Header

Herregud vad trött man har varit och är. Jag som trodde att man skulle bli piggare nu när det är som ljusast på året, men ikke. Det är verkligen slitsamt att gå upp kl 04 varje morgon och det börjar tära lite på en.

Nåja, jag får iallafall vara glad att mitt hjärta smälter varje dag jag åker till jobbet. Att se solens första strålar som speglar sig i vattendropparna på grässtråna, lyssna på radion och hålla handen med min själsfrände. Haha han blir nog lite smått tokig på en då jag ber honom stanna bilen typ hela tiden för att jag ska hinna ta ett kort, sen vill jag ju att han ska backa för att just den där vinkeln där solen tittar mellan träden... Ja vad kan man säga om inte att vi bor i paradiset.

Bygglovet är inte heller inskickat än men det känns som att det är vilken dag som helst nu. Det är ett litet stressmoment eftersom det bara är 5 veckor kvar till våran semester där vi tänkte börja med grunden. Men nu får vi helt enkelt se om vi hinner med det.. Jag är lite besviken på att det dragit ut på tiden och samtidigt vill man ju inte ringa och tjata varje dag. 

Nu ska jag ta tag i dagen och försöka göra något vettigt utav det :)

Ha det sålänge <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har nog inte gillat påsken sådär supermycket så det var under påsken min mamma och pappa kom fram till att de skulle skilja sig....

Men nu lever jag ett annat liv! Påsken blir det vi gör det till här ute på ön, kommande åren blir det nog ute hos svärföräldrarna på Söderöra. Det kommer att bli så mysigt för jag älskar att vara där! Jag tycker att min sambos familj är fantastisk på alla sätt och vis och jag är riktigt glad att få dela min påsk med dem!

Idag var jag och hälsade på min mormor och morfar också, åt lunch och hjälpte mormor lite med sin dator.

Men snart bär det av mot söderöra!

Likes

Comments

Hejsan alla, legat på latsidan lite när det kommer till bloggen, men desto mer har jag att berätta om nu!

På husbyggarfronten har det faktiskt gått framåt en hel del! Vi har fått 2 st förhandsvärderingar och lånelöftet är nu beviljat! Nu ska vi skriva på kontraktet med Husleverantören och skaka fram ett bygglov. Ritningar har vi också fått men ska rätta till lite och skicka tillbaka så att vi får korrekta ritningar.

Det är ju en hel del som ska vara med i ett bygglov, så jag har skrivit ut en checklista som vi kan börja bocka av på!


Förra veckan var jag inne på Sophiahemmet och opererade bort mina halsmandlar då jag lidit av otroligt mycket halsfluss under mina år på jorden. Första veckan var inte så farlig och jag åt och drack lite då och då, annars sov jag mestadels. Nu sedan 3 dagar tillbaka har jag haft superont i halsen och öronen, mått en massa illa och fått upp en hel del också.. Inte mysigt, men idag är det faktiskt ganska mycket bättre och jag har till och med tagit mig utanför dörren på en promenad! Nu har man ju också fått en bra start inför beach body 2017 ;)

Oj ja nu blev det en hel del och mer kommer det att bli! Spar lite på mig så kommer det kanske några flera uppdatering i dagarna :)

Likes

Comments

Japp! Ikväll så ska jag och min syster ut på stan och svira. Vi har en tendens att alltid hamna på guldbaren i Nobis och jag måste verkligen hylla det stället, det är ganska lugnt, väldigt vackert, SUPER trevlig personal som har sjukt hög service känsla och som verkligen vet hur man blandar drinkar!

Men ikväll tror jag att det blir lite mer...Grisigt än att sitta i en bar full av speglar och guld. Det ska dansas till bra musik! Bra musik så menar jag inte det där typiska dunka dunka eller CD som hakat upp sig, det ska vara 90-2000-tals pop. Sådant man lyssnade på när jag var en liten larv bara, sedan är det ju ett plus om det inte bara är nykläkta 18 åringar som hoppar omkring på dansgolvet.

Jag har några ställen i bakhuvudet och får se om syster min gillar mina ideer.

Nu får ni ha det! tills nästa gång!

Likes

Comments

När Huset väl är klart så kommer vi behöva köpa en massa möbler! Soffa,säng, bord och stolar är bara att börja med. och jag tycker att vissa möbler är så svåra att veta om man vill ha eller inte..

Vad är snyggt och vad passar ihop. Blir det för mycket av samma eller ser det udda och stökigt ut? Nästan så att man ska ta hjälp av en inredningsfirma som kan hjälpa till och ge lite olika riktlinjer.. eller så får jag försöka plugga på via en massa inredningsbloggar!

Hur som så har varken jag eller sambon speciellt mycket möbler, just nu har vi platsbrist också så det går ju inte riktigt att börja smygköpa möbler riktigt än heller. Men man kan ju alltid börja spana lite ;)

Likes

Comments

Senaste tiden har jag haft det rätt tufft när det gäller att hitta tid. Tid att ta hand om mig själv och försöka piffa till mig lite. Förrut kunde jag knappt tänka mig att gå till jobbet utan smink. Idag har jag knappt smink på mig när jag är bortbjuden på middag...

