Herremin som tiden flyr! Det har allerede gått en uke siden jeg, sammen med TM klinikken Moss, annonserte konkurransen hvor man kunne vinne en valgfri behandling. Vinneren er trukket, og vi vil gratulere Ylva Cerine Aasgaard fra Moss. Vi tar kontakt med deg slik at vi kan sette opp en time for konsultasjon og behandling. Det vil bli lagt ut før og etterbilder på Instagram og Facebook.


Dagen i dag har jeg tilbrakt sammen med Ine (sjefen min) på midface-kurs i Oslo. Kurset ble holdt på Radisson Blu Plaza av dr. Ragnhild Stuve i regi av Allergan, som blant annet fører fillere av merket Juvederm. Vi på klinikken er svært opptatt av å tilby behandlinger og produkter av høy kvalitet. Verdiene våre, kunnskap, kvalitet og trygghet, står til en hver tid sentralt i fokus!

Nå kan jeg endelig si at jeg har masterkurs i midface! Vi har vært i gjennom grunnleggende anatomi kunnskaper, aldersforandringer, midface og komplikasjoner, samt hatt praktisk øving på modeller. Alt i alt en utrolig spennende og innholdsrik dag. Jeg føler jeg har fått utbedret teknikken min og er enda tryggere i behandlingene jeg gjør.


Enkelt forklart er hyaluronsyre kroppens naturlige fukt-faktor, som opprettholder hudens fuktbalanse, spenst og glød. Når man blir eldre reduseres denne hyaluronsyren. Dette medfører tørrhet og tap av volum, som igjen forårsaker slapp hud og rynker.

Juvéderm er en gelé med hyaluronsyre som injiseres under huden og fyller, gir volum, løfter og konturerer. Med dette verktøyet kan man altså bevare og tilbakeføre hudens fuktighet. Resultatet varierer ut i fra hvilket område som er behandlet og hvilket produkt som er benyttet. Fokuset vårt i dag var som nevnt tidligere midface. Altså, kinnbein og nasolabialfolden.

Fra 30 års alderen skjer det en del forandringer, hvor beinstrukturen endrer seg og bløtvevet synker med tyngdekraften. Mange sitter da med følelsen av at de er tung i ansiktet, eller ser trist, trøtt og sliten ut. Ved hjelp filler kan man få en løfte og dra-effekt, og endre inntrykket, slik at man ser mindre tung og sliten ut. Det fine med Juvéderm sine produkter er at det ser veldig naturlig ut, samtidig som man merker en forandring til det positive.

"Everyone will notice, no one will know"

Når man behandler med filler er det alltid en risiko for komplikasjoner. Og nettopp derfor er det UTROLIG viktig å inneha riktige kunnskaper. Å kjenne ansiktets anatomi er helt klart avgjørende. Beinstruktur, muskulatur, nerver, blodårer, kar og såkalte fat compartments. I verste fall kan man blokkere en åre, noe som gjenkjennes ved akutt smerte og fargeforandring i huden. Ubehandlet kan dette gi vevsdød (nekrose). Da blir huden helt sort og begynner å råtne. Dersom en komplikasjon skulle oppstå må man vite nøyaktig hva man skal gjøre og handle raskt for å minske skadeomfanget. Dette har jeg vært vitne til en gang. Heldigvis var behandleren erfaren med gode kunnskaper, og visste nøyaktig hva hun skulle gjøre i en slik situasjon. Det er nettopp derfor man skal være nøye med valg av behandler. Gjør gjerne litt research før du hopper på det første og beste tilbudet du kommer over. Det er så utrolig kjedelig å ende opp med et resultat man ikke er fornøyd med eller en komplikasjon. Det er ikke uten grunn at man må være sykepleier eller lege for å utføre slike behandlinger.

Riktig god helg!


