Better Blogging Nouw
Presentation picture
skenetbedrar
Linda, 34 år, Göteborg
Jag skriver om mitt konstiga, snurriga, tuffa, underbar ja listan kan göras lång när jag skall beskriva mitt liv. Jag har en muskelsjukdom men den skall aldrig få hindra mig från att leva det liv jag vill!!!

linda.calderon1980@gmail.com

 

Instagram: calderon80
Sök

Ashtanga Yoga & Iyengar Yoga

Sorry för dålig uppdatering den senaste veckan. Veckan har varit super, träningen känns underbar.

I går gick jag och Alex på vårt första Iyengar yoga pass. Shalan vi tränar i är indelad i två, så innanför våran Shala så håller Ian till en energisk liten engelsman med en diamant fast limmad på hans ena framtand. Han har bott i Indien i 40 år och är en underbar Iyengar Yoga lärare. Nu har ju inte jag så mycket att jämföra med i och med att detta var mitt första pass, men både jag och Alex gillade verkligen hans sett.

Han fick mig att göra en massa stående Asanas med hjälp av en slags ribbstol eller vad jag skall kalla det (se bilden nedan, på engelska kallas för en Tressler). Jag använde även en stol som används flitigt inom Iyengar yogan (Jag kommer att fota allt detta).

Det var först ganska skrämmande jag var rädd för att trilla och att mina ben skulle ge vika, men efter ett tag slappnade jag av och litade på att han höll mig.

Känslan att att stå i positioner med kroppen som jag inte stått i eller gjort på över 10 år, var helt underbar och fantastiskt. Jag kände mig så oerhört stolt över mig själv.

Så nu tränar vi Ashtanga mån-fre på morgonen och så kör vi Iyengar onsdag, fredag eftermiddag och söndag morgon. Det är verkligen ett grymt komplement till Ashtangan som är mer dynamisk, där stannar du i en pose i ca 5 andetag, medan i Iyengar så jobbar du mer på djupet med varje asana (pose). I Iyengarn har du ingen vinyasa som i Ashtangan.

B.K.S Iyengar och Sri Pattabh Jois.

Pattabi Jois (Ashtangans fader) och B.K.S Iyengar (Iyengar Yogans Fader) hade samma lärare Krishnamacharya dom skapade sedan var sin form Ashtanga Yoga och Iyengar Yoga.

Ha en underbar lördag...

 

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

More Tatoos

I går åkte vi hem till några vänner från Yogan och åt en underbar Raw/ Vegan lunch. Vi var ett gott gäng på ca 12 personer från Yogan som var där. Det är så underbart härligt med alla olika personigheter och det finns plats för alla. Vi hade verkligen en helt underbar eftermiddag. Det är verkligen en salig blandning av människor från hela världen, jag och Alex är dom enda från Sverige. Vi trivs verkligen men det blir nog inte Goa nästa år, men vi får se.

Idag blir det nog en sväng till stranden lite senare, men först skall vi kolla in en tatuerings studio. Är ju alltid sugen på mer och under säsongen så kommer det alltid ner en hel del grymma artister hit.

Ha en underbar Söndag massa kärlek till er alla....

 

Bara vara

Nu e det helg och allt känns verkligen helt underbart, vi har det så jäkla gött. Förra året kände jag en stress av att vi alltid var tvungen att hitta på saker varje dag, nu njuter jag av att bara vara. Att inte ha några måsten och att det är så himla ok att bara ligga och läsa och hänga hemma i vårt hus utan att få dåligt samvete av att jag inte gör något.

Jag får ett liv här jag vill leva det liv jag väljer och inte det någon annan tycker eller vill jag skall leva. Just nu vill jag leva så här.

Vi tränar ca 3-4 timmar varje mån-torsdag sen på fredagar är det led klass, sen jobbar jag några timmar lite utspritt under dagen. Helt perfekt!

Ush jag trillad igår, jag halkade när jag skulle gå ner för trapporna från huset. Det hade regnat som fasiken natten och morgonen innan så det var jätte halt. Så jag gick jätte försiktigt och sa till och med att Shit jag måste vara försiktig så jag inte halkar. Sista jävla trappsteget så halkade båda jäkla kryckorna och jag föll framlänges fy fan rent ut sagt vad ont det gjorde. Alex skrek bara rakt ut och fick upp mig snabbt som sjutton, fy vad dålig jag blev svetten bara rann och jag höll på att svimma. Men som tur e så gick det skit bra, bara lite små sår och ett lite svullet knä. Shit jag hade sån jäkla tur kunde ju gått åt skogen.


Här hämtar vi vårt bord.

Och där tog han ett kort..Ett väldigt weird kort. Skulle bara fixa till håret lite..

 

Fint e det!

Härom morgonen dök den här lilla vovven upp i Shalan, ingen visste vart den kom ifrån. Han var så jäkla fin. Men nä vi kan inte ta hand om en hund i år tyvärr.


Efter träningen i dag drog vi hem jobbade och tränade lite till. Nu skall vi lyxa till det med en Ayurvedisk massage.