Ögonbrynen är oplockade, jag rakar benen varannan vecka och påsarna under ögonen börjar växa sig större. Jag saknar lite att låsa in mig på toaletten med pincetten i högsta hugg pilla och smörja in sig i härliga krämer. Men så är det just TIDEN.

Normalt börjar dagen kl 04.00 och ska sitta i bilen senast 04.20 för att hinna med 04.30 färjan. Dagarna börjar alltså ganska så tidigt. På dessa 20 minutrar så ska man klä på sig, fixa frukost, leta rätt på telefon och handväska, väcka hunden som är en riktig 7 sovare. Nu när jag dessutom åker med sambon så brukar jag försöka sova lite påvägen till jobbet också. Så brukar jag börja min arbetsdag mellan 05.50 och 06.10.

Men fördelen med att börja så pass tidigt är att man får åka hem redan vid 15.00. Najs kanske ni tycker? Jag med egentligen eftersom jag kommer hem med 17-färjan och inte 19-färjan. När man äntligen är hemma så är det matlagning, tvätta och ibland en snabb dusch om håret ser allt för stripigt ut. Hunden ska ju rastas också och sedan måste man hoppa isäng för att få sina 8 timmars sömn.

Jag önskade verkligen att jag kunde hitta ett bra jobb på närmre ort så att arbetstiderna kunde justeras till det normala igen. Men vi får hålla öron och ögon öppna för eventuella tjänster i närområdet.

Likes

Comments

Denna vecka har vi en hel del framför oss som måste göras för att komma vidare med bygget!

I Fredags var vi hos banken och pratade om byggkreditiv, och för att få ett lånelöfte måste vi därför sammanställa en pruduktionskostnadskalkyl samt en förhandsvärdering från en mäklare i området. Jag måste dessutom bli kund hos den banken vi ska låna av.

Så denna vecka måste vi grejja med en hel del saker då allt inte är helt självklart.

  • Sammanställa en Produktionskostnadskalkyl
  • Spontanbesök hos banken för att öppna ett konto.
  • Ringa till våran bankman och boka in ett nytt möte.
  • Kontakta mäklare som förhandsvärderar våran fastighet med tänkt hus.
  • Boka möte med leverantören för att göra ändringar i våran offert.
  • Jag ska stänga 2 konton hos 2 andra banker
  • Välja vilka vitvaror vi vill ha och se om vi ska köpa via husleverantören eller om vi ska be ett vitvaruföretag skräddarsy efter vårat behov.


Det är alltså en hel del som behöver fixas denna vecka och jag har redan hunnit pricka av en halv punkt!

Likes

Comments

Jag vet att jag ska spara så mycket jag kan, MEN jag kan inte låta bli att köpa blommor ibland. Egentligen så är det inte sådär jättemysigt hemma hos oss just nu därför att 2 personer och en hund på 40 kvm så blir det en hel del saker...

Jag har rensat en hel del men ändå så har jag en massa kläder kvar, kanske inte så mycket saker men kläder. De saker som jag har kvar från min tid i Stockholm har jag spritt ut lite i släkten. TV och Dator hemma hos mamma, där har jag också fortfarande en hel del kläder och en byrålåda där de ligger i. Sedan har jag ett litet vardagsrumsskåp, en lampa och en spegel hemma hos min storebror i hans förråd.

Men det är det lilla som kan göra en ganska stor förändring. Blommor är ju trevligt och just tulpaner är ju inte så fruktansvärt dyrt heller.

Ni kan ju gissa om jag längtar efter en egen trädgård! ;)

Likes

Comments

Jag kanske ligger lite efter nu men ni har väll inte missat dessa stickade filtar?

Dom är ju sjukt coola och för en som jag som fryser igenom vinterhalvåret så är ju dessa ett måste för mig! Generellt sett så älskar jag filtar, stickade eller vävda. Jag fick ju en värmefilt att ha på jobbet av min älskling i julklapp. Han vet verkligen vad jag önskar mig!

Frågan är bara vart man kan hitta dessa filtar! Någon som vet?

Likes

Comments

Jag håller just nu på att jobba med ett hobbyprojekt, eller egentligen är det flera! Tänker visserligen börja ganska smått. Men är det jag gör uppskattat så är det kanske något man kan tjäna på i längden.

Men att pyssla och grejja kräver ideer och vilja och ibland också en viss talang! Jag kan säga att jag har de 2 första egenskaperna. Men talang! Det kanske inte alltid är min starka sida. Visst kan jag ha talang om någon visar hur man ska göra, så kan jag vara riktigt bra på att härma eller imitera. För då har man oftast gått igenom det svåraste och tips om hur man kan undvika katastrofer. Men ibland är det inte alltid så enkelt att ha någon som visar hur man ska göra. Man måste forska om hur det ska göras, vad man behöver, hur det ska göras i ordning osv.

Jag har ofta haft problem med att följa instruktioner... Framförallt om den innebär en väntan! för mitt tålamod är inte alltid så jättebra. Jag börjar och efter 5 minuter vill jag ha en färdig produkt eller resultat.

Men denna gång har jag sagt att jag ska ha tålamod. Nu ska jag samla virke att ha att arbeta med i vår/sommar. Sedan under sommarhalvåret ska jag skaffa material att ha att arbeta med under vintern!

Detta projekt kommer jag att verkligen försöka jobba med!

Likes

Comments