Sommaren är över och vi är tillbaka i byn. Det har varit ett tag sedan vi uppdaterade er alla men första veckorna i byn är hektiska. Men vi har hunnit sparka in de nya ettorna och även varit på läger i Ammarnäs. Ja, jag vet... Ammarnäs, kanske inte direkt det ställe som man ba "Ja! Hit ska vi åka" men jag måste säga att trotts mina starka fördomar så var det underbart. Det var länge sedan jag var så glad, allt var bara perfekt. Ni vet den där känslan man får i kroppen när allt bara är perfekt och inga bekymmer finns, det var jag under detta läger. Inte bara det att det var väldigt skönt att slippa skolan så samlade vi på oss massa träningstimmar!

Hösten börjar även närma sig vilket märks på vädret. Som alla mina närmaste vänner vet så älskar jag hösten. Känslan av att gå till skolan medan man drar fötterna i de fallna löven är obeskrivlig. Eller alla de dagarna då man sitter i sitt rum med en kopp te och en bra bok medan mörkret närmar sig. Jag älskar det, atmosfären som byggs av att allt det som har varit försvinner nu och någonting nytt börjar. Dock märks det även på hur blöt man blir efter träningspassen. Ibland önskar jag att jag var tränare så att det var jag som kunde sitta i bilarna och ge instruktioner men det skulle förstås inte vara lika roligt som att träna själv. Igår hade vi ett väldigt roligt pass med sprint-inriktning. Som de flesta vet är jag en sprinter, desto fortare det går desto roligare är det. Efter lite regn så kom faktiskt solen fram det var faktiskt ganska magiskt med den stora regnbågen vid vår sida.

Har även hört av min kära Leffler, ett rykte säger att hon har varit nere i Örebro men det är någonting som hon själv får berätta.

Hopp och lek

//E

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sommarlovet springer fram. Jag började detta lov med 3 veckor på resande fot. Polen, Göteborg och Paris var planen och det var underbart. Fick äntligen träffa släkt och vänner igen i mitt andra hem, Polen. Sedan styrde jag och syster flyget till Göteborg för att se underbara och helt fantastiska COLDPLAY! Det var en av de bästa upplevelserna och jag fick stå längst fram. Shout out till killarna som lät mig stå framför de, evigt tacksam!!! Inte bara det att bandet gjorde värdens bästa konsert så sjöng de "Känn ingen sorg för mig Göteborg" det var en fantastisk känsla att stå längst fram i vimlet av folk som sjöng med på vartenda ord.

Sedan var det dags för oss att ge oss av till min kusins bröllop i soliga Paris. Ett fantastiskt bröllop som jag sent kommer att glömma. Kan säga att lite sightseeing genomfördes i sol och värme.

Igår hade jag en underbar kväll på hamnfestivalen i Luleå med tre av de fyra tjejerna som jag har saknat mest. Det var underbart att få träffa de igen och jag fick tårar i ögonen när jag behövde lämna de. Självklart är det inte för evigt men det dröjer några långa veckor innan jag får se de igen. Tyvärr kunde inte Leffe, min partner in crime, komma pga sjukdom men jag vet att vi snart kommer ses på ett eller annat sätt.

Hopp & lek

//Emzii

Likes

Comments

Halloj!!

Nu har lite mer än två veckor av sommarlovet passerat och skidjentorna njuter för fullt. Chewwis & Leffe befinner sig i Luleå, Milis har dragit till Italien, Emma är i Frankrike och jag befinner mig hemma i Pajala. Som ni hör så är vi skidjentor väldigt utspridda just nu och jag saknar Dem otroligt mycket💞 Som tur är så är det inte allt för länge kvar tills vi ses. Nästa vecka är det nämligen Luleå hamnfestival och då måste vi försöka ses hela Golden5.

Hittils har sommarlovet varit helt okej. Jag har jobbat, tränat, umgåtts och även hunnit med en snabbvisit hos Chewwis i veckan. Under den visiten hann vi men shopping, träning, kubb och en MASSA serietittande. Kan ju inflika att Kubbmatchen slutade med vinst för mig. Inte för att det spelar någon roll det viktigaste är ju alltid att ha kul såklart hehe 😉....

