Header

Då var lördagen nästan slut. Dagen började med att släppa ut hästarna och mockade. Sen hem och slappa. Senare i eftermiddag var jag med Elin till stallet. Tanken va att vi skulle rida Paddy, Tenor och Pethra på Thackoma. Men det blev ändrade planer. Vi åkte till ridskolan där Elins häst Musse står. Elin och jag turades om att rida Musse. Andra gången jag rider honom. Härlig polle.
Efter stallet åkte jag hem och åt. Nu är jag hos Elin och ska sova över. Det var jättelänge sedan sist. Vi har nyss varit på Willys och handlat lite godis, i pyjamas. Hihi, både Elin och jag gick i pyjamas. Hihi. Nu har vi hyrt film, Hitta Doris :)
Så nu myys.
Nu kaffe. LOVE LOVE LOVE

Hihi vet ni vem som aldrig borstar tänderna efter ett mål??
Målvakten !! Haha XD

Sköldpaddor ta en kopp kaffe nu, ha det gött :)

Likes

Comments

Dagen började med film.
Sen handledarträff. Intressant och kul att träffa alla. Hälsade och pratade lite med Mikaels fru då Emilia ska ha henne som handledare. Kul :))
Blev ingen sovning 9.30 men sov sen runt 13.30. Först gick Ola med mig och väckte mig men kunde inte sova. Bara grät och grät.. Det har blivit lite mkt skämt om saker i skolan b.la om sjukdomar och döden. Folk tänker sig inte för. Vissa tycker det är kul men andra blir det jobbigt för. Tyvärr. Så blev det för b.la mig idag. Känslor smög sig fram och tårarna kom. Efter att Ola väckt mig gick jag med tillbaka till BF. Men började gråta när Emma kom och höll om mig, sen kom fina Lisa och Emilia också. Blev så mkt och blev så svag. Så jag sa att jag behövde nog gå och sova. För blev trött och svag. Så Mikael va med och öppnade <3
När vi skulle hem sen så åkte jag med Emma. Emma övningskörde. Haha, precis när vi skulle åka från skolan så kommer Mikael och Ola. De springer åt varsitt håll. Haha, Ola springer bakom ett träd och gömmer sig & Mikael påväg in igen. Haha. Se upp för Emma! Nee, Emma kör så himla bra :)
När jag kom hem åt jag & sen åkte jag till Paddy.
Sen hem och duscha, käkat lite paprika och städa rummet. Fick byta sängkläder för Xeb hare smutsat ner allt. Bytte allt bara för 2 dagar sedan och så får jag byta nu igen:/.
Har nu nyss druckit en kopp kaffe och ska nu sova. Hihi.

Sköldpaddor,

glöm inte att hälla upp kaffet i en kaffekopp innan ni dricker;)

godnatt

Likes

Comments

En underbar dag i Dackestupet med BF och IM. Så roligt och det tror jag nästan alla tyckte. Är så nöjd med dagen och det är nog fler som tyckte det :D <3
Dagen började på bästa sätt alltså. När vi kom till skolan, så fick vi varsin choklad allihopa, tror det va den klassen som skulle åka med oss till Dackestupet. Asså så gulliga och snälla. Var även en lapp på där det stod "Glöm ej att le Det är en ny dag idag."
Asså jaa, dagen kunde varken slutat eller börjat bättre :)
Nu är jag och Emilia helt slut och trötta. Nu blir det att vila sen blir det stallet och mocka. Ingen ridning idag för är så trött. Aja.

