​Ojojoj, va känslorna blommar upp inom mig. Jag sitter i skrivande stund och kollar på idol och dom meddelande just att Chris ifrån min hemstad Lindesberg har tagit sig vidare till finalen nästa vecka! Först och främst stort grattis till finalplatsen Chris, se nu till att ta hem hela skiten! 

Men, det är ändå med vemod man kollar på detta program. Jag har upplevt det på riktgt. 2015 vann ju Martin och det var helt galet. Väl värd det men det hände så mycket negativt för oss efter det och jag har lite svårt att ens kolla på programmet om jag ska vara ärlig. Men samtidigt så är jag så jävla glad över att jag har varit med på resan som gick ifrån att vara en hobby till en karriär. 

Det är ju ändå ganska fantastiskt vad minnen kan göra med en. Dom är känslomässigt laddade både med glädje och sorg. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Hur tycker vi att det går med bloggandet egentligen ? hehe 

Jag har inte haft så himla mycket att blogga om då jag inte vill att detta ska bli en "varje dag" blogg.

Har jag något spännande att bju på, hmm få se?!

Jag håller ihop med killen jag berättat om och det känns bara bättre och bättre för var dag som går :) 

Jag har läst igenom mina gamla inlägg och märker hur dåligt jag mådde tidigare i år, men jag kan med handen på hjärtat säga att jag mår så himla mycket bättre nu! Jag har lagt att det där dåliga bakom mig och börjat blicka framåt. 

Det har varit väldigt många hårda och kanske elaka ord om M men det är tyvärr så jag har känt. Just nu känner jag bara att jag har förlåtit allt. Jag orkar inte gå runt och vara arg och ledsen längre. Tror inte att man vinner något på det, jag skrev av mig och fick ett grymt stöd av er läsare och det räckte för mig. Det blev som en sorts terapi eller något. Vi är inte mer än människor, alla kan vi göra fel! Jag har gjort många misstag och har även en hel del brister själv. 

Det som är skillanden nu mot tidigare är att jag inte längre känner mig utbytt. Att jag inte dög eller var bra nog åt M. Utan jag har kommit underfund med att kärleken tog slut helt enkelt. Vi växte ifrån varann. Vi kom nog på det lite för sent för att inte bara kunna skiljas som vänner. Men nu så här nästan ett helt år efteråt kan vi faktiskt skratta tillsammans igen och det är faktiskt otroligt skönt! ​

Sen en stor sak till att jag mår bättre är att jag har hittat mig själv igen! Jag vet vem jag är, vad jag står för och vad jag vill med livet. Jag tappade liksom mig själv lite där mitt i all idolkaos och aa kom aldrig riktigt på fötter igen. Så summan av kardemumman är väl egentligen att denna separation har gett mig rätt mycket gott också. Jag fann mig själv igen och är faktiskt starkare än någonsin. Sen självklart så ledade det ju till att jag träffade O. O som får mig att le varje dag, som ger mig fjärilar i magen och aa bara ett sjukt underbart lugn. 

För överigt så flyter vardagen på som vanligt.. Har ju sökt skola så vi får väl se om det blir några förändringar inom kort. En flytt kanske också är aktuell inom en snar framtid, den som lever får se!

Likes

Comments

Skola..

Nu jäklar är det gjort.. Jag har sökt in till två program.. Bagare/konditor och förskollärare.. Så nu får vi se om jag kommer skola om mig i framtiden. Man kan ju alltid hoppas :) 

Måste bara berätta om min helg. Jag och mitt team (mamma, moster och mina båda bröder) sprang tjurruset i lördags. Helt sjukt jobbigt en samtidigt galet kul.. Det var verkligen en upplevelse.. Är ni sugna så tveka inte, kör bara kör.. Det var en sån härlig känsla att komma i mål, men det är det väl å andar sidan alltid vilket lopp man än gjort. Men det absolut bästa på hela dagen var när jag fick syn på Oscar.. Som också genomförde loppet. Han fick dock en bättre tid än mig men jag är inte bitter ;) Härligt med lite gemensamma minnen såhär i början! 