Japp vet inte riktigt vad jag sysslar med här dock.​

 

Veranda häng

Nu har vi varit här i lite mer än en vecka och man kommer snabbt in i rutinerna. Man kunde tänka sig att vi har samma rutiner som förra året men det har vi inte.
De rutiner vi har i år känns mycket behagligare, visst vi har bara varit här i en vecka men jag fortsätter gärna så här.
Förra året kände vi hela tiden att vi var tvungna att hitta på saker varje dag, vi kände aldrig att vi kunde hänga hemma. Nu när vi har en sån nice veranda så hänger vimer än gärna hemma. Jag mår verkligen super i både kropp och själ!

Selfies on the porch

 

Älskar den

För ett tag sedan skrev jag om Instant Firm X från Peter Thomas Roth. Jag tycker verkligen att den är super bra, jag tar den inte varje dag utan det dagar då jag vaknar och känner mig svullen och huden bara hänger på öonlocken. Jag lägger en lite klick på handen, sen stryker jag på ett tunt lager med en pensel med en uppåtgående rörelse. Tar även under ögat. Det är viktigt att du inte tar för mycket. Blir det vitt så tar jag bara och blöter penseln lite och duttar på det vita så försvinner det. Läs mitt inlägg om den här...It's working

Jag köpte den på Beaty the you way...

 

Fascinerande möte med en Pyton

På helgerna är vi lediga, men vi brukar träna antingen lördag eller söndag hemma. I går sov vi ut, hemma har jag inte sovit alls bra det senaste. När jag vaknar på morgonen så har jag ingen ro att ligga kvar men här kan jag verkligen ligga kvar och somna om.

I går tog jag Alex gitarr på ryggen och så åkte vi iväg till stranden i Morjim, den ligger efter Chapora och innan Mandrem. Det är väldigt lugnt och skönt, vi var i stor sett själva.

Vi tar oss överallt med Scottern, trafiken är ju "lite " annorlunda här om man säger så. Du kan inte ha ont av att folk tutar för det gör man hela tiden här, när du skall svänga, köra om, när du kör förbi en ut-infart man tutar i stort set hela tiden. Sen har dom vänster trafik, jätte ovant och läskigt i början men man vänjer sig snabbt.

Härom kvällen när vi var på väg hem genom djungeln, så stannade männen som låg före oss och började visa att vi skulle stanna. Då tittade vi ner på marken, då fick vi syn på en stor jäkla pyton orm som ville korsa vägen. Herre gud det var en upplevelse, vilket jäkla vackert och kraftfullt djur. Alla stannade upp och det blev en folksamling som bara stod och tittade och fascinerades av detta magiska djur. Tyvärr så låg min kamera hemma och mobilen hade självklart inga batterier kvar. Så jäkla typiskt kameran skall alltid med.


Vägen upp till vårt hus.               Står och hänger lite avslappnat medan Alex tankar.

 

Bloggat från mobilen

Nu har vi tränat i fem dagar d har varit helt ok att gå upp kl 04:00 varje morgon, d e lixom bara att göra d!
Jag tar d super lugnt o lyssnar verkligen på min kropp. Känner att jag tappat en del styrka men jag tror o hoppas att jag kan bygga upp den lite iallafall.
Vi trivs verkligen i de nya huset, igår kväll låg vi ute på våran o bara sofftade. De e så här jag vill ha de!
Nu har vi tagit oss ner till stranden, d e första gången vi e här sen vi kom.

 

Its magic!

Fasiken nu e jag så jäkla glad, vårt nya hus är helt magiskt det känns helt underbart så rätt.

Vi flyttade allt idag Alex körde allt på våran moppe fram och tillbaka några gånger, gick skit bra. Sen sa vi hej då, fy det var riktigt jobbigt. I går kväll när vi satt och kollade på film så knackade det på dörren utanför stod hela familjen Pednekar, dom ville prata med oss. Ush det var jobbigt som fn dom var ju sådär glada på oss att vi skulle flytta fy vad jag bölade. Kände mig helt värdelös verkligen, men jag vet att dom inte kommer ha några problem att hyra ut det.

Sen så har vi ju betalt för en månad redan hos dom så fixar dom ny hyresgäst nu så får dom dubbelt betalt denna månaden. Ja ja så e det. Men jag måste tänka på mig själv och mitt egna välbefinnande, just nu sitter jag vid mitt skrivbord i mitt nya hus och mår underbart.

Ingången till vårt gamla hus. Så här glad är jag att vi skall flytta.

Verandan på vårt nya hus.

 

Vårt nya hem

Åh vilken underbar dag, träningen i morse var helt magisk. Efter det åkte vi hem och jag gick och pratade men Sheila som vi bor hos om att vi inte fixar att bo kvar. Fy det kändes så där kul och hon såg så där glad ut, men jag mår inte bra här och vi måste tänka på oss själva i första hand. Sen så går det ju verkligen ingen nöd på dom det kommer folk dagligen och frågar efter rum här.

Sen åkte vi upp till vårt nya hus och frågade om vi kunde flytta in i kväll, för i natt kände jag verkligen att jag inte fixar en jäkla natt till i detta ljudet och fy för energin som e här. Där var dom i fullgång det gamla paret men stora magar :-) med att städa vårt hus.

I morse efter träningen.

Frukost på Whole Bean

Vårt nya hus, skall ta bättre bilder.

Stannade till och tog en kaffe och planerar hur vi skall inreda vårt nya hem.