Hej oj vilken period det har varit det senaste, mycket har hänt! Just nu sitter jag med ett leende på läpparna och en nästan euforisk känsla i kroppen. Jag var på det årliga teambesöket på sjukhuset igår, först träffade jag sjukgymnasten. Jag har träffat henne en gång förut och jag älskar verkligen hennes sätt, hon bäddar inte in något i rosa fluff utan hon är ärlig och rak i sitt sätt.

Jag hade ju tyvärr minskat med hälften i min lungkapacitet sen förra året och det är ju mindre bra, men va fasiken jag känner inte av det. Sen så hade jag ju förtvinatännu mer men it is what it is. Så visst jätte tuffa besked men det känns så himla lugnt, självklart en sorg men en hanterbar sorg. Jag trivs och känner mig så tillfreds med mitt liv.

Sen träffade jag läkaren och under alla år som jag vart sjuk så har de aldrig funnits en medicin som har visat sig ha effekt på Cenronukleär myopati, men nu har dem hittat en medicin som visat ha en positiv effekt på min sjukdom. Detkänns fullständigt magiskt! Visst det är inte säker att detfunkar för mig men åh herre gud vad underbart det hade varit om detfunkade. Så igår började jag med medicinen, jag skall äta den tregånger om dagen.

Medicinen heter Mestinon och används på patienter med Myastinia Gravis, men har visat sig även har viss effekt på min sjukdom. Effekten av medicinen går ut efternågra timmar, därför måste jag äta den ca var 5 timma. Som medalla mediciner så är det ju en lång lista på biverkningar men detär inget som avskräcker mig. Medicinen botar inte min sjukdom menden kan få mina muskler att orka mer. Så den började jag med igår.Så det är så jäkla spännande att se vad som händer.


Flytta din blogg till Nouw - nu kan du importera din gamla blogg - klicka här!

Likes

Comments

Har gjort en massa roligt det senaste, älskar att flyga och fara. Men åh vad skönt det är att landa hemma.

Jag har tyvärr inte vart i Shalan på ett bra tag nu, jag har tränat lite hemma och mediterat. Jag har känt mig väldigt svag i min kropp det senaste. Så jag har varit orolig för att om jag tränar så gör jag det kanske värre. Jag har haft en period då jag tagit hand om min kropp och själ genom att bara få vara, vill den ha vila så får den det.

Jag har skrivit förut om att jag känner att jag blivit mycket svagare det sensate halvåret, jag vet inte om det bara är tillfälligt eller om det är min sjukdoms naturliga förlopp. Sanningen är nog det sista och ja det gör ont, ont som fan men jag är inte rädd. Jag fattade aldrig när jag fick min diagnos att jag faktiskt skulle bli så här svag och att det successivt skulle försämras, det fattade jag aldrig. Herre gud va hände...

Det var aldrig någon läkare som sa till mig hur det skulle bli eller se ut, men hade dom berättat så hade jag nog inte fattat det endå. Ibland förundras jag över det lugn jag känner inombords vart kommer det ifrån hur kan jag känna mig så tillfreds och lycklig. Men det är verkligen så att desto svagare jag blir i kroppen desto starkare blir jag mentalt. Trodde aldrig att jag skulle komma hit där jag är idag.

Jag har alltid fascinerats av livet men idag uppskattar jag det ännu mer jag tycker det är fullständigt magiskt. Ok det var den här kroppen jag fick i detta liv, spännande och en jäkla utmaning. Kanske låter helt sjukt att tänka så, men jag tar mig igenom livet utan en fungerande farkost och det får mig att se livet på ett annat sett. Jag identifierade mig med min kropp, jag älskade att röra och använda den till max den var grym. Vem var jag om den försvann?

Hopplösheten och paniken jag kände så starkt för några år sedan är nästan obefintlig idag. Jag vet att jag är så mycket mer än min fysiska kropp, visst jag kommer alltid leva med sorgen av att jag blev sjuk men den tar inte över längre. Jag har bestämt mig, jag kommer aldrig sluta le mot världen, jag kommer aldrig sluta kämpa.

