View tracker

Månaden rullar förbi, hänger seriöst inte med. Kroppen och huvudet är trötta vilket leder till motivationsbrist delux. Trots en brant uppförsbacke så har jag hunnit med mycket och massor. Jag har hunnit fylla 24 och firat det med middag hemma följt av en utgång med Miina + några till. Skolan har börjat och med den en ny kurs, helt roligt. En av de första timmarna gick ut på att komma på en ny sport. Förutom det har jag jobbat varje lediga stund jag har haft och jag har också varit på mitt livs första jobbresa(!!!). Åkte till Danmark med hela företaget, vilket var spännande, fick äntligen ansikten på de personer jag dagligen är i kontakt med. Fick verkligen uppleva fördelen med att vara finlandssvensk då jag kunde konversera med de som kom från Norge och Danmark utan större problem. Måst säga att fast resan var super rolig och lärorik, så var man helt slut då man kom hem, det tar på krafterna att vara i en helt ny i en grupp där alla känner varandra sedan länge. Efter resan har jag mest tagit det lugnt och samlat krafter.

Nu i helgen har jag träffat tjejerna efter en lång paus. Det var så skönt att se dem, få tala och bara vara. Sen har jag läst på tent och varit på drinks med några andra vänner och idag har jag shoppat för första gången på länge. Ser positivt på min stil nu, snart rensas hela skåpet igen och då gäller det endast "in med det nya".

Ursäkta flummig uppdatering. Puss & Kram

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Nytt år, nytt jag? Vi får väl se hur det går men jag har gett mig några mål för 2017. Under 2017 skall jag:

-Bli mer Housewife material aka laga mer pajer/bullar/mat i allmänhet. Tycker alltid det är så fint då någon bjuder på något den lagat själv och vill också nu försöka vara den som gjort en paj för att "jag hade tråkigt".

-Tänja mera. Är ovigast i universum och det skall jag ändra på i år. Målet är att kunna göra en felfri brygga.

-Lära mig mera. Tycker jag kan för lite och skall därför jobba på att aktivt lära mig mera som utvecklar mig och mitt kunnande och min allmänbildning.

-Njuta mer av små saker. Tappar lätt bort mig i att allting skall vara stort, fint och viktigt då de små sakerna är exakt lika viktiga. Måst komma ihåg det.

-Återigen satsa på mina kompisrelationer. Kompisar är det viktigaste jag har och därför är det också viktigt för mig att komma ihåg dem och vårda de relationer jag har och vill behålla.

-Läsa mera. Har inte läst något vad jag kommer ihåg under 2016 och därför vill jag ta upp det och verkligen ta mig tid att läsa igen. Igår, med Kira, talade vi om att starta en bok-klubb. Tror jag ska satsa på det.

-Fortsättningsvis satsa på att äta mer vegetariskt och miljövänligt. Lyckats helt bra på den fronten under 2016 och vill bli bättre under 2017.

-Aktivera mitt Instagram konto. Räknade att jag lagt upp tre(!!!) bilder på mitt Instagram konto under 2016 och det skall ändras nu. Målet är en bild i månaden.

Det är mina mål för det kommande året. Hoppas ditt nyår var bra och att ingen skadade sig. Puss&Kram!

Likes

Comments

Sista inlägget för i år blir den summerande listan jag har fyllt i för tredje gången nu. Hoppas ert år slutar fint, själv ska jag äta tacos och se film med Kira.

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Varit på Pampas nationaldag, varit med på Ylonz, skrivit klart ett slutarbete, hälsat på hemma hos linnea i Ekenäs, gått i två skolor på samma gång, spelat pokemon, firat Alinas födelsedag och varit nominerad i Blogg-Galan. En granska bra blandning av första-gången grejer!

Vilka länder besökte du?
Har inte rest under 2016. Kom nyligen på att jag inte rest någonstans de senaste två åren, men nästa år har jag redan tre resor bokade.

Är det något du saknade år 2016 som du vill ha år 2017?
I slutet av året saknade jag en tydlig rutin som jag tror jag kommer få nu i och med att jag bara har en skola att gå till och inget slutarbete att fundera på.

Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
17-20.3 - Pampas Nationaldag. Minns inte senast jag har haft så roligt som jag hade då. Massa nya bekanta, äventyr och dans!
29.4-1.5 - Vappen och 1-Maj. Den helgen är i samma klass som Pampas, hade den bästa fest-helgen med Sarah, Nicke och Micke! Så glad att jag lärt känna dem. :)
26.10 - Deadline för slutarbetet. Ni kan tänka er stressen...
16.12 - Min dimission!!!

Vad var din största framgång 2016?
Podcasten, även om den inte är aktiv nu, att jag blev klar från Novia, att jag kom in på Arcada och att jag fått flera nya bra vänner under året.

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat, vin för vinkvällar och bussresor

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2016?
Dröömin - Bastupojkarna, såå många minnen från pampas natinaldag är kopplade till den här.
Con te Partiro - Andrea Bocelli, opera och bland annat den här var det ända jag lyssna på då jag skrev slutarbete.
Let it go - Frozen, har spenderat mååånga kvällar med Jarina då vi lyssnat på den.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Har varit lika av båda skulle jag säga.

Den maträtt du åt oftast 2016?
Pasta av olika slag och olika vegetariska maträtter.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Firade den med Sarah, Miina och ett lite större gäng. Drack bubbel och fick ett lexikon på slang av några vänner för att kunna förstå dem.

Vad fick dig att må bra?
Mina vänner <3

Favoritprogram?
Gilmore Girls, Skam, Freaks and geeks, Suits

Bästa boken du läste i år?
Har inte läst men skall ta tag i det under 2017.

Nyårslöften?
Som mål har jag att läsa mera, bli vigare, lära mig mera, äta vegetariskt och satsa på mina vänner.

Högsta önskan just nu?
Vill hitta en lägenhet.

Det var den lista, vi ses 2017! Puss& Kram!

Likes

Comments

Här har det varit tyst en stund, har inte haft motivation men nu tar vi en snabb titt på vad som har hänt. Senare kommer min summering av 2016 upp.

Tog examen den 16.12 och det var svårt att tå stilla tillräckligt länge för att få en bra bild. På något sätt lyckades vi nog. Hade en super dag med mina finaste flickor och vet ni, vi fick alla stipendie! Ett härligt slut på 3,5 år av studier.

Gick sedan en sista gång till skolan för att lämna in min nyckel. Svårt att förstå att det verkligen är över.

Sen kom julen. Firade med min familj, kusiner och mommo och moffa. Vi var 13 stycken runt bordet och det var så roligt! Älskar hur det varje år skapas olika följetonger som hänger med genom kvällen, hur paketutdelningen tar över två timmar och hur mycket man skämtar på andras bekostnad. Tänkte många gånger på hur det måst vara för utomstående att se och följa med den show som händer under julen hemma hos oss.

Julfirandet fortsatte i tre dagar för mig med den traditionella julmiddagen följt av karaoke med mammas syskon + familjer och sedan middag med famu och fafa. Har ätit massor, men inte för mycket.

Har också tränat en del med min mamma under jullovet och julen. Det är helt roligt men kanske inte så effektivt. Förutom det så har vi snöat in oss på SKAM (så som resten av världen) och ser slaviskt på det varje kväll.

Vi hörs som sagt senare, puss & kram!

Likes

Comments

View tracker

Det här har jag gjort i helgen:

- Umgåtts hela lördagen med Emelie, Tony, Alina och deras katter. Blir alltid lika förvånad och glad då jag märker att Alina minns och accepterar mig <3 nästan lika förvånad och glad blir jag av att katterna accepterar mig, så gulliga fluffbollar!

-Fått en kram av min härliga kämppis klockan 5 på morgonen och sedan hittat min rock i hennes säng med henne följande morgon.

-Shoppat med Jarina ett par timmar.

-Varit på kaffe med en väldigt saknad Ada!

-Diskuterat hur mycket man uppskattar att ens kompis pojkvän också gillar en som kompis.

