Presentation picture
skenetbedrar
Linda, 35 år, Göteborg
Jag skriver om mitt konstiga, snurriga, tuffa, underbar ja listan kan göras lång när jag skall beskriva mitt liv. Jag har en muskelsjukdom men den skall aldrig få hindra mig från att leva det liv jag vill!!! linda.calderon1980@gmail.com

 

Instagram: calderon80
Sök

Förändringens tid är här..

Solförmörkelse, supernymåne och vårdagjämning på samma dag, att både nymåne och vårdagjämning sammanfaller har inte hänt sedan 1662. Bägge händelserna symboliserar nystarter, uppstarter och början på nya cykler.

Dessutom så sker en partiell, sedd från Sverige, solförmörkelse samma dag. Den som befinner sig på Nordatlanten, Färöarna och Svalbard t ex kommer att uppleva den total. I Norden kan du se den partiell, bäst c:a kl 11 på förmiddagen svensk tid. Vi får vänta ändå till 2039 för att kunna uppleva något liknande…

"Vi kan kalla detta en vridpunkt, en tid att välja nya alternativ och släppa det gamla. Det är en tid för genombrott och insikter, där vi kan rida på förändringens energier till en ny framtid. "

Förändring kan vara skrämmande och väldigt läskigt, men ofta nödvändigt och något bra.

 

Blogga med din mobil - Nouw har kanske Sveriges bästa blogg-app - klicka här!

Likes

Comments

Använd ditt sunda förnuft för fasiken..

Man möter så mycket folk här och jag får nästan dagligen frågan vad som hänt med mitt ben. Jag svarar ofta att inget har hänt med mitt ben, jag har en muskelsjukdom. Efter det får jag ofta en massa följd frågor. Jag är van vid det men ibland så orkar jag bara inte.

Igår på marknaden var den en tysk dam som stoppade mig och frågade vad det var för fel på mig. Är det Ms eller Als? Jag har en muskelsjukdom svara jag. Ja jag ser det för jag är nämligen sjuksköterska och har sett och jobbat med folk med muskelsjukdomar. Sen hade hon en lång utläggning om att när mina lungor inte orkar längre så skall jag skriva på att jag inte vill trakeotomera mig. Trakeotomi är ett kirurgiskt ingrepp där en öppning in till luftstrupen görs i halsen strax nedanför struphuvudet för att underlätta andningen. Sen så var hon så glad att se att jag kämpade på bla bla bla.....

Jag menar tänk om jag var en person som inte alls var bekväm med min sjukdom och mådde piss så får man höra av en vilt främmande människa att du kommer sluta andas och att du inte skall sätta in en slang i halsen. Jag kunde ju bara gått men jag gav henne min tid och lyssnade på vad hon ville säga, jag vet inte men det var väl kanske hennes sätt att visa sympati på eller nått. Jag blir inte förvånad längre, men va fan använd ditt sunda förnuft för fasiken..

Häromdagen var jag på kristallhealing hos en man som heter Loka, i två timmar låg jag i ett rum fullt av kristaller medans han och en annan healer jobbade på mig. Det var väldigt avslappnade och skönt.

Sorry för dåliga bilder, fick ta kort med min Iphone på en Ipad.


 

Likes

Comments

Lite visare kanske och självklart äldre men inte gammal

Nu är det snart dax att åka hem,kan som vanligt inte fatta hur fort tiden går. Det har varit väldigt händelserika månader, fyllda av magiska stunder och lite mindre magiska stunder. 

Det var snurrigt runt min 35 års dag, min bror blev utskriven från sjukhuset dagen innan men blev dålig igen på min födelsedag. Så han kunde inte ens komma på min lilla middag, fy det kändes. Fram till dagen innan hade jag ingen aning om vad jag skulle göra, det slutade med att vi bestämde att vi skulle gå till Ramesh (en restaurang som vi brukar gå till varje fredag). Det kom en underbar skara människor, jag kände mig så tacksam att dom kom för att fira mig. Så ja nu är jag 35 shit, jag måste erkänna att jag tycker 35 låter lite gammalt men jag känner mig inte alls gammal. Lite visare kanske och självklart äldre men inte gammal.

