Header

Japp! Ikväll så ska jag och min syster ut på stan och svira. Vi har en tendens att alltid hamna på guldbaren i Nobis och jag måste verkligen hylla det stället, det är ganska lugnt, väldigt vackert, SUPER trevlig personal som har sjukt hög service känsla och som verkligen vet hur man blandar drinkar!

Men ikväll tror jag att det blir lite mer...Grisigt än att sitta i en bar full av speglar och guld. Det ska dansas till bra musik! Bra musik så menar jag inte det där typiska dunka dunka eller CD som hakat upp sig, det ska vara 90-2000-tals pop. Sådant man lyssnade på när jag var en liten larv bara, sedan är det ju ett plus om det inte bara är nykläkta 18 åringar som hoppar omkring på dansgolvet.

Jag har några ställen i bakhuvudet och får se om syster min gillar mina ideer.

Nu får ni ha det! tills nästa gång!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

När Huset väl är klart så kommer vi behöva köpa en massa möbler! Soffa,säng, bord och stolar är bara att börja med. och jag tycker att vissa möbler är så svåra att veta om man vill ha eller inte..

Vad är snyggt och vad passar ihop. Blir det för mycket av samma eller ser det udda och stökigt ut? Nästan så att man ska ta hjälp av en inredningsfirma som kan hjälpa till och ge lite olika riktlinjer.. eller så får jag försöka plugga på via en massa inredningsbloggar!

Hur som så har varken jag eller sambon speciellt mycket möbler, just nu har vi platsbrist också så det går ju inte riktigt att börja smygköpa möbler riktigt än heller. Men man kan ju alltid börja spana lite ;)

Likes

Comments

Senaste tiden har jag haft det rätt tufft när det gäller att hitta tid. Tid att ta hand om mig själv och försöka piffa till mig lite. Förrut kunde jag knappt tänka mig att gå till jobbet utan smink. Idag har jag knappt smink på mig när jag är bortbjuden på middag...

Ögonbrynen är oplockade, jag rakar benen varannan vecka och påsarna under ögonen börjar växa sig större. Jag saknar lite att låsa in mig på toaletten med pincetten i högsta hugg pilla och smörja in sig i härliga krämer. Men så är det just TIDEN.

Normalt börjar dagen kl 04.00 och ska sitta i bilen senast 04.20 för att hinna med 04.30 färjan. Dagarna börjar alltså ganska så tidigt. På dessa 20 minutrar så ska man klä på sig, fixa frukost, leta rätt på telefon och handväska, väcka hunden som är en riktig 7 sovare. Nu när jag dessutom åker med sambon så brukar jag försöka sova lite påvägen till jobbet också. Så brukar jag börja min arbetsdag mellan 05.50 och 06.10.

Men fördelen med att börja så pass tidigt är att man får åka hem redan vid 15.00. Najs kanske ni tycker? Jag med egentligen eftersom jag kommer hem med 17-färjan och inte 19-färjan. När man äntligen är hemma så är det matlagning, tvätta och ibland en snabb dusch om håret ser allt för stripigt ut. Hunden ska ju rastas också och sedan måste man hoppa isäng för att få sina 8 timmars sömn.

Jag önskade verkligen att jag kunde hitta ett bra jobb på närmre ort så att arbetstiderna kunde justeras till det normala igen. Men vi får hålla öron och ögon öppna för eventuella tjänster i närområdet.

Likes

Comments

Denna vecka har vi en hel del framför oss som måste göras för att komma vidare med bygget!

I Fredags var vi hos banken och pratade om byggkreditiv, och för att få ett lånelöfte måste vi därför sammanställa en pruduktionskostnadskalkyl samt en förhandsvärdering från en mäklare i området. Jag måste dessutom bli kund hos den banken vi ska låna av.

Så denna vecka måste vi grejja med en hel del saker då allt inte är helt självklart.

  • Sammanställa en Produktionskostnadskalkyl
  • Spontanbesök hos banken för att öppna ett konto.
  • Ringa till våran bankman och boka in ett nytt möte.
  • Kontakta mäklare som förhandsvärderar våran fastighet med tänkt hus.
  • Boka möte med leverantören för att göra ändringar i våran offert.
  • Jag ska stänga 2 konton hos 2 andra banker
  • Välja vilka vitvaror vi vill ha och se om vi ska köpa via husleverantören eller om vi ska be ett vitvaruföretag skräddarsy efter vårat behov.