Finaste Oscar.. Du gör mig kär o galen ;)

Likes

Comments

3 blir 4

Javisst är det som många av er gissat på.. En kärlek som kommit in i mitt liv.. som inledningen lyder så blir vår trio äntligen 4 igen!

Jag kastade mig ut över klippkanten och blev fångad av en helt fantastisk människa. Varm, förstående, omtänksam och så jäkla snäll. Känner mig trygg tillsammans med honom och han är så himla enkel att vara med. Det stora i detta är att jag inte behöver "offra" något för att vara med honom. Vi vill samma saker här i livet och det känns helt underbart att bara få dela alla mina drömmar tillsammans med någon som vill och känner likadant. Inte känna den där stressade eller oroliga känslan över att jag kanske inte kommer få uppleva min drömmar.

Vi tar det lugnt och tar dagen som den kommer men det finns inget att tvivla på direkt. Bara när det kommer till vart vi ska bo i framtiden kanske. Han bor ca en timme bort men den timmen känns lång för mig. Mitt jobb är ju här i Lindesberg och alla mina vänner och familj.. Likadant är det ju för honom såklart.. Så det där får vi nog prata om ordentligt. Så att båda känner att det känns bra! Egentligen är det ju bara en timme, men vi får se vad som sker i framtiden.

Jag känner bara ett varmt och sjukt behagligt lugnt.. Det var så galet längesen jag kände den här känslan. Ingen oro alls.. Jag möter hösten med ett stort leende ..!

Likes

Comments

Hej hörni!

Jag kommer att rensa skallen lite i detta inlägg. Det känns dags för det nu ! (så orkar ni inte höra på mitt gnäll så hoppa över detta inlägg )

När jag om M talade med varandra i telefonen sista gången (kanske för två veckor sen) så sa han "det enda jag tänker när jag ser dig är bråk" . Javisst det kanske är din känsla men måste man säga det på det viset ? jag förstår inte helt ärligt vad jag har gjort mer än att gått vidare. Istället för att liksom pucha mig åt framtiden så talar man om vilka fel jag gör.. Allt från valet av kille till att jag inte är redo för det.

Men du då? Du försvarar din nya som liksom hängt med sen idol att hon inte vetat om att jag funnits i ditt liv? hur kan hon ha missat att jag satt där i publiken fredag efter fredag? Eller är det helt enkelt så att det inte var Simon och Axel som var med och skrev utan att du själv skrev allt? Och att det var väldigt jobbigt att erkänna för någon som ger dig uppmärksamhet efter kändisskap att du hade en sambo? vad vet jag.. Men det SÅRAR mig att få höra allt detta. Hur kan du välja att hålla mig "hemlig" ?? Dög jag någonsin för dig? eller var jag helt enkelt bara ett magsår? som sagt det SÅRADE mig!

Detta får mig att tänka..Tänka på hur man egentligen uttrycker sig.. Jag kan också häva ur mig olämpliga saker och därav alla tankar. Det är säkert jobbigt att separera men jag känner att det räcker väl med just själva separationen?? Måste man hålla på med all smutskastning? Alla onödiga ord, meningar och skit? Jag är så färdig med detta.. Nu vill jag bara gå vidare åt mitt håll.. Och jag kommer att gå åt det håll jag själv vill, oavsett vad du tycker och känner.. För i ärlighetens namn - Hur smart och ärlig har du själv varit ??

Så hörni, nu tänker vi innan vi talar, och försöker få våra medmänniskor att må bra! man kan inte alltid vara sams, men snälla vi kan väl försöka att inte såra varann med en massa hårda och elaka ord!! Men ska självklart få uttrycka det man känner men man kan fan ta sig två sekunder extra och tänka innan man bara häver ur sig!

Puss

Likes

Comments

Dålig uppdatering..

Hej hörrni, jag vet att det har varit lite si och så med uppdateringen på slutet, men jag har inte haft så mycket spännande att komma med.

Nu har jag äntligen köpt mig en dator vilket gör det bra mycket lättare att skriva och ladda upp bilder. Så nu har jag väl inte så mycket att skylla på förutom motivation och inspiration.. Ni är fortfarande väldigt många som läser och kommer med små meddelanden då och då.. Det värmer mitt hjärta ska ni veta. Sen om jag har fått er "Martin-nallebjörnsbubbla" att spricka ber jag väl typ om ursäkt för. Men detta är mina ord och känslor.

