. Planering måste vara mer noggrann. Emotionella behov kan ändras från dag till dag. Det är mycket att jobba med, och det kan dessutom vara svårt att förstå de som lever med panikångest.

Det är viktigt att tänka på att det är helt okej att det är tufft ibland.

För något år sedan hittade jag en "fusklapp" om att leva med någon som har panikångest. Jag sparade den för jag tyckte den var väldigt bra, den fick mig att inse hur det faktiskt funkar för inte bara mig utan för de som finns i mitt liv, för de som försöker finnas för mig och stötta mig varje dag. Det är inte alltid lätt att veta för dem hur de ska hantera en situation. Men här kommer i alla fall "fusklappen"

1, De är mer än bara sin ångest

Ingen gillar ett definieras av en enda sak. Om du verkligen vill stötta någon med ångest, påminn dem att du uppskattar personen bakom ångesten. Inse att de är mer än sin ångest, Det låter som att det här vore sunt förnuft, vi går inte runt och dömer folk efter bara en sak för det mesta, men människor har en tendens att blindas av problem med mental ohälsa. De är fortfarande människor, lika komplexa som alla andra. Snälla kom ihåg detta.

2, De kan bli trötta lätt

Ångest är uttröttande. Det verkar som att de enda som förstår hur uttröttande det verkligen kan vara är andra som lider av ångest. Ångest gör att folk lever på helspänn hela tiden, de är alltid på alerten, har oroliga sinnen och deras kroppar är alltid redo att fly eller fäkta. Med helspänningen kommer trötthet. Situationer som människor utan ångest kan segla igenom är mer uttröttande för den som har ångest.

Har du någonsin haft en stressig vecka på jobbet, där du varje dag vaknar och tänker "wow, hoppas det lugnar ner sig snart"? Så lever en person med ångest varje dag, och det är utmattande. Kom ihåg det nästa gång du pressar någon med ångest till att bli mer "produktiv".

3, De blir lätt överväldigade

Deras sätt att vara på helspänn gör också att de överväldigas lätt. De är medvetna om allt som sker i och omkring dem. Varje ljud, handling, lukt, ljus, varje människa, varje föremål. För någon som ständigt ät så alert kan en situation som inte verkar så överväldigande (t.ex. tanken på att flera personer pratar samtidigt i ett rum) leda till att deras huvud snurrar runt.

När du försöker uppmuntra någon med ångest att gå någonstans, kom ihåg att det du njuter av kan vara väldigt överväldigande för personen med ångest. Försök att inte låsa fast dem, försäkra dem om att de kan gå därifrån när som helst.

4, De är väl medvetna om att ångesten är ologisk

Att vara medveten om det ologiska hindrar inte tankarna från att löpa amok. Det hindrar dem inte från att tänka på hundratals katastrofscenarion. Om det vore så enkelt som att säga "okej, det är ologiskt, det finns ingen mening med att oroa sig" skulle de flesta med ångest inte lida av det längre. En av de värsta sakerna med ångest är hur medvetna de som lider av det kan vara om det ologiska. Att påpeka att det är ologiskt hjälper inte, det vet de reda. De behöver medlidande, förståelse och stöd. De behöver väldigt sällan råd om hur ologisk och meningslös deras ångest är.

5, De kan berätta hur de känner och du behöver bara lyssna

Att ha ångest betyder inte att de inte kan uttrycka sig eller kommunicera (om de inte har panik, för då kan de förmodligen inte det, och försök inte tvinga dem). De vill fortfarande prata och föra sin egen talan. De kommer att berätta vad de känner.

Ofta tror folk att någon med ångest eller vilket problem som helst, inte kan eller vill kommunicera, det är för att de väljer att avstå, vanligtvis för att den andra parten var avvisande förra gången de öppnade sig. Nästa gång du tror att de inte kan föra sin talan, håll tyst och ge dem chansen att faktiskt prata, ta sedan chansen att lyssna.

