Idag är det den 24e november. Det innebär: en månad till JULAFTON!!!!!!!!!, Simon fyller 18 år om exakt en vecka, det är löning och Black Friday-reor överallt.

Var ett tag sen jag skrev här... Så vad har hänt på senaste tiden?

Fick min lön idag och blev såhär glad. Idag när jag gick med ömmande fötter längs Götgatan föll jag för reahetsen och köpte mig själv en bok för 55 kr. Jag har velat läsa 'Ett Litet Liv' hur länge som helst nu så är taggad.

Jag har bytt bakgrundsbilder på mobiltelefonerna till dessa två. Har haft en så arg och negativ utstrålning de senaste dagarna och det är någonting både jag och folk runt omkring mig märkt. Jag bytte till finare och mer rofyllda bakgrundsbilder för att lugnet i mig ska komma fram lite lättare. Löjligt? Ja. Hjälper det? Ja.

Jag sov hos Simon igår och det var hur mysigt som helst. Uppskatta hur gulligt han ligger med benen??! Det var en kväll som bestod av egenlagad middag, Brooklyn 99 och gos i sängen. Det finns inget bättre än att skeda en två meter lång person och pussa denna i nacken och på axlarna. Rekommenderas!!

Jag hittade och läste igenom alla mina gamla dagböcker tidigare i veckan. Det är helt sjukt hur mycket som förträngs och glöms bort under tidens gång. Detta skrev jag för lite mer än fyra år sedan och jag vill bara krama om mitt gamla jag. Att läsa sida efter sida och koppla ihop olika händelser och känslor är en så häftig (och läskig) grej att göra. Jag kan nu se hur mitt mående bara försämrades och försämrades under 2013 till 2015. Som jag skrev 22/3 2015:

Det är som att jag svävar runt i ett hål av inget och vet inte vad jag ska sträcka mig efter.
Jag är inte säker på något längre. Är rädd att allt bara kommer komma ut på en och samma gång.

Det är så skönt att tiden går och att saker förändras. Det känns bra att jag kan sitta och läsa igenom det här och uppskatta min vardag ännu mer nu.

Bjuder en bild på mig idag på gymnasiemässan. Jag och Sandra cruisar i gimnasiiieloungään och jag poserar med all kraft jag har. Det var väldigt skönt att sitta ner- hade stått nästintill oavbrutet i klackar under mer än tre timmar.

Avslutar inlägget med en Tyra som flörtar med kameran. En riktig pingla den där jycken! Ha en bra fredagskväll nu.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

"Bakom mig sprakar tända doftljus med två olika aromer som beblandar sig perfekt med varandra i mitt svagt belysta sovrum. I sängen bakom mig ligger Simon och pillar på sitt CV, och i köket osar riset under lock och bordet står färdigdukat.

Det är måndag och snön hade fallit under natten. Jag vaknade upp till ett tunt vitt lager snö som lös upp morgonmörkret utanför min glasdörr. Från köket kunde man se ut över Stockholm och jag betraktade det töande snötäcket som låg på Globens lysande plattor.

Jag kom hem till mamma efter att ha kånkat på en tung resväska med högra handen samtidigt som jag lagom lättarbetat haft en ivrig hund i vänstra. Det var varmt och tomt inne i lägenheten. Jag lade mig ner i sängen och andades ut, slappnade av.

Efter att ha köpt ett par efterlängtade träningstights från H&M och sippat på en chailatte i den skakiga bussen till skolan, kom jag in i klassrummet... en timme försenad. Det gjorde mig ingenting. Belåten åt jag upp de två mandarinerna jag köpt i skol-kaffeterian samtidigt som jag lyssnade på läraren som berättade om marxismen inflytande på dagens ekonomi.

Träffar Simon i stan och köper skor. Kommer hem. Allt känns bra. Allt är bra."

