Efter klagomål från alla håll och kanter ska jag nu uppdatera er om vad som skett och sker i mitt liv.

Måndagen och tisdagen spenderades med att slutföra diverse uppgifter och förbereda min presentation av mitt slutarbete. Sov dåligt och stressade. På tisdagen besökte jag frissan och det är aldrig fel. Förutom att håret blir snyggt så är min frissa sjukt trevlig och vi pratade igenom allt sedan förra gången.

På onsdagen var det då dags för presentationerna och det gick helt okej och fick bättre feedback än jag trodde att jag skulle få så det var kul. Jarina och Corre, som jag skrivit med, var super duktiga och har båda gjort super fina jobb. Grattis tjejer! <3

Måst säga att jag inte ändå känner någon lättnad eller stolthet eller liknande över vad jag gjort och slutfört. Konstigt det här, förut tänkte jag det var något stort och prestigefyllt, men det känns inte så mera. Klart processen var jobbig och arbetet var stort, men jag känner inte att jag vuxit som människa eller uppnått någon ny fas på vägen mot att vara vuxen och utbildad.

På torsdagen inledde jag mina studier vid Arcada. Gud liksom, nu är jag där! Har haft foto och ljud teori och det fortsätter nästa vecka. Har fått en partner (fniss) jag ska utföra uppgifter med för både foto och ljud, kommer bli skoj! Fick dessutom veta att en slutprodukt av en annan kurs är att göra en podcast! Gonna nail it, haha! Fast jag har börjat där och det är något jag tycker är intressant att lära mig så saknar jag Åbo. Främst saknar jag mina vänner, har trotts mycket skola hunnit umgås med så många, fått nya vänner och kommit närmare andra och det är surt att inte få vara i Åbo med alla nu. Tur är det inte en så lång väg mellan Åbo och Helsingfors.

Just nu är det fredag, ute regnar det och har inte tänkt lyfta ett finger på en stund ännu. Hittills har jag ätit karelsk pirog och sitter nu i soffan, dricker kaffe, äter godis och kollar Suits för att jag är ledig. Hoppas ni alla har en super fredag och idag är det även sista dagen att nominera till Blogg Galan 2016, det kan man göra här och kom ihåg att årets podcast är en av kategorierna. Vink Vink.

Puss & Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Min helg började i torsdags då jag lämnade in mitt slutarbete. Hörde ni? Det är inlämnat! Wohoo!! Efter skolan och vår photoshop kurs gick jag och Jarina hem till mig och lagade en spontanmiddag. Det blev super gott! Efter maten satt vi en stund och pratade och sen gick vi till Galna dagarna med Markus. Jag köpte min mascara och en kräm.

På fredagen sov jag tills jag vaknade och drog sedan hem till Emelie och Tony för att inte göra något. Spenderade hela min dag där och var hemma först efter elva igen. Tycker vi alla ska kolla in min ställning i bilden från Emelies snapchat. Definitionen av soffpotatis!

På lördagen mötte jag upp dem igen för att gå ett till varav på Galna dagarna. Vi avslutade vår dag på Tårget med pizza. Alina var så duktig och charmade alla gäster, hon är så himla söt! Senare på kvällen mötte jag upp Pytte och Chrisu för ett glas vin. Hade inte sett dem på ett tag så det var kul.

Söndagen spenderade jag hemma och avslutade sedan hos Maiki med fem avsnitt Blacklist. Jag är obsessed! Vill nu bara veta hur alla hör ihop!

Idag är det måndag och det betyder vanligtvis att det kommer ett nytt avsnitt av Monday Glory, med det gör det inte idag heller. Tycker sjukt mycket om att driva podden och känner mig nästan lite vilsen utan den. Vet inte när ett nytt avsnitt kommer ut men hoppeligen snart, så håll ut!

Puss & Kram

Likes

Comments

Jag är sämst på att vara med på bild! Låt mig berätta varför;

- Jag kan inte för mitt liv vara seriös framför kameran
- Jag tycker det känns dumt att posera fast jag vet att man måst göra det för att få en bild
- Jag blir missnöjd med resultatet, då menar jag hur jag själv ser ut
- Jag jämför mig med andras bilder
- Jag är rädd för vad andra tänker om bilden och om mig som är i den

Ja ni märker, det finns mycket som sätter käppar i hjulen för mig. Förutom punkterna ovan så hatar jag fenomenet att tycka man ser helt okej ut i spegeln och sen på bilden är man en helt annan person. Jag klarar inte av det.