Det är alltså en hel del som behöver fixas denna vecka och jag har redan hunnit pricka av en halv punkt!

Likes

Comments

Jag vet att jag ska spara så mycket jag kan, MEN jag kan inte låta bli att köpa blommor ibland. Egentligen så är det inte sådär jättemysigt hemma hos oss just nu därför att 2 personer och en hund på 40 kvm så blir det en hel del saker...

Jag har rensat en hel del men ändå så har jag en massa kläder kvar, kanske inte så mycket saker men kläder. De saker som jag har kvar från min tid i Stockholm har jag spritt ut lite i släkten. TV och Dator hemma hos mamma, där har jag också fortfarande en hel del kläder och en byrålåda där de ligger i. Sedan har jag ett litet vardagsrumsskåp, en lampa och en spegel hemma hos min storebror i hans förråd.

Men det är det lilla som kan göra en ganska stor förändring. Blommor är ju trevligt och just tulpaner är ju inte så fruktansvärt dyrt heller.

Ni kan ju gissa om jag längtar efter en egen trädgård! ;)

Likes

Comments

Jag kanske ligger lite efter nu men ni har väll inte missat dessa stickade filtar?

Dom är ju sjukt coola och för en som jag som fryser igenom vinterhalvåret så är ju dessa ett måste för mig! Generellt sett så älskar jag filtar, stickade eller vävda. Jag fick ju en värmefilt att ha på jobbet av min älskling i julklapp. Han vet verkligen vad jag önskar mig!

Frågan är bara vart man kan hitta dessa filtar! Någon som vet?

Likes

Comments

Jag håller just nu på att jobba med ett hobbyprojekt, eller egentligen är det flera! Tänker visserligen börja ganska smått. Men är det jag gör uppskattat så är det kanske något man kan tjäna på i längden.

Men att pyssla och grejja kräver ideer och vilja och ibland också en viss talang! Jag kan säga att jag har de 2 första egenskaperna. Men talang! Det kanske inte alltid är min starka sida. Visst kan jag ha talang om någon visar hur man ska göra, så kan jag vara riktigt bra på att härma eller imitera. För då har man oftast gått igenom det svåraste och tips om hur man kan undvika katastrofer. Men ibland är det inte alltid så enkelt att ha någon som visar hur man ska göra. Man måste forska om hur det ska göras, vad man behöver, hur det ska göras i ordning osv.

Jag har ofta haft problem med att följa instruktioner... Framförallt om den innebär en väntan! för mitt tålamod är inte alltid så jättebra. Jag börjar och efter 5 minuter vill jag ha en färdig produkt eller resultat.

Men denna gång har jag sagt att jag ska ha tålamod. Nu ska jag samla virke att ha att arbeta med i vår/sommar. Sedan under sommarhalvåret ska jag skaffa material att ha att arbeta med under vintern!

Detta projekt kommer jag att verkligen försöka jobba med!

Likes

Comments

Jag älskar naturliga byggstenar,i ett tidigare inlägg skrev jag om iden att ha betonggolv i vårat hus som vi ska bygga. Även om less is more så kan jag inte hjälpa att vilja testa arbeta i betong. Jag vet att det inte passar sig så bra nu när det är vinter väder ute och framförallt inte när man har en lägenhet på 40 kvm.

Men när våren nalkas och värmen kommer så ska jag minsann testa mig fram och hitta på något i betong! Jag slår vad om att det inte kommer att bli bra de första gångerna man gjuter, men kanske den 4 eller 5 gången? Man måste ju börja någon gång.

Nu under vinterhalvåret kan jag jobba med andra projekt som en hemsida för eget och kanske framtida webshop för mina idéer men än så länge är det just bara idéer :)

Likes

Comments

Jag vet att det nästan är en månad kvar tills påsk, ändå har jag värsta feelingen! Längtar faktiskt riktigt mycket dit för då har älsklingen och jag sjösatt Segmon och så ska påsken spenderas på Söderöra med min ena del av svärföräldrar!

