Tiden går som vanligt väldigt snabbt, jag har redan varit i Brasilien i två veckor. Jag åkte tyvärr på en kraftig förkylning med "The Cough from hell" har hostat i stort sett varje jäkla natt nu i en vecka. Men ja ja det går över det är bara att hålla ut.

Vi har haft några dagar med blåst och regn, men jag tycker att det har varit skönt med lite regniga dagar oxå. Då känns det inte lika jobbigt heller att vara lite sjuk när det regnar :-)

Jag började på min underarm i fredags, jag älskar ju som sagt att bli tatuerad det är något speciellt med den smärtan. Jag skall fortsätta i veckan och bygga den högra upp på armen.

I lördags fyllde Mia år så då hade vi lite grillfest med några vänner.

Flytta din blogg till Nouw - nu kan du importera din gamla blogg - klicka här!

Alldeles utanför vårt hus längst vägen hittade vi fyra kattungar, dom kan inte ha varit mer än 4 veckor gamla. Vi fick veta att mamman blivit överkörd, vi fick inte ta in dom till vårt hus för kvinnan som har hand om huset. Så vi byggde ett skydd till dom och gick och tittade till dom och gav dem mat.

Så i förrgår när vi gick dit så var alla ungarna borta utan en som var ute och gick mitt i vägen, så vi tog hem den lille. Den var den minsta och svagaste av dem, vi gav henne mat och tvättade av henne. Hon hade en infektion i ena ögat som varade en massa. Jag hade med mig ögonsalva som jag tog i hennes öga och nu är hon helt bra i ögat.

Så här såg hon ut när vi först hittade dem, hon är den lilla blötta som knappt syns till vänster på bilden. Nu e hon jätte stark och full av liv.

Här är hon innan vi tvättat henne.

Likes

Comments

Både jag och Mia vaknar väldigt tidigt varje morgon, det är verkligen helt underbart att vakna runt 05.00 och känna sig utvilad. Sen går vi och lägger oss runt 19 varje kväll oxå. 

Jag åkte på en liten förkylning med feber och hosta i helgen men jag känner mig redan mycket bättre. Druckit en massa varmt vatten med ingefära. 

De första dagarna åt vi ute men nu lagar vi all mat hemma, ris och sallad funkar lixom inte för mig. Jag är så himla noga med att jag får i mig tillräckligt så jag inte minskar i vikt. 

Jag mår väldigt bra i både kropp och själ, värmen är verkligen magisk för min muskelsjukdom. Smärtan i min rygg är oxå mycket mycket bättre. Härom dagen gick jag en liten bit på stranden med hjälp av mina kryckor, när jag inte orkade mer tog Bruno mig på ryggen. 

Nu har jag ätit medicinen Mestinon ett tag och jag tror nog att det hjälper mig, jag har inte fått några extrema trötthets attacker sen jag började med dom plus att jag känner mig lite mer uthållig i muskler. 

Likes

Comments

Just nu sitter jag på min balkong och tittar ut över havet, vågor av tacksamhet väller över mig. Jag är så tacksam för all kärlek jag får, jag är så tacksam för all kärlek jag kan ge. Jag är så tacksam för att jag lever det liv jag vill leva, jag är så tacksam för att jag är jag. Jag är så tacksam för det lugn som jag känner, ingen oro, ångest eller rädsla.

Oron och ångesten som får några år sedan var min verklighet, har idag bytts ut mot tacksamhet, glädje och en känsla av tillfredsställelse. Jag vet att inget i livet är konstant, bara för att jag känner så här just nu så betyder inte det att jag alltid kommer känna så här och aldrig mer känna ångest och oro. Men idag är jag är inte rädd för att känna, alla olika känslor jag känner är en del av mig. 

Igår var vi inne i byn, det är inte stort men det finns en del affärer, restauranger och en supermarket. Det tar ca 10-15 min men bil så det är inget gångavstånd direkt. Det var inte det lättaste gatorna att köra på med rullstol bara kullerstenar, men det gick smidigt en då tycker jag det gäller att hålla tungan rätt i mun.

Vi åt på ett ställe i stan, det blev ris och sallad för mig, det fanns inte så mycket annat vegetariskt att välja på men jag klagar inte älskar ris och sallad :-)Det är ju inte billigt att gå ut o äta precis, det är svenska priser.

Sen blev vi upphämtade av en vän Mahyar, som bor i ett underbart hus i djungel med sin dotter.Han brukar oxå vara i Goa, han är en super duktig tatuerare så hm det kanske blir nån piece av honom.

02.50 på natten till söndag ringde klockan, då hade jag sovit i ca 1 1/2 timma. 03:50 kom mamma och pappa och hämtade mig. 06:25 gick planet till Frankfurt och sen vidare till Salvador, från Salvador tog vi ett flyg till Porto Seguro där vi blev upphämtade och körda till vårt hus som ligger i stort sett på stranden i Arriale De Ajuda.

