Ligger just nu nedbäddad i soffan och dricker te. Är helt slut efter den här helgen, som dock har varit riktigt bra! Men det blir nog en väldigt tidig kväll för mig, imorgon är det nämligen viktigt att jag är pigg...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Snor denna lista rakt av från en av mina favoritbloggare Flora! (Inlägg skrivet igår)

Hur gammal är du?

Arton år och sex månader, prick till och med!

Hur gammal känner du dig?

Helt ärligt, ungefär 23-24 kanske😝 Fast jag vet såklart inte hur det känns att vara 24, det känns antagligen olika för alla. Men jag har t.ex nästan alltid känt mig äldre än de flesta klasskompisar i min ålder. Alltid legat steget före med vad man i en specifik ålder bör/får/oftast vill göra, vilket jag antar beror på både arv, miljö och livserfarenheter.

Var bor du?

I en röd träkåk i lilla Säter (Dalarna). Jag har ett litet rum som till ca 45% består av min säng, men spenderar minst lika mycket tid i badrummet där jag kan stå orimligt länge och dränka mitt ansikte i olika produkter.

Vad har du gjort idag?

Druckit gårdagens adventskalender-te.

Förberett ett inlägg som ska publiceras senare i december.

Svarat på frågor inom kursen "Människors miljöer" samt skrivit på mitt gymnasiearbete.

Styrketränat

Ätit thaimat.

Tagit en långdusch och lagt en sheetmask.

Ätit på restaurang (och hört en gubbe spy).

Tittat på idolfinalen.

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?

Jag gillar faktiskt hösten väldigt mycket. Sommaren är underbar på många sätt, men det är också det som är problemet. Man (jag...) förväntar sig att den hela tiden ska vara så härlig och när den inte är det blir man besviken. Förstår ni? Hösten känns som nyår tycker jag, som en nystart efter sommaren.

Är du beroende av någonting?

Te, mintpastiller och god sömn.

Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig.

Jag är expert på att fakea' att jag har en gravidmage.

Jag är oerhört mycket mer book-smart än vad jag är street-smart.

Jag blir stressad när det är stökigt eller smutsigt omkring mig hemma.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Jag trivs med att vara hemma i decmeber när det närmar sig jul. Men det hade varit häftigt att vara i New York och uppleva den här tiden där.

Vad är du på för humör idag?

Glad, lugn och icke-lättirriterad😉

Vilket är ditt favoritgodis?

Äter egentligen hellre glass. Men naturgodis med vit choklad är gött.

Vilken är din favoritaffär?

Lush! Men också Brandy Melville och Abercrombie bl.a.

Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Morgon alla dagar i veckan! Har alltid varit morgonpigg och haft svårt att sova ut även om jag varit uppe sent. Har faktiskt aldrig någonsin försovit mig.

Har du blivit sydd någon gång?

Ja, under och över ögat när jag var liten och hade ner en vass keramikängel från en vägg.

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

Det vore inte rättvist att säga någon annan än min mamma. Hon gör saker för mig, stora som små, v.a.r.e.n.d.a dag. Allt för att jag ska må bra❤

Är du blyg?

Nej, men jag kan förstå om jag ibland kan uppfattas som det eftersom jag är ganska introvert. Men det är ju något helt annat.

Vad heter du i andra namn?

Maria (lite av ett "släktnamn") och Josefine (för att mamma tyckte det var fint, tror jag...)

Vill du gifta dig?

Om jag i framtiden känner att jag har hittat den rätte så vill jag förmodligen det.

Likes

Comments

Det här med att bli fotad känns för de flesta (inklusive mig) inte helt naturligt och bekvämt. Speciellt när det sker under icke-spontana omständigheter. MEN, det kan vara ganska nyttigt och framförallt väldigt roligt! Förra helgen blev jag fotad av en tjej som heter Johanna som driver ett UF-företag där hon ska fotografera åt privatpersoner och företag, då hennes dröm är att bli fotograf i framtiden. Min roll i allt det här var helt enkelt att ställa upp som "modell" för att utvidga hennes portfolio. Nedan finner ni en del av resultatet.