Tack alla som förgyller mitt liv och fyller det med kärlek <3


Likes

Comments

Vi tog bilen ner till Tyskland på torsdagen för att gå på Antaris, när vi kom fram hittade vi en jätte bra plats som låg lagom nära toalett och dansgolv. Vi fick till ett grymt bra camp vi hade till och med ett partytält med oss. Vi var ett underbart gäng på över 15 stycken och dom förgyllde verkligen min första festival, jag känner en obeskrivlig tacksamhet och kärlek till alla. Dom släpade med sig stolar och mattor till dansgolvet för att jag skulle ha något att sitta på, alla var så måna om att jag skulle ha det bra.

Lyckan jag kände av att få vara med och titta ut över tusentals dansade människor var obeskrivlig. Ibland satt jag på marken och dansade, eller i en stol och på det stora dansgolvet fanns det som en trappa jag kunde sitta på. Jag stod till och med upp och höll mig i enstolpe några gånger. Jag träffade så mycket fina människor och det var så kul att träffa vänner från Goa.


Allt var verkligen extremt, temperaturen sträckte sig upp till över 40 grader men jag hade faktiskt inte så ont av värmen. Tvärtom så gjorde värmen mig bara gott, jag var jätte noga med att dricka och fylla på med vätskeersättning. Jag såg oxå till att äta ordentligt för att orka. Men det var jätte många som gick ner förräkning i värmen, ambulanser körde i skytteltrafik.

En av kvällarna fick jag syn på en tjej som inte såg ut att må bra alls, hon kom gående och kämpade för att hålla uppe kroppen sen fall hon till marken. Hon gnydde och skrek rakt ut sen blev hon liggandes. Jag lade henne i framstupa sidoläge och kollade hennes puls och såg så hon andades. Hon var helt okontaktbar och jag kände hur hennes puls bara blev svagare och svagare. Jag försökte tillkalla hjälp, det kom fram en man som visade sig vara läkare. Han kände på hennes puls och konstaterade oxå att hennes puls var väldig svag. Tillslut så kom ambulansen men det kändes verkligen som en evighet. Dom satte dropp med en gång och åkte iväg med henne. Hennes lilla kropp var alldeles livlös, jag hoppas verkligen att det gick bra hon var helt själv inga vänner syntes till.


På söndag eftermiddag kom världens oväder och hela vårt camp blev förstört inom loppet av några minuter, musiken stängdes av och alla fick ta skydd i sina bilar det var som på film. Vi blev sittandes i våra bilder i över fem timmar. Jag tyckte de var jätte spännande och hade riktigt trevligt i bilen, vi sjung, lyssnade på musik och såg på den magiska himlen som lystes upp av blixtar. Ja herre gud vilken festival jag tyckte verkligen det var helt magiskt, och min kropp klarade det hur bra som helst.

Likes

Comments

Midsommar firade jag med min kära bror och några av hans vänner i Herrljunga. Vi var på en underbart vackert ställe, huset låg helt magiskt. Det var ganska mycket trappor och höjdskillnader, jag satt först på ett ställe ett tag sen fick jag hjälp till ett annat och satt där ett tag.

Jag kände mig stundtals ganska låst och det var väldigt frustrerande att inte kunna förflytta mig runt själv. Men slog bort de jobbiga tankarna och istället så valde jag att se det positivt, människorna runt mig kom och gick och jag hade flera givande samtal under kvällen.

Men skit vad tufft det är att vara så beroende av andra, jag såg mig själv uppifrån sittandes i en stol medan folk rörde sig runt på detta underbara ställe. Det gjorde ont, men detta är mitt liv och skall jag leva detta så måste jag göra det bästa av det annars så går det inte. Jag har blivit ganska mycket sämre och det är rent ut sagt skit tufft och så smärtsamt att känna hur min kropp blir svagare, och saker som jag klarade av för ett tag sedan är mycket svårare eller så klarar jag de inte alls längre.

Jag tillåter mig själv att gråta och känna sorgen och smärtan, men jag tillåter inte dom känslorna ta över. Jag älskar livet och tycker det är vackert och magiskt men blää vad tufft och kämpigt det kan vara.

Jag har mycket tankar om min närmaste framtid och om allt jag vill göra, just nu känns det som om jag inte kommer någon vart. Känns som om jag står stilla och trampar på samma ställe, det är ju bara jag som kan göra något åt det samtidigt så måste jag tillåta mig själv att bara vara ett tag. Jag är inte rädd för framtiden känner mig trots allt väldigt hoppfull.