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

HUDHELSE

Vi vil alle ha den perfekte, plettfrie huden med masse glød. Men, er det i realiteten noen som har det? De færreste vil jeg si- men la oss ikke miste håpet av den grunn, for det er mye vi kan gjøre for å komme dit. Til å begynne med må du kjenne huden din. Hvilken hudtype du har, hudtilstand og vite hvilke behov den har.

Å vite hvilken hudtype man har er nemlig avgjørende for hvilke produkter og type behandling man skal velge. Feil produktvalg og behandling kan i verste fall gjøre vondt verre. Din hudtype baseres på talgproduksjon og porestørrelse. Den påvirkes av genetikk og homoner. Vi skiller mellom 4 hudtyper- normal, fet, tørr og kombinert. I tillegg til dette er det hudtilstander. Disse tilstandene har ikke nødvendigvis noe med talgproduksjonen eller hudtype å gjøre, og kan forandre seg gjennom hele livet. Indre og ytre miljø spiller inn her, samt variasjon med årstidene. Eksempler på hudtilstander er fuktighetsfattig, aknehud, sensitiv, solskadet og pigmentert hud. Har du noen av disse hudtilstandene eller føler at du ikke kommer i mål med huden din, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med en behandler innen dermatologi.

Normal hud
Normal talgproduksjon med små, fine porer. Noen større porer kan forekomme i t-sonen. Fuktbalansen er god og den oppleves ikke som for fet. Den ansees som relativt problemfri, men det betyr ikke at man ikke bør vedlikeholde den. Hudpleiebehobv: Gode hudpleierutiner er et must uansett hudtype eller tilstand. God balanse mellom fukt og fett, samt solfaktor året rundt. Jepp, HELE året.

Tørr hud
Denne hudtypen oppleves som sensitiv og irritabel. Den har lav talgproduksjon og urenheter et et sjeldent problem. Av denne grunn vil huden føles stram og fuktighetsfattig, noe som gjør at den lett kan slå sprekker. Med en svekket hudbarriere er man mer utsatt for eksem og er mindre motstandsdyktige overfor mikroorganismer. Hudpleiebehov: Tilføre fukt og fett. Produkter som er beroligende og reparerer hudbarrieren.

Fet hud
Denne hudtypen kommer av for høy talgproduksjon. Man kan oppleve at huden er blank og skinnende med synlige porer. En slik hudtype kan ha talgopphopninger og er ofte mer tilbøyelig for akneutbrudd. Talgproduksjonen reduseres gjerne med alderen. Det positive er at de med en slik hudtype får senere linjer og rynker enn andre hudtyper. Hudpleiebehov: Her er det ønskelig å redusere talgproduksjonen. Produkter med oil control og antibakterielle ingredienser. Husk, det er forskjell på fukt og fett. Her ønsker vi mer fukt og mindre fett.

Kombinert hud
Eller blandingshud, som mange vil kalle det. Her kan vi se noemale, tørre og/eller fete områder. Ofte er t-sonen fet med normale/tørre kinn, eller motsatt. Hudpleiebehov: Se over. Her er det viktig med korrekt behandling for de ulike behovene.

Mitt tips til deg!

Noe jeg kan anbefale alle uansett hudtype og hudtilstand er følgende; Gode hudpleierutiner og produkter. Rens huden morgen og kveld etterfulgt av dag eller nattkrem. Finn produkter som passer til din hud og dekker dens behov. Her vil jeg råde deg til å dra på en hudkonsultasjon for et skreddersydd kremprogram.


Dersom du skulle ha noen spørsmål er det bare å skrive i kommentarfeltet.
Ha en fin kveld videre

Likes

Comments

HVERDAG

God fredag!