Jag ölskar att spendera tid på Söderöra, fantastiskt sällskap och fantastisk utsikt. Kanske påskharen hittar ut denna gång också?

En sak som hör till påsken är såklart en massa godis, men också en massa blommor. Det är då hög tid att sätta lökar för kommande säsong, potatis till midsommar och såklart säsongens blommor! Pärlhyasinter, påsk liljor och Tulpaner. DET är påsk för mig!!

Min mormor har alltid varit sjukt intresserad av blommor och nu på senare år har det faktiskt smittat av sig till mig också!

Jag kan knappt bärga mig tills jag har en egen trädgård att ta hand om!

Likes

Comments

​puh snart är helgen över, och veckans rutiner kommer komma igång igen.

Ändå har jag hunnit med en del, dock inte lika mycket som jag önskat. Tidiga kvällar både fredag och lördag så nu får man nog hoppas att man är utvilad inför veckan!

Lördags vaknade vi ganska tidigt, men sömnen har inte varit perfekt och jag har både drömt mardrömmar och vaknat ett par gånger under natten alldeles kallsvettig. Eftersom min älskling har brandmansjour denna helg så fick han stanna hemma och göra nytta på våran tomt. Jag åkte hem till pappa på Rindö för att hjälpa honom röjja på sin tomt. Han ska ju somsagt också bygga nytt och måste röja undan och fälla några träd ganska så omgående eftersom han har byggstart den 20 Mars.

Både jag och min bror var ute och hjälpte honom, Sedan kom Lillen och Farmor ut och grillade korv. efter det körde vi ett litet tag till men sedan vid 16 snåret blev det både blött och kallt så då åkte jag och brorsan hem. På vägen hem så fick jag en fruktansvärd huvudverk. Alltså som om någon spänt ett spännband runt huvudet på mig och jag började må riktigt illa också. Såfort jag kom hem så lade jag mig i sängen och försökte sova i en helt mörk lägenhet. Älsklingen kom hem kanske en timme efter och tvingade först i mig ett glas vatten och en huvudvärkstablett och sedan en hamburgare han hade gjort. Det kändes lite bättre efter middagen men då kom tröttheten. Det tog inte många minuter efter att jag ätit upp tills jag somnade gott för natten.


Söndagen sov jag också oroligt, vaknade samma tid som natten innan jag hade sjuka drömmar. låg och drog oss ganska länge då både C och jag kände oss lite krassliga. Jag masade mig upp tillslut och gjorde oss en varsin kopp the. Tvingade ut mig själv på en promenad med lilla Zigge och bestämde mig för att leta efter lite drivved. Nu är det ju den bästa tiden att hitta allt innan isen drar med sig plankorna ut i havet igen när våren kommer och innan alla andra fantaster ger sig ut på drivvedsjakt.

Jag hittade en ganska stor kubbe, och en mindre planka. Jackpott! Lite ångest över att jag inte hade tagit med mig en påse eller en annan typ av behållare då det är fullt med snäckor på stranden också. Man vet ju aldrig när man behöver snäckor likssom!

Efter att ha skrivit en matsedel så fick jag åka in till Norrtälje och handla det som ska ätas under veckan. I Norrtälje träffade jag även min mamma som åkt upp över dagen och ville titta lite i affärer, men alla affärer har ju stängt på söndagar här i Norrtälje så vi fikade på Tösse och kollade i de stora kedjorna som faktiskt hade öppet. Jag fick med mig en fantastiskt fin vit stickad kofta från kapphal. Mamma hittade ett par chinos från MQ. Sedan så åkte jag till Flygfyren och handlade all mat som jag skrivit ner. Trotts min lista i handen så lyckades jag glömma 2 saker. Men det är ju ändå något som jag kan komplettera med i morgon. :)


Nu är man hemkommen till en perfekt städad lägenhet. Min älskling har varit flitig och städat nästan allt och torkat golven. Känns underbart att slippa tänka på städningen! Snart blir det matlagning och att göra sig i ordning för kvällen.

i morgon går vi upp kl 04 igen..

Likes

Comments