Nu jäklar är det nya tag som gäller och inte tappa tron på mig själv, hitta styrkan och energin och ta mig vidare i detta snurriga liv.

Massvis av kärlek

Likes

Comments

Har väntat på denna helgen, inte sett fram emot den utan jag har velat få den överstökad. Nu är det gjort. Väldigt sorgligt och ledsamt men så nödvändigt och precis som det skall vara.

De är tufft när man hoppats och trott så mycket på något och se det fallera och rasa. Försökte bygga upp det igen men det gick inte. Jag känner mig inte krossad eller misslyckad, men självklart känns det väldigt väldigt tråkigt att det inte funkade..

Vi fann varandra och kärleken var total och vi lämnar varandra med kärlek.....


Likes

Comments

Kom hem från Barcelona i tisdags, åh vad jag älskar den staden. Kände att jag behövde komma bort lite, jag lämnade en hög av papper från försäkringskassan, läkarutlåtande och en massa andra ansökningar på köksbordet. Jag släppte alla tankar på det under veckan i Barcelona, så skönt att jag kunde de göra det.

Har haft en underbar vecka vi har solat, ätit och shoppat lite. Jag har verkligen njutit till fullo. Att ta sig runt med rullstol i Barcelona är verkligen inga problem alls, de fanns till och med speciella rullstols vägar på visa ställen. Inne i de gamla kvarteren funkade det oxå super, där det är trottoarer är det nästan på alla ställen avfasade kanter.

Vi åt underbart god mat man kan ju tänka att jag som är vegan/vegitarian skulle ha svårt att hitta någonstans att äta men det var inga problem alls. Vi hittade jätte bra veganska och vegetariska ställen och om det inte var en ren veg restaurang så hade dom väldigt bra veg alternativ.

Shoppingen i Barcelona är inte heller tråkig, du har stora varuhus som är öppet till 22 varje dag i veckan. Bredvid La Rambla ligger kvarteren El Raval, La Ribera (El Borne) och Barri Gótic. Här ligger både de trendigaste affärerna och äldre, traditionella affärer. Sen hittardu små mysiga affärer in på smågatorna i El Born och Barri Gotic.

Nu tillbaks till verkligheten, d e lite mycket just nu. Mycket känslor och tankar.

Likes

Comments

Nu har jag verkligen tröttnat på det här kalla vädret, orkar inte vänta längre på att det skall bli varmt. Så igår bokade jag en resa till Barcelona och åker om en vecka. Skal bli så himlans skönt, senast jag var i Barcelona var 2003 tror ja så det e några år sedan.

Jag har besökt två medieum det senaste och jag har i stort sett fått samma svar från båda. Det har varit så givande för mig och skönt att få lite klarhet i vissa saker. Det är viktigt att man kommer till en bra, de två jag besökt det senaste har verkligen varit super. Vill ni ha namnen på dom så skriv till mig.

Jag känner att det är dax för en förändring, det är inte det att jag inte trivs med mitt liv just nu utan mer att jag vill vidare. Jag vill göra något nytt.

Kärlek <3

Likes

Comments

Min egna uppfattning av lycka är att jag kan ha stunder av lycka då jag i min vardag möter någon på gatan som ger mig ett leende, eller att vara med dem jag älskar, eller när jag är ute och dansar och ser ut över dansgolvet på alla glada dansande människor, då kan jag känna ett härligt lyckorus. Det är mycket som gör mig lycklig. Men går jag runt och är lycklig hela tiden? Nej men i perioder gör jag det. När jag känner ett inre välbefinnande det är lycka för mig.

Här kommer en väldigt bra artikel om lycka skriven av Sebastian Petersen som skriver för Livstilsbloggen Gentleman by trendhim

Är gräset grönare på andra sidan?

Skulle du vara lycklig om du blev rik? Om du gick ner 20 kg eller var 20 år igen? Vi har många föreställningar om vad som gör oss lyckliga, men hur mycket betyder de egentligen, när allt kommer till kritan.