Hoppas iallafall att ni alla har ett superbra lov✌🏻️

CHewwisssss 💞

Tb till saxnäs lägret som var helt underbart och innehöll allt från 100 armhävningar per dag till en hjärnskakning.

Å den här bilden är från ett av alla singstarhäng året bjöd på👌🏻

Tack å heeeej för mig /Ellen aka Pajala

Likes

Comments

Hejsan hoppsan! I och med att jag faktiskt tagit studenten på riktigt och avslutat min tid på skid så har jag lovat att skriva ett inlägg här. Det är svårt, för jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Skid har varit hela mitt liv under de senaste fyra åren, och dessa år har varit några av de viktigaste åren i mitt liv. Jag har utvecklats enormt sen jag började i Älvsbyn och jag har träffat och lärt känna en massa underbara människor som hjälpt mig i den utveckligen, inte minst tjejerna i the Golden 5. Jag är oerhört tacksam för mina år i byn och alla möjligheter jag fått och om än det var tungt att lämna byn och veta att jag inte ska flytta tillbaka efter sommaren så känns det nu ganska bra för jag är redo för nya möjligheter. När jag började i byn var jag bara en liten osäker etta, som inte visste mycket men allt det har ändrats under dessa år. Jag har haft mina perioder där jag varit ung och dum och jag har gjort mycket dumheter under dessa år men annars hade jag aldrig lärt mig. Känner att jag börjar bli mer och mer gammal och erfaren för tiden som går, och har spenderat detta läsår med lite dumheter såklart men också med att lära Emma och ettorna hur allt går till på skidviset 😏 Har ju under detta året haft turen att lära känna Pajala, Chewwis, Milis och även Emmzi lite bättre och vi har skapat oss vår egen liten grupp. Trodde aldrig att jag skulle bli kompis med ettorna, de kändes ju så små liksom men dessa brudar alltså💕 vet inte riktigt vad mer jag ska skriva utan att det ska bli ett alldeles för långt och sentimentalt inlägg så jag avslutar nog här. Om än jag inte längre kommer bo i byn så ska jag komma tillbaka och hälsa på och så är det ju som man säger "en gång skidis, alltid skidis" 💕


Likes

Comments

Studenten. Det är någonting man aldrig kommer att glömma. Den tiden då man går ut ur skolan, beger sig på nya äventyr och anses vara vuxen. Eftersom jag har varit fotograf är det därför jag uppdaterar bloggen igen. Att se skidisarna i kavaj och klänningar igen var en chock, man hade nästan förväntat sig att de skulle komma i svettiga orienteringskläder eller med smutsiga rullskidor på fötterna.

För många är studenten den roligaste tiden på året. Visserligen är den väl det för oss också men många slutar och tårar fälls då sommarlovet känns alldeles för långt. Då många men inte alla skidisar går 4år får vi se de till hösten igen då detta enbart var en så kallad "fejkstudent". Men för alla de som vi inte får se till hösten önskar vi ett stort lycka till och en påminnelse om att "En gång en skidis, alltid en skidis".

Vi kommer sakna er alla men vi syns där ute i skogarna och skidspåren

//Emzii

Likes

Comments

Till att börja med har jag tagit körkort! Yes, fara ute på vägarna men men...

Kvällen har varit underbar och förhoppningsvis kommer den bara bli bättre! Då Leffe dagen till ära skulle gå på balen for vi självklart med och var fotografer. Otroligt många fina par och hopplöst många bilder. Klänningar i blått, rosa och alla magiska färger fladdrade förbi kameralinsen. Killar i kostym med de vackraste tjejerna vid deras sida radade upp sig för att visa att även de kan. Självklart var det en chock att inte se skidisarna i svettiga idrottskläder och vi tycker verkligen att de har gjort det bra.

