Header
View tracker

God morgon!

Satt och funderade på om små hundar verkligen behandlas som hundar eller om de behandlas mer som barn? 

För mig är en liten hund som vilken annan hund som helst. En hund ÄR en hund, den ska ha samma rutiner som vilken annan hund som helst. Sedan att raserna skiljer dem åt är ju en annan femma. En Chihuahua kanske inte har samma behov som en border collie, men vilken hund som helst kan få åka i baksätet på bilen eller att inte vara på möbler.

Man uppfostrar hundar olika likt man gör med barn, men det finns ju vissa grundstenar man bör hålla sig till. Tex inte kissa inne eller inte vara aggressiv mot andra människor eller djur.

Zigge (Sambons lilla hund) är faktiskt väldigt väluppfostrad och man är förvånad över att det finns plats med en sådan stor personlighet i ett sådant litet djur. Det är superskoj att ha en hund i hemmet som jag saknat väldigt mycket de senaste åren. Men ibland är det faktiskt lite bök med hund då man är så pass upplåst hela tiden och har inte riktigt möjlighet att spontant åka in till stan för att gå på middag eller bara sticka iväg till ett annat land. Det krävs att man hittar hundvakt, det är inte alltid det lättaste att finna en fredags kväll.


Men så är det med alla djur här i världen men jag måste säga att fördelarna med hundar överväger än de negativa.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

God morgon! 

I helgen har vi sprungit på en massa julmarknader jag och sambon, först var det Blidö Julmarknad och sedan in till Norrtälje i Söndags. För min del blev det inte så mycket shopping mer än en varmkorv som jag delade broderligt med hunden.

Sambon var nere och promotade för Brandkåren på Blidö julmarknad så jag fick testa sitta i brandbilen, släcka en brinnande docka och surra med resterande brandmän i kåren. Beslut har också tagits hemma hos oss om att jag också ska gå med i brandkåren haha. Vi får se om jag kanske lever mig in i rollen som brandkvinna eller om jag vid larm blir handlingsförlamad. Men man kan ju alltid söka in!

Igår söndags så var det ju Julmarknad inne i Norrtälje! Det var också mysigt men jag har totalt glömt bort hur mycket folk det är på sådana här event.. Efter ett snabbt varv så kände både jag hunden och sambon att vi var klara och åkte iväg till handelsplatsen och shoppade lite prylar inför 30 års festen! För nu är det inte långt kvar alls.

Det var min helg i stora drag :)

Likes

Comments

View tracker

​God morgon! Inatt har jag drömt om vandrarhem och Blomsteraffär på Rindö. Lite märkligt kanske men faktiskt väldigt behagligt!

Hemma på ön har vi det mysigt, det är bra mycket mer snö hemma än vad det är inne i stan, vi har fått upp ljusstakar och tänder ljus titt som tätt och jag bakar lite saffrans saker då och då. Men jag längtar ändå tills vi har vårat hus! Jag längtar till att få pynta vårat hus och få det sådär julmysigt som jag bara kan!

Det är fortfarande en del papper kvar som måste skrivas på och ordnas med innan vi kan belåna tomten för att bygga hus. Jag har också en del jag ska se över på min ekonomi för att få ordning på torpet, så att det inte blir en för stor omställning när man skaffar sig ett huslån.

Jag vet att jag behöver lite mer tid till att få ordning på allt, samtidigt vill jag sätta igång på en gång! haha ja det är verkligen ett i-lands problem! :)


Ha det så länge!

Likes

Comments

​God kväll! Jag måste erkänna att det mesta har varit lite upp och ner senaste tiden och det var verkligen inte meningen att bloggen skulle bli en avlastningspall för mig och mina problem, men jag är ju inget annat än mänsklig så då får det helt enkelt bli det de blir helt enkelt.

Jag har försökt att få så mycket som möjligt gjort idag, men det har inte blivit så mycket som jag hoppats. Men jag får helt enkelt sitta med det ända tills jag är klar, inte svårare än så!

Sedan blir det att försöka komma på något att laga till middag och förhoppningsvis kan jag lura till en kvällsfika med saffransbullarna som jag lagt på tinning tidigare idag. Jag tror inte det är allt för svårflörtat om det inte är brandmansbestyr pågång.

Från och med nu hoppas jag att inläggen blir lite mer positiva och förhoppningsvis inte allt för långtråkiga heller!

Ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi snart igen :) 

Likes

Comments

​God morgon på er! Eller morgon är det ju faktiskt inte ens, Förmiddag eller lunch typ! Men inatt hade jag väldigt svårt att sova av en drös olika anledningar.. Massor med tankar som snurrar i huvudet och sedan så stormade det riktigt mycket ute. Den som känner mig ordentligt vet att jag är livrädd när det blåser kuling eller liknande ute. Rätt ironiskt för en seglartjej.

Helgen har bjudit på en massa roliga saker, som pepparkaksbak och 20 års kalas. Lite nytta också under lördagen så nu är alla fällda träd vedklabbar och allt ris är bränt! Söndagen var det dock inte många knop eftersom det vart lite slirigt på kalaset.

Men det var första advent så efter en pizza till middag så kollade vi på en gammal dokumentär om Cornelius Vreeswijk:)

Likes

Comments

​God förmiddag! Jag tror att vi alla har en del skelett i garderoben som vi försöker peta längre och längre in.

