Header

Igår skickade jag iväg iPaden och det kändes bra! Men jag hann inte iväg och panta burkarna.. Får försöka komma ihåg det idag istället! :) Hittade även en femma på marken och det gav mig en liten ide! Alla mynt och småpengar som jag lyckas samla ihop under månaden lägger jag i den lilla byttan jag har här på kontoret. i slutet av månaden (i samband med lön) sätter jag in allt smått och gott på sparkontot.

Ikväll så ska jag även hem till mamma tänkte jag och då kan jag sortera de kläder jag har hemma hos henne. majoriteten av kläderna jag har där använder jag ju aldrig ändå så där kan jag nog hitta både ett och annat rolig att stoppa i påsarna!

Eftersom mamma bor så pass nära kontoret där jag jobbar så funderar jag på om jag ska promenera hem och till jobbet i morgon. Alltid skönt och nyttigt att röra på sig och dessutom så spar jag lite på bil och bensin :) Sover jag hos mamma oftare så spar jag nog ganska mycket bensin och mat/matlåda. bra va!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ny Vecka!

Och jag är faktiskt ganska så taggad!

Under alla mina unga år har jag ju sparrat på mig en massa saker som jag är sugen på att bli av med tills jag flyttar och jag har upptäckt en förkärlek till Tradera! Alla gamla prylar som jag inte vill ha kvar kommer jag att försöka sälja av där.

Har rafsat med mig lite pantburkar också som jag tänkte svänga förbi och panta idag på lunchen också. det blir säkert ingen större summa men alltid några kronor.. Alla bäckar små!

I helgen har jag varit duktig och inte spenderat en enda krona! Wihoo! Men måndagen började med att tanka för 600kr.. Men man måste ju kunna ta sig till jobbet. Ingen matlåda idag heller men tänkte att jag pinnar hem till mamma på lunchen och ser om hon har något spännande i kylskåpet.

Inser också att jag behöver köpa en ny hund-kamp-leksak... Vet inte hur mycket den kostar med ca 100 kr tror jag. sedan har jag 2 räkningar på ca 200 kr kvar att betala denna månad. Eller denna vecka snarare. Men det är väll bara att bita i det sura äpplet och pynta dessa så att man inte hamnar hos kronkalle..

Likes

Comments

Jag blev fruktansvärt taggad!

​På att se hur mycket jag kan spara detta år! Bli lite mer kreativ när det kommer till extra inkomster (som då ska gå direkt in på sparkontot. Jag vill verkligen se hur mitt sparande ska växa detta år och det är en perfekt hobby att se hur "snålt" man kan leva!

Nu vet jag visserligen att det kommer ligga en hel del stora kostnader framöver och det får man kanske ha lite i bakhuvudet. Men det vore ju fantastiskt om man inte var helt bankrupt efter det!

Likes

Comments

I Torsdags...

Så skulle mamma hjälpa mig att färga utväxten. det var lite divederande innan med ifall man skulle använda en såndär mössa med massa hål i eller använda folie. Jag bestämde att vi skulle göra så som det stod i bruksanvisningen med att bara använda medlet direkt på hårbottnen. resultatet blev pissgult.. ångest... Silverschampo borde få bort den gula färgen men det visade sig att jag inte hade det hemma..

Nu sitter jag och funderar på om jag ska slänga mig in till Norrtälje för att se om nått har öppet så att jag kan köpa något. Eller om jag helt enkelt får leva med min nya nyans på huvudet och spara dom små slantarna som jag verkligen behöver till annat än min egen fåfänga.

Ekonomiska framsteg

​Jag har sagt upp min Spotify premium,  det är 99 kr månaden som jag sparar på det. Dom 99 kr kommer att hamna på mitt sparkonto istället.

Satt köpstopp för mig själv förutom det allra nödvändiga så som mat och kunna ta sig till och från jobbet.  Ska försöka hitta på lite grejer jag kan göra för att tjäna lite extra på i månaden också, som någon form av hobbyprojekt som jag tänkt på ganska länge. Men vi får se om det blir något bra av det. 

