Header

Blogg och blogg, jaa. Den har man ju nästan glömt hihi. Varför jag inte skrivit här är för att det har varit så mycket på sista tiden.

Men tänkte börja uppdatera igen men när va en annan fråga. När blev Nu! Jag fick ett sådant fint sms av en fin gullig vän, Moa. Det gav mig en spark i röven. Haha. Ne blev bara så himla glad och jag har haft en jättebra dag idag. Tack Moa, du avslutade min dag på bästa sätt <3

Idag, jaa då var min klass lediga. Så jag och Emma var och kikade på Emmas praktikplats och sen åkte vi till stan. Hittade världens finaste och mysigaste tröja. Emma hittade också massa fint, det ska vi göra om !! :D

Senare så var vi på bamsegympa. Jätteroligt verkligen.

Nu så ska jag sova hihi natti mina sköldpaddor <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jahopp,

tanken var egentligen att jag skulle ut och springa ikväll, men det blev istället ridlektion.

Det var länge sedan jag använde benen och knäet så mycket som jag gjorde idag.. Ojoj, kände när jag hoppade av att detta var inte bra. Kan knappt då och inte vrida på knät. Hur blir det imon då? Vi som ska ut i skogen och jag som längtat!

Nu har jag lindat om med bandage och får nog ha det imon med som stöd. Oftast brukar det släppa över natten, men för säkerhets skull tar jag nog bandage imon med. Nu ska jag äta mina två clementiner och sen sova.

Yesyes .

Likes

Comments

Ännu en dag då man cyklar till skolan med ett leende på läpparna! Dock börjar det bli rätt kallt så vantarna har fått kommit fram och gjort lite nytta.

Dagen började med historia. Rätt okej, satt sen i klassrummet bredvid och "jobbade" med Elin och Linnea. Ne, det var inte jättemycket vi jobbade hihi, vi hade mest kul. Skojade med Linnea idag på morgonen och frågade

- Jahadu Linnea, har du sovit på golvet eller i sängen inatt? I sängen svarade hon och skrattade. Hihi.

På historia-genomgången så hade vår lärare fått färg av pennan på sig, i ansiktet. Så då var det inte lätt att fokusera, vi skrattade mest. Hihi

09.40 gick jag och sov, Mikael kom och väckte mig och vår assistent var med.

Efter det så var det mentorstid, var rätt mycket att pyssla, klistra, limma och planera då vi nästa vecka ska ha mini-OS på Barn och fritid. Det ska bli jättekul!

Sen lunch sen religion. Genomgång i ca 40 minuter. Efter ca 20 minuter efter att lektionen börjat så skulle jag sova igen. Då kom Ola och väckte mig och så var vår assistent med. Haha när jag kom tillbaka till klassrummet så det första jag hör är

- Emma har somnat!

Haha, kolla snabbt mot Emma och ser att hon sover. Men hon sa sedan att hon inte sov helt, utan lyssnade även. Kanske somnade 5 minuter sa hon.

Idag tycker jag, och tror även det är fler i klassen som haft kul. Vi brukar ha kul tillsammans. Det är ju jätteviktigt att ha kul i skolan och med klasskamraterna.

Var även och hämtade ut ett paket men som jag måste skicka tillbaka och byta. Suck.

Nu ska jag sitta och skriva lite på religionsuppgiften och historia uppgiften en stund tror jag. Sen plugga körkort. Har bokat in några körlektioner. Sen ska jag även försöka få med mamma ut på en springtur, kanske trappträning? Vi brukar då springa till skolan och träna i trappan som är vid entrén :)

Aja, ha det bäst sköldpaddor :)
Sovande söta Emma <3

Söta Linnea <3

Likes

Comments

Gokväll, sovit ända sen jag kom hem från skolan. Jag kom hem runt klockan fem, haha emma och jag satt kvar och jobbade. Men 16.45 kom lärarna och skickade hem oss :)

Idag på morgonen när emma och kommit till skolan satte vi oss vid runda borde och väntade på att lektionen skulle börja. Innan så kom Mikael och ville prata med mig.. Han skulle hänga med idag när vår assistent skulle väcka mig idag. Kommer inte på vad hon heter. Aja, men blev så glad och jag kände en sådan lättnad. Brukar inte vilja gå och sova och jag har heller inte skött mig ibland. För är rädd att inte vakna, alltså att jag blir rädd när hon ska väcka mig. Blir jag rädd somnar jag ännu djupare. Jag känner att jag har inte tid att sova hela dagarna utan jag måste tillbaka till lektionerna och göra de jag ska. När jag brukar gå och sova så har jag gråtit mig till söms för har varit orolig att jag ska bli rädd när jag vaknar. Men aa, som sagt idag så var det inga problem. Önskar att det kunde vara så varje dag, eller att Amanda skulle vara här :/ Hon vi har nu är snäll men känner henne inte än. Nej nu börjar jag snart gråta, så fort jag tänker på henne blir jag tårögd <3 Det kan jag ju drömma om, finns ingen bättre assistent än Amanda <3 Hur f*n ska vi få tillbaka henne? :(

När jag kom hem åt jag mat och har sedan dess sovit. Har ju inte Marengo hemma heller. Längtar tills jag kan hämta honom igen. Allt ät så jävla tomt.

