Idag tränade jag med klubben + en skidklubb från Park City i Utah. Vi skulle ut och springa runt 1-1,5 timme. Efter 3 timmar och 1 minut var vi tillbaka. Det var 3 decimeter snö, hög höjd (ca 2500 m.ö.h) och uppför ett berg. Jag kommer verkligen inte ihåg senast jag var så trött. Efteråt mådde jag så illa och trodde jag skulle spy när som helst. Mina ben höll mig knappt uppe. Efter att jag hade duschat var jag tvungen att ligga i sängen i 2 (!!!) timmar för att hämta krafter att ta mig ned till köket och laga mat. Det var sjukt. Nu mår jag bra igen och kan inte förstå att jag mådde så dåligt. Som alltid haha.

En av tränare har åkt till Afrika för att paddla i 1,5 månad. Snäll som han var så fick jag låna hans bil. Så nu har jag bil och kan åka på en massa äventyr.

Som till affären för att köpa ingredienser att laga en sallad. Mums. Hittade veganska kolor gjorda på kokosnötmjök och helt ärligt, de godaste kolorna jag ätit i mitt liv!!!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hela förmiddagen satt jag bara inne och redigerade videon ovan. Det var storm utanför så det gjorde inte så mycket. Vid lunch- tiden så började det snöa dessutom. LYCKAN!!!!!! Dessvärre var jag tvungen att pallra mig iväg på cykeln för jag jobbade på ett ski swap hela eftermiddagen och kvällen. Det var ungefär som en klädbytardag fast med skidor och utrustning. Det var väldigt roligt för jag fick träffa en massa härliga människor. Många visste redan vilken jag var och det gjorde att jag kände mig behövd och välkommen. Precis vad som jag behöver nu i början. Till min andra lycka så köpte jag ett par A.T skidor och pjäxor för grymt pris. Kan inte bärga mig att få ut och åka puder. Imorgon ska jag träna med klubben så nu är det läggdags.

Ha en fin lördag och titta på filmen ovan ;)

Likes

Comments

Igår på morgonen tog jag min cykel (som är så liten att jag slår knäna i hakan) och cyklade till en stig som jag fått rekommenderad. Stigen slingrade sig upp på berget och jag hamnade borta vid ett par slalombackar. Promenerade sedan upp på toppen av berget.

Det var verkligen en svår och jobbig väg upp men sedan kom belöningen. Den här vyn. Det gav en sådan lust att springa alla toppar. Har som mål att inte ta samma löptur två gånger utan hela tiden upptäcka nya. Satte mig på toppen och åt nötter. De två minusgraderna som var när jag startade hade bytts ut mot 19 grader och sol. Vilka kontraster.

Träningen här går så lätt. Timmarna bara flyger iväg och träningen känns inte som träning. Det är lyx.

På vägen hem cyklade jag till affären och köpte lunch som jag lagade när jag kom tillbaka till där jag bor. Efter det cyklade jag iväg på upptäcksfärd i staden (fick låna en större cykel). Väldigt fin dag men känner mig även otroligt ensam. En helt ny stad, annat språk, annan kultur och främmande människor. Ibland är saker helt enkelt jobbiga men det är bara att se det som en utmaning. Idag är en ny dag med nya möjligheter. Dagens mål; ha en konversation med en främmande människa.

Likes

Comments

Träffade de andra coacherna och även ungdomar och föräldrar i gruppen som jag ska träna. Alltså detta kommer bli så fett. Alla var trevliga och spralliga över att skidträningarna börjar nästa vecka. Jag är SÅ laddad. Jag ska även följa med på läger och tävlingar. Tävlingarna är alltid 2 dagar vilket innebär övernattning. Kommer hjälpa ungdomarna med vallning, teknik, utrustning, mental pepp, mat och allting som hör tävling och skidåkning till. Efter ett år borta från tävlingsbanan är jag otroligt glad över att få komma tillbaka.

Det är otroligt dyrt att bo här i Jackson. Folk skämtar om att miljardärerna har kickat ut miljonärerna, ja då förstår ni ju statusen. I alla fall. Ska få bo hos familjen Johnson (som är urgulliga) fram till November 1st. Sedan ska jag flytta in hos en av coacherna som själv ska till Afrika på äventyr i en månad. Om jag fattade rätt så skulle jag kunna välja om jag ville värma upp stället på el eller elda i spisen. Detta kan bli oerhört spännande.

Jag börjar jobba på måndag så har några dagar på mig att komma i fas. Jag tror att morgondagens mission kommer att bli: cykla till stan och köpa en ny bok (läste precis ut Fredrik Eklunds bok "Sälj!", LÄÄÄS) att läsa. Kanske en springtur om kroppen känner sig redo. Vi får se helt enkelt.

Ha det bra.


