9 månader i USA är snart över. På söndag flyger jag hemåt för denna gång och det är med både lycka och sorg. Lycka att få träffa familj och vänner hemma. Sorg över att lämna vänner som blivit familj. Men jag kan alltid komma tillbaka. Jag kommer alltid ha mina vänner kvar här.

Det här året har varit så mycket bättre än vad jag någonsin har kunnat drömma om. Jag trodde verkligen att jag skulle få det bra men hade inne aning om att det skulle bli så bra. Jag skulle verkligen kunna stanna i Utah ett tag till. Helt förälskad i det stället och kulturen. Aldrig träffat så underbara och omtänksamma människor förut. Kanske kommer jag tillbaka.

Om jag tänker över alla resor jag fått göra dessa två terminer så är det helt sjukt. Först 8 veckors resande runt i Utah till olika nationalparker. California och Las Vegas på Thanksgiving. Washington state och Montana på jullovet. Seattle och New Orleans på spring break. Och nu befinner jag mig i Montana igen innan jag flyger hem från Salt Lake City. Ska skriva mer när jag kommer hem.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Senaste veckorna. Senaste månaderna. Fantastiska. Underbara. 

Spenderade spring break i Seattle och New Orleans. Flög New Orleans-LA- Saltning Lake City- Portland- Seattle på en dag. Låter bilderna tala. 

Likes

Comments

Wake up, do yoga, ski, eat breakfast, be outside, eat lunch, explore new trails, read books, write. Cook dinner without all the cooking utensils. Use what you have and be grateful for it.

Sleep good in many blankets. In a bed, in the back of a truck, in a hammock. Wear sweaters, drink tea, hot chocolate, watch feel good movies.

Skip the excuses. If you want to ski, ski. If you want to mountain bike, go mountain biking. Find a way to do it instead of coming up with excuses like "I will go skiing when the sun is shining or I will start running when I live there, etc.". No more EXCUSES. Make the best of what you have. Right now. Be grateful but never comfortable. Always try to be a better person than you were yesterday. Always.

Life isn't about who has accomplished most or have most money. It's about doing what you love every single day. It's about being grateful and showing love to people you care about. It's about seeing every situation for what it is instead of thinking what it could be.

I want to live my life with passion. I want to love hard and forgive easy. I want to summit mountains, ski fast and sleep underneath the stars. I want to do mistakes rather than regretting I didn't try. I want to hug too many people, laugh too loud and don't give a shit about what other people think about me. "The trick is that as long as you know who you are and what makes you happy, it doesn't matter how other people see you."

I want to talk with strangers. Listen to every meaningful word they have to say. I want to live places instead of travel places. I want to remember myself to be grateful for every hour, every second I get to spend on this beautiful earth.

  • 791 readers

Likes

Comments

Följde med Maddie till Salt Lake City idag. För att bryta av tisdagen och minska pressen och stressen från annat. Ikväll ska jag ut och äta mexikanskt och sedan gå på bio innan vi kör tillbaka till Snow igen. Någonting litet men ändå meningsfullt.

Är så glad att jag träffat en sådan fantastisk människa som Maddie. Även om jag åker hem i maj så vet jag att jag alltid har ett hem här i Salt Lake City, Utah, USA. Jag kan komma tillbaka exakt när jag vill och bo hos henne och henens familj, det gör mig lugn och glad.

Ha en bra tisdag.

  • 1006 readers

Likes

Comments

Minuter som blir timmar som blir dagar, veckor, månader. Tiden flyger förbi och varje dag utnyttjas till fullo.

Senaste veckorna har varit fullkomligt UNDERBARA. Äventyr i överflöd.

Spelat min första fotbollsmatch.
Sovit i en snögrotta i 2 nätter.
Åkt skidor i puder upp till midjan.
Klättrat höga bergsväggar.
Spelat mängder med kort.
Ätit den godaste pizzan någonsin.
Sett hur "van- livet" är.
Dansat i timme efter timme.
Fått stopp med bilen mitt ute i ingenstans, utan service.
Åkt bergningsbil i USA.
Ridit och blivit kär i en häst.

Titta på bilderna och skapa en uppfattning. Life is great.


  • 1028 readers

Likes

Comments

Då kände jag att jag ville skriva lite igen. På svenska.

Idag är det Valentine's Day och jag hade en date planerad med Alice. Vi skulle ut och äta och gå på bio. Olyckligt vaknar jag upp med feber och ont i halsen. Fick bli en dag i soffan istället, kollande en massa disney filmer. Har även fått en massa homework done vilket alltid är toppen.

Imorgon kommer jag vara frisk (peppar peppar) och då ska jag på vintercamping som det så fint heter. Vi ska bygga en snögrotta och sova i den i två nätter och jag är verkligen exalterad. Hur häftigt egentligen?!

Och har haft en stress att försöka ta reda på vad jag vill göra med livet när denna termin är slut. Plugga? Jobba? Resa? Var? När? Hur? Allting har bara snurrat men sedan en vecka tillbaka har jag kommit till insikt att jag tänker bara ta varje dag som den kommer. Gå på känsla och lita på att det löser sig.

Jag slängde iväg min kalender för jag var trött på att planera allting hela tiden. Jag försöker för varje dag som går att leva mer i nuet och det är så mycket härligare. På alla sätt och vis.