Aja ska fortsätta sova nu, natti sköldpaddor.

Likes

Comments

Gokväll på er sköldpaddor, hoppas ni haft en icke-stressig dag! För mig har dagen varit fullspikad verkligen.

Började dagen halv 6. Vaknade kl 5 av att jag somnat gårkväll med lampan på. Så sved jättemycket i ögonen. Kunde inte sova se. Låg i sängen och försökte planera dagen på bästa sett. Lyckades jag? Avgör själva!

I alla fall, låg i sängen till ca kl 7, gick upp och drack kaffe. Sen cyklade jag till stallet och gav hästarna hö och kollade hur det var med Marengo.

Ja, Marengo. I lördags så kom han och bara dreglade och kunde inte äta. Vi kollade i munnen men kunde inte se något. Jag skickade iväg ett sms till hans ägare. På söndagen var det likadant. Han dreglade och kunde inte äta. Jag ringde upp hans ägare och hon kom. Vi tyckte då att det var något med en tand. Så idag kl 11.00 var han hos veterinären. Det visade sig att han hade fått en stor pinne som fastnat i gommen på honom. Ajajajaj!!

Marengo är nu hos hans ägare för hon skulle ha koll på honom så han börjar äta o de.

Har tänkt på honom hela dagen. längtar tills han kommer hit igen <3

Nu ska jag hoppa i duschen och sen ligga på spikmatta. Ska se till att jag inte somnar med lampan tänd heller. Haha.

Skulle egentligen vilja skriva lite mer om dagen men det behöver inte komma ut på bloggen känner jag.. hahah. Haha, någon som jag berättade för var Jannike, Haha MAAALIIIIIIIIIIIN..HAHA

(ps, kika in och kolla in Jannikes blogg och videobloggar!

http://nouw.com/jkegustafsson )

Ne sköldpaddor sov nu med släckta lampor, Godnaaatt. :DLikes

Comments

Du kanske hört någon som dricker citronvatten varje morgon eller känner någon som gör det, utan att veta varför.

Du kanske även fått höra att du ska testa på det att dricka det på morgonen det första du gör. Själv var jag duktig med det ett tag på sommarlovet men har lagt av för var för lat att fixa det varje morgon. Men ska absolut börja med det igen.

Jo det är såhär, på grund av den stora mängden av bioflavonoider, citronsyra, magnesium, kalcium och pektin citronen innehåller, förbättrar citronsaft immunförsvaret genom att förhindra infektioner. När det tas på fastande mage, avgiftar det din kropp, stimulerar viktminskning och underhåller kroppens pH-balans.

Hur gör man då?

Du kokar vatten och sen pressar i en citron eller en halva.

Beror lite på hur surt och smakrikt du vill ha det. Men jag brukar ta en hel citron :)

8 Sätt där citronvatten hjälper din hälsa;

1. Immunförsvaret
Citronvatten stimulerar funktioner i lymfsystemet, som arbetar tillsammans med vårt immunförsvar.

2. Inflammation
Surhet är den primära orsaken till inflammation i vävnader. De antiinflammatoriska egenskaperna i citroner motvärkar surhet.

3. Influensa och förkylning
Citron ökar ditt immunförsvar och har många antivirala och antibakteriella egenskaper på grund av dess höga innehåll av vitamin C, vilket gör den till den ultimata botemedlet mot influensa och förkylningar.

4. Viktminskning
Citronvatten är särskilt fördelaktigt för en hälsosam vikt samt för att balansera ditt blodsocker. Pektinet i citronvatten avvärjer suget efter mat, vilket minskar aptiten under hela dagen.

5. Acne
Att dricka citronvatten på morgonen kommer att reglera den surheten i kroppen, vilket förhindrar dessa irriterande finnar.

6. Njursten
Citroner innehåller kalium som ökar citrater i urinen, vilket förhindrar bildandet av oxalat.

7. Gallblåsa
Smärta från gallstenar kan avsevärt reduceras genom att dricka citronvatten medan man äter.

8. Förstoppning
Du kan enkelt behandla förstoppning med citronvatten eftersom det stimulerar regelbundna tarmrörelser.


Likes

Comments

Skrattade till, tänkte på de som brukar skriva exempelvis "tjatja bloggen". gulligt :)) haha

Började dagen med historia. Eller är det religion. Aja något var det i alla fall. Efter det skulle jag sova 10 minuter. Sen var det mentorstid och fika. Vi brukar få kaffe men idag fick vi inte det så vi fick köpa själva + att jag och Emma skulle ta fram fikat. Så blev lite sen men hallå, kaffe måste jag ha!!

Sen lunch och sen historia, eller religion. Ne vi hade historia på morgonen, sista lektionen var religion.

På lunchrasten lyssnade jag på en bok och försökte memorera alla namn. Alltså ettornas namn. Kommer nog aldrig lära mig, känns som det är fler namn i skallen än vad det finns elever. Hur går det ihop sig?