-Firat jul med ett fint gäng bestående av Jarina, Cecci, Petra och Ida . Vi satt hemma hos Jarina i 6 timmar i streck öppnade julklappar, åt gott och bara pratade. Vi konstaterade flera gånger att det är lustigt hur vi är en relativt ny kompisgrupp men att det redan är så bekvämt att tala om allt med varandra. Det tycker jag är fint!

-Lunchat med Lasse

-Träffat Maiki och catchat up om livet och kollat in hur många avsnitt Blacklist vi har att se nästa gång (pepp!).

-Firat en 100 dagars strike på snapchat

Det var min helg i korta drag, en väldigt fartfylld och lyckad helg som gärna skulle ha kunnat fortsätta hur länge som helst. Imorgon är det dags för tent, wish me luck!

Puss & Kram!

Likes

Comments

Idag fyller Linnea 23 år, Grattis bebe!!! <3 Vi firade henne igår med några tjejer då hon har annat program för sig idag. Vi träffades vid Liberty or Death för en fördrink. Stället var litet, mörkt, undangömt och riktigt mysigt. Personalen var super snäll och vi var väldigt fnittriga.

Efter drinken gick vi till Primula för att äta. Beställde en fiskhamburgare och franskisar som var super eftersom jag var vrålhungrig. Vi satt där ett par timmar och bara pratade. Stället var också mysigt och fint och vår servitör talade dessutom svenska, vilket var förvirrande och kul. Åkte sedan hem efter maten medan några fortsatte ut, ett skönt val idag, speciellt eftersom jag åker till Åbo!

Puss & Kram!

Likes

Comments

I tisdags var jag på självständighetsbal med Pytte och några till i riddarhuset. Hoppade in som Pyttes brors avec i sista sekund men komiskt nog blev han sjuk och kunde inte sen heller komma. Tur kunde Pytte trixa och fixade snabbt en ny bordsherre åt mig, haha! Balen var så bra, hade det super vid bordet med mitt sällskap, alla var så fina och traditionerna som hör till balen var fina att uppleva.

Under kvällen dansade jag tre danser och det gick helt okej med tanke på att jag inte kan dansa. Tydligen är det killens uppgift att få sin dam att se vackrast ut på dansgolvet då det är han som för, är inte så säker på att det lyckades med mig, men roligt var det. For hem vid tolv, vilket var bra med tanke på att det var skola för mig nästa dag. Tusen tack ännu till Pytte och sällskap för en super kväll!

Puss & Kram!

Likes

Comments

De senaste dagarna har gått förbi snabbt. Har stannat hemma en dag, filmat en annan och jobbat två. Idag är det dags för dimission här hemma, ena brorsan tar studenten så det skall firas. Stressnivån är rätt så hög och har ännu en del att fixa, men det ordnar sig. Har köpt nya fransar för kvällen så ska se om jag får på dem. Hoppas er fredag blir bra!

Puss & Kram!

Likes

Comments

Hejhopp allihopa! Nu tar vi en titt på vad jag gjorde i lördags då jag åkte hem till Pytte i Tenala.

Plockades upp klockan 12 av två killar som också skulle med ut till skogarna för en dag av äventyr. Vi körde fel och anlände en timme senare än planerat, hehe, men sånt händer. Väl framme drog killarna iväg för att köra "offroad" medan vi tjejer gick och rida, eller inte jag då men Pytte och Maria. Efter ridandet och körandet gick vi i bastu och sedan lagades det mat. Vi var åtta personer, så vi platsade perfekt runt bordet. Man hade en lätt matkoma efter huvudrätten så det hölls en paus då vi spelade spel så att vi skulle orka med lite efterrätt. Spelandet fortsatte sedan efter att middagen var avslutad och höll på resten av kvällen ända tills vi gick och sova. Måst säga att det här med att leka lekar verkligen är underskattat, hade så roligt plus att man lära känna de andra lite mer. Det var min lördag det, en riktigt lyckad sådan.

Puss & Kram

Likes

Comments