Header

​Blir bara ett snabbt litet inlägg idag!

Igår träffade jag min kära vän H som jag inte träffat på...5 månader? Lite ironiskt kanske med tanke på att båda jobbar på Södermalm här i Stockholm men båda känner oss så pass bekväma att vi inte har behovet att ses hela tiden.

Eftersom jag slutar så pass tidigt så tog jag mig en promenad från Hornstull till Vasastan där vi hade bokat bord. Det tog knappt 20 minuter att promenera. Jag passade på att spela lite pokemon så länge också.. Men när jag väl var framme straxt efter 16 så blev jag nog lite kall och kliver in på restaurangen. Möter 2 stycken förvånade miner, så jag frågar om dom precis har öppnat.

"nja, vi öppnar först om en timme, men kom in och sätt dig" haha jaha! ja så jag skämdes lite men satte mig i baren. jag måste säga att jäklar vad bra service och bemötande man fick, sociala var de också.

Efter en timme kommer H och vi beställer in Sangria (vilket inte är min favorit) satte oss vid ett bord och fick beställa vår mat. MUMS vad gott det var!

Avrundade kvällen vid 19-tiden och jag tog taxi hem till mamma i Hägernäs, hann förbi ICA butiken också och hämta ut min och brorsans PoGo Plus som kommit under dagen. Sjukt snabb leverans från Media Market då jag beställde dem dagen innan. Så nu är jag en glad liten fis i rymden som är aningens trött idag.

Juste fick en rätt najs bonus denna månad också! Så semestern är bokad och betald. En gammal skuld är också fixad! :)

Likes

Comments

Snart har jag och min sambo varit tillsammans i 1 år! Det kommer vi givetvis att fira lite extra eftersom vi har haft det lite tufft på sista tiden med lite olika problem.Men vi har lyckats hålla ihop och känslorna för varandra finns kvar som om vi fortfarande är nyförälskade. Det blev att boka in spa behandlingar på Sturebadet i Marina Tower.

Jag har en liten förkärlek till Sturebadet inne på Östermalm men tänkte att det vore lite kul att testa på Marina tower också då jag inte hunnit åka dit än! Men jag tror att det kommer att bli ganska så bra. Dessutom ser jag fram emot att få rå om min älskling lite extra. Han är faktiskt helt fantastisk och jag älskar honom fantastiskt mycket!

Ha det så länge <3

Likes

Comments

Nu har vi äntligen bestämt oss för leveratör till huset! så nu kan processen börja!

Den 3 Mars har vi bokat in ett möte för att skriva på kontrakt om att de ska leverera huset och då är det bara att sätta sig och vänta tills de där 30 veckorna sniglar sig förbi.

Under den tiden är det bara att spara, spara spara så att vi kan köpa de möbler vi vill ha.. Jag ser så mycket fram emot att få inreda vårat hus och bygga upp ett hem tillsammans med mannen jag älskar. Men det är lite mer att se fram emot också!

Under vecka 24 kommer vi att spendera en vecka nere i Antibes, min 30 års present till honom. Antibes är ju min "safe place" och tiden har alltid gått så himla fort när man är där. Jag vill visa detta för min bästa vän, och jag tror att vi kommer att åka ner mer än bara en gång! Jag har ju redan varit där 7 gånger under ett par år.

Så då har vi faktiskt 2 saker att se fram emot detta år! <3

Likes

Comments

​Det är ingen nyhet att jag fortfarande är helt såld på pokemon go och jag tycker att det är lite extra roligt nu när det är event!

Pokemon go har just nu ett kärlekstema där pokestopens lures håller i 6 timmar istället för 30 minuter, flera rosa pokemons och dubbla candys! Dessutom får man lite flera candys till sin buddy :)

Haha ni kan ju gissa om jag kommer promenera en hel del nu på kvällarna! Dessvärre är det ju inte så många pokemons ute hos oss på ön och vi har bara 2 stycken pokestops på ön. Så jag kommer nog inte att sitta i 6 timmar i bilen och frysa bara för att samla på mig flera pokemons, någon gräns måste det ju ändå finnas!


Annars har jag börjat komma in i rutinerna igen efter 2 veckor hemma i sjuksängen. promenerar när inpå 1 mil om dagen uppdelat på lunchpromenad och kvällspromenad. Visserligen är ju Pokemon en liten morot för att ta sig ut, men när man väl är ute är det helt underbart och jag vill knappt gå hem! Men i helgen ska det promeneras! För jag ska få passa min gamla älskling som kommer och bor hos oss över helgen.

