Utflykt till Limön.. Bilden av en varm skön sommardag stämmer inte särskilt väl med verkligheten,men kidsen gjorde vad de kunde..

Heldagsutflykt till Hålön. Tidvis regn och de där jäkla kalla vindarna, som blivit ett signum för den här sommaren, stoppade oss inte från att ha en grym dag på havet.

Finbesök på båten när familjen Carlsson mönstrade på för en middag på Granskär😊

​Kvällsutflykt till Kullerharen...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Liten men naggande god är den skärgård vi begåvats med. I dag blev det en tur till Vitgrund via fiskare Åkerblom. En bit nyrökt lax och potatis till lunch sen in till Fiskrestaurangen i utvalnäs för dessert. Vi rundade av turnén med en kaffe på Lidos Veranda i Engesberg, gött mos.

Likes

Comments

En ganska lugn överfart över Öregrundsgrepen. Till skillnad mot sist när det gick riktigt hög sjö. Vi tog leden som går innanför Björns fyr och tog ett lunchstopo i Ängskär innan vi drog vidare ner till Öregrund.

Framme i Öret käkade vi en burgare på Slupen och gick sen ner till båten. I båten har vi numera alltid den magiskt goda drycken Ga-jol. För den som är dryckesmyndig och ännu inte testat den, gör det.

Vi drog oss vidare ner till Grisslehamn. Där tog vi Eckerölinjen över till Åland, käkade smörgåsbord och passade på att bunkra lite dryckjom. Blev också en kulturpromenad ut till Albert Engströms skrivarstuga.

Mot skärgården

Då min telefon åkte i vattnet och numera ligger på ca 4 meters djup utanför Värmdö är det tyvärr sparsamt med bilder från resten av trippen. Men när brorsan mönstrat av kom resten av familjen ner till Grisslehamn. Pga dåligt väder låg vi inblåsta i Grisslehamn ytterligare en dag. Det blev lite korta promenader och minigolf innan vi fortsatte ner mot Stockholm.

Vi tog oss ner till Furusund via ett lunchstopp i Väddö kanal, sen vidare ner till vänner i Vaxholm och Värmdö.

​Här ligger vi vid Vaxholms brygga och lastar ur bohaget för hemresa per bil. Ragnhild blir kvar i skärgården några dagar till. 

Likes

Comments

Vi tog släkten med oss ut på en försommarsegling och vilken helg vi fick.

Vi utgick från Trosa och första stoppet blev Öja/Landsort

Vi tuggade oss upp mot Utö via Nåttarö.

Brorsan fyllde 50 år och det firades kungligt på Utö Värdshus. Många trötta själar dagen efter😊..

Likes

Comments

Äntligen är vi blötlagd och klar.

Likes

Comments

Här hänger hon vår kära Ragnhild. Nu ska vi stoppa om henne ordentligt så hon får en skön vintervila och är pigg i bäret till våren. En härlig båtsommar har det varit och vi längtar till nästa. Skepp & Hoj 

Likes

Comments

Årets sista segling gick från Nynäshamn via Rånö till Utö. Det här med att stänga säsongen med Utö börjar bli en tradition. Tror det är tredje året I rad som vi är där.

Delar av besättningen från utsiktsplatsen vid kvarnen.

Gruvhål och helgens flytetyg som den här helgen till ära var ett skepp. 13,5 x 4,2 m gav rejält med utrymme då vi bara va sex stycken. Båten, en Elan 434 gick riktigt stadigt och va lättseglad trots sin längd och vikt på 11 ton.

Visst är det nåt speciellt med stora rattar😊

En galet rolig och trevlig helg spm bjöd på bra segling och spontandans Deluxe på Bakfickan.
Skepp å Hoj

Likes

Comments

En långutflykt till Gållsgrund i Trödjes lilla skärgård fick avsluta semestern detta år. Nu kan man knappt hålla sig till nästa seglingshelg som är i början på september😊

Likes

Comments

En vecka fylld med båtutflykter, restaurangbesök kröntes med Whitesnakekonsert i Furuviksparken.

Likes

Comments

Vecka 29 drog vi till Kungsback/Göteborg. Här en bild på Apelviken i Varberg. Klassisk mark för oss Anderssonare då vi var här flera gånger när vi var barn. En punktering var enda smolket i glädjebägaren på en annars härlig vecka.

Likes

Comments