I samarbeid med TM klinikken Moss kjører vi i gang en aldri så liten konkurranse. Premien er intet annet enn en valgfri behandling hos oss på klinikken i Moss. Her tilbys kun effektive og godt dokumenterte behandlinger og produkter av høy kvalitet. Jeg kan anbefale medisinsk kjemisk peel fra NeoStrata og Dermapen- som var redningen for min hud. Dette er behandlinger jeg fremdeles sverger til for glød og god hudkvalitet. Det er utrolig deilig å freshe opp huden litt etter sommeren. Ofte blir man litt tørr og gusten i huden av sommer, sol og bading. Vi tilbyr også b.tox og fillerbehandlinger, for å nevne noen.

Om du ønsker å lese mer om behandlingene vi tilbyr kan du titte innom klinikkens hjemmesider på http://tmklinikken.no
Under har jeg også lagt ved noen før og etterbilder av kunder som har vært hos meg til behandling på TM klinikken. Har du spørsmål om konkurransen eller noen av behandlingene er jeg åpen for det. Og er det noen du syns fortjener å vinne kan du også tagge han/henne i kommentarfeltet her eller på facebook.


Dette må du gjøre for å delta i konkurransen:

1. Følg TM klinikken Moss sin Facebook-side
2. Skriv i kommentarfeltet hvilken behandling du ønsker å vinne
3. Følg @tmklinikken @tm.Ine & @tm.Alice på instagram (her kan du se mange før og etterbilder av ulike behandlinger vi tilbyr).


Vinneren trekkes om en uke og annonseres både her på bloggen og TM klinikken Moss sin Facebook-side, så følg med. Lykke til og god helg!


Likes

Comments

HUDHELSE

Jeg skal ærlig innrømme at jeg også gjør dette, til tross for at jeg vet at det er "fy fy". Jeg fraråder alle mine kunder å gjøre dette, men kan allikevel forstå at er vanskelig å la være. Ikke plukk og ikke klem. Jeg sier det flere ganger i løpet av arbeidsdagen. Det kan jo ikke være så vanskelig? ...Joda, det er det. For mange er det en uvane, men det kan faktisk gå FOR langt også.

Vi får alle en kvise i ny og ned, eller har noen hudormer over nesa. Det er ikke til å komme unna. Det klør i fingrene etter å klemme bare den ene.. og den ene blir til ti, også er man i gang. Umiddelbart etterpå kommer angeren smygende, for nå ser det jo enda verre ut enn hva det gjorde i utgangspunktet. Krise!

Når er det egentlig greit å klemme og når skal man gi seg? Ofte går det for langt, og man ender opp med en enda mer betent kvise eller sår i huden fordi man klemmer for hardt. Visste du forresten at det er en diagnose for dette?

Acne excorie

Eller pickers acne som det også kalles. Dette er når plukking og klemming har gått for langt. Det har nærmest blitt en besettelse. I lengden kan dette føre til langt større hudproblemer og skader i huden. Plukking kan rett og slett føre til en sekundær infeksjon og gi arrdannelse i huden. Det er mer vanlig enn man skulle tro, og rammer oftest de med mild akne og en underliggende tvangslidelse.

Denne tilstanden klassifiseres som en psykokutan lidelse hvor hudforandringer er selvpåført i større eller mindre grad. Andre tidlstadnder som går under denne klassifiseringen er for eksempel parasittparanoia, hvor man er overbevist om å være angrepet av parasitter, eller trikotillomani, hvor man napper av seg hår som fører til hårtap.

Acne excorie er noe jeg ser ganske ofte gjennom min jobb, og tilstanden kjennetegnes ved at det er få eller ingen aktive kviser. Derimot er hudoverflaten preget av røde, irriterte områder, sår, kloremerker og arr. Oftest er dette bare en uvane, men det kan også være et symptom på stress eller depresjon.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har vel et snev av denne diagnosen jeg også. Men igjen- hvem har ikke det? For meg bunner det i ren uvane, men for andre kan det være langt verre og problematisk å slutte. Dersom noen skulle oppleve dette bør man kontakte fastlegen sin.

Likes

Comments

PERSONLIG, HUDHELSE

God fredag!