Kanske ska man försöka rensa ut garderoben och skicka in till Sellpy. Har aldrig använt den tjänsten tidigare men det är ju skönt att bli av med grejer samt att få något för det också :)

Likes

Comments

Ett av mina mål är att se över ekonomin

Detta mål började jag egentligen redan i förra året, men känner att jag behöver komma på "rätt köl". Jag är ju 25 år och har fruktansvärd ångest över min ekonomi, och har egentligen aldrig varit speciellt duktig på att spara eller att vara just ekonomisk.

Jag har hängt på flashbacks forum om privatekonomi och även läst en del bloggar som handlar om privatekonomi också. Mycket snack handlar om aktier vilket jag inte känner mig bekväm med än. Men jag har ett sparkonto på SBAB med 0,65% ränta vilket känns bättre än 0.00% som jag har på min "vanliga" bank. Idag har jag 105kr på sparkontot.

Inkomst- Jag knegar på som provanställd i 2 månader till. Lönen är 26.000kr innan skatt. Dvs att jag får ut nästan 20.000kr månaden.


Utgifter

3300 hunddagis

2100- billån

2400- Privatlån

3000- Bensin

1500- Mat

2400- Hyra av bostad

3000 - byggkredetiv

226 - Försäkring

112 - Akassa


Här är alla mina fasta utgifter varje månad. Inte allt för mycket till övers men ca 5000 varje månad. Tyvärr är jag ju ganska duktig på att använda mitt kreditkort också så där betalar jag oftast in det som finns kvar på kontot.

Skulder

75.000 - Billån

150.000 - Blancolån

2900000 - Bolån


Lån är aldrig roligt att ha.. Bolån kanske man inte kan komma ifrån, men ett mål är ändå att kunna betala av de andra lånen så att man kan fokusera på att amotera mera på huset.

Sparande

105kr


inget roligt sparkonto för tillfället, men planen är att kunna lägga några kronor varje månad och sedan låta dem växa.

Mål 2018 Ekonomiskt

1. Sluta köpa på kreditkortet om det verkligen inte kniper.

2. Något ska alltid in på sparkontot.

3 Betala av billånet.


Jag börjar med dessa tre punkter! För att kunna betala av billånet så kommer jag behöva betala ca 6250 kr månaden på bilen. Vilket helt klart känns görbart! Men troligen kommer det variera varje månad, ibland mer och ibland mindre.

Sparkontot ska få växa detta år. Trotts att vi kommer behöva köpa in en hel del möbler till huset så ska jag ändå försöka lägga undan lite pengar varje månad. Jag MÅSTE ha en buffert om något skulle hända.

Kreditkortet ja... Där har jag en skuld som jag betalar av nu sedan föregående månad. Jag måste hejda mig med att använda kortet i vardagen!

Likes

Comments

Det här året ska jag...

Fokusera på mig själv och mitt välmående!

Stresssa mindre och våga säga nej mer.

Vårda mina relationer.

Bli bättre på att laga mat och ta med matlåda till jobbet!

Läsa mera böcker!

Hålla det rent och städat hemma!

Planera min ekonomi bättre!Där har vi några mål som jag ska jobba mot under mitt 2018! :)

Likes

Comments

2017 har varit ett år med många händelser och många känslor. Höjdpunkter och dalar, som med de flesta år!

Årets höjdpunkter måste nog ändå vara att jag äntligen köpte Bosse. Trotts att lilla Zigge bor hos oss så längtade jag ändå efter en egen hund. Valet stod mellan en Border collie och Golden retriver. Men eftersom jag älskar att jobba med hunden och att tålamodet inte är så långt så fick det bli en Border Collie. Det spenderades många timmar på nätet efter den perfekta hunden och tillslut hittade jag Bosses kull på Blocket, på min födelsedag dessutom! Renrasig men oreggad Border collies med vallande föräldrar. Han var perfekt!

I samband när vi var iväg och hämtade Bosse den 12 Juli så började vi även med markarbetet och grunden till huset. Bygglov, byggkredetiv och ritningar var klara och det var bara att sätta igång! Hela semestern gick åt att göra grund och när jobb och vardagen började igen så kom huset i block. I början var det inte så mycket val utan vi mest såg hur huset byggdes upp mer och mer. Idag så är det 1000 olika val att göra.. Tapeter, kakel, golv, lister, innertak osv osv. Men jag tror att det mesta blir bra och jag har haft en röd tråd genom hela huset så att det ska "gifta sig" med alla olika rum.