Ha en bra kväll och hopp & lek

//Emma

Likes

Comments

Det verkar som att Emma gjort en insats för laget, igen, och varit den som skrivit här. Men tro inte att jag glömt bort bloggen ändå ;).


Hur som helst så har precis sista veckan för detta år startat och om jag inte är helt ute och cyklar så är det tisdag idag. Börjar bra om man är dagvild redan innan lovet ens börjat.


Efter förra torsdagens bravader med långpass och Crossfit var dem flesta ganska stela och mindre smidiga under större delar av helgen. Men smarta som vi är så kom någon på den briljanta idén att fara till Kallax för att springa en orienteringstävling. Inga namn nämnda men det kan vara så att jag var hjärnan bakom den dumma idén. Det var iallafall i dem snårigaste och stenigaste av skogar man kan hitta här i närheten men jag och Ellen gjorde det iallafall bra och tog oss i mål. Dessutom utan att komma sist. Emma gick det tyvärr inte lika bra för, men man kan ju alltid skylla på att hon mötte på en älg som störde hennes koncentration hehe. Som för att bättra på träningsvärken fick vi även för oss att sätta oss på cykeln och cykla dem nästan 6 milen från Boden till byn under söndagen. Det var dock väldigt härligt till skillnad från den motvind vi hade hela vägen.


Ikväll är det dags för bal i Piteå för studenterna så dit har vi tänkt att åka för att kolla.


Vi hörs. Tack och hej. // Emilia


Likes

Comments

Veckan började fantastiskt bra med frukost på Clarion och shopping i den stora staden Luleå. Fortsatte sedan med en fantastiskt rolig kväll med picknick och 5km löpning i Luleås vårrus! Vi tjejer som vår friska och krya var där för att göra det bästa i värmen.

Igår hade tränarna anordnat en riktig överraskning med långpass, crossfit hos Star Gym samt middag på O'Learys! Men det bästa på hela denna underbara vecka var att några av oss fick grymt bra betyg i matte medan andra (jag) klarade teori provet vilket betyder ett steg närmare körkortet!

Hopp och lek

//Emzii

Likes

Comments

Idag är det den första juni och vi skidjentor har plågats med nationellaprov i matte.

Dagen började bra med sovmorgon för att sedan äta folkans berömda frukost. Därefter drog det i gång, mattenationella, 4 timmar av skrivande. Efter första delen såg det ljust ut men efter andra delen sågs bara mörker.

Jag och emmzi firade våra inte så jättebra resultat med en löptur i Älvsbyns djungel. Vi testade på många olika terränger, stigar, sand, lera, astfalt, järnvägsspår, broar mm. Vi sprang och sprang och såg hur vi närmade oss de mörka molnen på himmelen och till sist hade vi sprungit ikapp dem och väl framme möttes vi av hagel. En ganska rolig upplevelse faktiskt!!

Tack o hej leverpastej!

Likes

Comments

Hej alla glada människor!

Igår var det en händelserik dag. Började med tränarnas försök att ta död på oss i det vackra vädret med riktigt tuffa stakintervaller på rullskidor. Stavarna gick som trumpinnar uppför backarna och hela överkroppen värker nu dagen efter!

Dagen fortsatte med en lugn skoldag där lunchrasten bestod av kubb i solen, förhoppningsvis har vi fått oss någon liten brun rand.

På kvällen var det våran tur att försöka ta slut på oss då vi ställde upp på den sista etappen på Gammelstads sprintcup. För mig och Chewwis gick det inte lika bra som förra gången men vi var lyckliga över att få gå in i mål godkända (vilket jag tror att missing people också var). Milis och Pajala dominerade och körde över de flesta totalt. På söndag blir det nya tag då vi har fått den knasigaste iden att vi ska tävla igen. Denna gång ska vi ut i skogen på en långdistans. I slutändan är det inte vi som är mest nervösa att vi inte ska komma tillbaka utan tränarna som hotar med att stoppa GPS på oss!

Idag händer det inte så mycket. Lite regn och plugg innan man drar hemåt för en härligt helg!

Hopp och Lek

//Emzii

Likes

Comments