6, De behöver inte höra någon konstant fråga "är du okej" när de har panik

När du ser någon med panik som du vet har ångest, måste du verkligen fråga om de är okej? Du vet redan svaret. Deras hjärta slår en miljon slag i timmen, deras händer är spända, deras bröstkorg är åtstramade, deras lemmar vibrerar av allt adrenalin och deras hjärna har inträtt i kroppens "fly eller fäkta"-funktion. Helt ärligt, en del av dem tror att de håller på att dö. Så istället för att fråga om de är okej, försök med något mer hjälpsamt och konstruktivt. Bra exempel är att säga åt de att komma ihåg att andas, fråga om de vill ha hjälp med att flyttas till ett tystare, tryggare eller lugnande ställe. Berätta att du finns om de behöver dig, och säg att "du har panik, det kommer gå över. Du har tagit dig igenom detta förut, och du kommer göra det igen".

Men nyckeln till allt detta om de ber dig lämna dem ifred, lämna dem ifred! De har erfarenhet av att hantera sin ångest, så låt dem göra det som de vill.

7, De uppskattar att du finns där för dem

Ångest är jobbigt för alla inblandade, dig också. De förstår det, och de förstår hur ologiska de är, de förstår att du avstått från vissa saker för att de inte kunde genomföra det. De är inte blinda för vad som krävs för att stötta dem. Om det finns en sak som alla med ångest har gemensamt är det att de tänker för mycket. En del av dessa tänkande berör alltid personerna som stått bredvid dem. Ditt stöd förbises inte, oavsett hur litet du tror att det varit.

8, Det kan vara svårt att släppa taget

En del av ångesten är det ständiga tänkandet, men för att verkligen förstå det behöver vi förstå vad det bottnar i, När någon upplever något traumatiskt, vilket folk med ångest gjort mer än nog, kan minnets lagras i den del av det limbiska systemet som minnet använder för att avgöra om vi är i kris.

Minnet lagras på ett helt annat sätt och i en annan del av hjärnan, jämfört med ett vardagsminne som snabbt lagras. Det får hjärnan att reagera annorlunda på minnet. Hjärnan försöker aktivt hitta samband mellan det traumatiska minnet och den nuvarande situationen, vilket delvis gör att personen är på helspänn.

När hjärnan fastnar i denna cykel kan det vara svårt att släppa taget om saker. När hjärnan tränas att stanna i denna cykel genom förlängd ångest kan det vara väldigt svårt att släppa taget om något alls. Människor med ångest kan inte bara "släppa taget", deras hjärna tillåter det inte, så tjata inte på dem om det.

9, Förändring kan vara svårt

Alla har en bekvämlighetszon, ångest eller ej. Att gå utanför den zonen kan vara svårt även för den mest välanpassade, så det kan vara extremt utmanande för den med ångest. Det här ska inte förväxlas med fördomen att de med ångest ogillar förändring eller att gå utanför bekvämlighetszonen, för de kommer förmodligen att växa när de faktiskt gör det. Det kan bara vara svårare för dem att göra det.

Det som brukar få de med ångest att slippa undan från sin ångest är när de tillåts vara i sin komfortzon utan att något stort förändras omkring dem. När de måste möta stora förändringar kan det ta längre tid för dem att lugna sig och komma tillbaka in i zonen. Kom bara ihåg att ha lite mer tålamod och förståelse för de med ångest. De försöker, det gör de verkligen.

10, De ignorerar dig inte med flit

En del av att kontrollera ångesten är att kontrollera den inre monolog den medför. Ibland kan detta kräva mycket uppmärksamhet. De konstigaste sakerna kan starta obskyra tankeprocesser hos den med ångest. Om de helt plötsligt "försvinner" ur samtalet finns det en god chans att de tänker på något som precis sagts, eller att de försöker samla tankarna. Båda dessa saker kräver koncentration.

De ignorerar dig inte, åtminstone inte med flit. De försöker bara låta bli att bryta ihop framför dig. Du behöver inte fråga om de är okej, och du behöver definitivt inte förhöra dem om vad du precis sagt. Om det verkligen är viktigt kan du försiktigt ta upp det när de verkar mer samlade.

Deras hjärnor kan vara i krigszoner ibland. De kommer oväntat försvinna från samtalet, och när de inser att de gjort det kommer de känna skuld. Försäkra dem om att du förstår, och säkerställ att de verkligen tagit in de viktiga nyheter ni kan ha diskuterat, särskilt om det handlar om att de ska ta ansvar för något.