Om ni är i behov av någon som kan fota eller bara sugen på att testa på det här med att faktiskt bli fotad tycker jag att ni ska kontakta duktiga Johanna eller kika in hennes portfolio här på Johanna Davidsson Photography .

Likes

Comments

Första december! Äntligen okej att gå in i jul-mode på riktigt, vilket vi såklart har gjort idag🎅🏼🎄

Tända ljus lite här och var i hela huset, ett december-måste😜

För att inte tala om stjärnorna och ljusstakarna...

Här får ni en liten tjuvkik på två av mina avokados också. Ser ni vad det har hänt grejer med den vänstra? Uppdatering kommer så småningom!

Snälla låt det se ut såhär på julafton också😻

Hilma har fått en tidig julklapp, en hundkompis. Så jäkla söt.

Fick ju dricka första teet ur min adventskalender idag också! 5/5!☕️

Trevlig helg!!😽

Likes

Comments

Mina podd- och bloggfavoriter Josefin och Vanja har precis lanserat deras nya varumärke Monyay Club och japp, jag är helt såld!

Jag hade redan innan jag beställde min dator tänkt att jag skulle klicka hem några gulliga klistermärken att piffa upp den med. Men det var inte det enklaste att hitta! På varje ark var det ca 1 av 10 som såg okej ut och det känns bara onödigt att köpa det då. Men wow säger jag bara, som Josefin och Vanja har lyckats! Übergulligt!!

Ni vet hur många på t.ex Instagram brukar skriva friyay på fredagar(?), deras tanke är att varje dag ska kännas yay, även Monyay!

Värna vardagsglädjen, som de brukar säga! Kika in Monyay Club HÄR. Just nu har de även 20% Black friday-rea!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Ni vet den här känslan när man känner att man vill eller borde läsa något men inte riktigt orkar damma av den där romanen som man läst ca 70 sidor i och sen inte rört på en månad (eller fem...)? Då tycker jag att poesi är ett bra alternativ! Låter jag som en jätteflummig person nu? Ska erkänna att det här är något som jag upptäckt ganska nyligen.

Någon som skriver otroligt fina dikter/citat(?) är Rupi Kaur. Hon är bara 25 år och har redan gett ut två böcker.

Två sidor ur hennes första bok, milk and honey. Finns att köpa på svenska här 👉 Kaur Rupi;Mjölk Och Honung

Hennes andra bok, the sun and her flowers. Finns att köpa HÄR bl.a.

Böckerna innehåller även en hel del fina illustrationer av Rupi.

Likes

Comments

Det blev inget festande för mig igår, jag blir av någon anledning inte friskare från min förkylning. Men Pinchos orkade jag gå på. Vi hade bord väldigt tidigt (17.15), minns inte varför men det passade iaf mig bra som får sån hosta på kvällarna. Efteråt körde jag hem ensam för första gången. Tanken på det kändes faktiskt läskigare än när jag väl gjorde det. Då var det ju bara som vanligt.

Nu ska jag ägna mig åt att snyta mig så mycket jag bara kan fram till klockan ett när jag ska till frissan, så jag (förhoppningsvis) slipper sitta där och snora och smitta alla andra. Blir spännande, i dubbel bemärkelse!

Trevlig lördag!💛

Likes

Comments

Istället för att räkna ner till julafton med en te-påse varje morgon i 24 dagar (som jag kommer att göra) kommer Edith att räkna ner med denna lakrits-adventskalender av Johan Bülow. Även om jag helt klart föredrar mitt te blir jag liiite avis på denna. Jag har nästan alltid tyckt om lakrits mer än choklad t.ex.

Den här kalendern är ganska stor. Men det har man ju inget emot, hehe.

Visste ni att Johan Bülow som startade företaget Lakrids kommer från den danska ön Bornholm, där vi var en vecka i somras? Himla fin ö och himla god lakrits!

Ni hittar kalendern HÄR bl.a.

Likes

Comments