Män har alltid varit en aning rastlösa. Vi tror att gräset är grönare på den andra sidan, och har allt som oftast större begär efter äventyr än kvinnor har. Vi ägnar oceaner av tid i jakten på lycka, på alla möjliga ställen, men vad borde vi egentligen fokusera på?

Definition av lycka

Utan att på något sätt göra det komplicerat eller obegripligt, har psykologer en enkel ekvation som används för att mäta lycka:

Lycka = U + B + H

U = Utgångspunkt

40-50% av vår lycka sitter i generna, några är helt enkelt födda gladare än andra. Var i spektrumet vi ligger kan variera lite, men totalt sett kan du inte annat än skylla på din mor och far. Detta är vår utgångspunkt.

B = Betingelser

Det finns en rad faktorer i ditt liv du inte har någon kontroll över, och dessa är våra betingelser. Medfödda saker som utseende och kön. Men också saker som sker under livets gång, positiva som negativa. Frågar man folk, så skulle de flesta säga att detta väger mycket tungt, men sanningen är att det bara betyder omkring 10%, grundat på det som kallas tillvänjningsprincipen. Vår lycka går upp och ned, påverkad av oförutsägbara episoder i våra liv, men hjärnan är ofattbart snabb på att vänja sig, och det dröjer inte länge innan vi är tillbaka på utgångspunkten. Undersökningar visar faktiskt att såväl lottovinnare som folk som varit med om en olycka och nu sitter i rullstol, redan inom ett år är varken mer eller mindre lyckliga än de var före händelsen.

H = Handlingar (Och tankar)

Nu kommer vi till det som artikeln egentligen handlar om, nämligen det vi har kontroll över i våra liv. I motsats till betingelser är detta något du själv väljer, förhållanden, jobb, hobbies, vart du bor osv. Saker du själv har kontroll över har också visat sig ha långt större betydelse, omkring 40% av din totala lycka, då tillvänjningsprincipen inte har fullt så mycket makt över dessa. Nyckeln till att leva ett lyckligt liv ligger alltså i att jaga rätt saker i livet, göra de rätta valen och satsa på det som verkligen betyder något. Dina tankar har också betydelse för din lycka. Undersökningar har visat att folk med generellt lägre förväntningar på sig själva och sin omgivning, totalt sett är lyckligare människor. Det beror helt enkelt på att man inte alls så ofta blir besviken, och sätter större värde på små positiva överrasknngar. Det är lättare sagt än gjort, att leva ett “mindre förväntansfullt liv”, men det betyder alltså en del för din glädje i framtiden.

Låt oss gå igenom de områden i en mans liv, som samhället ofta förknippar med att ge oss mer eller mindre lycka, så kan vi se om gräset verkligen är grönare på den andra sidan.

PENGAR

Troligen är inget annat mer diskuterat i detta sammanhang, och alla har en uppfattning. Samtidigt är det nog det område som är absolut mest undersökt i studier. Kan pengar köpa lycka?

Den största studien på senare tid från 2010, publicerad i “National Academy of Sciences” i USA, konkluderar ganska klart att ja, pengar kan köpa lycka, men bara till en viss gräns. Mer pengar gör dig lycklig upp till den punkt, där du täcker dina viktigaste basbehov som mat, tak över huvudet och en säng, och utöver det en smula extra till dig själv varje månad.

Med det samhälle vi har i dagens Sverige, hamnar de flesta i denna kategori. Svenskarna har blivit rikare och rikare på senare tid, men inget tyder på att vi blivit lyckligare. Tvärtom har problemen med stress och depressioner aldrig varit större. Det leder mig till nästa stora globala undersökning från 2010, som med stor övertygelse ger samma resultat, men med en viktig definition av lycka. Undersökningen visade tydligt, att männsikor med mer pengar var mera tillfreds med sina liv som helhet, men vardagsglädjen var förhållandevis oförändrad oavsett inkomst. När vi människor får frågan om vi är “tillfreds med våra liv”, tänker vi allra först på saker som inkomst och ekonomi. Det bottnar i ett helt grundläggande mänskligt beteende, det att vi mäter oss med andra, och här kommer självklart ekonomin in. Det har också gjorts undersökningar som visar att människor hellre vill tjäna 30.000kr i månaden, om deras grannar tjänade 15.000kr, än de ville tjäna 100.000kr i månaden, om deras grannar tjänade 200.000kr.

Skrämmande, men sant. Pengar kan därför göra dig lycklig till en viss gräns, och mer tillfreds med ditt liv som helhet, men har ingen särskild betydelse för din lycka och glädje i vardagen.

Men är det inte en fråga om vad man spenderar pengarna på? Låt oss gå vidare.

MATERIELLA SAKER

Man kan lätt få en känsla av lycka, när man går och köper något nytt. Men av samma orsak som tidigare nämndes med tillvänjningsprincipen, är lyckan oerhört kortvarig. Det tar troligen inte mer än ett par dagar, så är du tillbaka vid utgångspunkten. Ju större materialla köp, desto större lycka ger det förmodligen på kort sikt. Den nya tröjan du köpte igår har nog redan slutat tillföra något i ditt liv, medan den nya bilen troligen är kul i några veckor. “Jamen kan man då inte bara fortsätta köpa nya saker?”. Köper man regelmässigt nya saker, blir lyckokänslan mindre och mindre för varje gång, till den punkt då det faktiskt blir vardag, och blir till en nödvändighet för dig, att köpa nya saker bara för att upprätthålla en känsla av status quo.

En ond spiral. Man har funnit i studier, att folk som använder sina pengar på andra än sig själva, uppnår en långt mer varaktig lyckokänsla. Jag vet dock mycket väl, att din inre grottman sitter på dina axlar och säger, köp nu den nya TV’n istället. Det är människans natur. Ett annat sätt, på vilket pengar kan bringa mer lycka, är att använda dem till upplevelser. Nya undersökningar från 2014 visar tydligt att du uppnår mer lycka i ditt liv, genom att använda pengarna till resor, bio och goda måltider med dina närmaste, än på materiella saker. Upplevelser ger oss möjligheten att knyta starkare band med andra människor och skapa minnen, båda saker som betyder mycket för vår känsla av lycka. Minnen blir faktiskt ofta bättre med tiden, då människan har en tendens till att glömma de små negativa sakerna, och bara fokuserar på t.ex. hur trevlig semestern var.

Du blir lyckligare av att spendera pengar på andra, och på upplevelser för dig och dina närmaste, framför materiella saker.

ÅLDER

De flesta tänker nog, att bara de kunde hoppa tillbaka till 20-årsåldern, så skulle de vara lyckliga. Fel. Faktiskt visar undersökningar att lyckan är på topp när du fyller blott 18 år. Därifrån är det nedförsbacke ända tills du fyller 50, då det verkar som att det äntligen vänder igen. Lyckan kommer dock tillbaka, och 85-åringen visar sig vara lyckligare än 18-åringen. Forskarna vet dock inte varför, men att äldre är lyckligare verkar inte bero på vare sig barn, äktenskapsstatus, jobb eller något annat. De bara är det… Kanske är det lyckan av att vara pensionär? Kanske försvinner vardagens bekymmer med åldern?

JOBB

Totalt sett har det visat sig, att jobb där arbetet innebär service mot andra, generellt gör människor lyckligare. Fack som brandmän, sjuksköterskor, lärare i specialklasser och handikappmedhjälpare rankas mycket högt på listan. Servar du andra människor i ditt arbete? Dessutom har det för män visat sig vara mest viktigt, i förhållande till hur lyckliga de är, att:

 • Arbetet ger överkomliga utmaningar, med betoning på överkomliga, då det annars har motsatt effekt.
 • Klara uppnåeliga målsättnngar med arbetet.
 • Social samverkan på arbetsplatsen.
 • En känsla av kontroll i sitt arbete.


HUS OCH TRANSPORT

Var blir man lyckligast av att bo? I det stora drömhuset en bit utanför stan, eller i ett mindre hus i samhället med gångavstånd till jobbet? När folk får frågan om vilka aktiviteter som gör dem mest lyckliga, ligger sex alltid överst på listan, och transport till och från jobbet ofta allra nederst. En undersökning av 900 kvinnor i USA, visade också att resorna till och från jobbet, var klart och tydligt den tidpunkt på dagen de njöt allra minst. Människan tror oftast att ett större hus eller ett bättre betalt jobb gör dem lyckliga, men tar för det mesta fel. Tillvänjningsprincipen slår till ligen. För några år sedan gav två schweiziska ekonomer ut en studie i just detta. De fann, att i stort sett alla människor kraftigt undevärderade irritationen över resandet till och från jobbet. Och istället valde det lite större huset, lite längre utanför stan, då de menade att det gjorde dem lyckligare. De kom i sina studier fram till att folk som har en timmes resande varje dag, behöver ha 40% mer i lön, för att vara lika tillfreds med sina liv som en som kan promenera till jobbet. Men varför är transport så förfärligt?

