I min ensamhet, mitt i natten då grubblar ja som mest! Detta är alldeles för jobbigt. Nu börjar de verkligen komma i fatt en ordentligt.
Jag började med en ny medicin för 4 veckor sedan, och de ger mig bara mer biverkningar än vad jag klarar av!

Känslan är svår att beskriva men jag ska försöka så du kan förstå:
-Blundar för att undvika all smärta jag ständigt blir påmind om. När jag sen ser, finns de ingen där! Jag är ensam, de är tomt. Både inom mig och runt omkring mig. Jag skriker rakt ut för att någon ska förstå. Tårarna rinner av ren frustration av min livssituation. Panikångesten jagar mig ordentligt, den är som en ättrig liten jävla ligist.. Känns som en bomb är nära att explodera. Svettningarna kommer så pass olägligt som allt annat i denna sjukdom.
JAG VILL SLUTA MED ALLT. JAG VILL VARA FRISK. JAG VILL VARA EN STARK MAMMA OCH FRU. JAG VILL JOBBA UTAN ATT VARA RÄDD FÖR ATT BLI SÄMRE. JAG VILL MÅ BRA!

Utan min familj, KIM och SIXTEN hade de varit tuffare att komma upp varje dag. MAMMA och PAPPA är mina vägledare i livet och utan dom hade de varit ännu jobbigare.

En enkel sammanfattning av livet. Lusten att ge upp, så kämpar ja ändå. Men de är med tunga steg jag tar de framåt. Allt är bara bakslag hela tiden. BAKSLAG!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jaha! Då kör vi sista natten här på sjukhuset!
Massa undersökningar är gjorda och prov tagna. Nu väntar en sista undersökning! Så ligger läget:
Jag har till största sannolikhet denna diagnos jag haft hela tiden, men eftersom den är så ovanlig i just där den sitter så har de gjort extra undersökningar för att utesluta alla andra sjukdomar de kan vara oroliga för. Så samtliga undersökningar de gjort, sålutar de åt samma diagnos. De enda som just nu ska tas prov på är mina förstorade lymfkörtlar ja har i mina lungor och i magen (de är inget ovanligt för sarkoidos)
Men de ska ta prov på en sån för att än en gång utesluta andra sjukdomar.
Så med samma mediciner inväntar ja nästa undersökning.
Men vänta lite, tro inte detta va allt 🙈
Mitt i allt har jag fått bältros oxå! Som de ena inte skulle räcka?! Jaja, nu är läget som de är. Behandling för bältros är i full gång samt smärtlindring för de!
Fick sån smärta i kväll så jag trodde någon höll på att slita ut mina revben i ryggen.. FAN för nervsmärtor 😢😢😢

Nu känner ja att detta börjar bli lite för mycket men vi hoppas på en vändning 👍🏼✨

Likes

Comments

Den låååånga resan som började augusti 2015 har igen börjat på ruta 1 fast med en diagnos. Låter konstigt va?! Ja de tycker ja med. Maj 2016 började jag med höga doser med kortison 😔 som ledde de ena till de andra. Ångesten va ett problem som kom, som ja innan har kunnat hantera men visste inte hur nu. Så de fick ja oxå medicin för 😔 Och ju längre in på kortisonbehandlingen som de gick ju mer problem med smärta fick ja.. Den ena smärtlindringen efter den andra... Denna resa har varit riktigt tuff med massa olika undersökningar och provtagningar. Svar som inte ja inte kunde kalla svar... Så frågan är när är denna resa slut?

Så nuläget är så här:
Den 19/11 fick ja jätte problem med mitt högra ben, kunde inte böja mej utan att de gjorde ont. Hade de varit i vänstra benet så hade inte smärtan inte varit lika främmande. Så när jag vaknade på söndagen 20/11 fick ja en chock. Hade jätte ont i höften, de hade vandrat uppåt. Stod vid spegeln och skulle kamma håret och föll ihop. Kunde inte stödja mig. Benet lyssnade inte på mig. Tårarna rann och smärtan va hemsk.
Tankarna snurrade, hade ja fått en blodpropp? Va vänder?
Åkte in akut till akuten.. Där efter många timmar, först med 2 smärtstillande som inte tog mer än lite dåsig i huvudet. Nu hade smärtan dragit sig mot ljumsken.
ÄNTLIGEN 🙈 fick ja träffa en läkare som gav mig ännu mer smärtstillande då jag inte kunde stödja på benet när jag skulle gå för han. Han beställde tid till röntgen för att utesluta någon spricka i skelettet eftersom de är vanligt när man äter så mycket kortison.
Timmarna gick och bilderna såg bra ut och jag fick åka hem med en jävla massa smärtstillande för att ens kunna röra mig.
Så de var dagar med kryckor för att kunna ta mig från plats A-B.
Så ytterligare ett liv med smärtstillande och sorg i kroppen att den känns som den ska ge upp och bryta sakta ihop.
För varje dag som gick, med smärtstillande i kroppen gick de lite lättare. Men maken min fick hjälpa mig att bädda kroppen i rätt ställning när jag skulle sova för att slippa ha ont mm.
Jag ringde till min dr i Lund eftersom läkaren i Halmstad inte ville förblanda sig för mycket med de som läkaren i Lund ordinerar, så detta resulterade i ett akutbesök på torsdagen 24/11 istället för 30/11.
Så nu drar vi en lååååång historia kort:
Läkarbesöket resulterade i att han och andra läkare hade diskuterat mina bilder, och eftersom ja har min värk på vänster sida så kliar de sig lite i huvudet... Men nu har ju värken kommit i höger ben, inte bra!! Han undersökte och kom fram till samma sak, ingen blodpropp. Men däremot en muskelbristning som blivit av min intensiva och höga dos av kortison.
Jag fick en kortisonspruta. Och de skulle släppa och bli bättre inom några dagar. Vi fortsatte våra samtal och detta resulterade i att han vill testa annan behandling, eventuellt cellgift. Men han vill ta nya bilder PET/CT (röntgen men radioaktivt ämne). Så planeringen blev så, inläggning på sjukhuset för snabb undersökning och snabbt svar.
Idag 1/12-16 fick ja min dag, är nu inlagd på sjukhuset, undersökningen gjord och i morgon inväntar vi på samtala med läkaren. Blir nog en helg här på sjukhuset 😔
Men vad för man inte för att hitta rätt behandling och få må väl.

Så här ser de ut! Jag mår som jag mår. Värken har ja än 😢 Nu hoppas vi på de bästa 👍🏼

Likes

Comments

De va evigheter sedan jag var här inne och skrev nått om allt i min sjukdom och mitt liv! 😬😬
Jag ska ärligt säga att jag har inte orkat 😞

Lite allmänt om situationen.
Jag har försökt komma tillbaka till arbetslivet men de fanns hinder som jag inte trodde jag skulle få känna av.. Jag är i fortsatt behandling av kortison och i nuläget inväntar jag en röntgentid för svar på behandlingen och en läkartid för smärtlindring.

Jag är inne i en svacka där jag har svårt att acceptera att jag är sjuk. Jag lever med en ständig ångest som jag försöker hitta saker där jag kan lära mig leva med den och hantera den. Min diabetes lever sitt egna liv, ibland mår jag som en Gud, men sen kommer bakslagen men höga och låga blodsockervärden.
Varje dag är en kamp att se sig i spegeln och inse vad kortisonen har gjort med mig. Svullen och tjock är jag!! Hatar att se mig så!
Sömnen är oxå en bit att jobba med. Vissa nätter sover jag. Andra nätter är jag vaken, ibland kan jag sova några timmar.
Jag har många bitar att jag jobba med. Så de är en salig kamp. DAGLIG KAMP 😥😥😥
Förutom att de syns utvändigt att jag äter kortison så syns inte dom andra besvären som ja dagligen kämpar med... DÖM MIG INTE....!!!!

Jag kommer inte orka uppdatera mig här, men jag berättar gärna men då måste du våga fråga!!
Detta är ingen hemlighet men jag måste lägga min energi på familjen och min återhämtning.


Bara för jag inte ser sjuk ut när du möter mig ska du veta att jag kämpar!!

Likes

Comments

​Oj vad dagarna går, veckor och månader. Tror ibland att tiden spelar mig ett spratt. Men i alla fall. 5 veckor har gått sedan diagnos sattes och behandling påbörjades. Fattar inte att tiden har gått så fort. Men nu sitter jag här och bara hoppas på att mina prover ska vara bra och planerna för allt ska gå mot rätt riktning. Varje dag är en kamp. Kampen är i nuläget smärta. Att härda ut smärta!

Något som jag aldrig kommer bli sams med är min trötthet. Att jag ständigt ska vara så trött. Sover som n kratta, då 3-4 timmar är vad jag kan sova. Hur jag än försöker vrida och vända på mig så kan jag inte sova.. De sjuka är att jag är trött så ögonen går i kors, men när jag ska försöka sova på dagen så kryper de i kroppen och jag kan inte sova! BLÄ! 

Uppdatering för övrigt då de är så länge sen jag skrev... Jag mår si så där. Trött, ont och jobbigt vissa dagar med ångest och så. Jag har egentligen ingen ork att skriva eller prata om min situation. Visserligen är de gott att skriva men jag har inte haft ork. Ibland har jag tom sagt att de är bra fast de är skit. Jag tror ibland att jag ljuger för de ska låta bra för jag tror de är bra. Men FAN vad fel man har. Ibland finns inte bara orken. Min energi de sista dagarna har legat på min familj... 

Så vi kämpar... Kämpar med allt, fajtas med allt och försöker vända dåliga saker till bra.. Försöker.... 

VÅGA FRÅGA, OCH JAG SKA VÅGA SVARA...ÄRLIGT

Likes

Comments

​Varje dag är en kamp. Dagligen en kamp som jag som person vill vinna... Jag vaknar efter endast fåtal timmars sömn, eller vad man nu ska kalla de. Jag känner en ständig trötthet som hänger över mig. Orkeslös och ledsen. Inte nog med detta så är de alla jävla biverkningar. Svullna ben, ångest och krypningar i kroppen. 

Denna dagliga kamp ska bli en kamp med energifyllda dagar framöver, jag ska dock hitta dit. Kämpa tills energin ligger på 100% igen. Just nu lär jag känna min kropp med dessa olika känslor och bakslag som ska kämpas. 

VI TAR EN DAG I TAGET.... 

Just nu har dagarna inte varit på topp. Jag har haft många bakslag. Många olika hinder att ta mig över. Men jag måste bara få säga, TACK! Fast att hindren har varit jobba att klättra över så fann de nått som gjorde saker och ting lite lättare. Igår va en dag med massa ny energi. Fick umgås med de häftigaste gänget EVER! Mina finaste arbetskamrater. Fast att allt känns tungt så mådde jag som bäst då... TACK!

SMÅ ORD KAN GÖRA STORT

Likes

Comments

​Den tuffaste biten sen jag började med min behandling av kortison är att jag inte kan sova. Den biten är den värsta, jag är jätte trött. Men jag kan inte, hur hårt jag än försöker så kan jag inte. Önskar jag hade lika lätt som min make, han lägger sig ned, somnar... Orättvist... 

I natt vakande jag redan 1 timme efter jag hade somnat. Sen kunde jag mot förmodan somna om, efter 45 kämpande. Men HAHA, redan  timmar vaknade jag ingen. Och nu sitter jag här. Kan inte sova, gäspar som bara den, men kan inte sova. Har verkligen försökt!!!

Sixten vaknade samtidigt och kunde inte heller sova. Så jag såg min chans, gav han en välling och kröp ner jämte honom, Han somnade så gott, men va hände, jo jag kunde inte sova... 

Jaja, jag hoppas de vänder snart. Så jag kan sova på nätterna i alla fall. De är så många olika biverkningar och saker som händer när man äter denna behandling. Man svullnar upp, diabetes krånglar, man är trött och kan inte sova. Allt utom att jag har svullnat och samlat på mig överdrivet mycket vätska har hänt.. Ja, en annan sak, smärta utav hell har jag oxå fått... De är konstigt... Kortison ska ta ned svullnaden i benen, men de har fan inte blivit så. Utan värk och smärta har dock tillkommit mer. De gör ont, jätte ont. 

​BARA FÖR SMÄRTA ÄR ETT HINDER SKA JAG LOVA ATT JAG KAN RIVA DIG!

Likes

Comments

Vad ska man säga? Varit många tunga dagar och nätter nu ett tag. Inte nog med vad som hänt i sitt privatliv. Utan allt annat. I går va de 3:e veckan som jag hållet på med min kortisonbehandling... Och jag trodde verkligen att de skulle kännas bättre. Men jag känner mig konstigt trött och orolig i kroppen. Sover dåligt och vaknar flera ggr per natt. Kroppen vill sova men jag kan inte...!
Hur mycket jag än undviker stressiga situationer eller utsatta situationer så kan jag inte varva ner. Kroppen går på högvarv. De är en sån konstig känsla, jag kan inte riktigt förklara. Bara jätte jobbigt.

Inte nig med de så har fått en annan biverkning. Eller man kanske inte kan kalla de för de egentligen? Jag fick såna jävla kramper i benen, fick bokstavligt talat panik. De gjorde så ont att tårarna rann. Inte en skön känsla precis!!

TACKSAM FÖR ATT JUST DU ÄR DU!

Likes

Comments

Denna dagen har varit en grubblardag! Alltså jag har så svårt att förstå att jag är sjuk.. Jag kan liksom inte acceptera att jag är sjuk. Med en dosett på bänken, telefonen som påminner om medicin dagligen och biverkningarna som håller mig vaken nästan dygnets alla timmar, speedad, skakningar, svettningar och ångest... De är så tufft att hantera alla mina känslor, blir bakslag efter bakslag. 

Vissa dagar är OK. Men dom andra dagarna är bara tuffa... Så vi kämpar. 

VET NI VAD... ÄRLIGHET VARAR LÄNGST!

Likes

Comments

Vet ni vad? Inte nog med att saker och ting är tuffa, så blev kvällen ännu tuffare... 💔

En älskad MORFAR, FARFAR, FAR OCH MAKE lämnade i dag jordelivet.... Min älskade MORFAR... Du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta ❤

Likes

Comments