11, De är fantastiska

Precis som alla andra är de fantastiska, det är enkelt att fokusera på det dåliga, särskilt när det gäller psykisk ohälsa, men en del av att överkomma det negativa är att minnas det fantastiska som kom före, och som kommer komma efter problemet.

Välj fördelarna. Välj att se det fina i varje stund. Välj att se det fantastiska, om de kan det så kan du det också.


Kom ihåg detta och hela din upplevelse kan bli mycket lättare. Vi är människor och vi är unika, det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan, men en sak fungerar alltid: kärleksfullt medlidande.

Likes

Comments

Idag blev det två riktigt roliga timmar på gymmet med Emil och Emelie.

Jag körde till gymmet efter jobbet vid 20.30, jag mötte Emil och Emelie där sen körde vi på. Det blev både träning och lite ”lek”. Vi började med knäböj, sen testade vi att hänga oss med armarna och träna magen. Jag blev väldigt glad när jag insåg att jag kunde hänga, det har jag inte kunnat göra innan men jag kunde även träna magen samtidigt genom att dra upp knäna! Helt överlycklig 💪🏼😀

Vidare till stocken och körde lite där, och sen testade vi att göra dips med hjälp av gummibanden, ja det gick väl helt okej förutom att spegeln var lite i fara där. Haha.

Sen skulle jag då få träffa på ”Sally”. Vi lyssnar på en låt, Flower - Moby, vi körde både ”Sally mage” och ”Sally knäböj”. Man gör precis som de sjunger i låten, men kör man mage så gör man tvärtom. Alltså när de säger ner gör man en situp och säger de upp så går man ner igen. Det var faktiskt väldigt kul att träffa ”Sally”. Jag gillade den och den kändes och var riktigt jobbig.

Efter ”Sally” var vi ganska trötta så vi stretchade lite grann, och sen plockade vi fram gummiband för Emelie hade sett detta, stretcha med hjälp av gummibanden, det kändes ganska rejält och var till bra hjälp!

Ett bra och roligt pass!

Stretcha med hjälp av gummiband

Ja, vi vet inte

Likes

Comments

När Joakim gick ut med att han skulle skriva en bok om sitt liv, allt han fått vara med om och fått gå igenom i sitt liv både som liten och nu i vuxen ålder, kunde jag knappt vänta tills jag hade denna bok i mina händer. Han har tidigare berättat lite om sin uppväxt men när han sen fick allt på papper och insåg att det inte riktigt var så som han trott eller har fått berättat för sig, bestämde han sig för att göra detta till en bok. Vilket jag tycker var riktigt bra gjort, läser man boken kan man förstå honom på ett helt annat vis och man kan även förstå varför han är som han är och varför han har gjort allt som han har gjort.

Jag skulle jobba natt dagen jag fick hem boken, så självklart fick boken följa med. Och jag läste ut den direkt, den fångade en verkligen och den gick rätt in i hjärtat. Jag blev verkligen berörd av denna bok, jag kan inte förstå eller ens tänka mig att någon kan bli behandlad på det viset som Joakim har blivit som liten. Hur en vuxen männsika kan göra så mot ett barn, hur en mamma kan göra så mot sitt egna barn.

När Kungarna av Tylösand gick på TV så tittade jag på några avsnitt, men Jockiboi var inget som fastnade. Och Big Brother 2012 följde jag och kommer så väl ihåg när jag såg Jockiboi och Hannah sitta i publiken några avsnitt efter att Hannah valt att lämna. De satt där och såg riktigt sletna ut båda två. Jag läste aldrig Jockibois blogg eller följde honom på youtube. Men när Jocke och Jonna börjde med sina pranks så fastnade jag direkt, det var ju hur roligt som helst att titta på! Och sedan dess har jag följt deras youtube kanaler.

Så att äntligen fått läsa om hur Joakim har fått växa upp och allt bakom hans medverkan i olika tvprogram och hans blogg, och hur han startade upp sin youtube kanal. Och hur långt han har kommit och blivit Joakim Lundell istället för den sunkiga Jockiboi var fängslande. Och tänk hur långt man kan komma om man verkligen bara ger sig fan på att man ska fixa detta, Joakim får mig att tro på att man kan klara det mesta. Man kan ta sig från att ha ingenting till att ha allt, och att få göra det man drömt om!

Likes

Comments