Resan gick super, det enda som jag kan klaga på är att vi inte fick våran vegetariska mat på flyget, det är inte första gången det händer. När jag bokar biljetterna så väljer jag alltid vegan om dom har eller vegetariskt. Men nä det visste dom inget om, som tur va så var rätten en vegetarisk pasta så det funkade.

Stort stort sett alla hus längst stranden där vi bor ligger i så kallade Gated community, så säkerheten är hög.

Jag vaknade med ett ryck och det tog några sekunder innan jag fattade vart jag var. Känslan av att höra ljudet av vågorna och fåglarnas kvitter när man vaknar är helt underbar.

Huset kan inte bli bättre, tre stora sovrum och all sovrum har en eget badrum. Alldeles utanför huset har vi en stor pool och havet ligger oxå alldeles utanför

Det blev en liten bloggpause, jag har alltid känt att jag skriver när jag känner för det och inte för att jag måste skriva.

I Augusti opererade jag mina ögonlock, mina ögonlock blev bara tyngre och tyngre på grund av min muskelsjukdom. Min far som har samma sjukdom gjorde en större operation där dom lyfte muskel, men jag kände att jag inte behövde göra ett sådant stort ingrepp utan det räckte för mig att ta bort lite hud för att göra det bättre.

Jag var super nervös innan, för tänk om det blir fel och mitt utseende förändras. Men det gick så himlans bra. Jag var vaken under operationen, och jag vet att det låter helt sjukt men jag hade det riktigt trevligt. Fick en kopp med en flytande vätska (lugnande)innan operationen, jag låg på operationsbordet och pratade om Ayahusaka, Dmt och gud vet vad! Och vi lyssnade på gammal 70-tals rock på högsta volym.

Redan dagen efter trots svullnad och stygn så var det lättare att öppna mina ögon när jag vaknade. Jag var lite svullen och blå men väldigt lite, stygnen togs redan efter en vecka. Jag är hur nöjd som helst!

Jag är på ett härligt ställe i livet just nu, jag går en underbar kurs som är väldigt givande och utvecklande. Har haft en period då jag behövt mycket vila och lugn och ro och mycket tid för mig själv.Tid för reflektion.

Min nya tatuering, som är gjord av underbart duktiga Salai följ henne på instagram.

Om två veckor åker jag till Brasilien, stannar där i två månader och sen vidare till Goa. Skall bli jätte spännande att komma till Brasilien, jag kommer skriva mer och ta en massa kort.

Massa kärlek <3​

Hej oj vilken period det har varit det senaste, mycket har hänt! Just nu sitter jag med ett leende på läpparna och en nästan euforisk känsla i kroppen. Jag var på det årliga teambesöket på sjukhuset igår, först träffade jag sjukgymnasten. Jag har träffat henne en gång förut och jag älskar verkligen hennes sätt, hon bäddar inte in något i rosa fluff utan hon är ärlig och rak i sitt sätt.

Jag hade ju tyvärr minskat med hälften i min lungkapacitet sen förra året och det är ju mindre bra, men va fasiken jag känner inte av det. Sen så hade jag ju förtvinatännu mer men it is what it is. Så visst jätte tuffa besked men det känns så himla lugnt, självklart en sorg men en hanterbar sorg. Jag trivs och känner mig så tillfreds med mitt liv.

Sen träffade jag läkaren och under alla år som jag vart sjuk så har de aldrig funnits en medicin som har visat sig ha effekt på Cenronukleär myopati, men nu har dem hittat en medicin som visat ha en positiv effekt på min sjukdom. Detkänns fullständigt magiskt! Visst det är inte säker att detfunkar för mig men åh herre gud vad underbart det hade varit om detfunkade. Så igår började jag med medicinen, jag skall äta den tregånger om dagen.

Medicinen heter Mestinon och används på patienter med Myastinia Gravis, men har visat sig även har viss effekt på min sjukdom. Effekten av medicinen går ut efternågra timmar, därför måste jag äta den ca var 5 timma. Som medalla mediciner så är det ju en lång lista på biverkningar men detär inget som avskräcker mig. Medicinen botar inte min sjukdom menden kan få mina muskler att orka mer. Så den började jag med igår.Så det är så jäkla spännande att se vad som händer.


Har gjort en massa roligt det senaste, älskar att flyga och fara. Men åh vad skönt det är att landa hemma.

Jag har tyvärr inte vart i Shalan på ett bra tag nu, jag har tränat lite hemma och mediterat. Jag har känt mig väldigt svag i min kropp det senaste. Så jag har varit orolig för att om jag tränar så gör jag det kanske värre. Jag har haft en period då jag tagit hand om min kropp och själ genom att bara få vara, vill den ha vila så får den det.

