Den kommande tiden kommer det komma allt mindre frekventa uppdateringar då jag börjar mina studier! Ska där läsa Byggingenjörsprogrammet, surprise surprise. Men förhoppningsvis kommer det komma bättre resultat i och med det! :)

Som en kortare uppdatering kommer här en bild för att demonstrera skillnaden i de olika renderingsprogrammen! Jag låter bilderna tala för sig själva!

//M

Kanske ingen rättvis jämförelse sett till hur hela ''scenen'' ser ut men lita på när jag säger att det inte blir bättre. Föreställ er bara träd i bakgrunden så har ni i princip samma scen! :)

Nu kanske det låter som att jag bara hatar på Raylectron och har tjatat om hur dåligt det är i jämförelse. Men Raylectron är ett bra program för att se hur det kommer se ut på ungefär så det fyller ju någon funktion i alla fall! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sett till planer och visioner ett totalt misslyckande, sett till slutresultat en värdig efterträdare till dem förgående husen. Att jag kallar det här ett misslyckande beror till stor del på grund av att jag hade något helt annat i bakhuvudet men å andra sidan blir det inte alltid som man tänkt sig! Men ska inte låta alldeles för negativ, för är verkligen nöjd med slutresultatet. Under detta projekt tog jag mig verkligen tiden att jämföra dem olika renderingsprogrammen på både sketchup och 3DSMAX och inget slår 3DSMAX eller snarare Vray som är renderings programmet. Det här är nog också det huset som jag hittills lagt ner mest tid på att utforma trots att det kan se ganska rakt och ''enkelt'' ut.

Beläget i Atlanta, USA skulle till en början vara inspirerat av samtida hem trots att det är ett modernt hus ett par kännetecken för det är oftast att dem är ''raka'' ibland väldigt färgglada men framförallt att det är mycket fönster. Men det fanns som sagt vissa detaljer som kunnat ändrats, ta taket till exempel. Fasaden är i sten med undantag för vissa detaljer som är gjorda i betong. Balkongen på övervåningen har vissa glas delar vilket öppnar upp möjligheten att se ner. Förutom glas är balkongen i trä precis som hela altanen, på fram som baksida. Trottoaren på framsidan är även anpassad så att bilar ska ha lätt att köra in på infarten.


Med plats för en trebarnsfamilj har detta hus två våningar där nedre våning har öppen planlösning. På samma plan återfinns ett kök, en matsal, ett allrum/vardagsrum, ett stort badrum samt ett litet kontor i direkt anslutning till vardagsrummet. Dem synliga fönsterna till vänster i första bilden är anslutna till matsalen även på sidan av huset återfinns fönster för att lysa upp så mycket som möjligt. På övervåningen finns 3 sovrum, ett väldigt stort rum (master bedroom), ett ''normal'' stort ungefär 25 kvadrat placerat över carporten (se bilden under) och ett litet rum som kan användas som gästrum. På övervåningen finns även ett mindre badrum med tvättmaskin och dylikt.

Som alltid för min del var den svåraste biten att få till en livlig trädgård som blomstrar. Som helhet tycker jag det blev bra men inte mer. (Se bilden ovan)

Edit: Bilderna förlorar mycket i kvalitet här på nouw för er som tycker det är dålig upplösning på vissa inne på instagram behåller dem den höga kvaliten se till och kolla där! :) Jag sa ju att jag skulle lägga till planritning men det blir inte alltid som man tänkt och återigen inget interiört med anledningen att det kommer ta alldeles för lång tid, bara att göra ett hus tar runt en vecka och då snålar jag med vyer dessutom.. :)

//M

Likes

Comments

Tänkt att vara en/ett sommarstuga/hus (en/ett väldigt modern/t sådan/t sett med svenska mått) belägen i lugnt område med mycket skog runt kring. Två sovrum ett kök, -vardagsrum, -toalett och -matsal! Hiss upp till huset finns i anslutning till garaget om skulle tycka vägen upp är för jobbig eller om man nu sitter i rullstol!

Är inte nöjd med slutresultatet, känns lite som att det är halvfärdigt, lite som att det är obebott och inte helt nöjd med hur hela tomtenta ser ut. Om ni inte förstår vad jag menar så jämför HELA tomten med det förra huset. Vet att man ska blicka framåt men jag är rebell. Kommer försöka lägga nån mer bild på baksida och kanske något annat men hoppas ni gillar det lilla som visas. :)

Till mitt nästa projekt skan göras ett stort hus, ska vara klassiskt svenskt, ja ni vet med vita knutar och röd fasadfärg. Nej så illa kommer det inte se ut men kommer definitivt vara inspirerat av dem! Efter det huset kommer jag troligvist börja göra inredning även om det är min starkaste sida! Kommer även börja lägga till planlösning till fortsättning då jag fick den förfrågan (tar gladeligen emot sån feedback). :)

Likes

Comments

Min lärare sa alltid att man måste skissa utformningen på huset innan man går över till dator. Jag sa nej! Inte alls det finns program för att man ska slippa just detta! Men absolut kan det vara en fördel och skissa innan man börjar rita upp något i datorn. Men jag känner inte att detta gäller hus, mina hus är ganska ''raka'' och saknar ''mjuka'' linjer. Det är där sketchup kommer in i bilden! :) Det här huset hade jag inte skissat upp innan utan drog bara några linjer (i sketchup) på måfå, och det visade ju sig vara succé om man frågar mig! :D Totalt sett tog det ungefär 10 min och rita upp själva huset, allt det andra tog lite längre tid... Huset i sig då?

Modern tvåplansvilla, har 3 sovrum med balkong på masterbedroom, två, vardagsrum, två badrum och ett kök! :) En stor pool och nätt trädgård med bland annat palmer. Ett garage med plats för en bil och en carport med plats för två bilar kanske inte framgår så tydligt på bilderna!Och ja det är en stor sten mitt i trädgården!😄 Återigen är huset omöblerat på insidan men det är nånting jag kommer börja ta hänsyn till i framtida hus!

//M

My teacher always said that you must draw the design of your house or product before beginning the computer modelling. I said no! Frankly beacuse i was lazy but also beacuse I didnt see the need to. My reason and defence was that there are programs made for us to skip the drawing step! But absolutely I can see the advantages of drawing before starting to draw up something in the computer. But I don't feel like this should be adressed to houses but the again I'm no architect, and my houses are pretty '' straight '' and Lacks '' soft '' lines. Anyhow this is where SketchUp finds itself in the picture! :) This particullar house wasn't drawn before instead I drew a few lines (SketchUp) at random, and it turned out to be the success, if you ask me! : D Totally it took about 10 minutes to draw up the house in sketchup, all the rest together a little longer ... The house itself then?

Modern twostorey villa has 3 bedrooms with a balcony in the masterbedroom, two, living rooms, two bathrooms and a kitchen! :) Large pool area and a garden with palmtrees. A garage for one car and a carport with space for two cars might not seem so clearly in the pictures! And yes, it is a big stone in my garden beacuse why not! Again, the house is unfurnished inside the male It's something I'll start taking in concideration for future houses!😃😃😃

// M

Likes

Comments

Jag själv står inte för designen bakom det här huset utan har bara ''renderat'' med tillstånd! Finns inte så mycket att säga om huset i sig, modernt, sett till storlek passar det väl en boende skulle jag gissa på! :)

Dock inte helt nöjd med slutresultatet.. Det går att få bättre men den biten får komma på kommande hus! :)

//M

Likes

Comments

En tvåplans villa med 3 sovrum och två toaletter. öppen planlösning på nedervåning där ett av sovrummen erhålls samt kök, matplats och vardagsrum. På bilderna kan ni se att det inte är möblerat på insidan!

Det fanns ingen riktig tanke bakom det här huset utan det designades helt på måfå! :) Är hur som helst nöjd med slutresultatet. Den stora skillnaden på detta hus och det förra är program som användes. Det förra huset gjordes med hjälp av Google Sketchup -> Raylectron, resultaten blev bra sett till använda program men inte i närheten så bra som detta hus. Här användes Google Sketchup -> 3DS MAX -> Vray i den ordningen! Husen ser som sagt mer fotorealistiska ut denna väg, dock tar den här vägen lång tid då jag inte är arbetsvan med 3DS MAX ännu men övning ger färdighet! :)//M

​--------

A two-storey villa with 3 bedrooms and two toilets. Open floor plan on the bottom floor where one of the bedrooms is obtained as well as kitchen, dining area and living room. In the pictures you can see that there is furnished on the inside!

There was no real thought behind this house, but it was designed completely at random! :) Anyway pleased with the end result. The big difference in this house and it is the last is the program used. The first house was made with the help of Google Sketchup -> Raylectron, the results were good in terms of theprograms capacity, but not near as good as this house. It used Google Sketchup -> 3DS MAX -> Vray in that order! The houses looks more photorealistic this way, however, this road takes a long time since im not used to the workflow of 3DS MAX yet! :) // MLikes

Comments

Ett modernt hus där bokstaven P är i fokus! Som ni kan se är det alltså ''dp'' eller rättare sagt dubbel P. Idén är en del av ett miniprojekt vi kom på, nämligen moderna bokstaverade hus! Men det är inte det enda som kommer dyka upp här! Programmen som användes här är Sketchup (naturligtvist) och raylectron. Raylectron är då ett renderingsprogram som får ofärdiga ''scener'' att bli mer fotorealistiska. I framtiden skall vi börja göra detta med hjälp av Vray och 3DS MAX som är ett kraftfullare program samt att renderingen via denna väg blir näst intill felfri dvs. extremt fotorealistisk på enkel svenska!

Huset i sig har tre sovrum och två toaletter, var för sig i utbyggnaderna! Inget garage men uppfart, stor yta på tomt samt en pool med mur. //M

Likes

Comments