Den största orsaken är att det inte är samma sak varje dag. Det är helt enkelt en daglig irritation vi aldrig vänjer oss vid. Som psykologen från Harvard, Daniel Gilbert, säger “Driving in traffic is a different kind of hell every day.” Något liknande gör sig gällande när vi köper bil. Vi har en tendens att fokusera på det vi enkelt kan mäta, och tror det betyder något, som t.ex. hästkrafter. Däremot trista ting, som sittkomfort, kommer längst bak i funderingarna, fast det troligtvis kommer att betyda allra mest för ditt dagliga resande. En annan faktor när man ska välja sitt framtida hem är buller. Undersökningar har visat att buller är en av de saker vi aldrig riktigt vänjer oss vid. Möjligen förväntar du dig att drömhuset ska uppväga att det ligger lite avsides, men sannolikheten är stor att du blir besviken.

Akta dig för att övervärdera lyckan av ett hus, och överväg noga om du istället kan minska den tid du ägnar åt dagligt resande.

SOCIALT LIV

Det är helt enkelt inprogrammerat i oss, att vi vill vara sociala. Människor är flockdjur. Vissa männsikor finner lycka i att vara ensamma, men ofta bara i korta perioder åt gången. Alla undersökningar visar också gång på gång, att goda sociala förhållanden till t.ex. käresta, hustru, barn, vänner och familj, är en av de viktigaste faktorerna i ett lyckligt lliv. Boken The Happiness Hypothesis, beskriver att en modern ideologi om extrem personlig frihet, som är mycket populär idag, kan vara farlig. Ofta får det folk att överge hem, jobb och hustru, i jakten på personlig frihet, men att det ofta mynnar ut i det rakt motsatta. Det har gjorts studier som visar, att sätter man en grupp människor tillsammans, som träffas bara 1 gång i månaden, producerar det lika mycket glädje och lycka som att fördubbla sin lön.

En annan studie har visat att det att vara gift, ger en psykologisk effekt motsvarande 500.000kr extra om året. Äktenskap och barn är ett svårt ämne när man talar om lycka, då det är mycket individuellt. Många faktorer spelar in, och man offrar mycket, men får samtidigt möjlighet att ge mycket tillbaks. Har man en timmas extra restid, men man samtidigt gör det för att barnen ska få en större trädgård och en bättre skola – vad väger då tyngst? Det är upp till den enskilde. Studier har dock visat, att par som får barn generellt sett är mindre lyckliga som par, än de par som inte har några barn. (Här talar man dock om den gemensamma uppfattningen om hur det går i parförhållandet, och inte den enskildes personliga lycka). Efter 8 år med barn, var det dock återigen lika, som för par utan barn. Tillvänjningsprincipen slår till igen. Saker som visade sig vara mycket betydelsefulla i parförhållandet för de som fick barn, var först och främst god kommunikation. Och så vägde det tungt att mannen bidrog med hushållsgöromål, med det där behöver vi nog inte gräva djupare i. Det finns också undersökningar som visar, att det att få barn bidrar för många mycket till den enskildes personliga lycka. (Men samtidigt går det möjligen ut över parförhållandet)

SEX

De flesta män har nog tänkt tanken, att bara man hade mer sex, med flera kvinnor, så skulle man vara lyckligare. Finns det någon sanning i detta? En undersökning från 2013 slår fast att folk som har sex minst 4 gånger i veckan, tjänar mer pengar än folk som inte har det det. Mer exakt omkring 5%. Men samtidigt hade framgång på arbetet ingen relation till ett ökat sexliv. Folk som inte får sitt grundläggande behov av sex uppfyllt, har svårt att uppnå framgång på andra områden i livet. Brist på ett aktivt sexliv har visat sig medföra att människor blir mer inåtvända och oftare utvecklar social ångest, depression och sämre hälsa. Lustigt nog, precis som med undersökningarna om inkomst, där människor gärna tjänar mindre, så länge deras granne tjänar ännu mindre, så gäller det även sex.

