Minuter som blir timmar som blir dagar, veckor, månader. Tiden flyger förbi och varje dag utnyttjas till fullo.

Senaste veckorna har varit fullkomligt UNDERBARA. Äventyr i överflöd.

Spelat min första fotbollsmatch.
Sovit i en snögrotta i 2 nätter.
Åkt skidor i puder upp till midjan.
Klättrat höga bergsväggar.
Spelat mängder med kort.
Ätit den godaste pizzan någonsin.
Sett hur "van- livet" är.
Dansat i timme efter timme.
Fått stopp med bilen mitt ute i ingenstans, utan service.
Åkt bergningsbil i USA.
Ridit och blivit kär i en häst.

Titta på bilderna och skapa en uppfattning. Life is great.


  • 20 readers

Likes

Comments

Då kände jag att jag ville skriva lite igen. På svenska.

Idag är det Valentine's Day och jag hade en date planerad med Alice. Vi skulle ut och äta och gå på bio. Olyckligt vaknar jag upp med feber och ont i halsen. Fick bli en dag i soffan istället, kollande en massa disney filmer. Har även fått en massa homework done vilket alltid är toppen.

Imorgon kommer jag vara frisk (peppar peppar) och då ska jag på vintercamping som det så fint heter. Vi ska bygga en snögrotta och sova i den i två nätter och jag är verkligen exalterad. Hur häftigt egentligen?!

Och har haft en stress att försöka ta reda på vad jag vill göra med livet när denna termin är slut. Plugga? Jobba? Resa? Var? När? Hur? Allting har bara snurrat men sedan en vecka tillbaka har jag kommit till insikt att jag tänker bara ta varje dag som den kommer. Gå på känsla och lita på att det löser sig.

Jag slängde iväg min kalender för jag var trött på att planera allting hela tiden. Jag försöker för varje dag som går att leva mer i nuet och det är så mycket härligare. På alla sätt och vis.

Livet är verkligen ett äventyr bara vi öppnar ögonen och tar emot det. När jag tänker tillbaka på allting jag har varit med om dessa månader här blir jag alldeles till mig. Hur har jag kunnat haft sådan tur? Eller är det inställning?

I min klass "organizational and communication" pratade vi om att ska man "Love what you do" eller "Do what you love". Det vill säga söka efter drömmen eller göra allting till en dröm. Tycker det är så himla bra. Jag kan verkligen välja att se allting med antingen hat eller kärlek. Varje situation blir vad jag gör den till. Med det går jag med säkerheten att allting blir bra vad jag än väljer att göra. Vilken väg som livet kommer att ta.

Jag märker verkligen att det är när jag släpper taget som allting faller på plats. På det sätter menar jag inte när man slutar bry sig eller så, utan när man fokuserar på det som är viktigt, det som gör dagarna meningsfullt. Pusselbitarna faller på plats. Allting får en mening.

Gör vad du älskar, älska vad du gör.


Likes

Comments

Behöver en paus från att hela tiden tänka att jag ska hinna med och skriva här. Jag mår super och har nästan ångest att det är så "kort" tid kvar. Därav ska jag njuta njuta njuta. Får se när jag skriver igen.

Likes

Comments

Det lyckades bli för mycket av det goda. Eller nåt. Varför har jag en tendens att hamna på sjukhus när jag är utomlands. I alla fall. Mår bra nu, har en inflammation i någon muskel kring lungan (latin och engelska på medicinspråk är inte lätt). Måste bara prioritera mer sömn och vila helt enkelt.

Fredag och min själ mår bra. Speciellt i jämförelse med igår då jag spenderade hela dagen i sängen på grund av äcklig trötthet. Det behövdes dock.

Pluggade på mitt favorit-fik mellan mina lektioner. Efter sista lektionen packade jag och drog till Maddie.

Vi fick skjuts till Provo och tog sedan tåget därifrån till Salt Lake City. Vi har drömmar om att backpacka i Sydamerika, leva i Italien och surfa på Bali. Tycker Maddie klär utmärkt i backpackar-stilen dessutom.

Maddies föräldrar hämtade upp oss på tågstationen och vi åkte till Café Rio (<33333) och åt middag. Min hals gör ont så jag har spenderat hela kvällen i sängen tittandes på filmer och läsandes en bok. Det behövs. Maddie är iväg på partaj men helt ärligt gör det mig ingenting att stanna hemma.

Besökte även Maddies mormor och fick denna mössa (som är rosa). Mössan är en symbol för att Donald Trump inte ska få objektifiera kvinnor. Att kvinnor är mer värda än ett husdjur, att vi har våra egna åsikter och exakt lika mycket kunskap, om inte mer, som män. Godnatt.

Likes

Comments

Hade en lektion klockan 8 på morgonen idag och sedan var jag fri. Kände mig trött och hängig så gick hem och sov i cirkus 3-4 timmar (??!!) och sedan ringde rektorns pappa Steve och frågade om jag ville med och åka skidor. Självklart.

Steve och hans fru är så fruktansvärt snälla och öppna. Idag hade han gjort färska spår bland annat för min skull. Åkte runt på hans mark, såg bergen, lös med solen och mådde bra bättre bäst. Efteråt blev jag bjuden på te mot min lite ömmande hals. De vill att jag ska komma och åka oftare så de ska försöka fixa i ordning en gammal bil de har som jag ska få ha och ta mig runt med (hur snällt?!!!!!).

Efter te och skidåkning skjutsade de mig till min yoga-klass. Yogade i en timme och nu ska jag på kompis-date till FroYo. Frozen yoghurt och en nyfunnen vän stavas PERFEKT TISDAG. Efteråt ska förmodligen jag och Alice bada hot tube och avsluta med "How to be single".

Varenda dig för mig här är annorlunda men lika fantastisk på sitt sätt. Älskar att inte veta om det är helg eller vardag för varenda dag är lika rolig. Jag lever verkligen drömmen.

  • 424 readers

Likes

Comments

Började dagen med att ha en lektion i organizational communication vilket jag älskar. Det kursen är så intressant och läraren grym. Efteråt hade vädret övergått till snö-storm och jag letade upp närmsta fik och köpte en mocca och kakor. Satt sedan där i en väldans skön fåtölj, drack kaffet, sneglade ut och skrev en massa tankar och funderingar. Mysig förmiddag helt klart.

Hade sedan interior design vilket jag också älskar. Det är så intressant och timmarna bara flyger förbi på den lektion. Vill även åka till Italien nu och titta på gamla byggnader. Arkitektur är verkligen konst.

Diskuterad feminism. Är så äckligt trött på att bli behandlad annorlunda på grund av mitt kön. Att se andra bli annorlunda behandlad. Att Donald Trump numera är president är sorgligt och läskigt på samman gång. Hur ska en människa som inte tror på klimatförändringarna eller som tycker kvinnor är mindre värda kunna styra ett land, en värld?

Resten av dagen hängde jag med Maddie. Såg på film, pluggade, badade hot tube och åt glass. Min hals gjorde ont så det var en perfekt dag. Även fast det kryper i mina ben nu. Jag vill träna.

Likes

Comments

​Jag har börjat gå till kyrkan på söndagar. Någonting jag aldrig trodde jag skulle göra när jag först kom här. (Och nej jag tänker inte konvertera till mormon). Jag gick för första gången för några veckor sedan och har fortsatt sedan dess. Det är en gemenskap som är härlig, ger en tid att reflektera över veckan och sätta upp visioner och mål inför kommande. Allting för att bli ett bättre jag.

I början var jag helt tvär mot LDS- kyrkan. Jag argumenterade emot hela tiden utan att egentligen ha en anledning att göra det, för att jag trodde att mitt sätt att tro var bättre. Att jag visste bättre. Det är inte en frågan om vem som vet bäst, har bäst tro, det är en frågan om att respektera varandra och vara "open minded". Att förstå att ingen är perfekt, alla är olika och lika fantastiska ändå. 

Det är helt sjukt vad min syn på andra kulturer och nationaliteter har förändrats de senaste månaderna, på ett fantastiskt sätt. När människor respekterar mig så ger det mig utrymme att respektera och förstå dem. Jag kan stolt säga att jag har vänner över hela världen nu, Afrika, Asien, Sydamerika, Nordamerika, Australien och självklart Europa. Och det är inte endast bekanta, eller så kallade facebook-vänner, utan de är MINA vänner. Fantastiskt tacksam över hur min syn har vidgats och hur jag numera kan umgås med fler än blonda svenskar, på en verklig nivå. 

Likes

Comments

Har världens underbaraste vänner här. Vänner som jag bara vill skrika "I LOVE YOUUUU" till. Som får ens värsta dag att bli den bästa. De som får en att skratta tills en gråter. Som får en att känna sig betydelsefull. Kärlek.

Åkte skidor med rektorn på skolans pappa här om dagen. Det var fantastiskt väder och Steve som han då hette var hur schyst som helst. Oerhört rolig eftermiddag.

Hade sedan en middag med de internationella studenterna. Jag fick en vegansk sallad<3333

Åkt en massa mer skidor och bas varit ute och njutit av naturen. Vill du äventyr, skapa äventyr. Simple as that.

Hängt med Maddie till alldeles för sent på kvällen. Bara pratat, skrattat och mått.

Börjat dricka kaffe för att överleva när sömntimmarna blir färre. Och det funkar. Ska catcha upp min sömn ikväll dock.

Provat snowboard för första gången någonsin och jäklar vad svårt det var. Respekt till alla som kan. Liam försökte hjälpa mig men gick som det gick haha.

Sedan shoppat en heldag med denna pingla och haft födelsedagsmiddag för Ahmed.

Dansade även konstant i 2,5 timmar igår på skolans "dance". De hyr in en DJ varje månad cirka och det är så jäkla skoj.

Likes

Comments

"The Hardest Part Of Traveling No One Talks About" written by Kellie Donnelly

You see the world, try new things, meet new people, fall in love, visit amazing places, learn about other cultures – then it’s all over. People always talk about leaving, but what about coming home?
We talk about the hard parts while we’re away – finding jobs, making real friends, staying safe, learning social norms, misreading people you think you can trust – but these are all parts you get through. All of these lows are erased by the complete highs you experience. The goodbyes are difficult but you know they are coming, especially when you take the final step of purchasing your plane ticket home. All of these sad goodbyes are bolstered by the reunion with your family and friends you have pictured in your head since leaving in the first place.

Then you return home, have your reunions, spend your first two weeks meeting with family and friends, catch up, tell stories, reminisce, etc. You’re Hollywood for the first few weeks back and it’s all new and exciting. And then it all just…goes away. Everyone gets used to you being home, you’re not the new shiny object anymore and the questions start coming: So do you have a job yet? What’s your plan? Are you dating anyone? How does your 401k look for retirement?

The sad part is once you’ve done your obligatory visits for being away for a year; you’re sitting in your childhood bedroom and realize nothing has changed. You’re glad everyone is happy and healthy and yes, people have gotten new jobs, boyfriends, engagements, etc., but part of you is screaming don’t you understand how much I have changed? And I don’t mean hair, weight, dress or anything else that has to do with appearance. I mean what’s going on inside of your head. The way your dreams have changed, they way you perceive people differently, the habits you’re happy you lost, the new things that are important to you. You want everyone to recognize this and you want to share and discuss it, but there’s no way to describe the way your spirit evolves when you leave everything you know behind and force yourself to use your brain in a real capacity, not on a written test in school. You know you’re thinking differently because you experience it every second of every day inside your head, but how do you communicate that to others?

You feel angry. You feel lost. You have moments where you feel like it wasn’t worth it because nothing has changed but then you feel like it’s the only thing you’ve done that is important because it changed everything. What is the solution to this side of traveling? It’s like learning a foreign language that no one around you speaks so there is no way to communicate to them how you really feel.

This is why once you’ve traveled for the first time all you want to do is leave again. They call it the travel bug, but really it’s the effort to return to a place where you are surrounded by people who speak the same language as you. Not English or Spanish or Mandarin or Portuguese, but that language where others know what it’s like to leave, change, grow, experience, learn, then go home again and feel more lost in your hometown then you did in the most foreign place you visited.
This is the hardest part about traveling, and it’s the very reason why we all run away again.

Likes

Comments

Canada.

Äventyr i Montana.

Min julklapp från Maddie och LeAnn. // Shopping.

Partaj i Salt Lake City.

Frukost at Ihop.

"Happy mind, happy life" // Sallad i cafeterian.

Äventyr på skidor med Myka och en massa fler härliga människor.

Fredag och humöret på topp inför långhelg.

Åkte soffa bakom en truck. Hur kult som helst haha.

Lördag. FroYo och bowling. Lyckades även få 5 strikar i rad (!!!) och vann därmed.

Hejade på skolans lag i basket. Och de vann!!!!

Och idag söndag besökte jag kyrkan för första gången. Riktigt intressant och genuint bra upplevelse.

Resterande av dagen har jag hängt med Ahmed, Alexis och Hopi. Vi gjorde middag tillsammans och såg filmen "The hundred year old man who walked out the window and disappeared". Haha älskar den filmen.

Likes

Comments