Ledig idag. Passar på att sträcka ut mig i soffan och samla lite energi. Tanken är att ladda batterierna för ännu en proppfull vecka. Laga matlådor och städa. Men direkt en lugn stund infinner sig och tillfälle ges går tankarna åt att drömma sig iväg...

Just idag blev jag fängslad av Venedig. Bara av en slump. Hur vackert ser det inte ut? Tanken på värme, kanaler, restauranger fyllda med ljud och liv. Tänk att spendera några månader där och plugga italienska. Som känt blir jag lätt hänförd av Italien. Även Spanien.

Allt nedanstående är mina upplevelser och känslor. För mig är det en kontrast att befinna mig här just nu. Hösten är på ingång och även mörkret. Jag är helt övertygad om att folk även här innerst inne vill vara sociala. Om man festar till det en fredag, lördag i Linköping finns det gott om folk. Barer och nattklubbar flödar av folk. Det är tydligt att även folk här vill inleda samtal och träffa nya människor. Går man ut hyfsat nykter försvinner dock suget att fortsätta samtalet när personen i fråga knappast är i skick att hålla ögonen fokuserade eller att ens stå eller gå rakt. Vill man dansa kan man stå i ett mörkt rum med en yta på ca en dm och turas om att ta emot någon som ramlar in i en samtidigt som man parerar att ducka för en armbåge av personen bredvid som tog en shot för mycket för valet av kvällens klackar.

Det blir söndag. Staden har dött. Känslan av att höra en knappnål släppas mot marken uppstår.

Det blir måndag. Människor rusar förbi varandra utan att lägga ett öga på vem som går förbi. När klockan på arbetet stämplats ut stänger man gärna in sig. Tisdag kväll. Käka middag ute. Allt är stängt. Vart tog allt folk vägen?

Jag upplever en kultur och stad med avsaknad av öppenhet och liv. Särskilt mot människor som du inte känner. Även ofta attityder. Uppenbarligen finns en längtan även hos folk här, eftersom det händer varje helg över två promille. Och orkar man inte hålla det måttet utan somnar istället av ett glas vin för mycket blir det outhärdligt. Vad är det som gör oss såhär instängda? Är det vädret eller är det ren blygsamhet?

Jag hör hur bitter jag låter. Men jag trivs inte i den här miljön och kulturen. Jag känner ingen värme eller öppenhet i den här staden. (Borträknat familj, vänner, kollegor självklart) Det är ni som fått mig stå ut med ovanstående känslor så pass länge ändå.

Men! Åter till ämnet. Istället för att förbli en bitter människa har jag ju tagit tag i saken och ska försöka hitta ett grönare gräs på andra sidan. 31/12 ska jag vara redo och ännu är allt långt ifrån färdigt. Nästa vecka består av att fixa klart alla papper jag behöver för att hyra ut min lägenhet i andra hand. Samt att måla hyresrätten jag sagt upp för att inte böta klösmärken i väggarna.

Så idag blir en dag att samla energi och förbereda kommande vecka. Även genom att drömma sig bort lite...😇

Sofia

  • 321 Readers

Likes

Comments

Från och med 1/1 kommer jag att börja frilansa. Jag kommer starta i Västernorrland. Stad är ännu inte bestämt. Det kommer att vara i första hand akutmottagning, men har även visat mig öppen för olika typer av vårdavdelningar. Jag kommer att resa runt i olika delar av landet och arbeta under perioder. Låt säga arbeta 1 månad, vara ledig 1 månad, alternativt 3-3 osv. Beror lite på vad det finns för uppdrag.

Då undrar ni säkert vad jag ska göra när jag är ledig. Och mitt svar är att resa!! Och då menar jag inte slappa på semester i flera månader. Det är jag alldeles för rastlös för. Det kan bli att läsa ett språk, arbeta osv. Upptäcka världen och bredda mina möjligheter i livet helt enkelt.

Min lägenhet på Kristinagatan är uppsagd och min lägenhet i T1 kommer att hyras ut till en början på ett år. Sedan får vi se om jag vill flytta tillbaka eller försöka sälja den igen.

Än så länge är det en HEL DEL arbete kvar med kontrakt, målning, bankmöten innan detta är i land. Till en början kommer därför den här bloggen bestå mest av förberedelser inför.

​Rädslan just nu är hur stor eftersmak av saknad allt detta kommer innebära. Det här är bara ett ut-block av alla fantastiska och knasiga människor jag upplevt allt med senaste tiden❤️

Sofia

  • 116 Readers

Likes

Comments