Likes

Comments

Godmorgon godmiddag gokväll
Emilia kokar leverpastej
Nee hihi.
Så skönt väder idag, riktigt vårväder ju:D Jag som hade vinterjacka på mig idag till skolan med det behövdes ju inte. Cyklade utan sen påvägen hem. Jag slutade lite tidigare idag då jag var klar med det vi skulle jobba med sista lektionen. Innan var jag Ola till Hagadal för skulle prata med min handledare som jag ska vara hos under praktiken. Så stämde av lite med honom. Även checkade av morgondagen med Mikael.
Haha igår somnade jag i skolan, tog bara en medicin på morgonen igår. Hoppade över lunchen. Men somnade, men tror inte det var därför jag somnade. Gjorde samma sak idag, tog bara en medicin på morgonen och det har gott bra. Idag var det inte jag sov och var trött, det var Emilia. Haha min lilla trött musemorot. ;)

När jag kom hem åt jag åt jag tsm med mormor och mamma. Sen åkte jag ut till Paddy och tog en härlig runda i skogen. Så underbart <3
Sen åkte vi till mormor och åt lite därefter hämtade vi Emilia. Vi ska åka skidor imon, tjohooo så kul det ska bli. Superkul ska det bli. Åh längtar :D bara jag inte glömmer kaffe för då är dagen inte lika kul :/ hihihi
Emilia och jag har inte gjort så mkt. Vi har spelat Mario Kart. Hon säger att jag är en dålig förlorare med vet inte. Haha. Jo det är jag. Haha. Vann ibland iallafall. :)

Juste, lyssnat på Jockes låt? Tyckte den var jättebra. Längtar till musikvideon ;)

Nu ska vi nog sova, eller aa ska göra en uppgift seeeen sovaaaaa. Jag ska sova fort, riktigt fort så att dagen onsdag. Alltså imon, blir imon fortare :D :D :D
Längtar längtar + längtar <3


Vad äre för gubbe man inte kan se på vintern??
Jordgubben såklart XD

Hörni sköldpaddor. Dags att sova för att orka stå på skidorna imon så in mer er i skalen nu. Natti

En trött och sovande Emilia <3

Likes

Comments

Testa ditt färgseende kan du göra lite längre ner i detta blogginlägg, här kommer lite allmänt om färgblindhet.

Det finns olika typer av färgblindhet. Färgblindheten innebär att du har svårt att skilja olika färger åt. Den vanligaste typen är röd-grön färgblindhet. Det finns även gul-blå färgblindhet. Det finns också en typ av färgblindhet som gör att en person inte ser några färger alls utan ser världen i gråskala. Det är mycket ovanligt. Den vanligaste formen av färgblindhet innebär att du har svårt att skilja på rött och grönt. Det kallas för röd–grön färgblindhet. Det innebär att du också har svårt att se skillnaden mellan färger som har delar av rött och grönt i sig. Du kan ha svårt att se skillnaden mellan blått och lila. Det beror på att lila är en blandning av blått och rött.

På den övre bilden ser du pennorna som en person med fullt färgseende, som kan se alla färger. På den nedre bilden ser du pennorna ungefär som en person med röd-grön färgblindhet gör, men det kan variera.


En ovanligare form är blå-gul färgblindhet. Blå-gul färgblindhet innebär inte att du har svårt att skilja på färgerna blå och gul. Det heter blå-gul färgblindhet eftersom du har svårt att se skillnad mellan färger som befinner sig mellan blå och gul på färgskalan. Blå-gul färgblindhet innebär att du har svårt att se skillnaden mellan blå och grön och skillnaden mellan gul och rosa. Det kan även vara svårt att till exempel skilja mellan olika nyanser av lila som uppfattas som blå. Även andra färger kan uppfattas lite annorlunda.


På den övre bilden ser du pennorna som en person med fullt färgseende, som kan se alla färger. På den nedre bilden ser du pennorna ungefär som en person med blå-gul färgblindhet gör, men det kan variera.

Hur är det för mig?

Ja, hur är det för mig? Jag kallar inte mig själv för att vara färgblind men vissa färger har jag svårt för.

Blåa färger tycker jag är lila, orange, rosa och rött kan vara krångligt att utskilja. Så blått och rött kan spöka lite.