Dette innlegget skrev jeg faktisk for en god stund tilbake. Lenge før denne bloggen ble til, eller i det hele tatt påtenkt. For å være ærlig er det et ganske sårt tema, og det sitter langt inne å poste det. Jeg har gått noen runder med meg selv, vurdert fram og tilbake. Skal jeg virkelig snakke ut om det som har vært min største usikkerhet og blottlegge meg på den måten?
Jeg har vært åpen om det til mange av mine kunder som går eller har gått igjennom det samme, og vet at de kjenner seg igjen i min historie. Derfor har jeg bestemt meg for gå ut av komfortsonen og bare gjøre det, i håp om å kunne hjelpe flere.

I april var jeg på en konferanse i London, hvor en anerkjent dermatolog fortalte om en ganske interessant studie. Den gikk ut på at en gruppe mennesker fikk påmalt et skjemmende arr i ansiktet. Deretter skulle de dele ut brosjyrer på gaten. Da de returnerte kunne samtlige rapportere at de følte folk gav dem stygge blikk og unngikk dem. De hadde nesten ikke fått delt ut noen brosjyrer eller kommet i kontakt med menneskene de møtte. Deretter fikk de vasket bort arret og ble sendt ut på gaten igjen. Da de kom tilbake igjen denne gangen kunne de fortelle at de lett hadde kommet i kontakt med mennesker og delt ut nesten alle brosjyrene. De opplevde at folk generelt var med hyggelig og imøtekommende.

Det ingen av dem visste var at de aldri hadde fått påmalt et arr i ansiktet i utgangspunktet. Dette sier oss litt om hvordan det indre og selvtilliten gjenspeiler seg utad. Denne studien vekket interessen min, fordi jeg kunne kjenne meg igjen i de følelsene som menneskene i studien beskrev de hadde kjent på. Jeg har vært der selv, bare med et reelt problem- akne.

Jeg følte alltid at menneskene jeg møtte ikke så meg, men urenhetene mine. Jeg var flau. Følte med skitten og ekkel- men det var jo ikke tilfelle. Jeg var kanskje enda mer hygienisk, renslig og nøye med hudpleierutinene enn samtlige av de rundt meg. Hud og psyke går hånd i hånd. Det kan jeg skrive under på. Jeg strålte ikke akkurat av selvsikkerhet. Jeg ville bare gjemme meg bak en maske av sminke og hodeplagg. Dette gjorde ikke det noe bedre, men jeg ville heller skjule "problemet" enn at noen skulle kunne se at jeg hadde akne. Til en hver tid hadde jeg makeup i veska. Bare i tilfelle. Og jeg speilet alt for ofte, hele tiden obs på om kanskje noe syntes igjennom sminken.

Det er vondt å bære på disse følelsene. Det å konstant gå rundt med en klump i magen. Redd for å bli dømt. For det er jo slik at når man møter nye mennesker, så får man et inntrykk. "Æsj, for en uren hud". "Stakkars jente". "Hun burde kanskje ta litt bedre vare på huden sin". Jeg følte at jeg var den eneste i hele verden som bar på disse følelsene det slik eller hadde problemhud. Det gjør jeg ikke i dag- heldigvis.

Jeg valgte til slutt å oppsøke hjelp og fikk en time til hudkonsultasjon på en medisinsk hud og skjønnhetsklinikk. Det er jo verdt et forsøk, tenkte jeg. Inners inne hadde jeg ikke troen. Jeg hadde jo prøvd alt- og alle lovte gull og grønne skoger. Jeg ble like skuffet hver gang. Allikevel, denne gangen skulle jeg gi det en ordentlig sjanse. Invester i huden din, fikk jeg beskjed om. Det vil ta tid, men om du følger behandlingsopplegget vi lager til deg kan du forvente å se resultater innen en viss tid. Vi startet med syrebehandlinger. Ikke spesielt behagelig, men etter bare et par dager kunne jeg se tydelig forskjell. Ettersom huden ble bedre forsvant også klumpen i magen. Jeg brukte mindre sminke og følte ikke behovet for å gjemme meg bak masken min lengre. Jeg begynte å kjenne på selvtilliten igjen, og det var en fantastisk følelse!

