Nu kan man äntligen ta fram alla flyttlådor och packa fram alla fina grejer - för taket är målat och elektrikern har fixat spotlightsen. Vi satte 6 spotlights i köket, två i hallen, 6 vardagsrummet och 6 i matsalen. Dem är inte jättestärka så det känns som väldigt behaglig belysning. Vilken fantastisk känsla - för nu känns det äntligen som man kan slappna av lite...

...Det siste som stör mig extra mycket är dessa väggar vi har rivit ned för att få större rum i kök/vardagsrum och matsalen som vi ännu inte har täppt igen. Även master bedroom och walk in closet har en öppning vi måste lösa med lite dörrfoder. Men - det tar vi pö-om-pö.. No stress. Nu tar vi det lite lugnt..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag hade bunkrat upp med alla färgglada leksaker med roliga ljud, en spegel och en mätt bebis. Nu kunde väl ingenting gå fel. Min bebis skriker nemligen som en stucken gris varje gång vi åker vare sig en längre eller kortare sträcka. Vi skulle åka från Göteborg till Strömstad en tisdag morgon. Det gick överraskande bra och hon sov kanske halva tiden, ca en timme, och grät endast 5 minuter max! Det hjälpte när jag satte på Babblarna direkt innan motorn slos på och sjöng med. Hon blev väldigt snabbt lugn. Åh va skönt. Nu har jag ett recept som funkar!
...Men så ska man ju aldrig tänka om spädbarn!

Vi åker tillbaka dagen efter, denna gången kör vi på kvällen och igen passar jag på att hon är tankad med mat men hon hann sova två timmar innan. Säkert på grund av alla nya människor som ständigt vill titta på henne tänker jag att hon är ganska slut efter ett dygn i Norge. Vi kör samma taktik igen. Jag sätter på Babblarna innan jag startar bilen men hon har redan börjat gråta. Jag tittar på klockan 19.35.. om hon fortfarande gråter 19.45 stoppar jag bilen.. jag brukar aldrig stoppa bilen för det hjälper inte, hon brukar bara börja igen direkt efter jag satt mig i framsätet igen... klockan blir 19.45 och hon gråter fortfarande. Jag letar efter en bensinstation jag kan ta av till. Jag missar självklart avfarten och får panik.. det tog yttligare 10 minuter innan en ny dök upp. Det känns som att det är en evighet från avfarten till bensinstationen.. jag stoppar bilen och hon är helt genomsvättig - som jag! Tänk om hon var lika stressig som mig? Man har ju hört att barn känner av det.. jag tänker flera gånger att jag vägrar köra mer. Min man får plocka upp oss på något sätt...

Vi lugnar oss båda två, byter till ny fräsch outfit på henne och mättar min mage med en kycklingburgare. Därefter kör vi igen efter knappt en timmes paus på en mcDonalds vid E6an...

Åter igen, börjar hon skrika. Vi satte oss i bilen igen 20.55 och 21.14 blev det tyst. Direkt tar jag mig själv i förhoppning om att hon lugnat ned sig. Kan det vara sant? Ja. När klockan var 21.20 var det fortfarande tyst. Hurra. Hoppas hon tar det lugnt nu... men nu går ju självklart bekymringen över till att - andas hon? Lever hon? Jag tar mig själv i nacken och försöker fokusera på att komma hem, självklart har hon det bra och sover!

Jag sätter på lite Eros Ramazotti och kör hem lite lugnare i sinnet. Även jag fick byta till en fräsch outfit efter världens härligaste dusch när jag väl kom fram.

Nästa gång får du sitta i framsätet Philippa! Detta gör vi aldrig om igen..

Likes

Comments

Jag hat fondväggar, så jag väljer att kalla det för kontrastvägg. Iallafall, jag funderar på att måla en ljust blågrå färg i kortsidan av köket och i slutet av matsalen. Vi har vitt överallt i detta stora rummet och även köket är vitt, och inte minst tror det kommer ge liv till stenbänkskivan. Åter igen, Jotun Lady, som jag ständigt marknadsför. Det är ju ett Sandefjords märke så måste ju handla det :) Hashtag #patriot. Det hade också passat bra eftersom vi har gröna toner i kontoret (Smaragdgrön) och Philippas rum (Soft Mint) och mörkblå i master bedroom (Deco Blue).

Det blir antingen gammelrosa eller blågrå. Står mellan rosa tonerna "Soft Skin" och "Deco Pink". Soft skin är lite ljusare och Deco Pink lite mörkare och starkare rosafärg.

Eller ska man fortsätta på denna blå/gröna plan och gå för antingen Blåis, dem två första bilderna, Linblå eller Dusky Blue. Vi gör som vanligt - hämtar hem lite provburkar och testar!