Likes

Comments

Här i soffan har jag legat stora delar av denna dag. Med utsikt över bergen och läst en bok. Jag är så oerhört jetlagad så det är svårt att både röra sig och tänka. Hela kroppen är i sådan obalans med både sömn och kost men det är bara att vänja in sig.

Kom fram runt sju- tiden igår kväll till familjen Johnson som jag bor hos här för tillfället. Fick frukt och te vilket var perfekt efter min monsterglass på morgonen. Somnade innan nio.

Jag har varit ute på en kortare cykeltur idag också. Fick en liten rundtur i staden och det är så otroligt vackert. Absolut den vackraste platsen jag har sett, jag stormtrivs efter mindre än 24 timmar. Wie. Solen skiner och jag har bränt ansiktet (efter endast ca 30 min i solen på en cykel). Höjden gör sitt. Jackson Hole ligger på över 2000 meters höjd och bergen runt omkring har redan en massa snö på topparna.

Om någon timme ska jag åka och träffa de andra tränarna och få mitt schema. Är så taggad på att börja jobba och träffa alla ungdomar som jag ska coacha den här vintern.

Likes

Comments

Ett dagboksutdrag:

Klockan är 04.33. Det är fredag och jag har precis ätit en halvliter glass på grund av halsont.

Legat och gjort research about H2B- visum. Om det är möjligt. Hur lång tid det kan ta. Jag vill åka till Jackson Hole, Wyoming, av hela mitt hjärta. Åka skidor. Säsonga utomlands. Som jag alltid har drömt om. Nu har jag min Chans.

Surfat runt på massa bloggar med orden "gap- year eller plugga" och kommit in på en massa sidor som pratat till mig direkt. Som "RES, när du pluggat måste du jobba och då är du pensionär nästa gång som fri." Vilket är sant. Eller inte. Beroende på inställning. Och vill jag bli arkitekt? Eller läkare? Eller något annat? Vad är ens bli något? Måste man bli något? Vill ha en karriär men leva livet. Är resa leva livet?

Har jag kommit så här lång för att det ska ta stopp?

TA INTE LIVET SÅ SERIÖST. Remember?

Saknar enkelheten på Snow College. Då varje dag var en fest.

Det jag vet nu är att jag ska jobba mitt bästa med ALLT. Vara trevlig. Vara ödmjuk.

Det är okej att bo hemma. Att inte veta vad som kommer hända imorgon. Okej att inte ha en förändra- världen- plan just nu. Okej att sitta i kassan på ICA och göra ett kanon- jobb. Det är okej att sova 24 timmar på en dag. Äta glass mitt i natten och titta på vloggs av Jon Olsson.

Okej att starta något som ej fungerar. Okej att bo i fjällen och bara springa varje dag. Leva för minuten. Sekunden. Det är okej att inte ta ansvar. Bara vara. För att du mår bra av det. Okej att inte stressa genom livet. Mer än okej. Det är faktiskt okej att sticka och läsa böcker dagarna till ända. Okej att älska någon även om det inte varar för evigt. Okej att spela kort och glömma morgondagen.

Det är okej att tro att allting kommer att bli bra. För det kommer det. Ha Faith och allting kommer att bli precis som det är tänkt.

"The secret of being happy is accepting were you are in life and making the most out of every day."

"Sök efter lycka så hittar du beslutsamhet att fullföra din dröm."

"När du är fylld av glädje är du också fylld av beslutsamhet. För ur glädjens perspektiv är allting möjligt."

"Om du behåller en positiv attityd trots yttre omständigheter kommer du att lyckas."

LIVE MORE, WORRY LESS.

**********

Jag är i Jackson Hole. Allting löste sig. Som alltid.

Likes

Comments

Kom fram 22.05 igår och Maddie och LeAnn hämtade mig på flygplatsen. Det vad SÅ roligt att se dem igen. Även fast jag såg Maddie för bara ca 7 veckor sedan haha. Åkte till hennes hus och jag somnade bums. Resa är utmattande.

Vaknade runt sju idag och då var Maddies mamma vaken och skulle göra yoga så jag hängde på. Åt en lätt frukost efter yogan och packade ihop alla saker. Sedan åkte jag och Maddie och skulle käka en tidig lunch/ frukost. Allt var stängt typ för klockan var bara 10 så vi åt glass. Det var den sjukaste glassen. Aldrig sett så mycket glass på en tallrik. Kostade bara ca 50-60 kr så tänkte ju inte att den skulle vara sådär stor. Hjälp. Kunde inte ens äta halva och då är jag ändå bra på att äta mycket glass. Caféet var iaf mysigt. Sådär amerikanskt som i filmer. Pyntat för halloween också.

Fick även en cykel (!!!?) av Maddies mamma. Alltså sånt händer ju bara mig. Så när Maddie lämnar av mig vid bussen som jag sitter på nu hade jag sjukt med packning. Busschauffören såg lagom road ut men han tog emot cykeln och skidorna och pusslade in dem. Tacksam. Så nu är det jag och min cykel som ska ta mig runt i en ny stad.

