Min moder och min syster åkte på en sådan här semester till Korfu, en ö utanför Grekland. Det är väldigt nära att åka båt till Albanien där ifrån men nu sa vi att vi skulle till Grekland och vi hade inte ändrat oss. Under något krig försökte folk simma från Albanien över till Korfu, det var tyvärr längre än vad det föreställde sig;(


Min lillasyster köpte en fisk.

Mamma och jag åkte på båttur

Likes

Comments

Det hela började bara ett parmånader efter vi hade flyttat in på Kungsbacken 57. Jag minns att det bara var ett par veckor innan min åttonde födelsedag. Min mor var i full färd med att baka ekologiska glutenfria surdegspizzor med portabellosvamp och pinjenötter. Hela processen skulle fotas och läggas upp på hennes hälsoblogg; Bertas hälsa.

De nya rawfood bollarna var redan färdiga, denna gång innehöll dem chashewnötter, gojibär och dadlar, jag och min lillebror Malte hade hjälpt till att rulla dem i ekologisk handrivna kokosflingor. Vi var tvungna att le och suga in våra tjocka dubbelhakor när mamma tog bilden och innan borstade vi tänderna med tandkräm helt fri från kemikalier.

Hon hade väckt oss tidigt på morgonkvisten för det var dags för yoga. Redan då märkte jag att hon var stressad för hon öppnade inte fönstret för att låta solen lysa mot hennes ansikte medan hon tog ett par djupa andetag som hon brukade göra för att liksom fånga dagen. Men vi drack vårt citron och ingefärs te somvanligt innan vi satte igång och mamma hade börjat med en ny ört som skullehjälpa mot hennes stela bröstrygg. Efter yogan var det dags för chiapuddingtoppad med blandade superbär.

Vi var lyckliga och vi levde en sund hälsosamlivsstil trots att vår far hade gått bort i bröstcancer. Min mor var stark, denstarkaste jag någonsin hade träffat. Hon skrev om sina mål och ambitioner ilivet på ett sådant sätt som kunde få den allra tjockaste gubben att vilja gåner i vikt.

Denna morgon berättade hontillexempel att hon hade slutat använda kylskåpet och mikrovågsugnen för det varonaturligt, hon skulle successivt övergå till en helt rå diet.

Men så plötsligt när hon skullelägga in pizzorna i ungen upptäckte hon att hon hade glömt att tillverkamandelmjölken. Och inte nog med det hon hade glömt att köpa mandlar. Kameran togslut på batteri och medan pizzan gräddade kände hon hur listan på saker som honhade glömt att göra bara blev längre och längre. Och tyngden som vällde neröver hennes axlar påminde om trycket som hon brukade få mot bröstryggen när honåt gluten på den tiden när hon var fylld av gift efter sin mans död. Men somvanligt bestämde hon sig för att vara stark, hon satte sig ner och tog enspirulina shot . Men när hon tittade ut genom fönstret var allt hon kunde se enhimmel grå och fördärvad av vita ränder, det var chemtrails.

”Oroa dig inte mamma” sa jag ” jagkilar iväg till affären och köper allt som behövs.

”Jag vill inte att du går ut nu, Linus" sa hon "det har precis kört förbi ett flygplan”

Från den dagen blev min mors minnesförlust bara värre, vara vissa dagar hände det till och med att bloggen uteblev. Läsarna blev oroliga och hon fick komma upp med ursäkter, oftast skrev hon att hon elektronik detoxade. Hennes läsare var mycket förstående men hon lät det inte gå många veckor innan hon tog tag i saken och beställde ny supermat. Än en gång beundrades jag av hennes styrka och förmåga att alltid göra det bästa för sig själv och sin familj. Nya örter, detox teer och alger var precis vad min mamma trodde sig behöva. Men hon var klok nog att förstå att det inte enbart berodde på bris på vitaminer och mineralier utan det var till stor del chemtrails som hade påverkat hennes minne därför var hon nu noga med att aldrig gå ut utan foliehatt. 

Likes

Comments