​Lycklig.. 

Jag mår så jävla bra just nu!! Jag står äntligen stabilt på jorden igen och lyckan är verkligen total.. Jag klarade det, jag tog mig igenom detta! Jag känner sån jävla glädje åt att jag åter igen kan skratta så där hjärtligt, känna lycka och bara massa kärlek... Kärlek åt alla underbara människor som gått tillsammans med mig genom detta.. 

Jag har gråtit floder, men det har oxå släppt ut all sorg och smärta.. Gjort mig starkare i mig själv och vetskapen av att allt bara kan bli bättre gör att det pirrar galet i magen.. 

Och på tal om pirrig i magen så kan jag bara säga att det känns helt jävla magiskt att då känna det igen.. Fantastiska känsla.. Som jag längtat så efter.. 

Jag står här idag, 28 år gammal, starkare än någonsin.. Jag äger mitt egna hem som efter lång tvekan äntligen börjar kännas som just mitt hem.. Ett hem som bara jag regerar över och som jag delar med mina små underbara.. Vi bor bra här och vi har det väldigt bra tillsammans.. Kommer aldrig släppa taget om er.. Har ett fast jobb och ett socialt nätverk som är helt magiskt!! Plugga, jobbyte och allt sådant kan jag göra närsom i livet.. Stressen att känna "jag måste leva färdigt innan barn" tänker jag inte hoppa på. Jag tror på att leva i nuet så löser sig allt till det bästa.. Man ska väl inte stå över något bara för att det kanske kommer i fel ordning? Nä, det låter helknas.. 

Nu vill jag inte se bakåt mer utan bara framåt, mot allt det där underbara som jag förhoppningsvis kommer få uppleva.. Tillsammans med en fantastisk karl! En som känner och vill samma som mig! Lääängtar tills steget tas fullt ut! 

Alla underbara fina kommentarer som jag får.. Att jag strålar, idag eller kanske igår 🤔 så kom det fram en bekant och sa "det strålar verkligen om dig Ida, nästan så man tror att du är med barn.." Gravidglow kallas  det tydligen.. Men nej! Jag är inte med barn.. Jag mår bara jävligt bra! Och jag har accepterat att livet ibland bara är åt helvete.. Men ingen annan än jag kan göra det bra och det har jag börjat ta itu med... ❤️


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej godingar!

Bloggen växer för vad dag som går och det är jätte roligt verkligen! Tack för det!!

Den här veckan på Cypern har gett mig väldigt mycket.. Jag har ventilerat känslor.. Känslor som jag måste bli av med och få ur mig.. Har fått råd och stöd, jag vet vad som måste göras och det är att stänga av helt! Ta bort och blockera för en stund! Det ha delar bara om att våga.. Känner att jag är skyldig mig själv det.

Känner att denna resa får vara en nystart.. Jag har tänkt mycket över saker jag vill förändra hos mig själv.. Några av dom sakerna är att jag måste lära mig att sätta stop, jag kan inte låta människor som inte tillför något gott komma och gå som dom vill.. Jag förlorar bara massor på det! En annan är att jag måste lära mig att behålla lugnet.. Jag har temperament jag vet det men inte bara när det kommer till irritation eller ilska utan även mer ledsamma känslor.. Visst det är Abslout inga fel att gråta men ibland måste jag lärar mig att vara bita ihop och kanske bli just lite arg istället. En tredje sak är att jag måste våga släppa taget, taget om det gamla, det finns inte kvar! Det är borta och kastat.. Jag måste också våga lita på människor och släppa in dom.. Ge människor en chans och inte vara så blyg.. Jag tror jag förlorat mycket på att vara så talträngd och tillbaka dragen.. Dags att ta plats!

För att kunna göra detta har jag idag rensat på mina sociala medier.. Är du kvar så är de det för att du har en speciell plats i mitt liv.. Har du tyvärr blivit bortplockad så ber jag om ursäkt om du tar illa upp men jag kände mig tvungen!

Kommer behålla min insta öppen Så länge.. Mest med tanke på bloggen..