Likes

Comments

Tänker tillbaka på i somras. Det var verkligen någonting alldeles underbart att spendera så mycket tid och intensiv tid med samma människor. Vi blev precis som en familj och kom varandra nära. Vi grät och skrattade tillsammans. I regn och solsken. I hav och på berg. En av ledarna skrev detta brev till mig efteråt och det gör mig varm inombords att läsa det, för det är så fint och jag vill dela det:

"Lina, I can't tell you how amazing you have been this summer. Watching you interact with kids was the most genuine part of my summer. Your lust for life, for nature, for everything beautiful is so palpable and so contagious- you made me want to be more involved because of how happy you were every time you were with these kids. I was so impressed with you. I still am. I really think you will change the world- in fact, I have no doubt on that. Thank you for being just so good."

Fredrik Eklund skriver i sin första bok "Sälj!". "Någon måste vara bäst, så varför inte du." och "Kasta dig ut i världen, så djärvt och förtroendefullt du bara kan." Jag har alltid också tänkt i den banan själv "varför inte jag". Sedan har utåtstående faktorer tagit mig ned på jorden emellanåt och tankesättet har ibland varit svagare. Jag blev så glad när jag läste i hans bok de raderna jag skrev ovanför. För på något sätt känns det rimligt att tänka så. Igen. Det var som att den boken satte ord på så mycket som jag tänkt så länge men inte riktigt, riktigt våga uttrycka. Fasiken vilken cool människa. Hur kan jag inte ha läst den boken innan, hans andra kommer ju snart ut?!

Jag delar brevet ovan för att jag vill visa att allting är fasiken möjligt. På riktigt. Jag har på riktigt trott sedan jag var cirka 16 år att jag kommer att förändra världen (inga tvivel liksom) och att det tydligen lyst igenom till andra människor är för mig fantastiskt. Att höra en människa som jag själv beundrar och ser upp till säga att det finns inga tvivel på att jag kommer "change the world" är en häftig känsla. Vad nu förändra världen betyder för mig har jag noll aning om, uttrycket har bara funnits där länge. Och viljan att göra någonting storslaget är det som driver mig framåt när saker och ting är svårt, jobbigt och utmanande.

TA PLATS.

Likes

Comments

Är i LA på flygplatsen. Det är 33 grader utomhus och jag svettades som en gris när jag gick från terminal 2 till terminal 7. Utomhus.

Imorse flög jag från Stockholm hit och det tog ca 11 timmar men det gick fort. Hade det absolut bästa flyget någonsin. Hade bokat SAS plus så hade större säte, tjockare filt, mer mat och allting sådant som är lite lyxigt för en som endast flugit economy innan. Helt klart värt pengarna. På Arlanda köpte jag "Sälj!" av Fredrik Eklund och jag läste nästan ut alla de 300 sidorna på flyget dit medan jag drack cirka 5 koppar te. Haha. Riktigt bra och inspirerande bok. Jag älskar ju verkligen böcker som handlar om hur en blir framgångsrik och tar kontroll över sitt liv. Typ.

Som sagt, flyget gick så himla bra. Läst, åt, sov, såg en film, läste mer och sedan var vi framme. Kände mig ganska missplacerad när jag gick med mitt skidfodral i LA:s hetta. Att jag kommer stå på snö inom någon vecka är ofattbart. Men pirrigt kul. Sedan när jag skulle igenom nästa säkerhetskontroll för att komma in på gaten som flyget till SLC går från blev det jobbigt. Hade för mycket bagage (vilket SAS innan tydligt sagt var okej) och fick inte komma in. Började helt seriöst gråta.

Kanske har jag en väldigt drömmig bild av resande just för att allting alltid gått min väg innan. Kanske berodde tårarna mer på trötthet aka jetlag, värmeslag och lågt blodsocker mer än själv problemet. Nu skrattar jag. Fick helt enkelt checka in min tredje väska och betala men i ett perspektiv, vad gör det? Jag är på väg att förverkliga en av mina drömmar och det är värt alla pengar i världen.

En annan sak som gör mig pirrig. Att jag om mindre än 6 timmar kommer att träffa Maddie igen. Som jag saknat henne och hennes energi. Även om jag bara kommer att hinna hänga en förmiddag med henne innan jag tar bussen till Jackson Hole och min slutgiltiga destination.

Nej nu ska jag hitta något att käka och sedan svara på lite mejl och göra annat praktiskt. Ska försöka uppdatera här så mycket som möjligt, så ni vet att jag lever. Hörs hej.


Likes

Comments

​Gjort en till video från när jag och Olle var i fjällen. När jag är i Jackson Hole ska jag försöka börja göra vloggs och även fler videos. Miljön där är fantastisk och det vore kul att uppdatera er där hemma i ett mer levande format vad jag håller på med. 

Likes

Comments