Likes

Comments

När jag först blev gravid trodde jag det inte. Jag trodde att kroppen spelade ett spratt med mig så jag tog två grav tester och ringde 1177 och frågade om det kunde var några hormoner som hade sprungit loss. But no. Så himla skönt tänkte jag - ingenting kan stoppa oss nu!

Oddsen för dem som har PCOS är låg för att fullfölja 9 månaders graviditet - så jag ökade Inositol dosen till 1.5g iStället för 1g under hela graviditen. Man vill ju ändå säkra sig och att det är massor med B-vitaminer. Inositol är en typ a b-vitamin som är perfekt för folk med PCOS. Jag är övertygad av att det var Inositol som fick mig att inte få misfall. Den ger en mjuk hud, gör en lugn och fokuserad och alla dessa kvinnliga fruktbara hormoner :)

Vore jag smart, hade jag fortsatt med en såpass hög dos Inositol även efter. Visst hade man hört talas om att man skulle tappa håret efter förlossningen? Men nej, inte jag. Efter tre månader var allt normalt. Och plötsligt en dag hände allt på en och samma gång. Kändes som huvudet bara ramlade av. Fick beställa nytt paket från iherb ganska snabbt! Har nu börjat på det igen och efter bara 4 dagar känner jag skillnad. Amazing!

Ok, så note till mig själv... om man nu skulle bli gravid igen så kör på Inositol hela vägen. Alltså från Månad 1 till minst månad 6 efter bebisen är ute!

Likes

Comments

Vaknade upp i morse av fantastiska vita tak som såg jämna och fina ut! Vilken känsla. Detta var en sådan milstolpe som äntligen fick oss att känna att det är ett hem. Vårt hem. Nu kan vi äntligen dra fram alla möbler, tavlor, ljusstakor och annat gött! No more damm!

Men det var ju självklart några smågrejer man fick ordna idag, som två skruvhål som behövde mer spackel och en remsa som hade sjunkit in som man åter igen fick spackla för att få jämn! Men det är småsaker som tar max 15 min. Det som tar tid är att skölja rollern efteråt. Finns det effektivt sätt att göra det? Det sista man vill göra när man målat klart är att sätta sig 20 min och skölja alla rollers pch penslar!

Nu längtar man till ”första riktia frukosten” imorgon med mina älsklingar!

Likes

Comments

Äntligen var det takets tur. Oj som man har väntat. eller menar jag skjutit upp? Vi rev innertaket i stora rummet för kanske en månad sedan, vilket betyder att man har tittat rakt upp i trädpanelet i köket, vardagsrummet, hallen och matsalen. Så äntligen har elektrikern dragit all el i taket och andra saker som behövs proppas innan vi satte igång. Visst hade vi preppat, dem stora gipsskivorna hade legat i förrådet i en evighet kändes det som. Nästan så man blev van. Vi lånade en gipshiss, för inte sätter vi upp taket själva. Innan vi fick gipshissen testade vi en gipsskiva, vi var fyra personer som lyfte 1 gipsskiva på 18 kg. Det gick fint men med gipshissen gick det så mycket fortare och inte minst lättare. Vi fick upp taket på 5 timmar en lördag eftermiddag.

Nästa steg är ju att spackla. Oj va bra man har blivit på att spackla. Det är verkligen en konst. Jag tycker fortfarande det är väldigt svårt. Det var kanske därför vi spacklade i fyra lager, i många timmar. Jag resonerade med att det är bättre att spackla perfekt än att slipa flera gånger. Så äntligen var det dags att slipa i söndags. Fram med dexter-fönster (alltså plast överallt) eftersom det dammar absolut överalt! Men även om man trodde man hade spacklat superbra krävdes lite touch-ups här och där ändå. Så idag, idag idag, målade vi första lageret i taket! Det tog ungefär 4 timmar och jag var helt slut efteråt. Ok jag gjorde inte allt själv; efter tre timmar kom C och hjälpte till att måla. Skönt! I butiken sa dem att vi kanske krävde 3 lager, och jag kryssar fingrarna för att det endast krävs 2 lager. Vi får se hur det ser ut imorgon bitti!

Man kan ju undra varför vi målar taket efter vi målat väggar och lagt nya golv - väl vi hade bråttom med att flytta in eftersom vi hade 4 veckor på oss, och det låg heller inte i planen för huset. Vi hade inte tänkt ha spotlights i alla tak och heller inte måla det. Men va fint det kommer bli!