Ännu en höjdpunkt i år har varit att jag vågade ta steget till ett nytt jobb! Ett jobb som jag velade lite att acceptera men som visade sig vara fantastiskt roligt och givande! Från att ha jobbat med mobiltelefoner till att börjar jobba med skrivare. Haha ja det kanske inte låter sådär supersexigt men det är lite klurigare än jag trott och en helt ny värld har öppnat upp sig. Jag själv har utvecklats och växt i rollen här på kontoret.


Dalarna då, ja det mesta har med min relation att göra tror jag faktiskt. Under sommaren så kände jag mig otroligt ensam trotts att jag hade Bosse och huset blev påbörjat. Vi fick likssom ingen semester att bara rå om varandra på.

Jag har insett att jag älskar denna man som jag lever med och vi har haft många roliga stunder med varandra men min svartsjuka och kontrollbehov gick överstyr. Vi båda har våra roller i spelet.

Nu ser det lite bättre ut och terapi väntar. Jag har även fått hjälp då jag tydligen är deprimerad. Men det kanske är just December och Januari som gör att man blir lite deppig.


Nåväl, nytt år, nya tag.

Likes

Comments

Efter nyåret

Så börjar Bosse på dagis på heltid! Det betyder att matte kommer få det lugn och ro på jobbet ett tag framöver, ända tills jag tycker att han är redo att få hänga med mig på jobbet igen dvs lugnat ner sig lite... Inte har det blivit någon träning heller för den delen, men det har inte varit så mycket "fritid" dessa dagar i 4.

Julhelgen har bara sprungit iväg och jag har haft det ganska så trevligt faktiskt. Massa med god mat, god dricka och några presenter. Det är ju alltid lite kul. Men jag glömde att ta med mig riktiga kameran så det blev bara några få med mobilkameran.Likes

Comments

​Så sitter jag här på mitt slott.. menar kontor. Har man häcken full så finns det inget annat att göra än att försöka jobba bort det! Några är borta också så alla har nog ganska mycket på sina bord just nu.

Huset blir bara finare och finare och kakel och klinket är beställda. Flytspacklingen påbörjad och innertaket är uppe! Händer mycket nu denna vecka och i nästa vecka kommer köket. Nu vet jag inte om snickarna kommer jobba i mellandagarna eller ej men jag kommer nog inte hinna upp och inspektera huset i veckan eller julhelgen.

Men det gör nog inte allt för mycket. Kommer säkert få värsta chocken när man kommer dit och det börjar se beboeligt ut! :D


Nu ska jag slita de sista timmarna av arbetsdagen för ikväll är det sista Lydnadspasset med Bosse!

Likes

Comments

Det här året har jag verkligen noll julkänsla... Ingen julkalender, inget julpynt, ingen julmusik, jag har bakat en saffranskladdkaka till mammas adventsfika. Intresset ligger verkligen på noll detta år och det är verkligen olikt mig. Kanske beror det på att det inte känns som någon ide att börja pyssla och ha sig när man ändå ska flytta alldeles snart och fokus ligger på att bygga nya huset.


I år kommer vi att fira jul med hela släkten. Det betyder mina föräldrar och mina svärföräldrar. Det kommer visserligen bli supermysigt att få träffa alla men mindre härligt att flänga runt hela Roslagen. Men det är ju bara jul en helg om året så då får man stå ut! Men nästa år ska vi bjuda in alla till oss i nya huset och det kommer bli bäst har jag bestämt!

Julklapps stressen då? mnja, i år har jag egentligen bara köpt en present hittills och det är faktiskt inte ens en julklapp utan en födelsedagspresent! Min sambo fyller 31 den 19 december och då får man faktiskt fira lite då också trotts att det är tätt inpå jul. Men jag har kommit på en sjukt bra lösning för alla julklappar i år, nämligen att jag ska göra dem själv! Alla känner säkert till appen och siten pinterest och jag fullkomligt ÄLSKAR den! Det finns inte något som inte finns på den där siten och dom har så mycket bra tips och ideer som faktiskt är görbara och inte känns som att "det där måste man ju köpa för att det ska se bra ut". På detta sätt blir det en rätt så ekonomisk jul för min del, vilket som känns helt okej för min del :)


Nu ska jag sätta igång att jobba lite och få denna dag att gå, ikväll blir det julbord på Clas på Hörnet med företaget!

Likes

Comments