Jag funderar på om P ska börja dagis vid 10 månader. Båda P's föräldrar vill jobba. Visst har man rätten till 480 dagars föräldraledighet men dem kan man ta ut fram till barnet är iallafall 6 år gammal. Många säger att man aldrig får tillbaka denna tiden och hur man vill vara borta från sin barn - väl, jag kommer inte försvinna ur hennes liv, jag kommer endast vara borta några flera timmar på dagen.

Har barnet behov av att vara i grupp vid 10 månader? Säkert inte. Är det bra för henne att umgås med andra varje dag? Absolut. Har hon behov av lek och socialt umgänge? Nej, det tror jag inte, men jag tror heller inte det skadar henne.

Så vilket dagis skulle passa henne? Det måste ju vara en bra förskola som har grupper i samma ålder, och hög kvalité på personalen. Det borde heller inte vara för få vuxna per barn.

Uppvuxen i Norge där man kan introducera sina barn till dagis innan ett år tycker jag inte detta är konstigt. I Norge kan man placera barnet på dagis innan ett år, men har "rätt" till dagisplats först när barnet fyllt ett år. I Belgien får man plats efter 3 månader tillexempel. I Sverige är "kommunerna skyldiga att erbjuda förskoleplats när barnet fyllt ett år".

Visst vore det skönt om man kunde välja detta själv - när tycker, jag, vi, att det är bäst med inskolning till förskola. Det är ganska lyxigt att ha rätten att vara hemma längre, men man vet ju också att man har lång tid på sig att ta ut sina dagar. I skrivande stund känner jag att jag är färgad av det svenska samhället hur alla skriver om hur förfärligt det är att lämna för tidigt på förskolan? Visst vore det skönt om samhället kunde öppna upp för föräldrar som vill arbeta och ge dagisplatser till barn under ett år?Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Första tiden ska man inte behöva betala för något eftersom vi bor i detta fantastiska landet Sverige där företag har en högre reklambudget. Det är ju fint för det finns en hel djungel av bebisgrejer där ute - och hur ska man börja?

Signa upp er på http://www.babybox.se där får man 3 babyboxar. Du får prylar från Lloyds Apotek, BabyProffsen och Apoteksgruppen. Från Libero får du goa grejer, och passa också på att signa upp er i Liberoklubben så får man poäng på alla blöjor man senare köper. Det är nice eftersom man kommer lägga typ 7000-9000 SEK dem första två åren på bara blöjor. Klicka dig vidare till Apotek Hjärtats startbox som är gratis för nybildande föräldrar. Glöm inte att när ni åker hem från sjukhuset kommer ni också få med er en väska med blöjor, olja, en tidning och nån leksak, etc etc..

Med detta sagt så behöver ni inte köpa ersättning ifall bebisen inte tar bröstet, blöjor, eller nursing pads, nappar, babyolja eller wet wipes!

Tittar jag tillbaka är nog det enda man behöver en skötbädd och en vagn (du får 10% rabatt på babyproffsen i en av babyboxarna), eftersom det enda man kommer göra dem kommande veckorna är att byta blöja och mata baby'n. När några veckor har gått så är en bärsele fantastisk och man upptäcker att man har två fria händer helt plötsligt.

Likes

Comments

Tänk att man till slut fick sin prins, i Frascati, Roma, Italien sa man ja. Firade en helg och sedan en vecka till i Södra Italien i en Fiat 500 cab förstås! Vi gifte oss på Villa Grazioli i Grotteferata i Frascati. Allt klaffade. Allt var magisk!

Och nu har det redan hunnit gå ett år - men man har hunnit med mycket. Karriärmässigt har det snäppas upp sig för oss båda, man blev gravid, köpte ett hus, blåste ut huset, och köpte en ny bil! Så nu tar vi det lite lugnt, haha :)

Likes

Comments

Det var länge min ambition att fullföra laser hair removal överallt på vettiga ställen innan man fick barn. Värmestrålar som dödar hårsäckarna! Hur nice vore det inte att INTE ha det att tänka över samtidigt som allt annat? Tyvärr, jag säger tyvärr, fick jag den älskade TRIA hair laser remover 4X när jag redan var gravid i julklapp men jag fuskade lite. Jg började blippa redan då. Det ska man absolut inte göra! Tittar jag tillbaka var det totalt bortkastad tid för mig och min lilla Tria. När man är gravid har man massa med andra hormoner så faktiskt kastar man bara bort ljusstrålarna. Tria har behränsat med ljusstrålar så man ska ju inte kasta bort dem.

Se reviews här . Bilden är också härifrån.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Detta är fjärde och sista köket jag gör. Gjort två Ikea kök och detta är andra Ballingslöv köket! Nu när vi äntligen har en liten mysig familj och det händer nya och oförutsedda saker varje dag gjorde vi ett klokt val att välja Ballingslöv. Snickerierna kommer klara med lådor och allt! Det enda man behöver göra att sätta på ben och handtag i princip. För dem som gjort kök innan vet att det inte är så lätt. Man har el, vatten, passbitar, spotlights och hål bakom skåpen för avlopp etc etc. I helgen satte vi på alla handtag. Känns som bra val i ett vitt kök. Blir klassiskt och inget vi kommer känna att vi vill byta om 3 år! Iallfall, det brukar ta 3 veckor att sätta köket. Nu har det tagit 4 veckor men vi väntar nu endast på bänkskivan som borde komma inom 2 veckor!