Likes

Comments

jag gör: inte så mycket. Sitter med datorn över låren på skinnfotöljen i vardagsrummet.

jag ska: redigera och rensa bilderna från när jag åkte på roadtrip i södra Europa förra året.

jag kan: twerka. Jag är inte stolt över denna färdighet... men samtidigt är jag det. Brukade träna på det i somras när jag borstade tänderna och inte hade något att göra HAHA.

jag köper: inte så mycket just nu. Försöker spara som ett fån. Det är lite svårt när det finns så mycket jag vill ha.

jag borde: absolut ingenting. Eller jo, kanske kontakta några vänner jag inte pratat med på väldigt länge. Menmen det kommer när jag känner att jag vill och orkar.

jag måste: göra mer av det jag vill göra. Exempel: boka flygbiljetter, yoga och gå ut och dricka vin med nära vänner och ha djupa samtal om fina saker.

jag vet: inte vad jag vill göra i framtiden.

jag tycker: att det känns tryggt med graffiti. Känner mig lite hemma när jag ser tags jag känner igen.

jag tänker: att det är fantastiskt fint med frost ute.

jag förbrukar: minst tre påsar med färsk spenat på en vecka. Tips: stek spenaten med citronpeppar och ät på rostad macka. Eller ät det till allting som serveras med ris.

jag lyssnar: på en spellista jag gjorde 2014. Den heter Lugnet I Stormen och består av låtar jag brukade gråta till och lyssna på när jag åkte tunnelbana på morgonen. Finns här !

jag drömmer: om att spendera en vinter i ett annat land. Jag föreställer mig själv gå omkring i en fin vinterkappa med en chai-latte i ena handen och en massa shoppingpåsar med julklappar i andra. I New York, London eller Paris.

jag längtar: efter att skaffa karriär. Det känns som att livet börjar äntligen.

jag fasar: över att någon jag älskar ska dö på ett fruktansvärt sätt.

jag använder: mig av flera spontana banköverföringar till mitt sparkonto för att alltid ha en trygg privatekonomi.

jag njuter: av att gå ut på morgonpromenader i minusgrader genom en novemberfrostig skog.

jag blir: glad av tanken att jag inte har något plugg sedan mitt filosofiprov blev gjort.

jag äter: veganskt. Massa stekt spenat, morotsstavar och mackor med veganost.

jag dricker: rabarber&vanilj-te när jag kommer hem från skolan, chai-latte när jag går omkring på stan, vatten i skolan och vin när jag är på fest (om jag inte blir bjuden på starksprit :))

jag brukar: ha med smink i väskan hela tiden så att jag alltid kan sova borta utan problem. Man vet aldrig var dagen tar en liksom.

jag tittar: om How I Met Your Mother. När jag är med Simon brukar vi kolla på Brooklyn 99.

jag läser: ingenting just nu. Är på bokjakt. Hittar jag ingen ny kommer jag låna mormors upplaga av Ett Litet Liv .

jag vill: se de jag älskar lyckas med livet.

Likes

Comments

Youtube edition!!

Är denna dag helt enkelt inte din dag? Vaknade du upp med huvudvärk eller sov du tre timmar trots på grund av att en familjemedlem hade sex i andra rummet?

Vissa dagar är bara tråkiga. När jag har en dålig morgon eller en allmänt negativ attityd brukar jag hantera det som alla andra... supa ner sig, gråta på nattbussen hem och spy ner klinkergolvet bredvid toaletten. Nä driver. Jag rullar med att kolla på roliga videos på youtube. Ofta tittar jag på folk som blir utskällda av Gordon Ramsey, Simon Cowell och allmänt skämmer ut sig på tv. Att skratta åt andra människor är aldrig okej... bara ibland. Det finns många sätt att spendera dötid på. Som titeln utlovar, här är mina tips på vad att göra när Life är tråk!

Skratta och fasa för arga och obehagliga talangshowsdeltagare.