TESTA DITT FÄRGSEENDE HÄR


29: Normalt färgseende
70: Röd-grön färgblindhet

(jag ser här 29)

74: Normalt färgseende
21: Röd-grön färgblindhet

(jag ser här 21)

45: Normalt färgseende
Ingen: De flesta färgblinda kan inte tyda den här

(jag ser här att det ska tyda tvåsiffrigt tal men ser inte riktigt vad det ska vara, ser 5 men tycker 4 framför är mer som en konstig 1:a)

26: Normalt färgseende
6: Röd-grön färgblindhet med nedsatt förmåga att se röda färger
2:Röd-grön färgblindhet med nedsatt förmåga att se gröna färger

(jag ser här 26)

45: Röd-grön färgblindhet
Ingen: Normalt färgseende

(jag ser här 5:an)

Likes

Comments

Jaha,
Hur gick det att plugga då?? Efter kaffet idag på morgonen vaknade Emilia till. Vi gick upp och åt och satte och och spelade Mario. Vi som skulle plugga. Efter det åkte Emilia hem och jag åkte till stallet. Red en sväng på den där gulé ni vet ;) han som egentligen är vit..
Sen när jag kom hem fixade jag rummet och åt. Hängde även upp en doftgran. Samlar på USA-doftgranar för dem luktar så gott. Hihi så jaa jag odlar granar :D Nu ska jag måla naglarna sen duscha sen plugga. Lite iallafall. Liksom 68 sekunder är bättre än inga ju! ;)) hihi
Hoppas er helg har varit bra. Min har varit kanonbra.

Haha vet ni vilken häst som faktist inte kan galoppera ??
Det vet jag,
gunghästen. Hihi


Imon skola, tjohoo!
Hörs och ses :D

Likes

Comments

God morgon sköldpaddor!

Sovit gott? Det har jag i alla fall. Några planer på dagen? Själv ligger jag i sängen och har nyss vaknat. Emilia sover fortfarande bredvid mig :) Sötnosen ;) Ska låta henne sova för hon sa det igår att det skulle bli skönt att sova ut.

Själv är jag så himla kaffesugen så jag måste hämta kaffe alltså. brukar egentligen äta frukost först men nu vill jag ha kaffe kaffe kaffe. Funderar på att köpa en riktig kaffemugg. Aa, det får bli kaffe nu !

I alla fall så börjar dagen med kaffe och lite YT. Sen plugga. Vill hinna med att ut och gå en kortis också. Vet inte om jag ska rida eller aa vi för hade lite ont i halsen idag när jag vaknade.

Ni missar väll inte allt fint på NA-KD?? Hallå!! Kika in här och kolla: https://blfa.me/460/53049/nakd


Nu kaffeeeee, ha en go morgon och njut utav söndagen :D

Kaffemugg jag vill ha

Glöm inte kika in Här: https://blfa.me/460/53049/nakd på NA.KD!! Massa fint på Rea, här är b.la. plagg som det är 50% på !!! <3 <3

Likes

Comments

Men sköldpaddor..
Hallå
Lördagen är snart slut, redan. Vad har ni gjort idag då? Jag har sovit över med Emilia. Vi släppte ut hästarna, åt frukost i stallet, fixade och så red vi. Vi byttes om att rida Paddy. Gick jättebra. För innan satt Emilia på broddar på bakhovarna, tack Emilia! :) När vi kom hem åt vi mat, lagom mycket. Haha ingen matkoma idag. Sen cyklade vi till Emilia, spelade Uno, fikade med Saga och var ute med Soda, Emilias vovv.
Nu ligger vi hemma hos mig i sängen. Pluggat lite. Kollade på ett klipp om Antikens litteratur men somnade. När Emilia väckte mig så blev jag livrädd. Haha fattade ingenting. xd Medans jag sov så skrev Emilia sitt första blogginlägg. Hon startade en blogg idag. DetTystaJaget heter den. Jag tipsade henne om namnet för tyckte det passade henne och hon gillade det. In och läs här: http://nouw.com/dettystajaget/forsta-inagget-28925778
Nu ska vi borsta tänderna och sen sova. Imon sovmorgon. Imon vill jag göra klart uppgiften jag håller på med, plugga teori (körkort) och förhoppningsvis rida :D

Ja små sköldpaddor, gå framlänges istället för baklänges. Går man baklänges kan ni trilla ;) hihi