Här kommer det tyvärr bli en del blockeringar! Just för att jag inte finner någon anledning till att vissa har tillgång det jag delar med mig av..

När jag kommer hem så får det vara slut på det som varit.. Dags för mig att våga börja vandra på stigen mot mitt egna, starka och glada liv.. Jag tänker inte ägna ens en minut åt att tänka på allt jag ägnat nästan en halv dag på förr.. Det ska inte få påverka mig.. Det är deras och detta är mitt.. Mitt egna.. Något jag själv styr över!!

Grejen är den när jag väl stängt min dörr så är den just stängd. Det kan vissa intyga som försökt öppna den igen men inte lyckats... Det tar lång tid för mig att lyckas pressa igen dörren men när det väl är gjort känns det som en befrielse!

Tusen och åter tusen tack för att ni tar er tid att läsa och tack till alla er som kommenterar! ❤️

Likes

Comments

Kvällstankar..

Hej hörrni.. Just i skrivande stund sitter jag på sängen i hotellrummet nere på Cypern! Helt fantastiskt är det här.. Varm och skönt. Något brända axlar har jag väl såhär tredje dagen men det gör till! Än så länge så har vi cyklat lite till olika stränder. Idag gästade vi en liten men super fin strand bara ca 7-8 minuters cykeltur från hotellet. Imorgon ska vi till Nissi beach.. Det är tydligen något utöver det vanliga :) spännande.. Annars har vi hängt en del vid poolen, spelat yatzy, en del alkohol har det blivit och mest haft det lugnt och skönt :)

Till en annan sak, tack tack tack till alla mina nära och kära för att ni finns för mig! Jag är så glad att jag har er, er lojalitet och förmågan att alltid finnas där när jag behöver er! Ni är guld värda verkligen!

Det är också jobbigt att vara ifrån mina små odjur där hemma! Men jag har sett och talat med dom och dom har det bra där hemma! Så det känns väldigt bra.. Dom är i trygga händer! :)

Vi hörs snart!

Likes

Comments

Lyckligt slut..

Kan jag inte bara få mitt lyckliga slut nu? Bara få lite harmoni i livet, en balans som jag en gång hade.. Jag är inte en sur och argsint person, jag är verkligen inte det och jag är så himla trött på att vara det! Kunde jag inte bara ha fått chansen att få bli mig själv igen. Chansen att få välja mig vid den nya vardagen? För jag kan vara glad, jag vill bara glad, jag älskar att vara glad och att få skratta hysteriskt..

Jag vill ha barn, ja! Men jag har väntat i ganska många år och kan vänta något eller några till.. något jag verkligen känner att jag vill ha är ett hus! Jag är så trött på lägenhet nu och jag tror att det gäller katterna också faktiskt. Jag vill bara ha ett vanligt liv.. hus och familj liksom., inga konstigheter Barnen kommer väl dom kommer.. men det är när man blir "snuvad" på det som man blir bitter och ledsen.. Raka puckar och ärlighet så kommer vi väldigt långt.. 

Förhållnademessigt så vill jag vara medräknad. Inte bli tagen förgicen och lämnad utanför.. Ta gärna med mig på din resa, ge mig tid att vänja mig vid nya rutiner och miljöer. Tjata med mig på saker ,för jag tar mig inte för själv.. Jag är blyg och grymt osäker på mig själv. Men när jag väl kommer iväg så har jag kul! Välj att kanske spendera en dag eller helg med mig och jag känner mig nöjd där.. Har inga problem med att bjuda med folk men ibland vill jag bara spendera tid på tumanhand.. 

Jag begär inte lyx och glam, utan bara en fungerande vardag.. Jag älskar barn det kan jag inte komma ifrån.. Men jag vill ju ha att praktiskt klart först tror jag. Så som hur eller ett boende där vi iallafall får plats.. och självklart ett stabilt och bra förhållande.. 

Var bara ärlig mot mig så kommer jag att vara ärlig tillbaka.. Gör saker som jag blir glad över och jag kommer vara just glad. Acceptera att jag ibland bara är människa och har mina dåliga perioder.. så kommer allt att lösa sig till det bästa.. Jag vill aldrig hindra den andra människan från att göra det den vill .. Utan jag tror att man måste få utrymme arr utvecklas var för sig. Ge och ta tror jag på.