Vi blir lyckligare av sex, men ännu lyckligare om vi vet att vi har mer sex än grannen. Svaret är helt klart ja – sex gör oss lyckligare. Dock tyder allt på att så länge man får ha regelmässigt sex minst 1 gång i veckan, så är lyckan man hämtar ur ännu mer sex, förhållandevis begränsad. Men när det gäller antalet sexpartners fördelat på ett år, vad ger oss mest lycka? 100? 50? 5? Svaret är faktiskt 1. Monogami är uppenbarligen det rätta sexet. Gräset är förmodligen inte grönare på andra sidan staketet, om du går i tankar på att sex med flera olika skulle göra dig lyckligare.

SLUTSATS

Så, för att summera vad som faktiskt skänker lycka i ditt liv:

 • ca. 40% är bestämt på förhand i dina gener.
 • En inkomst som täcker dina grundläggande behov. Dvs någonstans att bo, mat och lite extra till nöjen.
 • Lägre förväntningar på livet.
 • Spendera pengar på andra.
 • Spendera pengar på upplevelser framför materiella saker.
 • Bli gammal.
 • Ett tillfredsställande jobb, där du helst ger service till andra.
 • Väl fungerande socialt liv.
 • Regelmässigt sex med 1 person.
 • Mindre resande till och från jobbet.

Och fokuserar du på nedanstående, kommer du troligen att uppleva att det inte skänker lycka till livet ändå:

 • Bli mycket rik.
 • Om jag bara hade sex med flera kvinnor.
 • Köpa en massa materiella ting.
 • Har lång resväg varje dag, så att du kan kan få ett större hus.

Och så handlar lycka i hög grad om att fokusera på de små glädjeämnena i livet, fokusera på det man har, det man är glad för och det man kan ge till andra omkring sig. Det bästa du kan göra är att glömma funderingarna på att gräset är grönare på andra sidan, och om du bara ägde det här eller det där. För det är det förmodligen inte.

Text: Sebastian Petersen

Artikel från Gentleman by trendhim

Så här känner jag....

Jag tror att lycka kan se väldigt olika ut från person till person, jag älskar till exempel att sätta mig i bilen på morgonen lyssna på skön musik och åka till jobbet. Jag hade gärna kunnat ha minst 10 minuters längre väg till jobbet för jag älskar den stunden på morgonen när jag är helt själv. Jag tror på att finna det som gör just dig lycklig, det som får dig att må bra.

Linda Calderon

Likes

Comments

Jag har haft några sköna lediga dagar, då jag bland annat rensat min garderob på en massa kläder jag inte använder. Nu ligger jag och kollar på denna tänkvärda dokumentär.

Art made by the amazing Alex Grey.

Likes

Comments

Köpte en vacker drömfångare för några veckor sedan. Det är ett indianskt magiskt föremål som hängs upp invid din sovplats, exempelvis i taket i ditt sovrum, och som då sägs fånga upp onda drömmar och mardrömmar.

Drömfångare kommer av indiansk magitradition och de skall först ha tillverkats av ojibwastammen i Nordamerika för att sedan sprida sig över stora delar av världen. En ursprunglig drömfångare av tidig tradition var liten, i storlek av en handflata, och tillverkades av tillgängliga material såsom en smal rot eller gren som tvinnades till en cirkel. I cirkeln användes senor som tråd och de flätades ihop till ett nät. Nätet är tänkt att symbolisera och verka som ett spindelnät i vilket alla drömmarna fastnar.

Den enda vägen genom nätet är en öppning i mitten av nätet. För att hjälpa goda drömmar att hitta igenom den öppningen fäster man en pärla eller sten som skall locka drömmarna och leda dem mot hålet. Fjädrarna som hänger från drömfångaren är tänkta att leda de goda drömmarna neråt mot den sovande och sprida dem över honom eller henne. De onda drömmar som fångats i nätet under natten kommer när de träffas av solens första strålar att förintas. Enligt folksägen anses den stärka de goda drömmarna och tankarna. 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw