Header

Herregud! Igår berättade min sambo att "Nu måste du anmäla dig till räddningstjänsten, kompisens tjej har gjort det."

Så igår knappade jag mig in på Platsbanken och ansökte om att få bli deltidsbrandman på Blidö och den 6 Februari är det uttagning med en del tester.

Jag har försökt leta rätt på kraven för att få bli deltidsbrandman, men det var faktiskt svårare än vad jag trodde. Hittade dock en sida med lite information på som tex

 • Gå rullbandstest med utrustning.
 • Klättra 15 M upp på en stege.
 • Simma 200 meter på 6 minuter (varav 100 meter på rygg)
 • Hämta upp en docka från botten på basäng och bogsera den i 25 meter
 • Lyfta 15 KG 15gr upp till hakan


Jag som inte har tränat på år och dagar ser fram emot utmaningen, men är lite smått nervös över steg-testet, jag är ju tyvärr sjukligt höjdrädd, men sambon har ju sagt att det inte borde vara någon fara då man har säkerhetssele på sig och klättrar som i en tunnel uppåt. Upp är säkert inte det läskigaste, det är ner som är det. Momentet när man ska vända sig om och börja klättra ner ifrån korgen.


Det har också gått bra än så länge med att inte använda facebook, har inte loggat in på facebook sedan i förrgår kväll. men jag känner att jag har lite abstinens. Kontot är dock aktiverat då jag dumt nog kopplat en massa andra konton (se spotify) till det så för att kunna lyssna på musik så måste jag helt enkelt aktivera min facebook. Ganska dåligt tycker jag faktiskt.

Nu ska jag lägga mitt fokus på telefoner och lite jobb :)

Likes

Comments

​Igår när jag satt och läste hemma hos min mamma så plingade det till i telefonen, min älskling hade skrivit och jag svarade för att sedan ta upp boken och fortsätta läsa. Då ser jag i ögonvrån att telefonen lyser upp och sedan slocknar utan att ge ifrån sig något ljud. 

"Det är nog bara instagram.." tänker jag för mig själv och läser sedan samma mening i boken för tredje gången.

Jag har märkt av att jag kanske är mer beroende av sociala medier än vad jag trott, och hur pass distraherad man blir utav det när man har fokus någon annan stans.

På senaste tiden har faktiskt inget bra kommit ut ur de sociala medierna, bara ilska, ångest och lögner. Därför har jag nu bestämt mig för att ta en paus ifrån facebook, instagram och twitter eller någon annat media. 

Det känns visserligen lite lustigt att jag som arbetar mycket med just IT och sociala medier inte ska använda det privat.Det behövs faktiskt inte, vill man mig något så kan man ringa eller smsa. Jag behöver inte konstant hålla koll på vad alla mina gamla kompisar gör eller kolla efter sambons gamla ex. Jag vinner faktiskt ingenting på det och all den tid som har gått förlorat kan jag lägga på någonting bättre.

Jag kan inte säga att det var bättre för 10 år sedan. 2007 var nämligen playahead och MSN väldigt stora. Jag har likssom växt upp med att slösa tid på massa trams. Jag tänker nu därför försöka lägga min tid på saker som gynnar mig och min omgivning. Jag funderade till och med på att lägga ner bloggen, men jag tror att jag skulle sakna det för mycket att få skriva av mig om det som rör sig i mitt huvud och liv.

Det finns inte många, men det finns ett ökande antal som frånsäger sig sociala medier, de verkar inte förstå hetsen kring det och när jag tänker efter så kan jag egentligen inte heller se varför man lägger så pass mycket tid på att uppdatera alla vad man gör, publicerar alla bilder man tar stup i kvarten och försöker försköna sitt liv och känna avundsjuka när grannen eller kompisen lägger upp bilder ifrån Thailand.


Jag tror att man faktiskt blir lyckligare av att inte använda sig av sociala medier (eller att läsa nyheter alls) så jag tänker försöka ge det ett försök!


Önska mig lycka till!

Kram Becks.

Likes

Comments

Tänk att det är julafton och du och din familj är på väg till dina föräldrar för att fira jul. Det är inte du som kör utan det är din pojkvän, du sitter i passagerare sätet med eran 3 månader gamla dotter som ska få fira sin första jul.

Så plötsligt får ni sladd på bilen, som kraschar in i ett träd... ni båda är chockade men oskadda, bebisen skriker och ni ser att hon blöder från huvudet efter smällen från airbagen som lösts ut. Ni inser att bilen är så illa tillknölad att ni inte kan ta er ut och ni fipplar fram en av era mobiltelefoner. Telefonen är också trasig då skärmen är splittrad men den verkar gå att ringa på iallafall. Ni ringer 112 och får svar att räddningstjänsten är på väg, men är framme hos er om 1.5 timme.

Brandvärnet som finns 10 minuter ifrån er är nämligen nerlagd för att avtalet blivit så pass dåligt för deltidsbrandmännen att de sagt upp sig och överlämnat jobbet åt de som är brandmän på heltid.

För mig är det sjukt att deltidsbrandmän som lämnar sina familjer oavsett tid på dygnet, sätter sina egna liv på spel för att försöka rädda någon annans är så pass dåligt betalt. Varför ska de inte få OB tillägg? Visste ni att deltidsbrandmän oftast har betalt per minut under utryckning? för att kommunerna ska betala ut så pass lite som möjligt? Det är ändå ett samhällsskydd som vi övriga i samhället räknar med ska fungera när vi själva sitter i klistret.

Ska yrken som är mer utsatta än andra ha samma löner som vanliga kontorsjobb? Detta gäller inte bara brandmän utan även poliser såklart men det är en samhällsfråga som jag tycker flera borde fundera på och tycka till om.


Kan vara läsvärt: Skaraborg , Vision , P4 Västermanland

Likes

Comments

Såhär ser huset ut som vi kommer bygga! Så fint och kommer passa perfekt uppe på höjden!

Nu står vi inför lite beslut. Ska vi bygga med hjältevadshus eller ska vi bygga med lösvirke av sambons chefs bror. Priset är inte jättefarligt och det diffar faktiskt inte så farligt mycket (ca200.000). Den stora faktorn för sambon är grunden. Han vill gärna ha en så kallad "platta på mark" då det är en betongplatta på hela marken. Det kan man inte få med hjältevadshus men det bygger den andra leverantören.

Men med hjältevadshus kommer vi få ett redan monterat kök, badrum och en massa andra tillval som vi har gjort. Det tror jag inte att vi har fått med i beräkningen när vi beställde offert från den andra leverantören.

På Söndag ska vi hem till svärfar för att gå igenom och planera in möten med hjältevadshus eller med sambons chefs bror, beroende på vad vi väljer. Men det känns både roligt och lite läskigt att det nu äntligen börjar komma igång!

Likes

Comments

​Herre gud, min rygg!! Det känns som att jag är helt förlamad. Ajaj :(

Mysmorgon idag iallafall, älskling var ledig och jag vaknade med huvudverk, somnade om och så vaknade jag vid 09.30 snåret. Så låg vi bara där och höll om varandra, sen när jag skulle vända på mig i sängen så sa nått knak och nu är jag mer eller mindre invalid.

Igår gjorde jag en ny variant på lasagne, den blev ganska lyckad men shitt vad mycket mat!!! vi kommer ju inte behöva handla något närmaste veckan om man inte tröttnar på lasagne.

Nu när jag tittar ut så är det mer eller mindre snöstorm ute. Jag är glad över att få sitta inne och mysa med tända ljus i hela lägenheten medans jag jagat iväg älskling för att bygga färdigt hyllorna i containern som vi har uppe på tomten.

Dagen kommer nog inte vara speciellt spännande, men vi får väl se vad som rör sig i huvudet på mig lite senare :)

Likes

Comments

Jag blir så arg när jag läser om folk som skjuter fyrverkerier mot blåljus personal. hur fasen tänker de? de tänker inte på att det kanske är en ambulans för att hämta deras mamma eller pappa? eller kanske någon annans familjemedlem som fått kanske hjärtattack?

Det resulterar ju bara i att ambulanser,poliser och räddningstjänsten inte vill åka till vissa områden då de gång på gång blir attackerade. Nu under nyåret visade det sig att det var oroligt nu nere i Malmö, vilket är väldigt långt bort för en själv, men det är ju i samma land! Det svider i hjärtat och vet ni vad jag tycker, säkerligen väldigt hårt MEN i dessa situationer borde faktiskt polis få genskjuta skarpt, räddningstjänsten kan få använda vattenkanon mot dem.

De beter sig som djur, och borde därför därefter behandlas...

(Bild lånad från expressen)

Likes

Comments

​Tiden mina vänner, den rinner iväg alldeles för fort! eller så har jag helt enkelt för mycket att göra och för långt till jobbet... Jag Tror att det kan vara en kombination av båda. Tröttheten börjar krypa sig på också efter att få gå upp så tidigt på morgonen nu också. men snart är det lång helg.

Julen var fin! Firade med både min familj och med min nya familj. Alltså Firade jag förmiddagen hemma hos min mormor och morfar i Åkersberga för att sedan så snabbt som möjligt åka kustvägen hem till Blidö igen för att fira med min nya familj samt min jourhavande brandman med öarrest. 

På Nyårsafton spenderade vi både dag och natt hemma hos ett par vänner i deras nyinköpta hus i Enviken. Ett väldigt gulligt litet hus och mycket god mat! haha jag tror alla var lite chockade över hur mycket jag fick i mig. Men tyvärr fick jag ingen Nyårskyss vid 12 slaget då vi hade en liten rädd med oss som fick en champagnekork på sig som moset på kakan..

så trotts ett par lediga dagar så har man haft häcken full med saker att göra så man känner sig kanske inte som den mest utvilade personen.. men jag har sagt ifrån mig allt till nu i helgen och hoppas på att man får pusta ut lite :)

Likes

Comments

​God morgon! Nu är det inte långt kvar tills 2017 börjar! Varje år så blickar jag tillbaka på vad som har hänt under året, inte alltid som jag skriver ner det men i år skriver jag det här!

Visst har det varit ett händelserikt år, men kommande år tror jag kommer bjuda på mycket mer, vi får vänta och se helt enkelt!

I år har jag fått uppleva...

 • ​Att få bli tillsammans med min underbara älskling.
 • Varit nere och jobbat i Tyskland på Düsseldorf mässan.
 • Fick kontakt med Dehler sverige och jobbat på mässor för dem både i Stockholm och på Orust.
 • Köpt en motorbåt.
 • Blivit markägare.
 • Blivit sambo.
 • Fått mer ansvar på jobbet.
 • Hälsat på Annie i Bulgarien.
 • Firat min sambos 30 års dag med en massa vänner!
 • Börjat lite smått fotografera igen.
 • Fyllt 24
 • Köpt en ny bil (grodan)

Jag har ändå hunnit med en hel del känns det som :)

Kanske man ska skriva ett inlägg för mål man har inför 2017 också? Det får komma senare isåfall :)

Ha det nu!

Likes

Comments

​God jul mina vänner! 

Uppdaterar mer om julen när det finns mer tid till över.

Likes

Comments

Vadan detta! Ett inlägg utan bild?? Nåväl, jag tänkte bara kika in och berätta om ett av mina alla projekt jag gör vid sidan om heltidsjobb och hemmafix.

Jag hjälper nämligen en vän att bygga en hemsida för hans världsomsegling! Han och hans bror har nämligen köpt en båt tillsammans som de håller på att rusta upp inför kommande seglingen. Det är en del som måste göras för att den ska bli så pass sjöduglig att den orkar med hela havet stormar och så. Men han vill som sagt gärna ha en hemsida som han kan lägga upp bilder och blogga lite på, ge information om hur paying crew fungerar och om det är någon som vill hänga på en bit så ska det finnas lite kontaktuppgifter.

Jag tror att det här kan bli en riktigt bra sida och det är riktigt roligt att leka loss och låta kreativiteten flöda. Sedan är det också roligt att han har vågat ta steget ut på internet, heh han har alltid varit lite rädd för internet och så men nu är det dags att gå all in!

Eftersom jag blivit kvar i stan ikväll så blir det att sova hos mor min. I morgon ska jag jobba hemma och eventuellt kommer även min sambo att vara hemma. Sedan är det *trumvirvel* JULAFTON!!! Så jäkla nära nu!

Det var nog allt för nu, så hörs vi om någon dag igen :)

Likes

Comments