Det känns riktigt gött att vara 35, men visst tankar tex om barn och familj kändes lite hårdare just denna dag. Men det var mer tankar som aha ok det blev så här. Jag fällde några tårar för att det just blev och är som det är, sen så kände jag lycka för att det just är och blev så här. Men det är klart att jag gråter ibland, det är en sorg en sorg som jag ständigt bär med mig. En sorg som jag idag kan hantera och leva med, men med det sagt betyder inte det att jag inte njuter av livet för jäklar det gör jag. Det känns ännu viktigare att ta vara på detta liv och utnyttja det till fullo. Jag älskar livet trots att det är nästan är lite för kämpigt ibland.

Vi stannar nästa vecka oxå, sedan åker jag och min bror till Agonda och stanna där i en vecka och därifrån till flygplatsen. Hade tänkt stanna i Anjuna tills jag åker hem, men jag känner att jag vill se något annat.

 

Likes

Comments

Inget gott flow

Jag är en trött tjej just nu, det har varit lite mycket det senaste med små skador och sjukdom. En olycka kommer sällan ensam  och ibland stämmer det verkligen, jag har verkligen inte haft ett gott flow det senaste. Men nu jäklar skall det vända. 

Men det värsta av allt är att min bror fick så hög feber att vi var tvungna att åka till sjukhuset i lördags och han är kvar där än. Som tur e så är det bara ett virus men shit han hade 42 graders feber stackars lillebror. Förhoppningsvis kommer han hem i kväll. I morse vaknade både Alex, Oskar och jag upp med feber och värk i kroppen så det går någon skit.

På onsdag fyller jag 35, shit tänk jag har varit här i 35 år. Jag hade tänkt fixa nått kalas men nu vet jag inte hur det blir. Det är ju inte jätte viktigt men nått känner jag för att hitta på.

I förra veckan var vi och besökte två vänner i Panjim (Goas huvudstad) dom har ett jätte fint hus i den gamla delen av Panjim. Se bilderna under.

 

Likes

Comments

Trancedance

I onsdags spelade en av medlemmarna från Sponghle på Hill Top, det var helt jäkla underbart, färgerna, musiken, människorna det var magiskt. Jag njöt verkligen av att stå i ett myller av dansande människor. I fredags var det dagsfest och härliga Tristan spelade, vi dansade och dansade och dansade. Det betyder oerhört mycket för mig att få göra detta, trodde aldrig att jag skulle stå på ett dansgolv igen. Visst det blir någon slags kryckdans men" who cares Im Fck dancing". Men fy fasiken vad ont i ryggen jag har nu, men det går över och det var värt det.

Varje lördag är det marknad i Arpora "Saturday Nightmarket" vi var där förra lördagen, det är hur stort som helst. Trots att jag varit där ett flertal gånger så har jag inte varit runt på hela.


 

Likes

Comments

Lyssna på min kropp

Nu har min bror varit här i över en vecka och det är verkligen underbart att han är här. Det är så jäkla kul att han får se och vara med om det här.

Denna vecka började med att jag hade en magisk practice på måndagen och jag längtade till tisdagens träning. På tisdagen kände jag mig jätte stark och fick en underbar assistans av Marci i Supta Kurmasana, men så ville hon att jag skulle lyfta med fötterna bakom huvudet. Mitt bröst var inte tillräckligt öppet utan jag var för insjunken och jag kände att det inte kändes ok, men jag lyssnade inte på min kropps signaler och pusha på och när jag tryckte till så trycktes min bröstkorg inåt och det popa lixom till i bröstet. Fy vad läskigt det kändes, jag trodde först att hela min bröstkorg gick sönder. Blev skit rädd. Nu fem dagar senare har jag fortfarande ont och är öm i bröstbenet men det känns mycket bättre, så jag tror att det kommer bli bättre snabbt.