Det jag menar är att vi alla har en del saker,beteende eller känslor som man inte vill att någon annan ska veta om. Jag har en del jag med, men inget som är olagligt eller liknande. Mer att jag inte kan kontrollera min nyfikenhet och kontrollbehov.

Men vad ska man göra när man är i ett förhållande och en kväll när man är ensam hemma och öppnar garderoben och skelettet håller på att trilla ut, men du hinner stänga garderobsdörren snabbt och räddar situationen för stunden. Men du sneglar mot garderoben hela tiden för att försäkra dig om att dörrarna inte ska ge vika och trilla ut ner på golvet. 

Ibland kan det faktiskt vara väldigt skönt och lättande att få dela med sig av bördan istället för att hålla den inom sig. Men då krävs det mod! Mod att dela med sig till någon, mod att visa sig sårbar och mod till att visa vem vi verkligen är.

ledsen att det blev ett så pass gåtfyllt inlägg men tyvärr är det en hel del skelett som har rymt från garderoben just nu...

Likes

Comments

Vet ni vad som händer när det börjar brinna på en vägfärja? Det vet våra brandmän och det känns tryggt!

Igår fick jag vara med på övningen tillsammans med personal på färjorna och det var minst sagt spännande. Fastnade lite med en farbror som kommer här i från Blidö men som har släkt på Rindö (där jag kommer ifrån) och jag kunde inte hålla mig för skratt när jag berättade att världen är liten, framförallt i skärgården! Sedan fick jag ju chansen att skryta lite om min avklarade kurs som jag klarat i förra veckan och att jag nästan är klar med alla kurser man kan ta som privatist. En annan sak som jag tycker är lite roligt är att "färjegubbarna" har stenkoll på vilka som åker i vilken bil och vilka tider de brukar röra sig ifrån och till öarna! Man kanske skulle lämna IT-världen för ett stillsamt liv på färjan i Blidösundet?

Jag var hemma vid 21- tiden och då var det mer eller mindre hoppa i säng på en gång. Älsklingen min kom hem vid 22 så fick jag krama om honom ordentligt min duktiga brandman! <3

Idag då, Tisdag den 22, dagens stora uppgift är att fråga om en ny blipp så att jag kommer in på morgonen. Imorse fick jag stå och vänta i 20 minuter för att komma in i värmen! 


Likes

Comments

Jag har nog den bästaste mamman i hela världen! fast det säger nog varje barn då och då.

Jag är bara så glad över att min mamma är just min mamma och jag hoppas att jag också kommer bli en lika bra mamma som hon är mot mig och min bror. Visst att vi delar åsikter väldigt ofta, hon säger att hon bara vill mig väl men det kan jag oftast inte se för stunden. Men i slutändan visar det sig att hon oftast har rätt, inte alltid men oftast!

Ett exempel när hon inte hade rätt var när jag skulle välja gymnasium, vantrivdes i min klass i högstadiet och jag kände att jag ville hitta "hem". Så jag valde samma linje som min storebror gick på samma skola till och med. Jag valde EL programmet med inriktning IT. Stormtrivdes hela gymnasietiden och lyckades lotsa mig ut i arbetslivet inom IT branchen.

Men mamma är alltid bra att lyssna på! glöm inte det <3

Likes

Comments

I Lördag var det julbord med sambons jobb, vi fick åka abonerad buss upp till Grisslehamn där julbordet hölls. Otroligt bra julbord måste jag säga! och vad vackert det är! Om ni letar efter något att lyxa till så kan jag verkligen rekommendera Grisslehamns havsbad!

De hade bokat in en liten show med småstadsliv. Det råkar också vara en av Sambons favoriter, Småstadsliv och Pistvakt. Showen var också rolig men tyvärr hade jag redan blivit lite på lyset så jag hängde inte riktigt med, sedan vart det disco! haha så jäkla kul och sambon höll verkligen igång! Kung på dansgolvet!!

Igår Söndag mådde man ju lite sådär, lite seg, sug efter salt och sunes jul. Inte mycket produktivitet den dagen inte!

Men det var otroligt roligt och trevligt!

Likes

Comments

Veckorna har verkligen bara rullat på. November är nästan slut och det känns knappt att man hunnit påbörja månaden ens!

Men det blir väll så när man rubbar vardagen med kurser hit och dit, att man kommer på sig själv att tänka på annat! Tänka på annat har jag kommit på mig själv att tänka väldigt mycket på sambon. Han är så otroligt fin kille och jag är lyckligt lottad som vann honom tillslut. haha jag fick kämpa i hela 9 månader innan han ville bli min på riktigt, och visst har vi haft det upp och ner som alla andra men vi har aldrig riktigt bråkat utan lyssnat på varandra och försökt sätta oss in i respektive situation! Det är helt fantastiskt!

Måndag idag också, tidigt på morgonen kan man nog säga också. Det är en hel vecka framför oss med nya äventyr. Eller det kanske inte blir så mycket äventyr under veckorna faktiskt då det mesta går på rutin. Men till helgen blir det galej då en kompis fyller jämnt. 

Alla Lördagar fram till jul har vi något att se fram emot så jag kommer uppdatera allt eftersom.

Trevlig måndag! :)

Likes

Comments