Min gamla älskling är alltså inte en gammal flamma utan det är min vovve som numera bor hos pappa. Han skulle iväg i helgen och kunde inte ta med sig Vilma, men jag tror det gör henne gott att komma ut till landet efter ett halvår i lägenhet. Dessutom får jag pussa och rå om henne också!

Massor med kärlek till er <3

Likes

Comments

God morgon alla glada! Hej på er ikke glada också!

Jag har varit lite off senaste veckorna med tanke på sjukdom så då har jag inte varit varken pigg eller kaxig, men nu är jag på banan igen!

Vi har planerat en massor med huset under veckorna och igår var vi på "byggmiddag" hos svärfar i solna. Det är verkligen skönt att ha någon att hålla i handen i ett sådant stort projekt som att bygga hus. Han är också duktig på att få igång oss som annars lätt stannar i planeringsstadiet.

Men nu har vi bestämt oss för en leveratör och näst intill alla tillval, så nu är det egentligen bara ett möte som ska bokas och två underskrifter som ska på. Sedan är det bara att sätta sig och vänta.

Men man kan väll säga att både Sambon och jag längtar tills vi får flytta in och påbörja våra liv som villa ägare!


Ha det fint så länge! <3

Likes

Comments

Herregud! Igår berättade min sambo att "Nu måste du anmäla dig till räddningstjänsten, kompisens tjej har gjort det."

Så igår knappade jag mig in på Platsbanken och ansökte om att få bli deltidsbrandman på Blidö och den 6 Februari är det uttagning med en del tester.

Jag har försökt leta rätt på kraven för att få bli deltidsbrandman, men det var faktiskt svårare än vad jag trodde. Hittade dock en sida med lite information på som tex

  • Gå rullbandstest med utrustning.
  • Klättra 15 M upp på en stege.
  • Simma 200 meter på 6 minuter (varav 100 meter på rygg)
  • Hämta upp en docka från botten på basäng och bogsera den i 25 meter
  • Lyfta 15 KG 15gr upp till hakan


Jag som inte har tränat på år och dagar ser fram emot utmaningen, men är lite smått nervös över steg-testet, jag är ju tyvärr sjukligt höjdrädd, men sambon har ju sagt att det inte borde vara någon fara då man har säkerhetssele på sig och klättrar som i en tunnel uppåt. Upp är säkert inte det läskigaste, det är ner som är det. Momentet när man ska vända sig om och börja klättra ner ifrån korgen.


Det har också gått bra än så länge med att inte använda facebook, har inte loggat in på facebook sedan i förrgår kväll. men jag känner att jag har lite abstinens. Kontot är dock aktiverat då jag dumt nog kopplat en massa andra konton (se spotify) till det så för att kunna lyssna på musik så måste jag helt enkelt aktivera min facebook. Ganska dåligt tycker jag faktiskt.

Nu ska jag lägga mitt fokus på telefoner och lite jobb :)

Likes

Comments

​Igår när jag satt och läste hemma hos min mamma så plingade det till i telefonen, min älskling hade skrivit och jag svarade för att sedan ta upp boken och fortsätta läsa. Då ser jag i ögonvrån att telefonen lyser upp och sedan slocknar utan att ge ifrån sig något ljud. 

"Det är nog bara instagram.." tänker jag för mig själv och läser sedan samma mening i boken för tredje gången.

Jag har märkt av att jag kanske är mer beroende av sociala medier än vad jag trott, och hur pass distraherad man blir utav det när man har fokus någon annan stans.

På senaste tiden har faktiskt inget bra kommit ut ur de sociala medierna, bara ilska, ångest och lögner. Därför har jag nu bestämt mig för att ta en paus ifrån facebook, instagram och twitter eller någon annat media. 

Det känns visserligen lite lustigt att jag som arbetar mycket med just IT och sociala medier inte ska använda det privat.Det behövs faktiskt inte, vill man mig något så kan man ringa eller smsa. Jag behöver inte konstant hålla koll på vad alla mina gamla kompisar gör eller kolla efter sambons gamla ex. Jag vinner faktiskt ingenting på det och all den tid som har gått förlorat kan jag lägga på någonting bättre.

Jag kan inte säga att det var bättre för 10 år sedan. 2007 var nämligen playahead och MSN väldigt stora. Jag har likssom växt upp med att slösa tid på massa trams. Jag tänker nu därför försöka lägga min tid på saker som gynnar mig och min omgivning. Jag funderade till och med på att lägga ner bloggen, men jag tror att jag skulle sakna det för mycket att få skriva av mig om det som rör sig i mitt huvud och liv.