Jag vill inte vara en sorglig genom att påstå att detta är något av det bästa jag vet att titta på. Men detta är något av det bästa jag vet att titta på. Det finns en sadistiskt sida i mig som kan spendera timmar av att titta på folk som flippar på tv. Aldrig testat att kolla? Gör det. Hur kul som helst. Höhöhö.

Underhållas av drama på TV.

Älskar drama i alla sammanhang som inte jag är inblandad i. Men hej, här smög sadisten fram igen. Trevligt trevligt. I drama-på-tv-kategorin inkluderas Gordon Ramsey som skäller ut restaurangägare, Dr Phil eller Judge Judy som skakar på huvudet och himlar med ögonen samt korta videoklipp på realitystjärnor som bråkar i tv.

Gråta till videos som får en att gråta.

På en dålig dag krävs ofta ett litet utbrott. Låt det handla om att utbrottet består av att en börjar gråta av att tappa mjölkpaketet i golvet, skäller ut sin stackars hund eller slår näven i väggen. För mig fungerar att gråta av videor som på ett dramatiskt och insiktsfulltsett får en att uppskatta livet och naturens skönhet igen. Here you go... videos that will make you appreciate life again:

Låta tiden bara ska försvinna.

Jag brukar kolla på Pewdiepie eller Shane Dawson när jag vill att tiden bara ska gå. De är mina favoriter för detta då de är underhållande och tillåter en att inte vara särskilt koncentrerad. Spelar egentligen ingen roll vilken youtuber det är, så länge det är någon som bara gör sin grej och därmed får en att glömma sin egna grej (xd) ett tag.

Det var allt för mig!

Plz look at all the selected videos since I extremely carefully chose the ones I considered to be the most appropriate and entertaining for this purpose (insert British accent). Jag kommer göra fler av dessa listor då det var roligt att göra. Har du något tråk-tips? Let me know.

Hoppas din tråkiga dag har fått minst en timme av tidsödande innehåll. Puss och hej.

Likes

Comments

Bild från Italien 2016

Nu är det kväll här i Stockholm. Bakom mig skiner staden och globen är blå. Frosten är fortfarande kvar där ute och vädret är svalt. Jag ska öppna min dörr och andas in luften ett tag innan jag går och lägger mig.

Ikväll ska jag sova ensam i min säng för första gången på veckor. Trots att det snart gått ett år sedan vi blev tillsammans finns det inte en del av mig som hellre sover själv. Det finns inget finare än att vakna upp bredvid den man är kär i. I just den stunden är det enda jag vill att kyssa den varma ryggen och hålla om så länge som möjligt. Imorgon kommer jag inte vakna upp bredvid honom. Men det är okej ändå. För imorgon kommer jag somna med honom istället.

Den här dagen har varit bra. En 100% ta-det-lugnt-dag. Jag har suttit med datorn och bara låtit mig själv vara sedan jag kom hem från skolan. Dagens insikt är att slötid är nyttigt för kroppen och hjärnan. Den här dagen har fungerat som min mentala paus. Imorgon trycker jag på play igen. Men först ska jag sova.

Godnatt.

Likes

Comments

Den här måndagen känns bra. Frosten är så fin därute. På senaste tiden har saker och ting dock känts så flyktiga. Det har känt som att jag har flugit runt och bara betraktat allt som hänt. Fullständigt närvarande men samtidigt inte. Jag har känt mig som Hugh Grant i filmen Notting Hill när han går omkring på marknaden i London och man ser alla årstider försvinna förbi.

Det känns som att jag försöker stoppa tiden på något sätt och göra mig oberoende av så mycket som möjligt. Vill bara åka någonstans där det kan vara problemfritt omkring en. Vill bort och gå på långpromenader i parker i förmiddagssolen, dricka vin på fina ställen med ljusslingor i fönstrena och prata med främlingar man inte kommer ihåg namnen på, köpa hämtmat och gå in i butiker jag inte har råd med att köpa något från och låtsas vara någon annan än vad jag är. Det är vad jag skrev till Lovis igår. Jag yogade och såg mina egna tårar droppa ner på parketten utan att egentligen vara ledsen. Det var något som hände när jag slappnade av i kroppen för första gången på flera månader. Som att något brast, men inte på det dåliga sättet.

