​Skriftlig redovisning av bildprojektor 


Hur jag fick fram mina idéer kring mina projekt var att jag ville förmedla mig själv i mitt första projekt. Alltså vem jag ser upp till, och vad jag själv ser hos den människan som jag ser hos mig själv. Det var även mitt budskap med det arbetet att hitta mig själv och "mottot" så som den personen har. 

I mitt andra projekt ville jag förmedla en känsla jag tror alla någon gång har känt, stress, oro, deprimerad eller nedstämd. Och det fick jag fram ganska bra med de bilder jag valde att ta fram, och jag själv blir lite ledsen när man kollar på den bilden. Man får fram tankar som tillhör den biten av känslor. 

Från början va jag lite osäker hur jag skulle utföra mitt andra arbete för jag hade ont om tid, och ville förmedla de på ett bra sätt. Jag tänkte från början ta bilder själv där jag förmedlar känslor, men de skulle ta för lång tid så valde att använda Google bilder och Photoshop.

  Jag tyckte i helhet att det var ganska lätt att komma igång med mina arbeten, klart man körde fast lite hur man skulle förmedla budskapet och alltså då hur man skulle göra och vilka tekniker man skulle använda. Men jag var ganska fast från början vad jag ville göra för något i början i alla mina projekt vilket ledde till ett ganska självklart beslut. 

I mitt första arbete använde jag mig utav graffiti där jag förmedlade min idol Zlatan, och även ett citat där jag känner igen mig i. 

I mitt andra arbete använde jag mig utav Photoshop där jag satte ihop bilder till ett collage ungefär.

Under mina arbeten har jag inte kört fast direkt, det är isåfall hur jag skulle förmedla mitt budskap i första arbetet som jag körde fast lite, annars har det gått hyfsat bra tycker jag. 

Och hade jag gjort om allt hade jag faktiskt nog gjort på samma sätt som nu, är faktiskt väldigt nöjd över mina arbeten. 


Sophie Fathers 9G

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

idag har jag börjat på mitt andra arbete, känns som jag legat efter en stor del då jag varit borta ganska många veckor nu. Men de tog jag igen idag ganska bra, kom igång med mitt arbete och avslutade det ganska färdigt, har bara några småsaker att fixa till innan det är klart.

Likes

Comments

​idag på denna lektion har jag börjat på mitt andra projekt, jag har sökt runt för att få fram idéer till mitt arbete och tillslut kom jag fram till vad jag ville göra och hur jag ska förmedla mitt budskap. Så denna lektionen gick åt till att leta runt och göra min tankekarta.

Likes

Comments

Mitt tema inom detta projektet är identitet, och inom det valde jag att förmedla min idol, Zlatan. Jag ser mycket i honom som inspirerar mig inom fotbollen. Och därför valde jag att ta honom.

Inom detta temat har jag valt att fokusera på just Zlatan, och även fått fram ett citat som förmedlar vad han känner inom en viss situation i fotbollen som även jag känner.

Jag sökte runt på Google för att få fram inspiration till mitt arbete.

Fotbollen i helhet inspirera mig, och därför valde jag även att ta ut en viss person i fotbollen som får en att vilja kämpa för något.

Jag kom på idén genom att jag satt å tänkte på hur jag ville förmedla att jag tycker om fotboll, och då kom Zlatan upp i huvudet och där fick jag idén vad jag skulle göra.

Jag valde att göra mitt arbete utav graffiti, och då tog jag först en bild från Google på Zlatan och skrev ut den, sedan skulle jag skära ut de dela på honom som jag ville skugga med graffiti färg och det gjorde jag på ett grönt papper som jag vill förmedla med en grön fotbollsplan.

Det jag vill uttrycka med detta arbetet är min spelar känsla när jag spelar fotboll, och vad som inspirerar mig när jag är ute på plan.

Jag tycker att jag lyckats förmedla mitt uttryck, men man kanske måste förklara vad som menas med mitt citat och hur det hör ihop med bilden.

Under mitt arbete stötte jag inte på många problem, men det var mer när jag tyckte jag var klar men det saknades något, och det var då idén om att ett citat skulle läggas till så man verkligen förstod mitt budskap med bilden. Annars tycker jag att arbetet gått på riktigt bra.

Jag är i helhet nöjd med mitt Arbete. Och skulle någon annan göra ett sånt här arbete så skulle jag nog säga att man ska veta innan hur man ska förmedla ett budskap så man inte stöter på det under arbetes gång för det kan bli rätt svårt.

Likes

Comments

idag har jag jobbat effektivt och blivit klar med mitt arbete. Jag sprejade på graffiti färgen och tänkte först att jag var klar med arbetet. Men sen fick jag en tankeställare att det inte förmedlar vad jag vill få ut med mitt arbete. Så jag tog fram ett citat till bilden Som förmedlar vad jag vill få ut av bilden .

Likes

Comments

​idag på denna bildlektionen har jag fortsatt smått med min skiss som jag även blev klar med. Efter det så började jag skära ut det delar som jag sedan ska spreja så jag får ett graffiti ansikte utav Zlatan. 

Likes

Comments

idag på denna bildlektionen har jag äntligen kommit igång med mitt arbete på riktigt, jag skrev ut en bild på min idol Zlatan, och redigerade den lite. Sedan har jag nu börjat med min skiss på honom till graffitin.

Likes

Comments

Måndag igen..idag på lektionen har jag arbetat med min tankekarta och letat runt på internet efter inspirations bilder på vad jag kan använda mig utav. Jag kom fram till att jag ska börja med identitet och det ska jag förmedla med graffiti. Jag ska göra en graffiti bild utav mitt intresse, fotboll. 

Likes

Comments

​ Hej, idag på våran bild lektion har jag skaffat mig denna blogg. Jag har även kollat igenom andras bloggar och fått inspiration på arbeten inom vissa teman som jag framöver kommer att arbeta med.  

Likes

Comments