Det finns inte många, men det finns ett ökande antal som frånsäger sig sociala medier, de verkar inte förstå hetsen kring det och när jag tänker efter så kan jag egentligen inte heller se varför man lägger så pass mycket tid på att uppdatera alla vad man gör, publicerar alla bilder man tar stup i kvarten och försöker försköna sitt liv och känna avundsjuka när grannen eller kompisen lägger upp bilder ifrån Thailand.


Jag tror att man faktiskt blir lyckligare av att inte använda sig av sociala medier (eller att läsa nyheter alls) så jag tänker försöka ge det ett försök!


Önska mig lycka till!

Kram Becks.

Likes

Comments

Tänk att det är julafton och du och din familj är på väg till dina föräldrar för att fira jul. Det är inte du som kör utan det är din pojkvän, du sitter i passagerare sätet med eran 3 månader gamla dotter som ska få fira sin första jul.

Så plötsligt får ni sladd på bilen, som kraschar in i ett träd... ni båda är chockade men oskadda, bebisen skriker och ni ser att hon blöder från huvudet efter smällen från airbagen som lösts ut. Ni inser att bilen är så illa tillknölad att ni inte kan ta er ut och ni fipplar fram en av era mobiltelefoner. Telefonen är också trasig då skärmen är splittrad men den verkar gå att ringa på iallafall. Ni ringer 112 och får svar att räddningstjänsten är på väg, men är framme hos er om 1.5 timme.

Brandvärnet som finns 10 minuter ifrån er är nämligen nerlagd för att avtalet blivit så pass dåligt för deltidsbrandmännen att de sagt upp sig och överlämnat jobbet åt de som är brandmän på heltid.

För mig är det sjukt att deltidsbrandmän som lämnar sina familjer oavsett tid på dygnet, sätter sina egna liv på spel för att försöka rädda någon annans är så pass dåligt betalt. Varför ska de inte få OB tillägg? Visste ni att deltidsbrandmän oftast har betalt per minut under utryckning? för att kommunerna ska betala ut så pass lite som möjligt? Det är ändå ett samhällsskydd som vi övriga i samhället räknar med ska fungera när vi själva sitter i klistret.

Ska yrken som är mer utsatta än andra ha samma löner som vanliga kontorsjobb? Detta gäller inte bara brandmän utan även poliser såklart men det är en samhällsfråga som jag tycker flera borde fundera på och tycka till om.


Kan vara läsvärt: Skaraborg , Vision , P4 Västermanland

Likes

Comments

Såhär ser huset ut som vi kommer bygga! Så fint och kommer passa perfekt uppe på höjden!

Nu står vi inför lite beslut. Ska vi bygga med hjältevadshus eller ska vi bygga med lösvirke av sambons chefs bror. Priset är inte jättefarligt och det diffar faktiskt inte så farligt mycket (ca200.000). Den stora faktorn för sambon är grunden. Han vill gärna ha en så kallad "platta på mark" då det är en betongplatta på hela marken. Det kan man inte få med hjältevadshus men det bygger den andra leverantören.

Men med hjältevadshus kommer vi få ett redan monterat kök, badrum och en massa andra tillval som vi har gjort. Det tror jag inte att vi har fått med i beräkningen när vi beställde offert från den andra leverantören.

På Söndag ska vi hem till svärfar för att gå igenom och planera in möten med hjältevadshus eller med sambons chefs bror, beroende på vad vi väljer. Men det känns både roligt och lite läskigt att det nu äntligen börjar komma igång!

Likes

Comments

​Herre gud, min rygg!! Det känns som att jag är helt förlamad. Ajaj :(

Mysmorgon idag iallafall, älskling var ledig och jag vaknade med huvudverk, somnade om och så vaknade jag vid 09.30 snåret. Så låg vi bara där och höll om varandra, sen när jag skulle vända på mig i sängen så sa nått knak och nu är jag mer eller mindre invalid.

Igår gjorde jag en ny variant på lasagne, den blev ganska lyckad men shitt vad mycket mat!!! vi kommer ju inte behöva handla något närmaste veckan om man inte tröttnar på lasagne.

Nu när jag tittar ut så är det mer eller mindre snöstorm ute. Jag är glad över att få sitta inne och mysa med tända ljus i hela lägenheten medans jag jagat iväg älskling för att bygga färdigt hyllorna i containern som vi har uppe på tomten.

Dagen kommer nog inte vara speciellt spännande, men vi får väl se vad som rör sig i huvudet på mig lite senare :)

Likes

Comments