Annars då, jo jag jobbar på och försöker komma på vad jag vill bli när jag blir stor. Jag behöver förändring känner jag. Det är absolut inget fel på mitt arbete idag, men jag har för mycket i mitt privata bagage. 

Jag vill fortfarande hålla lite på vad som händer i mitt privatliv, men jag kan väl säga som så här - inget ont som inte för något gott med sig :) Och jag tror verkligen att denna höst kommer bli magisk.. 

Inget vettigt inlägg detta inte, men jag ville bara titta in och lämna ett litet avtryck.. Vi hörs snart igen!

Likes

Comments

En perfekt present..

För en vääääldigt lång tid sen så beställde jag en klocka från ett ställe som heter Treehut.. Tanken var ju då att detta skulle vara en kärleksgåva till M från mig.. Istället för en ring så tänkte jag att en klocka kunde passa perfekt..

Jag ville ju så klart att klockan skulle vara något som inte alla andra har och tillslut så hittade jag en sida med unika träklockor. En fabrik i San Francisco tillverkar klockor och Man utformar själv klockan helt från grunden och kan välja att gravera in en text på baksidan av uret. Vilket jag så klart gjorde..

Det tråkiga i det hela är att jag fick den till Sverige för inte så länge sen så tanken att den skulle ha en fin betydelse och fungera som en stärkande kärleksgåva vart ju inte som den va tänkt från början..

Så nu försöker jag få kontakt med tillverkaren för att se om jag trots gravering kan få skicka tillbaka den.. Annars får jag kolla om man på något vis utan att förstöra klockan kan ta bort gravering och antingen sälja den eller behålla den själv.. För den är riktigt riktigt fin..

Jag valde svart läder som armband, ramen är i mörkt trä och själva urtavlan i ett lite ljusare träslag.. Väldigt smakfull.. Och på baksidan står då gravering i guld.

Detta är verkligen en toppen present eftersom man kan utforma klockan efter personens tycke och smak.. Och en gravering med personliga ord är ju alltid lite mysigt!!

Jag har försökt att ladda upp bilder men de verkar inte funka så bra idag så vill ni se bilder på klockan så kan nu besöka min Instagram "idasjob89" ☺️


Likes

Comments

​Lycklig.. 

Jag mår så jävla bra just nu!! Jag står äntligen stabilt på jorden igen och lyckan är verkligen total.. Jag klarade det, jag tog mig igenom detta! Jag känner sån jävla glädje åt att jag åter igen kan skratta så där hjärtligt, känna lycka och bara massa kärlek... Kärlek åt alla underbara människor som gått tillsammans med mig genom detta.. 

Jag har gråtit floder, men det har oxå släppt ut all sorg och smärta.. Gjort mig starkare i mig själv och vetskapen av att allt bara kan bli bättre gör att det pirrar galet i magen.. 

Och på tal om pirrig i magen så kan jag bara säga att det känns helt jävla magiskt att då känna det igen.. Fantastiska känsla.. Som jag längtat så efter.. 

Jag står här idag, 28 år gammal, starkare än någonsin.. Jag äger mitt egna hem som efter lång tvekan äntligen börjar kännas som just mitt hem.. Ett hem som bara jag regerar över och som jag delar med mina små underbara.. Vi bor bra här och vi har det väldigt bra tillsammans.. Kommer aldrig släppa taget om er.. Har ett fast jobb och ett socialt nätverk som är helt magiskt!! Plugga, jobbyte och allt sådant kan jag göra närsom i livet.. Stressen att känna "jag måste leva färdigt innan barn" tänker jag inte hoppa på. Jag tror på att leva i nuet så löser sig allt till det bästa.. Man ska väl inte stå över något bara för att det kanske kommer i fel ordning? Nä, det låter helknas.. 

Nu vill jag inte se bakåt mer utan bara framåt, mot allt det där underbara som jag förhoppningsvis kommer få uppleva.. Tillsammans med en fantastisk karl! En som känner och vill samma som mig! Lääängtar tills steget tas fullt ut! 