Se mig för den jag är... 

Likes

Comments

Tuff helg..

Ja jösses viken tuff helg det har varit känslomässigt.. Saknad, magont, tårar som växlat med varann..
Men nu är den snart över, veckorna brukar i regel gå mycket lättare..

Vi närmar oss Cypern med stormsteg och det ska bli så jäkla skönt. Har fortfarande lite svårt att bestämma mig för vart katterna ska vara, men det brukar lösa sig.

På tal om katterna, jag har fixat så att katterna står på mig. Vi har ju inte haft någon försäkring på någon utav dom men nu kände jag att det faktiskt var dags för det.
​Sagt och gjort så fixade jag försäkring till dom och så fick man fylla i en massa ägaruppgifter. Och där skrev jag faktiskt bara med mig, Jag menar dom har bott tillsammans med enbart mig i 9 månader nu och varit hos M en el kanske två gånger bara. Några sporadiska besök hos mig har det väl blivit men inte mer än så.
​När det kommer till betalning som han va så noga med att han skulle göra rätt för sig, men det har bara kommit in en betalning på katterna och det var i december.
​Så jag känner inte att jag gör något fel som skriver mig själv som ägare. Det blir mycket lättare så.

Det fanns också en spalt där man fick skriva i vem som skulle "överta" katterna om det händer mig något. Där kan jag också vara ärlig med att jag inte skrivit med M. Jag känner bara för att ventilera detta med er här på en gång så det inte blir en massa snack. Katterna har träffat andra närstående så mycket mer och jag känner att dom känner sig trygga där, Någonstans måste jag sätta ner foten och dra en gräns. Det kan inte alltid bara vara på en människas villkor.

Jag älskar dom små, men ibland så skulle det vara så himla underbart att bara få öppna fönsterna och balkongdörren och vädra. det är snudd på 35 grader inne varje dag. Eller bara få städa av ordentligt eller till och med få åka iväg utan dåligt samvete.. Förstå då om han med stort H som säger sig vara husse kunde erbjuda sig utan att jag har nå planerat? jag skulle bli alldeles tårögd av lycka.. Speciellt när människan i fråga är hemma i Lindesberg en hel vecka.

Kan nog hålla med om att den här separationen kanske har varit jobbigast för mig. Jag har fått flyttat och för att kunna göra det så har jag fått tagit lån och köpt mig en ny lägenhet. Lämnade kvar alla möbler förutom mitt köksbord och fick en liten summa för det, med det är också allt. efter 13 år så är jag inte värd mer än så. I det stora hela en liten fjuttsumma som gör varken till eller ifrån. Så förutom alla jobbiga känslor så ska allt sånt praktiskt också lösa sig. Ny bostad och nya möbler. Jag är inte direkt någon miljonär ska tilläggas.

Men på nå vis så tar jag mig igenom allt. Jag förstår inte riktigt själv hur jag ens orkar, men jag gör visst det. Så ja separationen har varit sjukt jobbig det hymlar jag inte ett dugg med. Är stolt över att jag kan erkänna att det känns förjävligt att förlora någon man varit så tajt med och tyckt så mycket om efter 13 år.
​ Som jag skrivit förut så ville jag för bara ett år sedan gifta mig med honom. Såhär i efterhand så känns det som om han förberedde för en separation länge.

Likes

Comments

Stabil..

Ja jag börjar känna mig mer stabil nu.. Jag gråter inte så lätt längre och jag känner att börjar kunna hantera detta ganska så bra..

Visst får jag fortfarande impulser och tar upp mobilen och skriver några rader, som jag sedan raderar då jag blir att tänka på att han är någon annans nu.. Konstigt att förstå och det har varit just det som varit jobbigast.. Att acceptera att det är någon annan där.. Med honom, i mitt gamla hem, mina gamla möbler..

