Sonen och jag gick och mötte upp mamma och hunden. Lillasyster var ledig från skolan och tog bussen ut till mig. Så hon följde också med på promenaden. Strålande väder, vitt täcke på marken som gnistrade i solskenet.

Vi var ute i 2 timmar på promenad. Så himla gött!!!

Hemma hos mig blev det lunch och jag gjorde klappgröt till oss som är en favorit sedan man var liten själv. Våran mormor gjorde alltid det då vi var små. Min rädsla har varit att den dagen mormor går bort och jag inte fått receptet vore katastrof.

Men nu har jag receptet och kan andas ut, och dela med mig till mina egna barn och förhoppningsvis barnbarn. Det är kärlek.

Recept:

Klappgröt

6 dl vatten

3 dl socker

Ca 4-5 dl jordgubbar

Koka upp under omrörning, och mixa jordgubbarna så den blir slät.

Tillsätt:

2 tsk vaniljsocker

3 msk jordgubbssaft

Ca 1 dl mannagryn.

Koka upp ca 5 min tills mannagrynen svällt.

Häll över i en assistent och vispa snabbt ca 10 min tills gröten blir vit/rosa.

---------------------------------

Efteråt blev det Reiki healing på mamma och syster.

Senare kom stora barnen hem efter en lång dag på skolan.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hela helgen var fullt upp med dotterns simtävling. Jag var även funktionär under hela tävlingen på hemmaplan. Det var riktigt roligt måste jag säga.

Gick även jätte bra för dottern på sina tävlingar och kom hem med många nya medaljer. Stolt mamma som tyvärr inte hade superkoll på hennes lopp.

Idag är jag ledig och sonen fick vara hemma med mig idag.

Fick många många pussar i morse av honom, tror han känner att jag varit borta mycket från honom då jag haft fullt upp med annat runt omkring. Men han har en mycket närvarande pappa som varit med honom.

Idag gick mamma till mig med hunden. Blev ca 1.5 timmes promenad. Jag och sonen gick och mötte upp henne.

Då vi kom hem blev det lättare lunch och kaffe.

Då jag även håller på att lära mig Reiki healing utövade jag det på mamma. Tror det gjorde henne gott, hon var mycket avslappnad. Tände doftljus och hade skön healing music i bakgrunden.

Tror det kan fylla på mycket positiv energi till henne.

Gjorde chakrabalansering och även blodförbättringsteknik (Keteuki Kokan) på henne.

Har även börjat läsa på om stenar och deras betydelse. Mycket spännande.

Tror stenhårt på rätt kost, motion och positiv energi.

// mellansysternLikes

Comments

Idag då vi skulle simma var alla duschar och bastun stängd på damernas.

Då badhuset även har en relax avdelning så frågade jag om vi fick gå dit istället och basta. Då jag berättade att mammas största anledning till att bada var bastun efteråt, att det hjälper henne att må bra för just demens.

Dom var så snälla och låste upp till oss.

Vi bubblade och badade ångbastu.

En riktig härlig torsdag förmiddag. Mamma njöt och kändes avslappnad.

Relaxen kommer vi utnyttja framöver då man bara kan lägga till 25kr på vårat månadskort.

/kram mellansystern


Likes

Comments

Då frontallobsdemens gör att man gör saker helt omdömeslöst, tänker inte helt klart kan dom göra saker som känns helt sinnessjukt.

Dom kan få mani på saker som tex.

Matmissbruk, spelmissbruk, sexmissbruk, shoppingberoende, ta massa lån som gör att ekonomin går i botten.

Ett tips är att skicka in sjukintyg till tex, UC och spärra deras personnr för kommande tokiga lån eller krediter.

Då vi upptäkt att våran mor tagit massa onödiga dumma skit lån utan våran vetskap, helt omdömeslöst har det också fått konsekvenser.

Men eftersom hon fått sin diagnos får vi heller inte skriva någon fullmakt, vilket försvårar allt som har med banken att göra.

Helt jävla idiotiskt, att lån får/kan dom ta men då man vill göra rätt för sig och kanske få ordning på skiten så sätter mycket stopp.

Att fixa en gode man kan ta upp till 1 år, så länge kan man ju inte vänta.

Idag var mamma inge pigg alls, hon har nog sovit lite inatt.

Var darrig på benen, dåsig, och pratade dåligt.

