View tracker

Som många av er säkert redan vet är ett av mina största intressen hudvård. Det är få saker jag är så noggrann med och behandlar med sådan omsorg som just min hy. Varför? Att börja vårda sin hud redan som ung är något man har nytta av för resten av livet. Huden är faktiskt kroppens största organ och för att den inte ska åldras i förtid måste vi ta hand om den.

Alla har vi vid flera tillfällen misskött våran hud. Det kan handla om allt från att strunta i solkrämen under en längre tid ute i solen, till att slarva med att tvätta bort sminket efter en fest t.ex. Detta kan få både kort- och långsiktiga konsekvenser och för att undvika att du börjar slarva med din hudvård tror jag på främst två saker som kan hjälpa:
1. Skaffa dig rutiner för morgon och kväll, då det är som viktigast att ta hand om din hy.
2. Skaffa rätt produkter som passar dig och din hudtyp. Gärna från samma serie eller märke.

En god hudvårdsrutin med bra produkter är verkligen A och O för att din hy ska må bra. När min hy känns fräsch och frisk mår jag bättre själv och vice versa. Dessutom brukar jag se mina hudvårdsrutiner som värdefull egentid där jag bara får lägga fokus på mig själv.

Ett märke som jag av egen erfarenhet vet är väldigt bra och som jag vill tipsa om är Dermalogica som finns att köpa på den HÄR hemsidan (som denna text är skriven med). Jag har använt flera av deras produkter i ca 5-6 år nu och jag kan rekommendera det till alla som inte hittat dem där "rätta" produkterna ännu. Det mest grundläggande och viktigaste att satsa på skulle jag säga är en rengöring, en skrubb och en återfuktande dag- samt nattkräm.

(Bilder från Pinterest)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Sju roliga/bra/viktiga/peppiga från Pinterest.

Likes

Comments

View tracker

Vilken helg det har varit... Särskilt lördagen som bestod av en del oväntade händelser. Jag blev sjuk, Edith bröt nyckelbenet och samtidigt som hon var på akuten försvann strömmen hemma i 1,5 timme. Ingen turdag helt enkelt. Men vi konstaterade ganska snabbt att saker och ting kunde ju vara mycket värre. Väldigt mycket t.o.m.

Igår tände vi det andra adventsljuset🕯🕯

En glad Edith (innan olyckan).

Likes

Comments

I förrgår (tror jag...😝) fick jag hem min nya almanacka som jag beställde för inte så längesen. Jag tror faktiskt att det är sjätte gången jag designar min egna almanacka på personligaalmanacka.se (ej sponsrad). Tycker det är så mycket roligare när man får designa och fixa själv! På almanackan jag använder i år har jag ett foto som jag tagit själv t.ex. I år gick det dock inte riktigt som planerat och det slutade med att jag valde ett ganska tråkigt omslag.. Från början la jag ned ganska mycket tid på att göra ett snyggt omslag och när det inte gick vägen så fick det bara bli randigt helt enkelt😜

Klistermärken och linjal kom med på köpet.

Hilma verkade iallafall tycka att min almanacka var både intressant och fin!😉

Likes

Comments

The sunrise, of course, doesn’t care if we watch it or not. It will keep on being beautiful, even if no one bothers to look at it

Likes

Comments

Detta var alltså vad jag köpte i fredags. En blus, ett halsband och lite grönt lös-te🙊 Jag köpte ett liknande halsband för ganska precis ett år sedan, men det var inte av lika bra kvalité så nu fick det bli ett nytt!🌙

Likes

Comments

Idag har vi varit på syskonträff med Hilma. Det var första gången jag var med och såg alla dem andra syrrorna sedan vi hämtade henne.

Full fart efter Edith. Det märktes att de alla känner igen varann väl.

Hela gänget.

Saffranskladdkaka som vi åt ihop med lingongrädde. Mums🍰

Luvan på sne😛🎅🏽

Likes

Comments

Ännu en skolvecka har passerat. Denna gång en väldigt stressig sådan. För första gången på länge har jag känt mig stressad på ett sätt som jag inte gjort sedan nian när allt var som värst och jag gick i terapi (främst) pga min prestationsångest. Det har faktiskt varit lite läskigt, för jag är så rädd för att ramla tillbaka ner i den där "otillräcklighetsgropen". Där det enda jag ser framför mig är en hög av uppgifter jag måste prestera felfritt i, samtidigt som jag aldrig hinner glädjas åt ett uppnått A eftersom jag direkt måste fokusera på att det ska gå lika bra på nästa uppgift. (Observera att det är ingen annan än jag själv som haft/har dessa krav på mig) Läskigt som sagt. Men det börjar tack och lov lätta lite nu och jag har fått tillbaka känslan av att vara good enough.

Idag har varit en toppendag måste jag säga. Jag hade sovmorgon och endast en lektion där det enda jag behövde göra var att sitta på en stol och lyssna på några klasskamrater som framförde sina muntliga redovisningar. Inte så dumt. Därefter gick vi (8 tjejer) och åt lunchbuffé på nyöppnade Pizza Hut, för att sedan gå och spana in black friday-rean på Kupolen. Tre saker fick jag med mig! Senare mot eftermiddagen åkte mamma och jag för att simma, något som jag tänkt att vi borde göra länge. Tycker det är både himla skönt och kul.

Ta hand om er💋

Nya 🌟🌟

Likes

Comments

Idag slutade jag redan vid 11.30, vilket var himla skönt! Har bara tagit det lugnt sedan dess. Slagit in några julklappar, haft ett kort besök, tittat på min "nya tv-serie" och druckit chailatte som jag blivit lite smått besatt av.

Nu ska jag ta tag i att bädda rent i sängen och hoppas på att min huvudvärk vill släppa...
Ha en fin fredag!💕

Likes

Comments

"Tell me the story about how the sun loved the moon so much he died every night to let her breathe"

Inte mycket är vackrare än månen och stjärnorna🌜💫

Likes

Comments