Vaknade här idag till ännu en trålande sommardag, så härligt.

Frukostäggen är på kokning och kaffet klart. Igår var vi en tur till Vaxholm för brunch men det var så mycket folk där att man inte hittade en enda liten vettig sittplats. Inte så mysigt tycker vi. Så eftersom vi kört bil så drog vi istället in till Stockholm och gick på Mahalo hälsocafet och åt en drömmig vegansk buddha bowl, tyvärr hade batteriet på mobilen dött då. Vi avslutade kvällen med en drinkrunda i goda vänners lag på lite härliga ställen i närheten där vi bor.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Ett litet fredagstips är detta drömmigt ljuvliga vitlöksbröd som är underbart gott till ett glas vin eller en öl. Annars funkar det också till de allra flesta maträtter och det bästa av allt - det är no guilt - dvs det innehåller inget din kropp inte mår bra av. Dessutom är det både glutenfritt, mjölfritt och low carb. Trevlig fredagskväll!

No guilt -vitlöksbröd

Gör grunddegen på samma sätt som när man gör första steget i pizzadegen på blomkålshuvud. Dvs mixa salt och in i ugnen i 20 min. pressa ur överflödigt vätska

Här är receptet på detta exakt

Tillsätt sen

4 äggvitor

1/2 tsk salt

1/2 dl riven ost

1 msk bjäst (nutritional yeast) /inaktiv näringsjäst - finns i hälsokosten

4 msk kokt quinoa

lite peppar

1 pressad vitlöksklyfta


Rör ihop det med händerna och kladda ut det i ett lagom tjockt lagar på ett bakplåtspapper.

Sätt in det i 5 min på 225 grader -ta ut det och lägg på riven mozzarellaost.

Sätt in den precis så att osten smälter.

Klart!


Fullkomligt ljuvliga!





Likes

Comments



Gå ner upp till 10kg på 14 dagar och få en ny sund livsstil för livet med en personligt utformad diet


Känner du att du bär på några fettkilon för mycket och att du är orkeslös och ur form? Ingen panik: Startar du nu är du i god form inom kort. Det kan röra sig om en rejäl viktminskning (för vissa) men det kan också röra sig om att lägga om sin livsstil för gott till ett nyttigt och hälsosamt ätande för livet.

Personligen har jag själv känt stora positiva förändringar sen jag ändrade min egen kost. Från att för två år sedan varit "vanlig köttätare" har jag gått över till en pesceriansk clean eating kost med mycket frukt och grönt och jag märker stora förändringar i hur jag mår och i vad jag orkar prestera. Detta vill jag också gärna dela med mig av till andra och hjälpa människor att hitta sin egen personliga, nyttiga och bästa livsstil. Den respons som jag har fått från min läsare och dietare på sista tiden har dessutom varit helt fantastiskt och utan er hade jag inte varit så pushad och motiverad som jag faktiskt är nu.

En personligt utformad diet är också är en superbra investering i din kropp. På bara några få veckor - månader hinner man uträtta otroligt mycket med sin kropp och sitt välbefinnande.

Jag har bland annat utformat flera utmanande dieter. Jag har till exempel fått göra en diet för att stärka sköldkörteln på en kvinna med Hashimotos sjukdom förutom att ta bort oönskade kilon… det var lite spännande för det var första gången jag gjorde något sånt och det roligaste av allt är att dietbeställaren blev väldigt nöjd och tom fick bättre blodvärden….

Sen har jag gjort en ren fisk diet och en vegetarisk diet också samt några dieter till fitness och body builders. Bland annat har jag utformat en diet till en tjej som tävlar inom fitness i bland annat luciapokalen. Allt detta har varit väldigt intressant, lärorikt och spännande.

I en individuellt gjord diet tar jag speciellt hänsyn till personliga fakta som ålder, längd, vikt, aktivitetsnivå, speciella önskemål osv. Naturligtvis är allt helt anonymt och inget som det skrivs om på min blogg om du inte just skulle vilja det. Först till kvarn gäller för jag hinner inte göra hur många som helst eftersom jag pluggar medicin och just nu också tar lite andra extrakurser och ibland jobbar lite extra på helgerna dessutom.


INTRESSERAD? Skriv en rad till: gabriellesgarderob@hotmail.com så berättar jag mer


Massor av kramar till mina fina läsare!




Likes

Comments

Idag blev det en sen och enkel frulle. Har massa saker att ta tag i just nu och enkelheten kändes härligt befriande.

Ägg är en sån härlig produkt. Massa protein och en perfekt fettbalans för keto med 60 % - fettprocent.

Likes

Comments


Oumph Fajitas/Gjord av the pure chunk

Stek oumph av typen "the pure chunk" (denna är helt utan kryddor och tillsatser) i sesamolja eller olivolja.

Krydda med stark kravajvar utan socker, vitlök, lök, kikoman soja, het chili, (ev även färsk ingefära) och spiskummin. Om du vill kan du tillsätta något sött tex honung, stevia, dadlar eller vad du gillar för sötningsmedel. Stek ner strimlad vitkål, morot och sötpotatis. Häll på en tetra krossad tomat. Tillsätt kikärtor och spenat. Vill du så lägg i hackad mozzarella och låt det sakta smälta in. Är du vegan så skippa bara osten eller använd veganost.

Jag avslutade med att toppa med ännu mer mozzarella.

Tips! Denna röra passar utmärkt i fajitasbröd med extra sallad eller enbart på en fräsch sallad. Vill man så är det supergott med en guacamole till.


Likes

Comments


Jag testar oumph/The pure chunk

Jag provade ju oumph i helgen för först gången och tyckte det var riktigt äckligt! Äckligt därför att jag tyckte att det påminde för mycket om en slabbig kycklingkebab eller kycklinglår, något som jag aldrig gillat. Jag har aldrig som "köttätare" kunnat äta nåt annat än kycklingfilén på fågel och alltid tyckt att lite slabbigare/saftigare kött varit hemskt äckligt.

Jag slutade mest äta kött på grund av etiska själ men helt ärligt så har jag aldrig varit ett stort köttfan för smaken heller. Det kött jag åt som "köttätare" var bara kycklingfilé och torrare nötkött som tex lövbiff eller nötfärs och jag stekte alltid köttet tills det var helt uttorkat, kryddade som bara satan och blandade ut med färsen med minst hälften morötter. Hårt grillat kyckling eller nötkött på kolgrill tyckte jag dock var gott samt Oklahoma steak med mycket vitlök. Jag åt aldrig fläskkött eller lamm och mår rent av illa vid doften av det.

Hur som helst så påminde oumphen mig för mycket om kött som jag aldrig gillat och därav var det för mig lite äckligt.

Så är du vegetarian/vegan och älskar grönsaker så kanske detta inte är för dig.

Är du däremot en köttätare som särskilt gillar "saftigt" kött och kycklinglår - Ja då kommer du nog att älska det här.


Recension

Grill

Produkten jag köpte först hette grill - nackdelar den innehöll socker (den var förkryddad) - jag tyckte inte det var gott alls, smakade slabbigt lår med grillkrydda - tillagning vi grillade den på gasolgrill


The pure chunk

Detta var produkten ovan -fördelar inga kryddor eller tillsatser, 0g kolhydrater, 0,4g fett, endast 82 kcal/100g. Nackdelar lite åt kycklinglårhållet även denna men kan ju vara en fördel om man gillar det. En annan fördel var att den var okryddad och att man på så vis själv lättare kan styra smaken. Jag fick till den riktigt hyggligt men jag hade rätt mycket kryddor. Första bilden till höger visar oumphen innan jag kryddade.

Tillagning - Jag stekte oumphen och använde kikoman soja, sesamolja, lök, vitlök, stark ajvar, stark chili, spiskummin och lite honung. Sen hade jag dessutom på strimlade grönsaker och krossad tomat. Resultatet blev en riktigt god fajitasliknande gryta. Jag hade också mozzarellaost. Mer utförligt recept kommer upp senare och resultatet ser ni på bilderna.


De flesta övriga oumph

(utom filé som också en en ren produkt)

Innehåller tyvärr en del otäckheter som tex glutamat i form av maltodextrin, jästextrakt och aromer + socker. Så trist. Dessa kommer jag aldrig att köpa.

Slutsats - helt okej produkt till veganer om man håller sig till den rena produkten. Eventuellt mindre bra om du ogillar köttsmak. Kanske en toppenprodukt för kycklinglårsälskaren som vill "go veggie" eller för de som ibland vill byta köttet mot ett vegetariskt alternativ.


Likes

Comments


Idag var vi och fikade och promenerade i Bergianska. Det är så vackert där och jag kan verkligen rekommendera det, ett av mina favvoställen i Stockholm. På väg hem handlade vi lite fler puderrosa kalkfärgade krukor från plantagen.

Likes

Comments


Oumph - Second time try

Så har vi varit i hipsterparadiset Sickla och handlat. Här ser man alltid nån gubbe på inlines i dagisbarnkläder och fullt utrustad med knäskydd, armskydd, dubbla hjälmar och Gud vet allt eller någon skäggsjuttiotalist med cykel med barnlåda och reflexväst och dubbla hjälmar som känner sig odödlig i sin utrustning och vräker sig ut med barn och allt framför bilen. Det är tur att älsklingen är så försiktig i sin bilkörning för dessa människor är fullkomligt livsfarliga.

Jag blir dagligen förvånad över hur speciellt reflexvästklädda människor verkar tro sig helt odödliga.

Hellre hjälmfri och titta höger och vänster innan man slänger sig ut i gatan. Hjälm i all ära den är superbra, men den skyddar inte mot dumhet.

Hursomhelst ska ge oumphen en ny chans. Denna är okryddad så jag kan själv krydda efter behag. Hoppas jag tycker den är ok- den med grillsmak var förskräcklig och alla de andra smakerna innehåller glutamat i form av jästextrakt och maltodextrin. Dåligt tycker jag.


Likes

Comments


Väl hemma i Stockholm så har jag bestämt mig att gå "all in" med kosten. Nu ska all skit bort en gång för alla och jag ska hålla mig till clean och bra mat. Jag har nämligen en tendens att balla ur när jag börjar köpa eller äta protein bars, propuddingar, smaksatt kvarg, granula, gröt osv. Jag får så mycket mer sug och äter alldeles för mycket och mer och mer konstigheter. Hade jag inte velat deffa lite så hade väl vissa saker varit okej (i alla fall gröten och granulan om man väljer bra råvaror) men som det är nu står jag bara stilla. Jag mår också så mycket bättre fysiskt när jag rensar min kost på alla dessa (egentligen rätt konstiga) livsmedel.

Jag vill inte tänka mmmmm -OMG så gott en propudd med smaken chokladboll. Men det gör jag! Och det skrämmer mig. Jag ska därför inte prova den. Den är onaturlig och den innehåller konstsocker och emulgeringsmedel och aromer och jag vill unna mig att inte ha den i min kropp.

Jag vill vara sund , frisk och leva länge därför gör jag istället egna chokladbollar på ekologiska livsmedel som raw kakao, nötter, kokos och torkad frukt.

Dissa konstbollspuddingen du med - och lev frisk längre! ;)


på min lunchtallrik hittar du ägg, hemlagad tonfiskröra från vakumpåse, spenat, kikärtor och örter


Likes

Comments