-

​Hej! 

Jag vill påminna dig om att du förtjänar det bästa. Ditt välmående är det viktigaste i hela livet. Läxan kan läggas undan tills imorgon och badkaret och en liten ro kan få lugna dig en stund. Låt ingen eller någonting någonsin få dig att tveka, allt löser sig tillslut så oroa dig inte i onödan. Gråt varsom helst, släpp ut allt, skriv, prata, lyssna. Drömmar går i uppfyllelse och mål uppnås. Ge dig själv tid att tänka och att bara få vara. Våga misslyckas, våga testa, våga lyckas. Skit i vad folk ska tänka eller tycka. Var inte rädd. Var snäll och ha ett öppet sinne. Acceptera dina svagheter och stå rakryggad med dina styrkor. Njut av småsaker, ät gott, må gott, lev gott. Gör saker du mår bra av, vet du inte vad det är, pröva nya saker eller umgås med människor som behandlar dig med respekt, omsorg och kärlek. Plåstra om dig själv och häll inte salt i öppna sår. Ta inte allt på för stort allvar, se humor i vardagen. Lär dig att kunna unna andra och var glad för andras glädje. Ta med hjärnan och ta hand om hjärtat. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vad är jag rädd för?

Massor med saker..

misslyckanden framförallt. Jag vill inte misslyckas. Jag vill inte förlöjligas.

men jag är noga med att jag inte heller vill gå miste om några känslor. Jag tror att det är nyttigt att få vara med om saker man annars bara kunnat drömma om. Sånt som känns overkligt. Missförstå mig rätt jag pratar om. hjärtesorg, svek och att nå botten. Sånt som gör att man faller ett stepp nedåt i behovstrappan för att sedan starkare kravla sig upp tillbaka till toppen.

Jag vill därför peppa mig själv att väga den ena tanken över den andra. För det jag är mest rädd för är att jag ska dö och inte känna mig klar. Därför gör jag hellre fritt fall än att stå på kanten och tveka för att ta in den fina utsikten. Jag vill leva på intuition, för en stud iallafall. Se vart mina vingar tar mig.

Likes

Comments

"If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote "Me too" as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem." Hela tidslinjen på sociala medier flödar just nu av #metoo eftersom män tagit sig friheten av att trakassera och sexuellt ofreda kvinnor som nu tvingas rota i sina hemska minen då de blivit utsatta för det värsta för att ännu en gång försvara kampen mot ett jämnlikt samhälle.

Jag vill att alla män ska lära sig att det ska krävas ett JA., att man ska behandla sina medmänniskor med respekt och att det aldrig är offrets fel, ALDRIG.

& jag är otroligt stolt över alla kvinnor som väljer att kliva fram från mörkret för att skapa perspektiv till de som tidigare inte förstått den hemska verkligheten och förhoppningsvis gör att de får perspektiv på sin bubbla. Jag har fått sms från ett antal killkompisar som fått perspektiv på frågan och äntligen förstår alvaret i situationen. Vilket inte är värt några applåder men det är ett kliv i rätt riktning.

Jag hatar att världen ser ut som den gör. Att 1/3 kvinnor kommer att utsättas för övergrepp under sin livstid. Är det flickan på dagis? Hon i parallellklassen? eller är det jag? Oddsen är inte på vår sida och det är dags att det sker en förändring. Alla kan göra något, elementära saker som att tysta kommentarerna i omklädningsrummen och att lära att man aldrig får ta sig friheten till någon annans kropp, någonsin.

Likes

Comments

Hur man gör när man omärkbart gör övertramp...

Det är strax efter rusningstrafik och lugnet har precis lagt sig. Folk i åtsittande kostym behåller svett fläckarna under armarna hela vägen till dagiset, där deras ögonsten väntar. Den unga tjejen vars musik läckte ut mellan Slussen och Bergshamra har hunnit lyssna igenom hela hennes favorit lista och jag har hunnit bli kär och fått mitt hjärta krossat på samma färd.

Mitt emellan svettmannen och musiktjejen ser jag det som får solens sken att kännas svagt, värmen från en moderlig kram att kännas kall. Det jag ser sitter i svarta jeans, en mörkblå hoodie och fyra pärlande armband runt sin handled. Det är fööör snyggt! Jag zoonar ut totalt från gnisslet av den gamla tunnelbanan och fokuserar på hur foten trampar i otakt till låten som läcker ut ur musiktjejens lurar. Men det spelar ingen roll att foten är i obalans för nu kolliderar jag när våra blickar möts. Bakom svettmannen drar mungiporna men blicken är borta på ett ögonblick och istället nere i den stora mobilen som hålls av små fingrar.

En signal av en låt jag inte hört sen 2006 lämnar mobilen.
- Jag är påväg, älskling! & mungiporna är nu i taket

Orden var tydligen inte till mig, så jag nöjer mig där. Slutar genast stirra och följer svettmannen till dagiset, ser hur hans ögonsten lyser upp när han stängt grinden efter sig, satt sig på knä och tar emot med en bamsekram nästan så knät inte längre är stabilt.

Musiktejen passerar och skrattar när ögonstenen har brottat ner svettmannen med bara hennes närvaro. Skrattet avbryts till ett asgarv när kavajen är lerig och akilleshälen är en treåring.


Likes

Comments

Hej, det som väntar dig är ett stort kliv in i min egna fristad. Något som kommer bli din heliga skrift. Varmt välkommen!

I eftermiddags när jag slutade skolan tänkte jag på den skattkista som är fylld med rikedomar nämligen, mitt huvud. Det finns hur mycket text som helst, känslor och erfarenheter som ligger och gror i väntan av att få blotta sig. Med datorn i knät scrollandles genom alldagliga bloggar, fick det mig att inse att min osäkerhet och rädsla inte ska stoppa mig ifrån att utrycka mina idéer eller tankar. Därför vill jag välkomna dig som läser till detta snart välhängda forum. Med makten över min portal vill jag även uppmana dig att våga lita på din egen kapacitet och våga testa dig framåt. Det påstås behöva ta 10000h för att man ska bli bra på något, jag tror det räcker med att följa denna blogg. Tillsammans ska vi gräva efter guld & hitta lösningar på alla världens problem.

PS: Detta är det sjukaste bror,


Likes

Comments