Nattiiiiiiii! :D

Bild nr 1 tagen idag på mig och Paddy, bild nr 2 var tagen sist vi red så inte idag

Likes

Comments

Gokväll,
Kort dag idag i skolan. 8.10 - 11.50 först engelska och sen svenska. Även sova en gång 9.30. Efter att Mikael väckt mig så gick Emilia och jag och köpte kaffe. Såklart. Fast hon köpte te ;)
På svenskan satt jag och jobbade där Emilia satt, utanför BF. Haha då skrämde också Emilia Henke och Ola. Igen, haha. Bus! Sen skrämde hon också Mikael men han blev inte rädd, han blir aldrig rädd. Hahahaha joo, har sett han rädd en gång. Då blev han livrädd, va när jag kastade volleybollen på honom när han satt i sitt arbetsrum i hagadal. Hahhahaha XD
15.00 var set körlektion. Fick prova på tvärnita i 30, 50 & 70 km/h. Sen gick vi igenom en yttre och inre säkerhetskontroll:)

Ikväll ska Emilia och jag sova över, vi ligger i sängen i matkoma. Har ätit tackos, massa tackos. Nu ligger vi och kollar Dag Otto, sen ska vi nog sova. Eller först kaffe vill jag ha. Emilia ska nog ha te. Sen imon blir det upp och släppa ut pollarna :)
Juste haha vet ni eller det vet ni ju redan, att jag gillar kaffe. Gillar rätt mkt ju.. Såg ett halsband som jag vill ha, se bild ;))

Vet ni vad motsatsen är till modersmjölk?

Farvatten!!

Hahaha
Ne gud vad trött jag är haha.

Ha huvudet sen på kudden inatt, sov gött :)

Likes

Comments

Att sjunga för födelsedagsbarnet:) Hihi nästan, läraren Henrik fyllde år idag så vi startade dagen 10.00 med att sjunga för honom. 9.30 skulle jag egentligen sovit men jag vågade inte gå dig och så var det ingen i lärarrummet haha. Så väntade och gick och la mig efter fikat ist. Kan ni gissa vad jag hade till fikat?? Kaffe, mums. Emma och jag bjöd på fika idag i klassen, Emma hade fixat rulltårta och jag hade dumlekakor. Dumlekakor är jättelätt att fixa. Du lägger ut Dumle på en plåt och så ska de smälta i ungen. Du tar ut dem när de smält och brett ut sig.

Vid lunch, när Emilia och jag ska gå in på våra lektioner så lägger vi oss helt plötsligt i korridoren. Haha, Emilia var jättetrött och jag började prata om godis. Då började hon nästan att gråta. Tror till och med att det kom några tårar men jag bara skrattade haha. haha så roligt! Efter att tag går vi in på våra lektioner. Hon skulle ha hälsopedagogik med Mikael och jag religion med Mattias. När jag kommer in märker jag att mobilen är borta! Jag letar och letar. I väskan och runt om men hittar den inte. Så går ut i korridoren och letar men hittar den inte. Då får jag syn på Ola och säger till. Vi går då tillsammans och letar, även går in och stör Mikaels lektion för att fråga om Emilia har den. Men nee.´Mikael sa att vi skulle kolla i vilrummet också men det hade Ola och jag redan gjort men där var den inte. Ola säger att kolla ännu en gång i ryggsäcken. Lyfter lite på väskan och vad är det då som ligger där? Joo mobilen. Haha hade letat överallt förutan att lyfta lite på väskan. Haha suck. Innan Emma och jag gick hem så gjorde jag två minipaket till Mikael och Henke. De fick varsin dumlekaka, fanns bara två kvar så då fick dem varsin :) Efter skolan var Emma och jag en stund, kollade YT och åt glass. Sen till Paddelott och mysa med honom. Nu ska jag duscha och sen sova. Är jättetrött. Imon upp och släppa ut pollarna.

Juste har ni märkt en sak? Att fåglarna kvittrar mer, eller så är det bara jag som tycker det.

Vet ni varför fåglar egentligen kvittrar??

För de kan inte tala!! Haha

Natti natti hihi

Likes

Comments