För att göra något åt det här har vi med Jarina bestämt att försöka fota varandra mera för att helt enkelt vänja oss med att vara framför kameran, so far no success. Tycker ändå det är skönt att ha uttryckt vad jag tycker och känner och har någon som är villig med att försöka fånga mig på bild, det är inte lätt... "Gå saktare!" fick jag som kommentar ett antal gånger av Jarina då vi försökte föreviga mig vid domkyrkan en kväll. Hehe. Det är en lång väg kvar tills jag kommer:

  1. vara bekväm framför kameran
  2. bemästrar konsten att "gå" på bild.

Stackars Jarina som hittills bara fått försöka fota mig och jag inte ännu fotat henne, men snart nog och det kommer bli sjukt kul!

Puss & Kram

Likes

Comments

En till update vad som händer i mitt liv. Skriver slutarbete så jag knappt kan fokusera på något annat och nu tar vi en titt på vad jag har gjort i helgen:

I fredags var det den numera traditionella fredagsskumppan med Jarina. Kämpade länge med att få upp korken men till slut fick Jarina stiga in för att vi alls skulle få ett glas. Vi lagade tonfisksallad, kollade tv och talade.

Lördagen spenderades i skolan tills man blev hungrig. Fick med mig Jarina till stan var vi åt vår lunch i Hesburger och gick ett varv på stan och spanade på kläder. Senare drog jag mig ut på drinks med Axel.

Idag har jag träffat Petra, Jarina och Ida hemma hos Ida för plättbrunch. Vi åt tills vi inte orkade mera och talade om allt och inget. Fick även lära mig om den svenska youtube världen och drama som sker där, man hänger ju inte med tydligen. De här tre tjejerna är nog så söta och vem behöver en egen kamera med dem? Inte jag åtminstone, haha! Efter plättätandet gick jag snabbt hem för att sedan kolla Sausage Party med Axel på bio. Den var faktiskt helt kul! 

Mycket har man fått in trots skrivandet och i morgon drar sista dagarna för slutarbetet igång. Wish me luck!

Puss & Kram

Likes

Comments

Är det redan tisdag? Tydligen. Dagarna flyger förbi och jag kan inte vänta på att det är nästa torsdag. För er som inte vet varför jag väntar på nästa torsdag så är mitt slutarbete hoppeligen över då. Idag kändes och känns det ändå som att det är en omöjlighet, tvivlar något kolossalt på vad jag skriver. Stressar gör jag också en massa på grund av arbetet så att slippa den med symptom kommer också att bli skönt.

Vad jag gjort sedan förra onsdagen, som är senast jag uppdaterat är; skrivit, festat med Jarina, lördagsbrunchat med Ada, skrivit, gått promenad i det fina vädret, spelat in podden, släppt podden, skrivit och idag förutom skrivit spelat pokemon med Jarina och Petra. Det är skönt att ha vänner man kan göra annat med så man kan släppa arbetet en stund.

Imorgon är jag barnvakt hos Åbo-familjen som tar emot mig fast jag hostar och är krasslig. Skönt det och hoppas det gör mig trött så jag somnar ordentligt. Märker att jag igen har fått svårt att somna, tror det är stressen. 

Puss & Kram

Likes

Comments

Det här är vad jag gör varje dag nu, skriver slutarbete. Låt mig presentera några centrala punkter jag kommit fram till att det betyder förutom själva skrivandet:

- Din bästa vän är synonymer...
- och dina vänner fungerar bra som lexicon och översättare
- Dagens höjdpunkt är lunchen

- Alla som inte skriver slutarbete stör
- Du förlitar dig på dagens horoskop som om det vore nyheter och det är högläsning av dem varje dag
- Det är fullständigt okej att äta choklad hela tiden

- Det är också okej att sitta inlindad i en filt och skriva.
- Veckans mål måste inte uppfyllas.
- Du kommer stressa, tvivla på det du skriver och på att du kommer få det klart

MEN

- Du kommer också ha det roligt
- Ha många pauser där man fokuserar på annat och fjantar sig med de andra
- Ta tid för att festa
- Och sätta upp mål som motiverar dig att bli klar

Helt enkelt, det är fruktansvärt jobbit och frustrerande ibland men det kan också vara sjukt kul stundvis. Jag har den bästa slutarbetes skrivgruppen jag sitter med varje dag som motiverar och peppar mig vidare. Utan dem skulle jag helt säkert inte vara där jag är idag. Tack Corre och Jarina! <3 Nu är det bara att pressa på i två veckor till, 12.10 smäller det!

Puss och kram!

Likes

Comments

Nu tar vi en titt på vad jag gjort från torsdag till söndag:

På torsdagen efter skolan agerade jag barnvakt åt Alina. Det var första gången vi var helt ensamma ihop och det gick bättre än förväntat, läs: inget gråt. Snart ska jag vakta henne igen så det här var en perfekt mjuklandning för henne och mig att testa på att klara oss ensamma.