Alla underbara fina kommentarer som jag får.. Att jag strålar, idag eller kanske igår 🤔 så kom det fram en bekant och sa "det strålar verkligen om dig Ida, nästan så man tror att du är med barn.." Gravidglow kallas  det tydligen.. Men nej! Jag är inte med barn.. Jag mår bara jävligt bra! Och jag har accepterat att livet ibland bara är åt helvete.. Men ingen annan än jag kan göra det bra och det har jag börjat ta itu med... ❤️


Likes

Comments

Hej godingar!

Bloggen växer för vad dag som går och det är jätte roligt verkligen! Tack för det!!

Den här veckan på Cypern har gett mig väldigt mycket.. Jag har ventilerat känslor.. Känslor som jag måste bli av med och få ur mig.. Har fått råd och stöd, jag vet vad som måste göras och det är att stänga av helt! Ta bort och blockera för en stund! Det ha delar bara om att våga.. Känner att jag är skyldig mig själv det.

Känner att denna resa får vara en nystart.. Jag har tänkt mycket över saker jag vill förändra hos mig själv.. Några av dom sakerna är att jag måste lära mig att sätta stop, jag kan inte låta människor som inte tillför något gott komma och gå som dom vill.. Jag förlorar bara massor på det! En annan är att jag måste lära mig att behålla lugnet.. Jag har temperament jag vet det men inte bara när det kommer till irritation eller ilska utan även mer ledsamma känslor.. Visst det är Abslout inga fel att gråta men ibland måste jag lärar mig att vara bita ihop och kanske bli just lite arg istället. En tredje sak är att jag måste våga släppa taget, taget om det gamla, det finns inte kvar! Det är borta och kastat.. Jag måste också våga lita på människor och släppa in dom.. Ge människor en chans och inte vara så blyg.. Jag tror jag förlorat mycket på att vara så talträngd och tillbaka dragen.. Dags att ta plats!

För att kunna göra detta har jag idag rensat på mina sociala medier.. Är du kvar så är de det för att du har en speciell plats i mitt liv.. Har du tyvärr blivit bortplockad så ber jag om ursäkt om du tar illa upp men jag kände mig tvungen!

Kommer behålla min insta öppen Så länge.. Mest med tanke på bloggen..

Här kommer det tyvärr bli en del blockeringar! Just för att jag inte finner någon anledning till att vissa har tillgång det jag delar med mig av..

När jag kommer hem så får det vara slut på det som varit.. Dags för mig att våga börja vandra på stigen mot mitt egna, starka och glada liv.. Jag tänker inte ägna ens en minut åt att tänka på allt jag ägnat nästan en halv dag på förr.. Det ska inte få påverka mig.. Det är deras och detta är mitt.. Mitt egna.. Något jag själv styr över!!

Grejen är den när jag väl stängt min dörr så är den just stängd. Det kan vissa intyga som försökt öppna den igen men inte lyckats... Det tar lång tid för mig att lyckas pressa igen dörren men när det väl är gjort känns det som en befrielse!

Tusen och åter tusen tack för att ni tar er tid att läsa och tack till alla er som kommenterar! ❤️

Likes

Comments

Kvällstankar..

Hej hörrni.. Just i skrivande stund sitter jag på sängen i hotellrummet nere på Cypern! Helt fantastiskt är det här.. Varm och skönt. Något brända axlar har jag väl såhär tredje dagen men det gör till! Än så länge så har vi cyklat lite till olika stränder. Idag gästade vi en liten men super fin strand bara ca 7-8 minuters cykeltur från hotellet. Imorgon ska vi till Nissi beach.. Det är tydligen något utöver det vanliga :) spännande.. Annars har vi hängt en del vid poolen, spelat yatzy, en del alkohol har det blivit och mest haft det lugnt och skönt :)

Till en annan sak, tack tack tack till alla mina nära och kära för att ni finns för mig! Jag är så glad att jag har er, er lojalitet och förmågan att alltid finnas där när jag behöver er! Ni är guld värda verkligen!

Det är också jobbigt att vara ifrån mina små odjur där hemma! Men jag har sett och talat med dom och dom har det bra där hemma! Så det känns väldigt bra.. Dom är i trygga händer! :)

Vi hörs snart!

Likes

Comments