Pappa sa att hon föll ihop i morse, troligtvis hade hon blodtrycksfall.

Tror hon varit orolig då lånen kommit upp till ytan. Hon känner kanske ånger, dåligt samvete.

Oftast löser sig allt, men man måste våga be om hjälp.

Tillsammans är man starkare 💪.

Kan inte bli så mycket värre nu, nu får det fan vända snart.

// mellansystern


Likes

Comments

Idag var jag och mina två systrar till anhörigcenter.

Var lite tveksam innan om jag skulle följa med, har varit lite rörigt med allt ett tag. Men jag åkte dit och det är jag så glad för. Blev både tårar och skratt.

Vi fick träffa två oerhört lyhörda, proffsiga och empatiska kvinnor. Dom visste vad dom pratade om och kom med många fina råd och tips. Dom var så goda lyssnare och det kändes skönt att få prata av sig om våran historia. Anhörigcenter kan hjälpa till med många tunga stenar man bär på, kommer kunna underlätta mycket för oss.

Så alla där ute, se om Anhörigcenter finns i eran stad.

Ni kan få mycket hjälp som kommer kunna underlätta för er och era anhöriga.

💖

Kram alla fina på alla ❤dag/ mellansystern


Likes

Comments

sätt en klädnypa i örat på stället för rätt organ, kroppsdel.

I ca 1-5 minuter.


Likes

Comments

Att våga ta hjälp för sina bekymmer är inte alltid ett alternativ, det var det iallafall inte för mig från början. Jag har handskas med så mycket ångest, brottas med så många hemska tankar och hela denna krisen har tagit på mig psykiskt och fysiskt. 
Här om dagen så bröt det ut totalt, jag sover väldigt dåligt på nätterna. Jag vaknar runt 2-3 tiden och kan inte somna om efter det, ligger vaken tills jag ska gå upp i skolan igen, vilket tar väldigt mycket på krafterna, tröttheten slår ut brutalt om dagarna då hjärnan går i högvarv på skolan, jag somnar nästan på mina lektioner, jag har haft svårt att få i mig mat och nästan rasat i vikt på sistone, har fått panikattacker till och ifrån av alla tankar och oroligheter runt om mamma. 
Det är väldigt viktigt att tänka på sig själv också i denna krisen, man får verkligen inte glömma bort om att be om hjälp. För mig var det på tok försent för att söka hjälp, det skulle ha skett för länge sedan.
Jag har iallafall fått pratat med en läkare nu och ska få antidepressiva utskrivet, självklart kommer det inte bota min sorg mot mammas sjukdom, och min förtvivlan men det är iallafall en liten bit på vägen att lyckas komma bort från ångesten och nedstämdheten, sedan ska jag nog också få sömntabletter om denna medicin inte botar sömnen.

Nog pratat om mig. Kom ihåg att söka hjälp då ni har möjligheten, det finns så mycket hjälp att få. Psykologsamtal, stöd för anhöriga, grupper att gå med på fb, det finns många alternativ och jag kan garantera att något kommer att passa dig som är anhörig och mår dåligt.

Pratade med mamma idag, hon verkade pigg och glad. Något som jag gör flera gånger om dagen är att facetima med henne på facebook, det är super fiffigt och en lättnad för mig att dem dagarna jag inte är och hälsar på henne så kan vi se och prata med varandra istället, tror det är en trygghet för både henne och för mig. Hon ler ofta då vi ser varandra, vi brukar prata om allt möjligt, hur dagen har varit, hur hon mår, vad hon har gjort under dagen, m.m. SUPER bra tips till er som har en anhörigV som är sjuk och fortfarande klarar av att handskas med teknik. 


Likes

Comments

Idag kom Ljusterapilampan hem som jag hade beställt till mamma.

Hon kan ha den på då hon äter frukost på morgonen.

Tror det kan göra skillnad för henne om hon har haft en depression efter all sjukskrivning, egna tankar hon tänkt under tiden. Då hon inte berättar hur hon mår och oftast säger att allt är bra är det svårt att veta.

Men mer D-vitamin till kroppen skadar nog inte.

Har läst att ljusterapi kan förhindra demens.

Då kanske det även kan förlänga upploppet till svår demens.

Man måste prova och tro för att kunna veta.

/ kram mellansysternLikes

Comments