Resedagbok

Hej på er.


Det närmar sig mer och mer. Ikväll skickade jag in det sista som är obligatoriskt att skicka in till förmedlingen och allt på min lista är nu avcheckat. Jag tänker inte så mycket på min flytt på dagarna men så fort klockan blir över 21 och mörkt ute och alla går och lägger sig, ja då smyger sig separationsångesten och rädslan på. Usch. Känns som att en liten dörr som är låst på dagarna bara slås upp på vid gavel och en mörk dimma sprider sig i min mage. Är verkligen livrädd för dagarna och DAGEN innan och själva avresedagen. Jag har aldrig tidigare gjort något liknande så har ingen aning hur jag kommer reagera eftersom jag inte har några tidigare erfarenheter om detta.
Har tänkt ganska mycket på det, i det mesta man gör så har man alltid tidigare erfarenheter eller något som är snarlikt och kan ändå förställa sig hur det kommer kännas osv. Men hur ofta lämnar man allt man vet och känner och kastar sig ut i det okända? Hur ofta riskerar man hela sin comfort zone?
Grejen är också att det är som att jag tänker att jag aldrig kommer komma hem och inte riktigt fattar att det är bara handlar om ett år egentligen. Men ett år ÄR lång tid! Det handlar inte om en, två eller tre månader, det är 365 dagar som jag inte kommer vara hemma eller träffa de viktigaste personerna i mitt liv.

Men sedan tänker jag på att hur läskigt och sorgligt det än känns och kommer bli, så vet jag samtidigt hur ledsen och fruktansvärt besviken jag skulle bli om min värdfamilj skulle mejla mig imorgon och säga att de inte vill ha mig längre. Jag VILL ju detta! Jag vet hur mycket det kommer berika mitt liv, jag vet hur nyttigt det är för en själv att bara put yourself out there och jag vet hur glad och tacksam jag kommer vara efter mitt år som au pair.
Och det stämmer väl som folk säger, att den rätta saken att göra och att våga följa sina drömmar är fan inte det lättaste i detta liv. Men att inte våga är fan ännu värre.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Resedagbok

Hej hörni!

Gör inte så många inlägg nu eftersom det inte händer så mycket just nu, det enda jag gör är att jobba och försöka hinna med allt som måste vara klart som möjligt. Förra veckan var jag i Stockholm och besökte amerikanska ambassaden för att fixa mitt visum och nu på tisdag ska jag (verkligen i sista sekund) göra en "hälsoundersökning", det egentligen bara att en läkare ska fylla i ett papper som förmedlingen har skickat till mig som jag sedan ska skicka tillbaka till förmedlingen så de ser att jag är helt frisk och vaccinerad. Denna korta och odramatiska proceudur kommer dock kosta mig 1100 kr!:D All för att läkaren ska använda en penna i fem minuter :-).

Jag ska även försöka jobba så mycket som möjligt denna vecka eftersom det blir min sista hela jobbvecka och så jag får ihop en liten lön i november. Måste ju kunna fynda nånting på Black Friday liksom...
Efter den 25e oktober är det dock slut med knegandet på restaurangen och jag tänkte försöka börja packa och köpa lite nödvändiga saker och sedan träffa så många som möjligt och njuta av den svenska hösten och det jag så länge kallat för Hem. Så himla svårt att förstå att jag inte kommer komma tillbaka till Uppsala och alla välbekanta ansikten förrän i december 2018. Och nu är det bara tre veckor kvar. Hjälp.

Likes

Comments

Heeeeeeeej!!

Jag heter Louise och är född 1998 och kommer från Uppsala!!
Anledningen till att jag har startat den här bloggen är för att jag den 6e november lämnar Sverige för New York. I 1 år! Jag ska nämligen åka dit och jobba som au pair i en amerikansk familj och ta hand om tre barn. Det mesta står ju i min beskrivning om hur gamla de är osv så skippar den delen just nu.
Jag kom på idén om att bli au pair i somras precis någon månad efter studenten då jag började fundera på vad jag ska göra av livet och speciellt den här lilla oklara luckan efter 12 år i skolan. Jag har ALLTID velat åka till USA under en längre tid och verkligen drömt om att bo där och eftersom att åka som utbytesstudent är försent nu så var det bästa sättet på alla plan att åka som au pair! Jag matchade med en familj för ungefär 2 veckor sen vilket gjorde att det varit ganska stressigt med att fixa allt med visa, belastningsregister, hälsoundersökning, internationellt körkort med mera, men det ska nog gå för sig.

Jag har tusen tankar och känslor i mig och nu är det mindre än 1 månad kvar och tänkte därför att det kunde vara lite roligt att börja med bloggen lite innan jag drar så ni kan få läsa om förberedelserna och packningen och allt som måste fixas innan jag åker. Häng med på resan från Uppsala till New York! :D

Likes

Comments