Då du - då blir det vatten i köket, diskmaskinen kommer användas och jag kommer koka ägg på vår nya fantastiska häll.

Längtar!

Köket är Classic Bistro från Ballingslöv, Handtag/Knoppar från Beslag Design och golv från Pergo.

Likes

Comments

Träna är inte görlätt långre förutom ta promenader med vagnen. Testade Mama Move igår på Nordic Welness Borgås i Kungsbacka som är ett pass man kan ta med sin baby till och använda han/hon som vikt eller verktyg. Supersmidigt! Jag hade ett nästan 6kg's verktyg att jobba med. Det är inget riktigt svettigt pass men man kan ta i så mycket man vill själv. Det gick toppen-bra! Nu behöver jag inte vänta på att lämna ifrån mig min baby innan jag åker och tränar.

Nordic Wellness skriver "...för dig som har fött barn och vill komma igång med din träning, det är också helt säkra övningar och passar dig som är gravid. Passet kräver inga förkunskaper och ditt barn kan vara allt från nyfödd till några år gammal, så länge barnet kan hålla sig stilla under passet. Träningen fokuserar på att återfå kontakten i magmuskulaturen, läka magmuskeldelningen efter graviditet och återfå stabilitet i kroppen.

Vi stärker kroppen inifrån och förbereder den för vardagen samt för att kunna återgå till annan träning.Du kommer att arbeta i 6 olika delar beståendes av uppvärmning, aktiveringsövningar för bål och bäckenbotten, kondition och benstyrka, styrka för överkroppen samt balans och rörlighet..."

Likes

Comments

Vem är inte ett Barbie fan? Just nu har Missguided parat ihop sig med Barbie för finaste tshirts och tröjor till bra pris. Använd även koden MGAPPNEW om det är första gången du shoppar på Missguided så får du 20%.

Själv har jag inte handlat ett enda plagg efter lilla P kom. Intalar mig själv att jag gör det när jag nått min gamla vikt(ish).. gick upp 23 kg och har nu gått ned 17 kg.. bara 6kg kvar. Jag vägde mig första gången för två veckor sedan; försöker ha inställningen att om mina gamla kläder passar är allt A-OK!

Likes

Comments

Under graviditeten blir man överrumplad med böcker som man ska läsa både från barnmorskorna på MVC, sedan BVC och böcker man får hem i posten. Den enda boken jag vill rekommendera innan själva D-dagen är Susanna Heli's bok "Föda utan Rädsla" Jag läste den via StoryTel via en 30 dagars gratis period. Följ länken för att också ta del av det.

Boken tar upp hur kroppen på 9 månader förbereder sig på förlossningen och visst är inte kroppen fascinerande på det sättet? Den vet EXAKT vad den ska göra. Under dem hundravis av värkar man går genom innan man når målet lär den dig hur varje värk är en bit framöver och att man måste dyka in i det. Hon började skriva boken för att alltmer kvinnor är rädda för själva förlossningen och tar därefter upp fyra verktyg man applicerar för att överkomma detta. Med andning, avspänning, rösten och tankens kraft. För visst är det så lätt? Om du kämpar emot varje värk gör det bara ondare, tänker du hellre att du ska dyka rakt in i den blir det så mycket mjukare. Här måste man ta med tankens kraft också för visst känns det bättre när man tänker ja, ja, ja! än nej, nej, nej! ?

Tricket jag också tar med mig är att ens partner är med dig 100% hela vägen. Lägg en plan för hur ni tänker göra det ihop. För oss var det nyckeln till en fantastiskt förlossning, och då behöver man ett bra förlossningsbrev som ni båda har gått genom tillsammans. Kom ihåg att förlossningsbrevet är lika mycket till er själva som till barnmorskorna. Nedan är några utdrag från vårt förlossningsbrev som blev redigerat säkert 10 gånger innan det blev klart!

Bild lånad från http://www.bonnierfakta.se/bocker/psykologi/f/foda-utan-radsla/

Likes

Comments

Tänk att idag är du redan förbi 12 veckors gränsen! Nu kan vi inte kalla dig nyfödd eller färsk från produktionen längre - utan en stor bebis bara!

Du har gått från att visa oss ditt finaste leende, vilja till att plocka upp nappen själv och småbabbel på morgonen som bara blir roligare varje dag. Du hatar fortfarande att ligga på rygg, och gör fortfarande din mamma och pappa döva med tanke på hur högt och intens du skriker. Din frustration om att börja åla dig fram eller krypa ser vi nu varje dag och snart kanske du vänder dig om från mage till rygg också?

Likes

Comments

Äntligen har ICA Maxi börjat med hemleverans av mat. Det bästa är att dem har samma priser som i affären och att dem automatiskt plockat upp vad jag annars brukar köpa på Ica. Då sparar man lite tid! Minuset är dock att det kostar 169 i frakt eller 69 om man vill hämta upp färdiga kasser i affären om du bara vill att dem ska packa ihop det för dig. Det är lätt värt det om du gör som jag, handlar 8 bärkassar hem till dörren! Handlar man annars på Mathem eller mat.se så kommer man upp i gratis frakt, men där kostar det 1-2 kr mer pr vara...

Just nu har ICA Maxi Kungsbacka dem 10% på hela köpet om du använder koden NYKUND och plockar man på sig då kan man komma upp i fraktkostnaden. Det känns genast lite bättre!

Likes

Comments