Stockholms Universitet en solig dag i maj 2016.

Hur är livet som student i Stockholm? Underbart, fattigt och stressigt. Säkert som i många andra studentstäder. Själv lever jag kanske inget traditionellt "studentliv". Det har väl delvis sin förklaring i att jag inte är 20 år längre...

Jag började plugga på universitetet för 1,5 år sedan, 26 år gammal. Jag hade från början planer på att läsa en YH - utbildning på Hyper Island i digital media creative. Men hamnade på reservplats... Besvikelsen som uppstod just då är svår att sätta ord på. Eftersom att antagningsprocessen är helt annorlunda mot en akademisk utbildning, tog jag det ganska personligt när ett "tyvärr, men välkommen att söka nästa år" damp ner i min mail.

Hur som helst hade jag ansökt till universitetet som en "back-up". Jag hade ju trots allt fina betyg från gymnasiet som egentligen kunde ta mig in på nästintill vilken utbildning som helst.. Som en negativ trend hamnade jag återigen på reservplats, blev struken från mitt andra val och antagen på mitt tredje. Jag var inte helt nöjd just den regniga dagen i juli.

Men som med mycket här i livet så fanns det en mening med det! Att hamna på reservplats på universitetet var tydligen inga problem, för vid andra antagningen löste sig allt och jag fick en plats på Visuell kommunikation (GI) och här började livet som akademiker.
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Snabbmakaroner, nudlar och falukorv i all sin ära... Men en avokadopasta med tomater och solrosfrön går minst lika snabbt att slänga ihop innan, mellan eller efter en föreläsning. Lite dyrare än ett paket nudlar såklart men godare och så känns det lite nyttigare... Äter man inte vetemjöl kan man köpa bön eller kikärtspasta, och om man vill lyxa till det lite till kan solrosfrön ersättas med rostade pinjenötter. Det går att modifiera lite efter tycke och smak, men det bästa är att det tar max 15 minuter att tillaga!


Avokadopasta med tomat och solrosfrön

1 portion

Spagetti eller bönpasta
5 st Plommontomater
1 Avokado
En näve solrosfrön
1 pressad vitlöksklyfta
Olivolja
Nymalen Svartpeppar
Salt

Koka pastan i en kastrull.
Mosa avokado, pressa ner vitlök och rör ihop, salta, peppra och ringla över olivolja.
Rör ihop tillsammans med pastan och toppa med delade tomater och solrosfrön.
Likes

Comments

Det här är början av ett självporträtt av mig och livet som Reklam, PR och kommunikationsstudent på Stockholms Universitet. När jag inte pluggar frilansar jag som stylistassistent.

Bloggen är som ett litet visuellt projekt där moodboards och inspiration kommer blandas med mycket plugg och tankar om nutid, dåtid och framtid.

Eftersom CSN är stolt sponsor av mitt liv kommer det inte bli sådär värst mycket lyxiga frukostar och exklusiva dagens outfits. Kanske inte speciellt mycket outfits alls faktiskt. Det blir nog mer önskelistor, tips, polaroidbilder och kanske en hel del mat.


Likes

Comments