Livet på Malta

Lite bilder från igår och idag.

Har bl.a. tränat, myst med Kajsa, varit på bio med Andreas och ikväll blir det lite extrajobb.

Ja... man kan minst sagt säga att allt går fram och tillbaka för mig just nu. Tusen olika tankar. Beslutsångest. Tusen olika tankar igen. Hur är det tänk man ska man veta vad man vill egentligen ? När alla olika saker man vill går emot varandra och i slutändan blir helt skilda saker. Huur ska man då veta?!

När jag åkte till Malta i maj var det tänkt jag skulle vara här ett halvår, dvs jag skulle egentligen åka hem i november. Men det ändrades när Andreas flytta hit. Vilket jag är så så glad för. Aldrig jag velat åka hem om mindre än en månad?! Men den stora frågan är ju om jag är redo att flytta härifrån när det är tänkt.

Känner mig som dubbelmoralen själv för allt jag känner går emot det andra. Sen är det ju så mycket mer än om jag känner mig "klar" som väger in just nu. Får helt enkelt vänta och se. Som planeringsfreak nummer ett är det inte helt lätt, men försöker i alla fall.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Livet på Malta

Såklart är det väldigt olika hur en vanlig dag som au pair ser ut, alla familjer har olika scheman och vill man gör olika saker. Även mina dagar skiljer sig åt beroende på vem av barnen jag ska lämna, om nån är sjuk (då är jag hemma med barnet hela dagen) och andra saker som kan komma upp.

Men detta är i alla fall en "standard" dag för mig!

Från i somras när vi var på playdate.

05.00-06.00- Det är lite olika när jag börjar jobba beroende på när Sture vaknar. Oftast är det nån gång mellan fem och sex. Då blir det mys framför tv:en.

06.00-08.30- Efter Melker har vaknat blir det frukost, lunchlådor (+ mackor och frukt) ska göras, tänderna borstas och kläder ska på. Brukar ha hyfsat gott om tid innan vi ska iväg och då blir det en del lek.
Vid kvart över åtta går jag tillsammans med Kajsa (hunden) och lämnar Sture på hans dagis. Efter det blir en lite längre runda med henne. Är det jag som lämnar Melker går vi till bussen redan vid halv åtta.

09.00-13.15- Min lediga tid! Här gör jag lite allt möjligt. Träffar någon och äter frukost/lunch, tränar, shoppar, badar, tvättar, solar osv.. Kul för det är nästan alltid någon som är ledig under dessa timmar så ofta träffar jag nån och hittar på något!

13.15-14.15- Här går jag ut en snabbis med Kajsa och sedan går jag och hämtar Melker som slutar kvart över två.

Somna på bussen på vägen hem tillhör vardagsrutinerna haha..

14.15-18.30- När jag hämtat Melker tar vi bussen från Pembroke till St Julians där vi hämtar Sture från dagis.

Vad vi hittar på fram till kl halv sju är ganska olika. Ibland är vi bara hemma och busar (kurragömma och disco är favoritlekarna just nu), går vi till nån lekplats, har playdate, badar på takterrassen osv.. Mellanmål äter vi såklart varje dag och jag fixar lite i köket.

Sista halvtimmen städar vi tillsammans upp leksakerna och varar ner lite. Brukar kolla lite tv sista tiden. Sen slutar jag vid halv sju!
Då brukar det alltid vara bråttom att snabbt fixa till mig lite innan jag ska iväg.

Likes

Comments

Livet på Malta

Sån jäkla vardagslyx att i oktober månad ha ca 27 grader och strålande sol?! Spendera sin lediga lördag på klipporna precis vid vattnet utan några som helst måsten.

Såna här dagar jag undrar hur man någonsin ska kunna lämna detta ställe...

Är hemma lite snabbt nu för att fixa till mig inför ikväll, kräftskiva(!) står på schemat. Som jag ser framemot det.

Likes

Comments

Livet på Malta

Igår kväll mötte jag upp Elsa för lite bio. Vi såg Bridget Jones's Baby och OM det var bra?! Den var bäst. Skratta så vi grät och det var flera gånger alla i biosalongen bara skrek rakt ut. bra var den. Verkligen längesen jag såg en så bra och rolig film. På slutet satt både jag och Elsa med tårar i ögonen.... Lätt 5/5.

Likes

Comments

Livet på Malta

Här spenderade vi våran eftermiddag, på Luxol i Pembroke.

Världens goaste, som jag tycker om er ❤️

Lite härliga bilder från idag! Massa lek och bus, precis som vanligt.

Likes

Comments

Livet på Malta

Nudefärgade naglar + randiga skjortor = två av mina senaste beroenden

Haft världens mysigaste förmiddag idag ! För det första vakna jag upp hos Andreas, vilket alltid gör allt lite bättre. Börja sen dagen med att fixa naglarna (äntligen hehe) i sällskap av Elsa. När jag kom hem hade jag fortfarande nån timme innan det var dags att hämta barnen och det regna ute så passade på att körde lite hemmaspa samt lyssna på en massa podcasts. Precis innan jag skulle gå kom solen tillbaka och jag fick snabbt byta till shorts igen. Hur bra?!

Likes

Comments

Livet på Malta

Var uppe med tuppen (Sture) imorse, full rulle som alltid. Efter jag lämnat han vid halv 9 skynda jag mig hem för att hinna duscha och byta om innan jag träffa Elsa.

Medan jag vänta på att Elsa skulle hämta upp mig i Spinola hann jag snabbt in på Dr Juice (favvo-ställe) för en sen frukost. Dem har världens godaste juicer, wraps, rawbollar osv.. Tips tips!

Vi tog bilen till The Point (köpcentrumet) för lite shopping. Perfekt att hinna med det under timmarna vi är lediga på dagen! Vi myste runt där nån timme, gick bort till Sliema och kika lite där innan vi avsluta med att fika(dricka kaffe). Planerade lite inför helgen så det ska bli kul!


Ikväll ska jag bara mysa och ta det lugnt hemma hos Andreas. Har halva dagen ledigt imorgon (dvs sooovmorgon) så skönt! Nä, nu måste jag iväg för att hämta barnen. Hoppas alla får en bra onsdag !

Likes

Comments