Fredagen började med skola som vanligt. Vi skrev sjukt bra och underhöll oss på diverse sätt under dagen. Tycker så om att vi är en grupp på åtminstone tre personer varje dag som skriver, man får både stöd och pepp av varandra vilket verkligen behövs. Ska skriva lite mer om själva skrivandet senare så mer om det då. Efter skolan och en snabb vända hemma gick jag på stan med Jarina som vi sedan avslutade med ett glas bubbel på di Trevi. Satt där någon timme för att sedan gå hem och lägga sig pensionärstidigt...

Steg upp 6.00 på lördagen för att ta mig till stan tillsammans med Sarah. Orsaken var för att vi skulle gästa X3M veckosluts sändning.

Under vår resa dit och själva dagen uppdaterade vi både våra egna snapchat storyn och Monday Glorys insta story. Tycker det är helt kul att kunna ta snaps av det man gör, känns kul och ger mig ingen ångest som bilder vanligen brukar ge.

Här kan du lyssna på avsnittet ifall du vill, vi börjar tala vid 1.20 ish. Tycker själv vi var super bra och det kändes personligen också super bra att tala i micken. Haha, sku bra kunna göra det varje dag! Miina var så fin och lyssnade på oss hemma i Åbo <3

Efter sändningen drog vi oss tillbaka in till stan och gick igenom ett par butiker och stötte då ihop med demonstrationen mot rasism. Paraden, eller vad man skall kalla det, fortsatte hur länge som helst! Det var fint att se att så många olika människor gått ihop och demonstrerade för något så bra. Efter rundan på stan åkte vi tillbaka till Åbo var vi spenderade kvällen med att kolla alla avsnitt av Paradise Hotel ihop.

Idag är det då söndag och började den med att spela in morgondagens podcast avsnitt hemma hos Sarah. Det blev sjukt bra! Väntar så på att det kommer ut imorgon. Efter inspelning och editerandet gick jag och hämtade ut min bok från Ärrän. Hade beställt eat smart och äntligen hade den kommit, har bläddrat lite men ska läsa den noggrannare snart. Lite senare gick jag en pokemon promenad med Jarina. Vi gick i över 1,5h så nu kan jag lugnt ta och varva ner och äta något gott.

Puss & Kram

Likes

Comments

​Nyss hemkommen från en kväll med tjejerna. Vi blev bjudna på Ålandspannkaka hos Petra varifrån vi sedan drog ut på pokemon jakt. Petra har inte spelat så länge och Jarina fick sig en skolning i hur man gör i gymmen, så det var roligt att följa med dem i deras spelande. Självklart har vi talat en del och bland annat hunnit diskutera finska tv-program, Paradise Hotel och det finska språket. Tack för en super kväll, snart igen!

Puss & Kram

Likes

Comments

​Hej och god morgon! Dåligt uppdaterat här som vanligt men har haft fullt upp och gör inte mycket mer än skriver slutarbete och tar inte bilder på annat jag gör. Lovar försöka ta bilder på annat så jag kan berätta vad jag gör förutom skriver. 

Men för tillfället kan vi ta en titt på dessa tre brudar. Vad dessa tre har gemensamt är att jag fått höra att jag liknar dem, håller inte med. Vad tycker ni? Själv tycker jag det är lätt att hitta personer som liknar andra men tycker inte samma om mig själv. Ska snart gå och hämta böcker jag beställt och sen borde jag skriva på slutarbetet, träna och se Sarah i något skede och sen skulle jag vara med Lasse också. Mycket att hinna med...

Puss & Kram

Likes

Comments

Älskar snapchat och tänkte dela med mig av några bilder jag sparat från sommaren tills nu i "memories". Häng med!

Under sommaren kom Ada en kväll hem till oss och hälsade på. Vi åt mat och pratade om allt som hänt och mös med hundarna.

I vanlig ordning spelade jag pokemon en massa med bröderna.

Åkte ut till landet en helg för att fira min Fafa som fyllde 80 år. Mamma och jag hade lite roligt då ingen annan såg.

Gillar inte att vara på landet så mycket men det har sina fina stunder då man kan sitta i solen och bara vara utan några måsten.

Sen återvände jag hem till Åbo och träffade så klart Emelie och Alina så snabbt jag kunde.

Har också bosatt mig i skolan för att skriva mitt slutarbete och en dag hade jag sällskap av Cribbe som ville snappa men inte vara med på bild.

Onsdag/Torsdag natt överraskades jag av min härliga roomie som la ut den här bilden på min story. Hade fått fina kommentarer på den då jag vaknade.

Och igår träffade jag en efterlängtad Pytte som drar till England på lördagen för en månad. Kommer sakna så!

Idag är det fredag och har inga andra planer än att snart dra mig till skolan och senare hänga med Sarah. 

Puss & Kram

Likes

Comments