Idag vaknade jag upp med en bra känsla i kroppen. Det är så skönt att vara tillbaka i det. Jag har absolut ingen aning om vad som kommer, men det känns som att frosten och den första snön som kom idag är ett tecken på att saker snart ska hända. Bra saker. Jag är medveten om att det kan verka egenkärt att inbilla sig att universum kretsar kring en, men ibland kommer bara vissa saker väldigt lägligt. Jag tillägnar frosten mig själv denna novemberdag. Det är hundra procent okej. Vem ska stoppa mig?

Likes

Comments

My life is a struggle between my need for acceptance, my fear of rejection, and a desire to not care at all.

- Anonymous

The strongest drug that exists for a human is another human being.

- Anonymous

The best surfer out there is the one having the most fun.

- Duke Kahanamoku

One should always be drunk. That’s all that matters… But with what? With wine, with poetry, or with virtue, as you choose. But get drunk.

- Charlies Baudelair

Blessed are the hearts that can bend; they shall never be broken.

- Albert Camus

People will love you. People will hate you. And none of it will have anything to do with you.

- Abraham Hicks

You are not free until you have no need to impress anybody.

- Joyce Meyer

We were running out of time. We were going out of the line, but you looked at me like we were still right on track. Like we had infinite time. Like every moment in this universe would live only for us.

- Lukas W.

Likes

Comments

Ibland känner jag mig bara trött. Jag är ju inte ens trött i den fysiska benämningen. Jag gymmar, går på långa promenader, vandrar obrytt omkring i stan och städar köket. Men jag är trött på att inte ha ork till att sätta mig ner och plugga. Trött på att inte ta mig själv i nacken och komma över min trötthet. Trött på att jag klagar så mycket på min trötthet.

En sak min skola verkligen har sumpat mig i är engagemanget. Att ha en timmes lektion tre dagar i veckan och väldigt få uppgifter generellt gör (skrattretande nog) att jag inte orkar lyfta ett finger förnär för de faktiska uppgifter jag får. Alltid denna ständiga plåga. Antingen har man för mycket eller så har man för lite så att minsta lilla känns som för mycket.

Jag drömmer mig bort så himla mycket nu för tiden. Det kanske är just det som krävs? Att komma bort. Försvinna ett litet tag.

Likes

Comments

Jag och Simon hade halloweenfest i lördags. Trots en superrolig kväll med satsig förberedelse och dekorering tog jag inga bilder på hur kvällen såg ut. Somnade vid 4.30 på söndag morgon och vaknade vid 11 igen. När jag gick runt i den tomma lägenheten med spår kvar efter allt liv från gårdagen plockade jag upp kameran och började fota.

Välkommen!

Vardagsrummet har en ljusslinga längs hela taket som får rummet att lysa upp, röda neonlampor och tända ljus överallt. Chips och grönsaker med dipp finns att plocka på bordet. Alla gäster sitter samlade i soffan och på stolarna spelandes pekleken.

Ljusen dekorerar jag och Simon med svart stearindekor. På det nedbrända ljuset i mitten står det SIMON med stora bokstäver och sju stjärnor på andra sidan. Ett mästerverk.

Hej hej spöket. I vardagrummet hänger en ljusslinga jag brukade ha när jag var liten.

Mellan två tavlor på mig och syrrorna sitter en naken docka med ögon som öppnas när man lyfter ansiktet. Dockan köpte mamma på en second-hand-butik för att den såg läskig ut.

Hello köket. Den som är sugen på minipizzor, nachochips med guacamole och god bål (gjord med sprite, citronsorbet, vodka och is) kan hämta det här.

I köket tar vi shots och dricker bål. På köksbänken står mitt och Simons vin samt öl som är för alla att ta.