Men det börjar gå lättare nu.. Man vänjer sig liksom och det gör det oxå lättare för mig själv att gå vidare.. Han kommer alltid ha en del av mitt hjärta, som har blivit mindre och mindre med tiden som gått men en liten del kommer alltid tillhöra honom.. Så är det bara!

Jag är påväg tillbaka.. Tillbaka till att få vara Ida igen.. Glad och pigg på livet.. Nu får det vara slut på tårarna, magont och svartsjuka.. Jag har väl aldrig varit svartsjuk förr så varför nu? När vi inte ens är vi.. Onödigt!!

Det är fortfarande semester för min del.. Hittills har den varit jätte bra.. Jag har vågat mig utanför 50 skyltarna och det har varit bra för mig!

Den här veckan är lite sådär spontanplanerad.. Nästa vecka likaså, förutom på fredagen då vi drar till Cypern!! Ska bli så jävla härligt att få komma bort och där kommer jag lämna det sista tråkiga, jobbiga och smärtsamma och komma hem pigg, glad och nyfiken på vad livet har att erbjuda mig! Längtar!!

Likes

Comments

Kärlek..

Vad är egentligen kärlek, hörrni? Jag har då inte den blekaste.. Jag har trott att det jag haft i 13 år har varit kärlek.. Men det kanske inte är så? Jag har varit sur i alla år och hoppet över att jag ska ändra på mig har tydligen alltid funnits där.. Frågan är hur man kan stå ut med det i 13 år?

Jag ber om ursäkt om jag varit sur och arg och elak i halva ditt vuxna liv.. Det har inte varit min mening.. Jag hoppas du finner någon som alltid är glad, trevlig och lättsam...

Något jag har saknat är en trygg famn.. En famn som jag vet alltid, verkligen alltid finns där för mig. Som förra året när jag mådde som allra sämst.. Då hade det varit trevligt att veta att famnen fanns där..

Jag har velat gjort så mkt tillsammans.. Men som jag själv och många andra känt så har jag gjort det mesta själv.. Fick en vecka i Grebbestad, en helg i Helsingfors och någon hotellnatt här o där.. På 13 år?!?! Att leva ensam i en tvåsamhet är fan svårare än det låter..

För ni vet känslorna för den andra människan gör en blind! känslorna för dig M har alltid funnits där!

I helgen har jag varit iväg på lite trevligheter.. Och jag har två underbara människor i mitt liv som va med, och dom är så himla fina och kärleksfulla mot varann! När vi satt i bilen påväg hem i söndags högg det till i bröstet av längtan och en stor önskan att jag oxå ska få uppleva det där!!

Att bli tagen i bland folk.. Och slippa känna sig som en pestsmittad person..

Jag har aldrig begärt stordåd.. Jag är en vanlig Svenssontjej som inte alltid behöver det finaste.. Det enda jag vill ha är en kärlek som är besvarad och som inte ska kännas som ett onödigt ont...

Kommer aldrig mer tävla om tid... Kämpa så hårt.. Vända mig ut och in för någon igen.. Duger jag inte som jag är med den kärlek jag har att ge, kärleken till att ta hand om mina närmsta till den grad att det ibland blir jobbigt för mig själv, så får det vara! Då lever jag hellre själv!


Likes

Comments

​Skitsnack och nån typ av smutskastning... 

Alltså jag blir så himla ledsen.. Varför måste du snacka så mycket skit om mig? Att jag är sur, bitter o grinig? Ja jag pratar oxå med mina vänner med det är mer om hur dina ord och handlingar får mig att må!! 

Om det nu bara är jag som mår dåligt över den här sperationen så måste jag få säga grattis till dig.. Va skönt att du inte mår dåligt.. Fast att gå runt och säga de hit och dit vad tjänar du på det? För att förminska mig ännu mer? 

Alltså var och varannan dag får jag höra massa skit.. Jag fattar inte.. Om jag nu är så jävla hemsk och dum i huvudet är det väl bara att lämna mig till det förflutna?? Då måste det ju vara jätte skönt att vara av med mig nu.. 