Jag har skrivit förut om att jag känner att jag blivit mycket svagare det sensate halvåret, jag vet inte om det bara är tillfälligt eller om det är min sjukdoms naturliga förlopp. Sanningen är nog det sista och ja det gör ont, ont som fan men jag är inte rädd. Jag fattade aldrig när jag fick min diagnos att jag faktiskt skulle bli så här svag och att det successivt skulle försämras, det fattade jag aldrig. Herre gud va hände...

Det var aldrig någon läkare som sa till mig hur det skulle bli eller se ut, men hade dom berättat så hade jag nog inte fattat det endå. Ibland förundras jag över det lugn jag känner inombords vart kommer det ifrån hur kan jag känna mig så tillfreds och lycklig. Men det är verkligen så att desto svagare jag blir i kroppen desto starkare blir jag mentalt. Trodde aldrig att jag skulle komma hit där jag är idag.

Jag har alltid fascinerats av livet men idag uppskattar jag det ännu mer jag tycker det är fullständigt magiskt. Ok det var den här kroppen jag fick i detta liv, spännande och en jäkla utmaning. Kanske låter helt sjukt att tänka så, men jag tar mig igenom livet utan en fungerande farkost och det får mig att se livet på ett annat sett. Jag identifierade mig med min kropp, jag älskade att röra och använda den till max den var grym. Vem var jag om den försvann?

Hopplösheten och paniken jag kände så starkt för några år sedan är nästan obefintlig idag. Jag vet att jag är så mycket mer än min fysiska kropp, visst jag kommer alltid leva med sorgen av att jag blev sjuk men den tar inte över längre. Jag har bestämt mig, jag kommer aldrig sluta le mot världen, jag kommer aldrig sluta kämpa.

Tack alla som förgyller mitt liv och fyller det med kärlek <3


Likes

Comments

Vi tog bilen ner till Tyskland på torsdagen för att gå på Antaris, när vi kom fram hittade vi en jätte bra plats som låg lagom nära toalett och dansgolv. Vi fick till ett grymt bra camp vi hade till och med ett partytält med oss. Vi var ett underbart gäng på över 15 stycken och dom förgyllde verkligen min första festival, jag känner en obeskrivlig tacksamhet och kärlek till alla. Dom släpade med sig stolar och mattor till dansgolvet för att jag skulle ha något att sitta på, alla var så måna om att jag skulle ha det bra.

Lyckan jag kände av att få vara med och titta ut över tusentals dansade människor var obeskrivlig. Ibland satt jag på marken och dansade, eller i en stol och på det stora dansgolvet fanns det som en trappa jag kunde sitta på. Jag stod till och med upp och höll mig i enstolpe några gånger. Jag träffade så mycket fina människor och det var så kul att träffa vänner från Goa.


Allt var verkligen extremt, temperaturen sträckte sig upp till över 40 grader men jag hade faktiskt inte så ont av värmen. Tvärtom så gjorde värmen mig bara gott, jag var jätte noga med att dricka och fylla på med vätskeersättning. Jag såg oxå till att äta ordentligt för att orka. Men det var jätte många som gick ner förräkning i värmen, ambulanser körde i skytteltrafik.

En av kvällarna fick jag syn på en tjej som inte såg ut att må bra alls, hon kom gående och kämpade för att hålla uppe kroppen sen fall hon till marken. Hon gnydde och skrek rakt ut sen blev hon liggandes. Jag lade henne i framstupa sidoläge och kollade hennes puls och såg så hon andades. Hon var helt okontaktbar och jag kände hur hennes puls bara blev svagare och svagare. Jag försökte tillkalla hjälp, det kom fram en man som visade sig vara läkare. Han kände på hennes puls och konstaterade oxå att hennes puls var väldig svag. Tillslut så kom ambulansen men det kändes verkligen som en evighet. Dom satte dropp med en gång och åkte iväg med henne. Hennes lilla kropp var alldeles livlös, jag hoppas verkligen att det gick bra hon var helt själv inga vänner syntes till.


På söndag eftermiddag kom världens oväder och hela vårt camp blev förstört inom loppet av några minuter, musiken stängdes av och alla fick ta skydd i sina bilar det var som på film. Vi blev sittandes i våra bilder i över fem timmar. Jag tyckte de var jätte spännande och hade riktigt trevligt i bilen, vi sjung, lyssnade på musik och såg på den magiska himlen som lystes upp av blixtar. Ja herre gud vilken festival jag tyckte verkligen det var helt magiskt, och min kropp klarade det hur bra som helst.


Better Blogging Nouw