Jeg har alltid vært opptatt av å hjelpe andre. Det å kunne jobbe med hudhelse og de som er plaget med akne eller andre hudtilstander var noe jeg også kunne tenke meg å gjøre. Fordi jeg vet hvordan det er og hva det kan gjøre med deg psykisk. Derfor valgte jeg å ta videreutdanningen min som kosmetisk dermatologisk sykepleier. I dag jobber jeg på den klinikken som jeg oppsøkte for råd og hjelp. Jeg kjenner meg igjen i så mange av kundene mine, og det er godt å kunne hjelpe. Jeg er så innmari stolt, ydmyk og glad for å kunne hjelpe andre som sliter og har det vondt.


Så, om du er en av de mange som sliter med huden din, enten det er akne, arr, pigmenteringer ect. Oppsøk hjelp. Fordi det finnes håp og det blir bedre. Og med det ønsker jeg dere alle en riktig god helg.


Likes

Comments

PERSONLIG

Ja, jeg er kosmetisk dermatologisk sykepleier.

Det foreligger nok mange fordommer rundt yrket mitt. Eller, jeg vet at det gjør det. Det er en tilsynelatende overfladisk bransje, drevet av samfunnets begjær og perfeksjonsjag. Jeg kan nok si med enig i det til en viss grad- men, for meg er det så mye mer enn rynkebehandling og det mange omtaler som ducklips. Å "fikse" på utseendet er et hett tema for diskusjon om dagen, og er nok mye av grunnen til at yrket mitt har fått et ufortjent dårlig rykte (etter min mening). Mye bunner nok i uvitenhet og feil fokus i media.

Visste du at botox, for eksempel, ikke bare brukes som rynkebehandling i skjønnhetsbransjen? Bruksområdene er mange. Vi kan bruke botox for å behandle hodepine, migrene, spente kjever og tanngnissing. Vi kan også benytte det i behandling mot overdreven svette eller for å rette opp i asymmetri hos kunder med lammelse i ansikt. Gummysmile er også en populær behandling.

Arbeidsdagen min er både variert og innholdsrik. Jeg utfører en god del konsultasjoner og jobber mye med hudforbedring. Daglig er jeg i kontakt med kunder som sliter med huden sin, enten det er akne, psoriasis, rosacea, arr eller pigmenteringer. Listen er lang. Ofte er det så ille at de opplever det som en psykisk belastning i hverdagen. Psykisk helse er noe som heldigvis fått større fokus de siste årene. Hvordan man føler seg på innsiden og har det med seg selv er så utrolig viktig. Det er noe jeg ser tydelig hos kundene mine.

Jeg sier ikke at en "quick fix" som leppefiller eller rynkebehandling er løsningen, for det er det ikke. Men, om jeg gjennom min jobb kan bidra til at noen kan føle seg litt bedre eller få litt bedre selvtillit, til tross for at noen kanskje mener det er overfladisk, er jeg fornøyd.

Ingen skal komme å fortelle meg at det jeg driver med er "mindre verd" eller dårligere fordi jeg jobber i skjønnhetsbransjen. Mange vil nok si at jeg er et dårlig menneske fordi jeg bidrar til samfunnets perfeksjonjag- men hvis folk som mottar behandling av meg gir tilbakemelding om at de får bedre selvtillit, større mestringsfølelse og bryter barrierer, fordi de får tilbake selvfølelse og selvtillit, så er jo det uten tvil noe som er både positivt og meningsfullt.

Jeg er kosmetisk dermatologisk sykepleier. Jeg jobber med botox, filler, hudhelse og selvtillitsforbedring. Og det er jeg innmari stolt av!

Likes

Comments