Det som gör mig hiskeligt förbannad är att du skriver till brudarna du skrivit med att jag oxå säkert är otrogen?? Hur fan kan du ens komma på tanken att skriva så?? Och till brudar du inte känner,? Hur kan du veta vad dom gör med den informationen? Känns själva smusslandet bakom ryggen bättre när du får smutskasta mig oxå? Vet du, jag hade inte en tanke på att vara med någon annan.. Jag vände mig ut och in och gick så långt ner i skiten för din skull.... Ville ju för bara ett år sedan gifta mig med dig! Köpa hus och skaffa familj i framtiden?! Men jo jag har säkert hållit på bakom ryggen på dig.. Att jag inte tänkte på det.. 

Vet du, detta är inte den M jag föll för!! Jag förr för den där blyga, charmiga, glada, snälla fina killen. Inte han du har kommit att bli! Aldrig någonsin trodde jag att just Du! Skulle såra mig såhär! Trodde att mitt kämp för din dröm skulle göra oss okrossbara.. Inte att jag skulle dela dig med andra!!! 

Likes

Comments

​Ny kärlek.. 

Det börjar bli dags för ny kärlek nu hörrni... Det har varit så himla mycket mörkt och tråkigt kring separationen.. Trodde nog inte att två som iaf sagt att man älskat varandra kan göra varann så illa.. Det är inte klokt.. 

Så nu är det fan dags för lite ny musik känner jag.. En skönt rytm och grym melodi... Det är verkligen något som är välkommet.. Och jag börjar släppa in den.. Den nya rytmen.. Något som bryter mot dessa tråkiga mörka gamla uttjatade verser.. Jag vågar, visst gör jag?! Jag vågar skriva en ny låt som kan bli början på ett nytt magiskt album.. Ja de är klart att jag gör.. 

Vad är det värsta som kan hända? Att jag blir älskad tillbaka? Att jag hittar den rätta?! Oj va hemskt det låter.. Nej inte direkt.. 

Jag kommer ta det lugnt, göra rätt från början och hoppas på det bästa.. Inte spela något spel utan bara vara mig själv och hoppas på att han stannar kvar ändå.. För som jag har förstått det så kommer jag inte hitta någon som står ut med mig, även om det bara varit ord så tar dom sig tillslut in i huvudet och slår rot där. 

Just dom orden är något som gör att jag håller tillbaka, gör så att jag inte vågar släppa in någon tillräckligt långt för att kunna utveckla något annat än just vänskap.. 

Men är jag så himla hemsk? Eller är det just för att jag kanske inte fick jätte mycket tillbaka? Ja jag har mina humörsvängningar och jag kan inte göra annat än att jobba på dom. Herregud gå igenom en kvinnlig cykel och se själv hur lätt det är.. 

Men du är välkommen.. Så himla välkommen är du! Du stackars krake som är beredd på att försöka lära känna mig, Ida Sjöberg, som försöker så gott hon kan för att räcka till! ❤️

Likes

Comments

Äntligen semester..

Jaa hörrni, nu är det äntligen semester.. Ska bli så jäkla härligt att bara vara.. Forma dagarna som man själv vill.. Fantastiskt!

Fortfarande många frågor ang mig och M ser jag! Och jag vill bara säga att jag har klippt helt nu. Det funkar inte längre för min del. Jag har varit tokärlig med mina känslor, tankar och funderingar men det blir liksom inget annat än frågetecken tillbaka.. Och jag känner att jag är helt slut.. Det tar för mycket energi.. Så nu klipper jag helt..

Det är även många som frågar utifrån sina egna spekulationer om vad som hände där under och efter idol.. Jag låter det vara osagt.. Någonstans måste jag hålla privatlivet just privat.. Men en del av er verkar ha rätt..

Många Lindesbergare som gett sig till känna. Även några från Örebro, sthlm, Karlstad, grebbestad, Malmö, Gävle, Göteborg, Åland mm.. Välkommen hit!! Va roligt.. Trodde verkligen inte att bloggen skulle ha fler än typ 5-10 läsare.. Men det ökar som sagt hela tiden.. Och responsen från er är ju fantastisk..

Likes

Comments