Igår var det en full dag för mig. Hade skola hela förmiddagen då vi jobbade vidare med webbdesign. Drog iväg på barnvakningsjobb direkt efter det och promenerade med en sovande unge i över 1h i vårsolen. Kände mig som en mamma och det knöt sig i magen då jag insåg att det helt bra skulle kunna vara mitt barn i vagnen. Man är ju inte för liten för sånt mer...

Efter det var jag en sväng hemma för att slänga i mig lite mat, det blev något så exotiskt som spenatsoppa. Då maten var äten hoppade jag på spårvagnen mot Mejlans sjukhus för att hälsa på en kompis med Pytte. Såsiga som vi är med Pytte gick vi ju självklart till fel våning och fel rum, men sen hittade vi rätt. Hade köpt med mig choko och sudoku som "krya på dig" present. Vandrade sedan i drygt 45 minuter i sjukhuskorridorerna med min slangförsedda vän för att få igång kroppen och pratade om lite allt möjligt. Nu låter det väldigt dramatiskt med slangar och grejer men det är det inte, snart är han hemma igen!

Hoppas er torsdag var bra och att er fredag blir bättre! Själv ska jag hem till Felix och Cia för middag och mys.

Puss&Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mycket har hänt sedan sist och här är en del.

Min fina kusin Alma var nere i Helsingfors för en stund sedan och då passade vi på att ses. Vi besökte Date + Kale och det fick absolut godkänt. Vi pratade om studier, studenten, dateing och kompisrelationer och så shoppade vi lite. Vi hittade faktisk båda nya grejer att addera till våra garderober.

Det mest spännande som skett sedan sist och faktiskt den senaste tiden i mitt liv är att jag deltog som statist i en inspelning av en kortfilm för skolan. Var riktigt nära att inte ställa upp för att jag inte är bekväm med att vara framför kameran och aldrig tidigare gjort något liknande. Jag är nu i efterhand så glad att jag ändå vågade för det har varit det bästa jag gjort på ett tag och har dessutom lärt känna nya människor, vilket alltid är roligt. Inspelningarna för min del höll på i tre dagar och man var riktigt slut efter det så spenderade med gott samvete mycket tid i sängen med Greys Anatomy som jag nu kollar om.

I helgen besökte jag Åbo för att träffa Sarah. Har inte sett henne på ett bra tag så det var verkligen spännande att åka dit för att träffa henne. Fast vi inte setts sedan hösten och allt i världen hänt här emellan kunde vi inte annat än skratta då vi såg varandra och var inte tysta efter det då det fanns så mycket att prata om. Hoppas på att se henne snart igen! <3

Före jag träffade Sarah var jag hemma hos Emelie och hennes familj för att umgås med dem och det var så skönt och fint att få vara där. För er som vill veta så kallas jag för Puppe av Alina nuförtiden, mitt hjärta brast! <3

Mina helger avslutas nuförtiden med söndagsmiddag hemma hos Kira och den här söndagen kom Pytte också med. Så fint att ha fått igång det att man verkligen ses och äter ihop så att man kan avsluta veckan tillsammans och hoppeligen utan söndagsdepp.

Träffade Henkku igår för att få stöd med en kurs i skolan. Vi håller på med xml och jag fattar seriöst inte mycket av det så jag bad om hjälp och snäll som han är ställde han upp. Kan nog inte allting ännu men fattar i alla fall mer nu än igår. Fint med vänner som kan och som ställer upp då man frågar om hjälp.

Nu ska jag till skolan. Ha en fin tisdag allihop!

Puss&Kram!

Likes

Comments

Vi tar en snabb genomgång av förra veckan.

På måndagen firade vi Kira som kom trea i FM i tresteg. De från vårt lilla gäng som kunde komma var på plats och vi skålade och åt kaka. Grattis igen Kira, super fint presterat av dig! <3

Skaffade också gymkort till det närmaste gymmet från var jag bor och var ganska aktivt där och tränade.

Under veckan var jag självklart i skolan och där började vi en ny kurs, strukturering av information. Ingen verkar fatta någonting, vilket är lite frustrerande. Var också som vanligt på jobb, men det har jag inga bilder på.

Helgen spenderade jag med att göra skoluppgifter, träffa Nino på kaffe som sedan ledde till en spontan bio, fikat med Pytte, umgåtts med Linnea och ätit den påväg att bli traditionella middagen med Kira på söndagen.

Det var förra veckan väldigt kort.

Puss&Kram!

Likes

Comments

Började dagen långsamt. Vaknade vid 11 eftersom jag var på sits igår, riktigt roligt men inte helt min grej så lär bli en paus nu tills nästa. Efter flera koppar kaffe och genomgång av bådas kvällar med Janni, som för övrigt är min nya roomie, drog jag mig till stan för att hämta ut mitt nya överkast. Ni kan tänka er min förvåning då jag fick ett enormt paket och inte en påse som jag trott. Fick snällt släpa hem det och sen dra mig tillbaka till stan. Mötte upp Linnea och hennes kusin Alexandra för fika och shopping. Så kul att se dem båda! Vi gick igenom flera butiker, bl.a. & other stories som inte jag tidigare hunnit besöka. Köpte två par örhängen därifrån eftersom jag absolut inte orkade köa till provrummen. Annars köpte jag en ny träningsskjorta och ett par byxor, helt nöjd. Nu sitter jag i sängen och har inte tänkt göra så mycket mer än att kolla igenom gamla Greys avsnitt och dricka cola.

