Nu var det återigen ett bra tag sen jag bloggade, ska försöka ta tag i det nu.
Imorse tog jag och Maja bussen till stallet 07.10. Att åka tidigt till stallet kan vara något av det mysigaste, särskilt när hästen är på bra humör och vädret är på topp.
Vi red ca en timme, kallt och dimmigt men hur mysigt som helst!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Nu var det längesen (igen), men skyller på skolan... Hehe.

Idag är det fredag igen, veckorna går så fort nu! Superskönt, snart är det sommarlov vilket är väldigt efterlängtat.
Har så mycket att se fram emot i sommar, långa mysiga turer med ponnymaffian aka hökbäckgånget, utlandsresa, sena kvällar med mina vänner och ja, gud vet allt!

Jag och Luna har äntligen kommit igång igen. Skogen ovanför vårat stall är stängs tills vidare pga av att det är så blött, men förra veckan tog vi och utforskade nya vägar. Har nu en ny favoritväg som vi ridit några gånger nu med ponnymaffian. Ponnymaffian är då jag, Anna, Jonna, Maja och Hedda. Vi flänger runt med våra fyrbenta och har skitkul! Eftersom alla rider ponny tyckte vi att ponnymaffian var ett bra namn ;)

Likes

Comments

Hej! Det var ett tag sen jag skrev något här nu så jag tyckte det var dags. Har inte haft så mycket att blogga om då det enda jag och Luna gjort är att borsta och mysa i stallet ungefär. Eftersom hon är barfota och det har varit blankis i skogen tills nu har vi varit lite off.

Igår tog vi oss ut i skogen med Anna och Jonna. Vi tog en mysig tur i ca en timme. Turen såg ut som den brukar, allsång för fulla muggar haha. Tur man är ensam i skogen ( utom älgarna vi mötte), men jag antar att våran sång skrämmer bort alla haha. Känns skönt att äntligen komma igång igen efter vintern. Sadelgjorden var lite tajt så jag tror vi måste börja jobba bort magen lite på damen hehe...

Nu vill jag bara komma igång helt och få lite kondition och muskler på Luna, men det ska nog gå nu :)

Likes

Comments

Idag åkte jag, Maja och Jonna ut till stallet med bussen 10.20. Jag och Maja gjorde iordning våra hästar och red iväg längs vägen. Det blev en kort tur pga is (ovanligt, hehe). Dom skötte sig bra och idag red jag med sidepullet igen, funkade mycket bättre!
När vi kom tillbaka till stallet hade vi en liten incident med en grep, vilket resulterade i en häst med panik som blev rädd för allt hon nuddade... Så onödigt. Så efter det fick vi träna på att kunna röra sig i stallet. Men efter ett litet tag och mycket godis gick det.

Jag följde även med Jonna och Maja ut, jag utan häst. Var ute ca en timme då.
När vi var ute andra gången idag hade det tinat undan jättemycket, det får det gärna fortsätta göra nu!
Får se vad vi gör nästa gång jag åker ut.
Hörs!

Likes

Comments

Idag är det två år sedan jag började rida Luna. Under dom två åren har vi gått igenom så mycket, både tillsammans och var och en.
När jag skulle rida Luna första gången var hon den häst som inte kunde stå still på gången, hon hatade att bli sadlad och att tränsa var i princip omöjligt vissa dagar. När vi skulle rida lyssnade hon inte alls på mig, hon var den som bestämde helt.

Nu, två år senare är hon en helt annan häst. Hon står helt still på gången, hon bryr sig inte när man lägger på sadeln, tränsa är inga problem, för hon vet att hon ska få komma och göra nånting roligt när det åker på. I ridningen är det "vi" och inte hon och jag. Visst, det finns mycket att jobba på, men det vi åstadkommit under dessa år är något jag är sjukt stolt över, jag är stolt över denna underbara häst. Hon betyder så mycket för mig, vet inte vad jag skulle göra utan henne. Bästa Blå Luna 💙

Likes

Comments

Igår tog jag och Anna en promenad med hästarna längs vägen. Dom skötte sig super, och dom verkade tycka att det var kul att komma ut efter vägen där dom inte varit på länge.
Vi invigde också reflexgrimman som grabben var snäll och köpte åt mig :)

Likes

Comments

Igår åkte jag och Anna till stallet med bussen 15.15. Vi pysslade om hästarna och tog sedan en tur på ängen, typ enda stället det går att rida på med en oskodd häst just nu. Hästarna var något stela, men glada och busiga. Vi jobbade på i skritt ca 30 min, och det räckte för Anna och Willo, medan Luna hade kunnat jobba på ett tag till. Hon tar väldigt lång tid att värma upp, men det fick räcka med 30 min då det hade börja bli mörkt ute och vi vill inte rida själv.
Vi avslutade med mys och massage i stallet, och så fick hon stå ca 15 min på foderkalken i boxen som vanligt.

Sedan skulle häst nr 2 motioneras, så då tog vi 30 min skritt på Aurora och Sikill. Så skönt att få komma ut och släppa alla andra tankar, det behövs verkligen just nu.

Sista bilden är från runkeeper, där ser ni hur vi red på ängen ;)

Likes

Comments

Dagen spenderades i stallet med Anna och Jonna. Jag och Anna skulle ut med Luna och Willo, men pga sämst underlag blev det en kort bit längs vägen och tillbaka, sen ner på åkern en sväng. Jag fick ett sidepull av mina fina kompisar häromdagen, så det invigde vi. Det fungerade inte så bra som jag hoppats på, men det gick. Luna var inte jättepepp på att behöva gå där det var halt, och jag har inte ridit på ca 2 veckor. Så om vi fortsätter ska det nog funka bättre.

Sen tog vi en tur med islänningarna Sikill, Larùs och Hamdir. Jag red Hamdir och bara han har skor, så det var lite kämpigt med halkan. Vi var ut på äventyr, utforskade nya vägar. Det var minst sagt spännande.

Likes

Comments

Idag blev det en snabbis till stallet igen. Mina stallkompisar har lektioner idag så jag och Luna passade på att mysa lite ute i solskenet. Superskönt att kunna stå ute i hagen och borsta utan att frysa fingrarna. Vi får se hur länge det här vädret håller i sig, jag hoppas ju på snö och minusgrader! Men men..
Luna och bästisen Ljodis


Likes

Comments

Idag for jag en snabbis till stallet. Tog in Luna och borstade ordentligt, sen fick hon massage som hon tyckte var såå skönt. Hon älskar verkligen att bli masserad. Eftersom att underlaget är sämst så kunde vi inte göra så mycket mer, så det blev bara det idag. Men hon var nöjd över att få komma in ett tag i alla fall.


Likes

Comments