Likes

Comments

I 12 veckor har vi nu levt i nya huset utan ett hederligt svenskt godkänt kök. Det vill säga vi hade ett modulkök från IKEA så vi kunde ha vatten och diska i köket. Men det försvann när kökssnickerierna kom i mitten av augusti, vilket betyder, att vi har diskat i badrummet i två månader. Det har varit helt fine, eftersom man vet att det är temporärt och att man har ett "ungefär" datum när det ska ta slut. Den tiden var igår vid nio tiden på kvällen! Jag vet.. Historiskt!

Men inte bara det, jag kopplade in kranen själv, och prejade för rördragningen till avloppet. Har inte haft ett enda clue om detta innan. Jag vet jag inte är ensam om detta... eller?

Ett steg närmare vårt nya hem! Nu saknas bara en passbit, socklar och fästa några distanser, samt lite färg på väggen vid väggskåpen. Ja, just det - elektrikern måste komma också för att fixa hällen och uttag lite här och där..

Likes

Comments

Jag funderar på om P ska börja dagis vid 10 månader. Båda P's föräldrar vill jobba. Visst har man rätten till 480 dagars föräldraledighet men dem kan man ta ut fram till barnet är iallafall 6 år gammal. Många säger att man aldrig får tillbaka denna tiden och hur man vill vara borta från sin barn - väl, jag kommer inte försvinna ur hennes liv, jag kommer endast vara borta några flera timmar på dagen.

Har barnet behov av att vara i grupp vid 10 månader? Säkert inte. Är det bra för henne att umgås med andra varje dag? Absolut. Har hon behov av lek och socialt umgänge? Nej, det tror jag inte, men jag tror heller inte det skadar henne.

Så vilket dagis skulle passa henne? Det måste ju vara en bra förskola som har grupper i samma ålder, och hög kvalité på personalen. Det borde heller inte vara för få vuxna per barn.

Uppvuxen i Norge där man kan introducera sina barn till dagis innan ett år tycker jag inte detta är konstigt. I Norge kan man placera barnet på dagis innan ett år, men har "rätt" till dagisplats först när barnet fyllt ett år. I Belgien får man plats efter 3 månader tillexempel. I Sverige är "kommunerna skyldiga att erbjuda förskoleplats när barnet fyllt ett år".

Visst vore det skönt om man kunde välja detta själv - när tycker, jag, vi, att det är bäst med inskolning till förskola. Det är ganska lyxigt att ha rätten att vara hemma längre, men man vet ju också att man har lång tid på sig att ta ut sina dagar. I skrivande stund känner jag att jag är färgad av det svenska samhället hur alla skriver om hur förfärligt det är att lämna för tidigt på förskolan? Visst vore det skönt om samhället kunde öppna upp för föräldrar som vill arbeta och ge dagisplatser till barn under ett år?Likes

Comments

Första tiden ska man inte behöva betala för något eftersom vi bor i detta fantastiska landet Sverige där företag har en högre reklambudget. Det är ju fint för det finns en hel djungel av bebisgrejer där ute - och hur ska man börja?

Signa upp er på http://www.babybox.se där får man 3 babyboxar. Du får prylar från Lloyds Apotek, BabyProffsen och Apoteksgruppen. Från Libero får du goa grejer, och passa också på att signa upp er i Liberoklubben så får man poäng på alla blöjor man senare köper. Det är nice eftersom man kommer lägga typ 7000-9000 SEK dem första två åren på bara blöjor. Klicka dig vidare till Apotek Hjärtats startbox som är gratis för nybildande föräldrar. Glöm inte att när ni åker hem från sjukhuset kommer ni också få med er en väska med blöjor, olja, en tidning och nån leksak, etc etc..

Med detta sagt så behöver ni inte köpa ersättning ifall bebisen inte tar bröstet, blöjor, eller nursing pads, nappar, babyolja eller wet wipes!

Tittar jag tillbaka är nog det enda man behöver en skötbädd och en vagn (du får 10% rabatt på babyproffsen i en av babyboxarna), eftersom det enda man kommer göra dem kommande veckorna är att byta blöja och mata baby'n. När några veckor har gått så är en bärsele fantastisk och man upptäcker att man har två fria händer helt plötsligt.

Likes

Comments

Tänk att man till slut fick sin prins, i Frascati, Roma, Italien sa man ja. Firade en helg och sedan en vecka till i Södra Italien i en Fiat 500 cab förstås! Vi gifte oss på Villa Grazioli i Grotteferata i Frascati. Allt klaffade. Allt var magisk!

Och nu har det redan hunnit gå ett år - men man har hunnit med mycket. Karriärmässigt har det snäppas upp sig för oss båda, man blev gravid, köpte ett hus, blåste ut huset, och köpte en ny bil! Så nu tar vi det lite lugnt, haha :)

Likes

Comments