Hoppas er lördag varit bra!

Puss&Kram!

Likes

Comments

Hejsan! Förutom att spendera tid i skolan eller på jobb har jag de senaste dagarna hängt mycket med Kira. Nuförtiden bor vi rätt så nära varandra och kan ta oss lätt med en spårvagn från dörr till dörr. Skönt att rätt spontant kunna möta upp varandra för att umgås lite och prata då det behövs.

Annors så har jag som sagt flyttat och bor nuförtiden i Helsingfors. Sedan flytten har jag hunnit träffa min Farmor och Farfar, anmält mig till min första sits på Arcada och förra helgen var jag i Åbo på kalas. Vi hörs vid nästa update!

Puss&Kram!

Likes

Comments

Spenderade fredagkvällen med detta gäng. Gänget bildades i gymnasiet och efter det har vi i princip, med ett par undantag, firat varje midsommar och varje nyår ihop och så ses vi ibland då vi hittar en passande tid. I fredags var vi hela 13 stycken på plats, då var även avecer med. Hoppas man får fira fler midsomrar och nyår med dessa typer, skrattar sällan så mycket som med dem! <3

Likes

Comments

Hej hopp det är fredag idag!!! Känner mig mer pepp på livet än på länge, vet inte helt vad man ska göra med all energi eller med ett huvud som inte känns tungt. Himla lyxigt! Och hörni, solen börjar nuförtiden gå upp då jag går till jobbet, kan inte fatta det. Det börjar bli ljust nu!!!

Igår var jag och äta svinbillig sushi med några från klassen. Känns roligt att börja känna personer i min klass och känna att man hör till. Kan även tillägga att det var så roligt och skönt att märka att även de ska ta sina bilder på det som görs, kändes bekant och hemtrevlig, haha! Då jag kom hem hade vi myskväll med mamma, åt bulla och såg The reader som jag rekommenderar att se!

Idag är jag på jobb och senare vankas det spelkväll med Noux gänget.

Ha en fin fredag allihop!

Puss&Kram

Likes

Comments

Månaden rullar förbi, hänger seriöst inte med. Kroppen och huvudet är trötta vilket leder till motivationsbrist delux. Trots en brant uppförsbacke så har jag hunnit med mycket och massor. Jag har hunnit fylla 24 och firat det med middag hemma följt av en utgång med Miina + några till. Skolan har börjat och med den en ny kurs, helt roligt. En av de första timmarna gick ut på att komma på en ny sport. Förutom det har jag jobbat varje lediga stund jag har haft och jag har också varit på mitt livs första jobbresa(!!!). Åkte till Danmark med hela företaget, vilket var spännande, fick äntligen ansikten på de personer jag dagligen är i kontakt med. Fick verkligen uppleva fördelen med att vara finlandssvensk då jag kunde konversera med de som kom från Norge och Danmark utan större problem. Måst säga att fast resan var super rolig och lärorik, så var man helt slut då man kom hem, det tar på krafterna att vara i en helt ny i en grupp där alla känner varandra sedan länge. Efter resan har jag mest tagit det lugnt och samlat krafter.

Nu i helgen har jag träffat tjejerna efter en lång paus. Det var så skönt att se dem, få tala och bara vara. Sen har jag läst på tent och varit på drinks med några andra vänner och idag har jag shoppat för första gången på länge. Ser positivt på min stil nu, snart rensas hela skåpet igen och då gäller det endast "in med det nya".

Ursäkta flummig uppdatering. Puss & Kram

Likes

Comments

Nytt år, nytt jag? Vi får väl se hur det går men jag har gett mig några mål för 2017. Under 2017 skall jag:

-Bli mer Housewife material aka laga mer pajer/bullar/mat i allmänhet. Tycker alltid det är så fint då någon bjuder på något den lagat själv och vill också nu försöka vara den som gjort en paj för att "jag hade tråkigt".

-Tänja mera. Är ovigast i universum och det skall jag ändra på i år. Målet är att kunna göra en felfri brygga.

-Lära mig mera. Tycker jag kan för lite och skall därför jobba på att aktivt lära mig mera som utvecklar mig och mitt kunnande och min allmänbildning.

-Njuta mer av små saker. Tappar lätt bort mig i att allting skall vara stort, fint och viktigt då de små sakerna är exakt lika viktiga. Måst komma ihåg det.

-Återigen satsa på mina kompisrelationer. Kompisar är det viktigaste jag har och därför är det också viktigt för mig att komma ihåg dem och vårda de relationer jag har och vill behålla.

-Läsa mera. Har inte läst något vad jag kommer ihåg under 2016 och därför vill jag ta upp det och verkligen ta mig tid att läsa igen. Igår, med Kira, talade vi om att starta en bok-klubb. Tror jag ska satsa på det.

-Fortsättningsvis satsa på att äta mer vegetariskt och miljövänligt. Lyckats helt bra på den fronten under 2016 och vill bli bättre under 2017.

-Aktivera mitt Instagram konto. Räknade att jag lagt upp tre(!!!) bilder på mitt Instagram konto under 2016 och det skall ändras nu. Målet är en bild i månaden.

Det är mina mål för det kommande året. Hoppas ditt nyår var bra och att ingen skadade sig. Puss&Kram!

Likes

Comments