Better Blogging Nouw
Presentation picture
skenetbedrar
Linda, 34 år, Göteborg
Jag skriver om mitt konstiga, snurriga, tuffa, underbar ja listan kan göras lång när jag skall beskriva mitt liv. Jag har en muskelsjukdom men den skall aldrig få hindra mig från att leva det liv jag vill!!!

linda.calderon1980@gmail.com

 

Instagram: calderon80
Sök

Compassion

 When we care for others our own strenght to live increases. When we help people expand their state of life, our lives also expand. Actions to benefit others are not separate from actions to benefit oneself. Our lives and the lives of others are ultimately inseparable.

 

By: Daisaku Ikeda

 

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

Färdig fotad

 Så nu är jag hemma igen. Självklart så var ju tåget försenat med över 2 timmar, så ett tag trodde vi inte att vi skulle hinna fota idag. Men vi han fota både mig och Alex. Min underbara Yoga lärare Elisabeth lånade ut sina underbar lokaler till oss, stort tack! Fotografen Erik var hur härlig som helst, så det kändes väldigt avslappnat. Fy nu e jag verkligen super trött soffan lockar, men först ett Yinyoga pass sen vila.

Bilderna här är tagna med iphone.

 

Kärlek

 

A lot

 

Det har varit mycket det senaste, nästan all min vakna tid att gott till att sitta framför datorn. Alex sa till mig härom dagen.

-Linda jag är orolig för dig! Det första du gör när du kommer hem från jobbet, är att sätta på din dator och fortsätta jobba.

Ja ba ja men shit det gör jag verkligen, men som sagt det är bara nu i början det kommer va så mycket. Sen tycker jag det är så himla kul oxå, jag har alltid älskat att ha mycket och göra och att jobba.

Igår kom jag inrusandes på Hagabadet kl 19.20 mitt pass började kl 19.30 hm trodde jag ja Nä det började kl 17.15 skiiit fan vad arg jag blev på mig själv. Men kanske inte var meningen att jag skulle träna igår.

Idag skall jag fotas uppe på Kundalinicentret för ett repotag som skall vara med i nått hälsomagasin jag tror det är Topphälsa. Erik Lundback heter fotografen, jag har aldrig fotat med honom förut men jag tycker han tar as nice bilder så det skall bli super kul.

Glöm inte att besöka Mittfunktionshinder.se

 

 

NjuterJA DET VAR STORT!!!!

Jag njuter verkligen av detta härliga väder vi äntligen fått, och det är en sån extrem frihet att bara hoppa på min Mini Crosser och åka iväg och jag älskar att bo där jag bor har nära till allt. Igår hade jag en sån härlig dag, Johanna möte upp mig hemma och så åkte vi till Villa Bell Park i Slottskogen det är verkligen super fint där.Och så vann ju Loreen fy fan vad gött!!! Ja det var stort!!!! Nu skall jag börja me lite food, jag skall försöka mig på kikärtsbiffar av nått slag.

 

 

Ha en fortsatt härlig söndag/Linda

 

Det trodde jag aldrig...

Jag minns så väl en gång när jag och min kära far satt på Apoteket på Frölunda Torg det kan ha varit runt år 2000 då kom de in rullandes en kille i rullstol, jag tittar på honom och säger till min far.

- Pappa den dagen jag hamnar i rullstol tar jag livet av mig.

Pappa tittar på mig och säger men Linda som du säger. Jag minns inte om pappa sa nått om att men Linda du kommer inte hamna i rullstol jag tror nog att han inte sa nått om det.

Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle behöva rullstol, visst jag hade en muskelsjukdom men de va ju lugnt jag hade ju bara lite svårt att gå och var inte så farligt svag och att det skulle bli värre hade jag aldrig en tanke på.

Men så kom den dagen då jag skulle visa mig ute för första gången bland folk i en rullstol, och även då minns jag en gång på Frölunda Torg eller Torget som den gamle Frölunda bo jag e kallar det för.

Jag låg inne och jag fick permission över helgen och skulle bo hos mamma och pappa, det var fredag så dem skulle handla mat inför helgen. Jag hade dragit ner min luvtröja så lång det gick över ansiktet jag ville verkligen inte att nån skulle se mig eller katastrof tänk om någon skulle käna igen mig. Mamma rullade ut mig ur hissen och jag kände verkligen hur paniken började växa inuti mig. Alla stirrade ja så kändes det verkligen alla kollade på mig. Jag ville bara försvinna, jag ville bara dö, dom var tvungna att vända och köra tillbaka mig till bilen för jag fixade det inte ångesten blev för stor. Jag trodde aldrig att jag skulle vänja mig vid detta, vänja mig vid att sitta i rullstol. 

Men så fel jag hade nu nästan 9 år senare så har jag faktiskt vant mig och visst det kommer alltid vara en sorg att jag inte kan använda mig kropp på samma sett som en frisk tjej i mon ålder. Och jag kommer Alltid vilja ha tillbaka min friska kropp Alltid!!!

Men idag så bryr jag mig inte om folks blickar på samma sett och det är nästan så att jag ibland glömmer av att faktiskt sitter i rullstol.

En annan grej som jag tänkt på väldigt mycket genom årenslopp är, Vem fan vill ha mig? Vem fan vill ha en tjej i rullstol? Och har tänkt att ok jag måste vara lite bättre än alla andra på "allt" jag gör för jag är ju handikappad.

Men så stod han där en dag, han som får mig att känna mig stolt för den jag är, han som håller min hand med stolthet när vi är ute. Han har helt avdramatiserat min rullstol, min rullstol som innan jag träffade honom var fylld av skam. 

Så ja jag har trott mycket, och alla farhågor jag haft och allt som jag trodde att jag aldrig skulle få uppleva eller att mitt liv skulle ta slut pågrund av mitt funktionshinder.

Inget av det har stämt jag lever ett underbart liv just nu jag känner mig lycklig.

Och nä jag tänker inte låta den sjukdom jag vill inte säga min, hindra mig från att leva det liv jag vill och göra saker jag drömt om eller frånta mig rätten att vara Lycklig!!!!

 

/Linda

 

Mitt nya projekt...

Så nu ligger mitt nya projekt uppe, Mittfunktionshinder.se heter det.

Gå in och bli medlem och var med att påverka, kom med synpunkter om vad ni/ du vill läsa, diskuttera om m.m.


Lite om sidan:

Vi har skapat en mötesplats för funktionshindrade personer som alltid fokuserar och arbetar med och mot det friska. Drivkraften ligger i mötet och det är där vi bryter igenom fördomar och ger alla andra verktyg för att se kraften i våra olikheter. 

Vi vill bygga en plattform och ett socialt forum där mitt funktionshinder får stå i fokus samtidigt som kärleken för våra olikheter utbildar och leder till nya möten och erfarenheter. Våra värdeord är kärlek, delaktighet, livsglädje och eget ansvar. Vår värdegrund är inte förhandlingsbar. 

Mittfunktionshinder är ett mötesforum där våra medlemmar utbildar, ger kraft och verktyg och skapar möjligheter för varandra. Tillsammans bildar vi en opinion, skapar medvetenhet, utbildar och lever livet fullt ut, trots våra funktionshinder. Vår revolution bygger på ett eget aktivt deltagande där mittfunktionshinder vill se sig som en social entreprenör som leder till en förändring kring den mediala bilden av funktionshindrade personer i Sverige idag.

Så bli medlem idag och var med att påverka...

Här kan du läsa vidare om hemsidan och vår vision..

 

Länk: http://mittfunktionshinder.se/

 

Makeup och produkt tips

 

Här kommer lite tips på grymma produkter:

1.Prodigy Liquid Light Illuminating Eye Opener är en uppfriskande och ljusreflekterande ögongel som ger fukt samtidigt samtidigt som den reducerar mörka ringar och ger en fräsch lyster kring ögonen.

Jag är väldigt imponerad av denna produkt, jag tycker verkligen att den ger vad den lovar. Jag lägger den innan eventuell foundation och concealer. Jag lägger den under ögat, på ögonlocket och upp mott tinningen och kindbenet. Jag duttar liksom in den. Den ljusar upp på ett mjukt fint sett och du känner dig fastare under ögat, min upplevelse.

 

Sen efter den så lägger jag min älskling Touche Èclat från Yves Saint Laurent  under ögat och i ögonvrån. Touche Èclat är faktiskt en av världens mest kända makeup-produkter. Jag vill inte ha en kaka i ansiktet gillar när mina fräknar syns, så jag tar oftas enbart lite foundation runt näsvingar, haka och lite i pannan och sen täcker jag eventuella plitor m.m.

Jag köpte en primer från Estee Lauder jag har som jag oxå kan rekommender, antingen så blandar jag ut den med min foundation eller så lägger jag på den innan min foundation. Eller så kan du enbart ha den i ansiktet, jag gillar den jätte mycket.
2.Illuminating Perfecting Primer framhäver hudens lyster. Den geleé-cremiga texturen ger omedelbart fukt och vårdar huden. Små rynkor och porer minimeras.

 

Love

 

My day


Det har ju varit hur skönt väder som helst idag, riktigt varmt jag hoppas det håller i sig. Jag tog min Mini Crosser och drog till Slottskogen och möte upp Maja som som vanligt hade Loppis. Hon har alltid Loppis :-)

Här kommer lite bilder...

/Linda

 

Loppis

Åh äntligen börjar det bli lite gött väder ute!  

Nu drar jag på loppis vid Slottskogsvallen Bagageloppis, den håller på till kl 15.00.

Hej Hopp 

 

Foto hagabadet

Här e lite bakom "scenen bilder" från dagens fotograferingt på Hagabadet, det var för en vinprovningsbroshyr. Vi hade verkligen super trevligt nu skall jag ut och äta med kärleken. Puss och kram