Livet är verkligen ett äventyr bara vi öppnar ögonen och tar emot det. När jag tänker tillbaka på allting jag har varit med om dessa månader här blir jag alldeles till mig. Hur har jag kunnat haft sådan tur? Eller är det inställning?

I min klass "organizational and communication" pratade vi om att ska man "Love what you do" eller "Do what you love". Det vill säga söka efter drömmen eller göra allting till en dröm. Tycker det är så himla bra. Jag kan verkligen välja att se allting med antingen hat eller kärlek. Varje situation blir vad jag gör den till. Med det går jag med säkerheten att allting blir bra vad jag än väljer att göra. Vilken väg som livet kommer att ta.

Jag märker verkligen att det är när jag släpper taget som allting faller på plats. På det sätter menar jag inte när man slutar bry sig eller så, utan när man fokuserar på det som är viktigt, det som gör dagarna meningsfullt. Pusselbitarna faller på plats. Allting får en mening.

Gör vad du älskar, älska vad du gör.


Likes

Comments

Behöver en paus från att hela tiden tänka att jag ska hinna med och skriva här. Jag mår super och har nästan ångest att det är så "kort" tid kvar. Därav ska jag njuta njuta njuta. Får se när jag skriver igen.

Likes

Comments

Det lyckades bli för mycket av det goda. Eller nåt. Varför har jag en tendens att hamna på sjukhus när jag är utomlands. I alla fall. Mår bra nu, har en inflammation i någon muskel kring lungan (latin och engelska på medicinspråk är inte lätt). Måste bara prioritera mer sömn och vila helt enkelt.

Fredag och min själ mår bra. Speciellt i jämförelse med igår då jag spenderade hela dagen i sängen på grund av äcklig trötthet. Det behövdes dock.

Pluggade på mitt favorit-fik mellan mina lektioner. Efter sista lektionen packade jag och drog till Maddie.

Vi fick skjuts till Provo och tog sedan tåget därifrån till Salt Lake City. Vi har drömmar om att backpacka i Sydamerika, leva i Italien och surfa på Bali. Tycker Maddie klär utmärkt i backpackar-stilen dessutom.

Maddies föräldrar hämtade upp oss på tågstationen och vi åkte till Café Rio (<33333) och åt middag. Min hals gör ont så jag har spenderat hela kvällen i sängen tittandes på filmer och läsandes en bok. Det behövs. Maddie är iväg på partaj men helt ärligt gör det mig ingenting att stanna hemma.

Besökte även Maddies mormor och fick denna mössa (som är rosa). Mössan är en symbol för att Donald Trump inte ska få objektifiera kvinnor. Att kvinnor är mer värda än ett husdjur, att vi har våra egna åsikter och exakt lika mycket kunskap, om inte mer, som män. Godnatt.

Likes

Comments

Hade en lektion klockan 8 på morgonen idag och sedan var jag fri. Kände mig trött och hängig så gick hem och sov i cirkus 3-4 timmar (??!!) och sedan ringde rektorns pappa Steve och frågade om jag ville med och åka skidor. Självklart.

Steve och hans fru är så fruktansvärt snälla och öppna. Idag hade han gjort färska spår bland annat för min skull. Åkte runt på hans mark, såg bergen, lös med solen och mådde bra bättre bäst. Efteråt blev jag bjuden på te mot min lite ömmande hals. De vill att jag ska komma och åka oftare så de ska försöka fixa i ordning en gammal bil de har som jag ska få ha och ta mig runt med (hur snällt?!!!!!).

Efter te och skidåkning skjutsade de mig till min yoga-klass. Yogade i en timme och nu ska jag på kompis-date till FroYo. Frozen yoghurt och en nyfunnen vän stavas PERFEKT TISDAG. Efteråt ska förmodligen jag och Alice bada hot tube och avsluta med "How to be single".

Varenda dig för mig här är annorlunda men lika fantastisk på sitt sätt. Älskar att inte veta om det är helg eller vardag för varenda dag är lika rolig. Jag lever verkligen drömmen.

  • 1430 readers

Likes

Comments

Började dagen med att ha en lektion i organizational communication vilket jag älskar. Det kursen är så intressant och läraren grym. Efteråt hade vädret övergått till snö-storm och jag letade upp närmsta fik och köpte en mocca och kakor. Satt sedan där i en väldans skön fåtölj, drack kaffet, sneglade ut och skrev en massa tankar och funderingar. Mysig förmiddag helt klart.

Hade sedan interior design vilket jag också älskar. Det är så intressant och timmarna bara flyger förbi på den lektion. Vill även åka till Italien nu och titta på gamla byggnader. Arkitektur är verkligen konst.

Diskuterad feminism. Är så äckligt trött på att bli behandlad annorlunda på grund av mitt kön. Att se andra bli annorlunda behandlad. Att Donald Trump numera är president är sorgligt och läskigt på samman gång. Hur ska en människa som inte tror på klimatförändringarna eller som tycker kvinnor är mindre värda kunna styra ett land, en värld?

Resten av dagen hängde jag med Maddie. Såg på film, pluggade, badade hot tube och åt glass. Min hals gjorde ont så det var en perfekt dag. Även fast det kryper i mina ben nu. Jag vill träna.

Likes

Comments