Sista lektionen var så seg, bara prat, genomgång. Så satt och målade så att jag inte skulle somna. Vi fick en rast på ca 15 minuter och det är då jag ska sova. Så Emma och jag gick och la oss 10 minuter. Göttgött.

Vi slutade14.00 men Emma och jag satt kvar och spelade kort. haha, vi orkade inte ta oss hem. Trots att det typ tar 3 minuter att cykla hem. Så vi la ner huvudet på bänken och så frågade läraren varför vi va kvar. Ne vi orkar inte cykla hem sa vi, tar tre minuter hem. Oj aa jättelångt hem sa han och skrattade ;)) hihi


Likes

Comments

Hm, vart började dagen idag då? Jo hemma! Hihihi.

Nä skämt och sido. Mötte Emma som vanligt och tog sällskap till skolan. Idrottskläder idag vart det som gällde.

Första lektionen skulle vi prova på att vara blind, döv och stumm, alltså att man inte kan prata. Så aa vi skulle få prova på det och se hur det kändes. Det var rätt kul. Vi fick även göra lite uppdrag samtidigt. Jag började med att vara stumm, sen blind och sen döv. När jag skulle vara döv så hade jag hörlurar med jättehög musik och hörselkåpor. När jag tog av mig de så var jag typ döv på riktigt. Haha.

Sen skulle vi till idrottshallen och prova på att idrotta. Vi skulle först ha på cyklop och ha tvål på utsidan av de så att vi skulle se dåligt. Sen fick vi även prova att idrotta och vara döva. Haha.

När det var lunch så cyklade jag och Elin hem till mig. Passade även på att sova 15 min hemma.

Sen tillbaka till skolan, sista lektionen. Åh så snäll jag var då, lånade ut cyklen, datorn och bjöd på godis. Imon lika snäll, Emma och jag ska bjuda på fika :) hihi. Hängde med henne hem efter skolan så åkte vi och handlade och fixade. Sen åkte jag hem och sov.

Nu har jag precis duschat för mamma och jag var ute och gick. Nu ska jag krypa ner i sängen, ligga på spikmattan, läsa lite historia och sen lyssna på en bok.

Så aa, natti då alla sköldpaddor :) snarka lagom ;) hihiii

Likes

Comments

Hoppas dagen har varit bra gör er.

Själv har dagen varit rätt ok. Började med att vi fått nu engelskalärare. Han kan inte ett ord på svenska. Gillar honom. Han verkar bra och snäll. Precis när vi han sätta oss testades brandlarmet. Så alla gick ut. Jag då? Jo jag gick där på strumporna. Haha. Använder aldrig skor i skolan, lämnar dem i skåpet när jag kommer på morgonen. Jaja.

Sen har dagen flytit på, idrotten va rolig. Tänkte först ut och springa men kände att jag var lite trött. Sen när lektionen slutat så somnade jag i hagadal. När jag kom hem. Haha så föll jag ihop när jag öppnade dörren. För blev rädd när hunden kom, var halvt vaken så behövs inte mkt innan jag dunkar i backen. Aja, så smällde i huvudet. Så har ett skrapsår hehe.

Ikväll har jag även ridit. När jag kom dig så möttes jag av att Marengo kom galopperande emot mig :,) <3

Jaa, haha, har inte blivit intervjuad av tidningen. Det var bara skönt. Nått på FB som jag testade. Hihihi

Nu ska jag lägga mig på spikmattan ca 30 min, sen sova.

Godnatt med er nu alla sköldpaddor & sov gottigotti ;)

Likes

Comments

Jag kan säga att alla bråkar med alla någon gång. Om helt meningslösa saker.. Jag har varit en person som varit avundsjuk och svartsjuk, som blev arg, ledsen och besviken typ hela tiden ett tag, på småskit. Men det var för några år sedan. Jag är en person nu som har rätt lätt att lägga onödiga saker åt sidan och i stället dra ett sträck över det och bara fortsätta "leva" Exempel om något hänt en måndag så har jag typ glömt det på tisdagen sen. Så är det inget med det.

Men ibland kan man inte vara den som lägger sig platt och andra kan köra över en. Ibland måste man stå kvar och vara människa. Jaa, jag har också gränser. Jag har förståelse över reaktioner men ibland hänger jag inte med! Vad hände? Var det jag som gjorde fel eller misstolkade personen allt? Ibland måste man ta sig i kragen och inse att man själv gjort fel och att man inte kan bete sig hur som helst mot andra. Gäller även mig men också dig!

Att bråka med kompisar är det värsta som finns. Men man lär sig av det och man växer som person. Man lär sig av sina misstag. Ibland måste man splittras, vara själv, tänka igenom allt, inse att man gjort fel, ta tag i problemet, våga prata om det, be om förlåtelse och sen börja om. Förhoppningsvis har man lärt sig att inte göra samma misstag igen. Man måste kanske splittras en gång för att inse att personen betyder mer än vad man tror, och att man bara vill väl. Det är ingen stor grej, med kanske för dig. Var inte ledsen, ta tag i det och lös det <3 Vem mår bra av att sitta hemma och vara ledsen, Ingen! Ha en go lördag och ta hand om dina vänner<3


Likes

Comments