Balkongen nurå!

Här ute lyser en LED-light-slinga som ger allting och alla ett fint rött sken. Det luktar cigaretter när du kommer ut hit och Simons pumpa lyser upp ansiktena på de som sitter nära.

Här sitter man i någon av stolarna. Om stolarna är upptagna sitter man i någons knä. Om knäna är upptagna sitter man på golvet och diskuterar vilken färg Eriks strumpor egentligen har. Lila eller röda????? Röda.

Gästerna börjar bege sig vid halv-tre-tiden. Jag och Simon följer med några av dem till bussarna i den svala natten. Vi kommer hem till en tom lägenhet. Bålen är slut, pizzorna är uppätna och i chipsskålarna ligger bara smulor i botten. Efter att ha städat undan det viktigaste fäller vi ut bäddsoffan och försöker hålla oss vakna genom ett tjugominutersavsnitt av 'The Good Place'. Tio minuter senare är det godnatt.

Likes

Comments

Det är helt vindstilla och luften är tryckande varm. Vägen slingrar sig upp och tar oss bort från Monaco och över gränsen till Italien. Vi parkerar husbilen på vägkanten. Man kan se värmen vibrera mellan husen. På tennisbanorna nedanför oss går arbetare i långbyxor och vita pikéer. Ingen badar i havet trots temperaturen. I hamnen är det proppat med stora exklusiva fartyg och många yachtar som ser ut att vara minst tio meter långa. Härifrån ser de ut som vita prickar.

Morfar sitter som vanligt kvar i husbilen och vaktar medan jag, Lucas och mormor går för att se på utsikten.

Efter några timmar har vi kommit fram till en liten Italiensk stad. Här får vi hjälp av förvirrade icke-engelsktalande Italienare med att hitta camping.
Solen börjar gå ner och husbilen är parkerad på en grusplan. Bakom hörnet står husvagnar parkerade och familjerna som bor där ser ut att ha varit på plats hela sommaren. Soffor, bord och fyrkantiga teveapparater står utlagda på deras små gräsplaner. I fåtöljerna sitter rynkiga italienska kvinnor och ut och in från deras husvagnar springer barn och vuxna i alla möjliga åldrar. Hela släkten verkar vara på plats. En stor grön häck skyddar oss från allt vimmel så det enda vi hör är ett svagt sorlande. Här sitter vi, de enda svenskarna i området, och slappnar av. Jag och Lucas bestämmer oss att vi vill bada i havet första dagen i Italien.
Vi tar oss ner till en liten strand som, till skillnad från de andra, inte är avspärrad. Morfars tröja matchar perfekt med tyget på solstolarna. Mina fotsulor har redan hunnit bli sandiga och det fläktar svalt på underarmarna.

En vakt kommer och säger till oss att stranden är avstängd för dagen. Men jag och Lucas står redan i badkläder så han ger med sig ganska fort- inte ska han låta oss nyanlända turister få ett dåligt första intryck av hans hemstad. Ståendes med vaderna i vattnet reagerar över hur varmt vattnet är: "Det här är ju det varmaste havet jag badat i!"

Mormor ställer sig vid varje restaurang vi passerar och tar en noggrann titt på menyerna med händerna knäppta bakom ryggen. Tillslut sätter vi oss på en restaurang som serverar vedugnspizza äkta Italian style. Jag och morfar beställer pizza, Lucas och mormor beställer pasta. Servicen är inte på topp; jag får min pizza 50 minuter efter morfar.

Vi håller oss på bra humör resten av kvällen, pizzan var ju trots allt god. Svamp och kronärtskocka som topping och utan ost med perfekt tjock deg och lagom krispiga kanter. För att komma in i de lugna bakgatorna räcker det med en fem minuters promenad från restaurangen. Jag balanserar på trottoarkanten och Lucas kickar smågrus. Någon spelar stämningsfull musik från ett öppet fönster en bit bort. Dag ett check.

Likes

Comments