Så ja man måste verkligen vara försiktig, jag blir bara så trött på mig själv varför lyssnade jag inte på mig själv. Ja ja jag får ta lärdom av det och lyssna ännu mer på min kropps signaler.

I tisdags kväll var jag ute och dansade för första gången i Goa, ja lite sjukt är det att jag aldrig varit ute här. Vi var på Shiva Valley som ligger alldeles under oss, det var helt sjukt mycket folk och jag hade skit kul. 

Kolla gärna in våran gemensamma blogg där ligger en massa bilder:

Asstanga

 

Likes

Comments

Underbara Goa

Fy vad dålig jag är på att skriva här, först så är ju internet inte det bästa och sen så gör vi saker nästan hela tiden så det finns liksom ingen tid att sätta mig framför datorn och skriva.

Vi har träffat en massa härliga och speciella människor det senaste dagarn.

Goa är ett ställe där en det samlas en massa likasinnade människor, med öppna sinnen och fascinerande historier och bakgrunder. Sen är det oxå en massa trasiga och vilsna själar och mycket mycket droger, den kombinationen är inte den bästa.

Jag älskar det gäller bara att se till att välja vilka du omger dig med, inte umgås med folk för att vara snäll trots att du inte mår bra i den personens närhet.

Igår var vi hemma hos ett väldigt fascinerande par, dom bor i ett underbart hus på samma gata som oss, de hade byggt det mest fantastiska underjordiska sovrum jag någonsin sett. Igår hämtade vi upp min bror och två av hans vänner på tågstationen i Tiwim. Nu sitter och äter lunch.

 

Likes

Comments

Lite mer sömn

Nu är ännu en vecka slut, tiden går så himla fort kan inte fatta att vi redan varit här och tränat i åtta veckor. Jag mår så bra i min kropp i detta klimatet, känner mig starkare och smidigare. 

Fy fasiken vad skönt det är att det är helg skall bli magiskt att få sova ut i morgon. Jag har sovit i genomsnitt 5 timmar varje natt det senaste och hemma behöver jag runt 8 för att må bra, jag mår bra men hade nog mått ännu bättre med lite mer sömn.

I morse var jag först på Mango Shade stället vi nästan alltid äter frukost på. Vi var färdiga med Yogan strax innan 8 det är helt underbart att vara färdig med sin träning så tidigt för då blir dagen så mycket längre.

I går stötte vi på dessa små underbara varelser. Först kom det en liten rund valp springandes hur söt som helst, sen kom en efter en springandes. 4 helt underbara valpar vi ville ta med alla hem.  Nu skall jag njuta av att det är fredag, ha det underbart <3

 

Likes

Comments

Underbar Yoga Workshop

Vi har verkligen haft en fullspäckad helg, Workshopen var helt underbar. 4 timmar på morgonen och två timmar på eftermiddagen lördag och söndag och ett morgon pass på 4 timmar i går morse. Vi fick fota hur mycket vi ville och det brukar man tydligen aldrig få göra när det är Iyengar yoga. Arunji som han heter är verkligen en super bra lärare gillade hans sett jätte mycket. Här hittar du hans skola.

Mycket yoga, igår var det nymåne och då tränar vi inte utan istället så hade vi Pranayama på Rolfs tak i 3 timmar.

Jag har inte varit på stranden på över en vecka nu, dagarna går så fort här men idag tänkte vi hänga på stranden.

 

Likes

Comments

Äntligen en ny kamera

Äntligen har jag en ny kamera! Vi åkte in till Panjim idag och besökte först en Sony butik som fick strömavbrott så där stod vi i mörkret och kunde inte betala med kort, så vi fick åka till en annan. Där hade dom den kameran jag ville ha. Sen bjöd vi våran underbara kokosnötsförsäljare/taxichaufför/ Vasso på lunch.

Vi skall på Yoga Praveena Sri Arunji Work Shop hela helgen. Sri Arunji är en Iyengar yoga lärare som bland annat skrivit en grym bok där alla asanas görs på en stol "Experiment and experience on the chair". Det skall bli jäkligt kul. Och jag känner mig nästan helt återställd från veckans sjukdom.

 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw