Header
Husbygget🏡

Hej alla fina läsare!

Jätte kul att fler hittat till min blogg,

Jag har fått många förfrågningar angående vårt husbygge. Jag har tidigare skrivit lite om huset men inte så ingående, därför har jag samlat ihop en del av era frågor och tänkte ge er ett större perspektiv av hur husbygget planeras.

Jag och Kian står utanför garaget och på höger sida om oss kommer huset att stå :)

Vart bygger ni huset?

Vi bygger huset i Umeå, området heter Fällforsån och ligger ca 10 minuter från stan.

Hur stort bygger ni?

Vi har precis byggt klart ett stort garage på 130 kvm med plats för både gym, toa/dusch och tvätthall. Folk som kör förbi vår tomt tror garaget är själva huset, haha. Huset kommer att vara på 265 kvm och en tvåplansvila. Jag har aldrig bott i ett hus förut så detta blir mitt livs största projekt. H är däremot uppvuxen i hus.

Vilken husleverantör har ni valt?

Vi har ingen husleverantör utan tagit inspiration från nätet och ritat upp huset själva. H själv bygger huset tillsammans med två snickare. Snickarna som bygger huset är samma personer som vi köpte tomten av, dem bor bara några meter bort.

Hur kommer huset att se ut?

Det som kommer utmärka huset är alla panorama fönster och att vi valt liggande panel istället som många andra, stående panel. Taket kommer vara svart och huset vit. Alla fönster och foder kommer vara antracit grått.

Hur kommer planlösningen se ut?

Vi har valt en öppen planlösning med full takhöjd över vardagsrum. Vi bestämde oss redan från start att satsa på ett stort badrum (ca 15-20 kvm) och ett stort walking closet (ca 10-15 kvm). Kök, tvättstuga, toalett/dusch, vardagsrum och ett kontor/sovrum på nedre plan. Allrum, 3 sovrum, badrum och en walking closet på övre plan.


Ha en fin dag!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej alla fina!

Igår var jag och min man ute på dejt för första gången efter att Kian föddes. Det var verkligen välbehövligt☺️Jag älskar min svärmor som alltid ställer upp och finns där för oss, det var dessutom hennes idée om att vi borde unna oss en kväll tillsammans.

Det är viktigt att ro om varandra ibland och kunna "fly" från alla måsten och vardagssysslor. Nu är det inte alla som kan göra det eller har möjligheterna till det tyvärr. Men ibland kan det räcka med att lägga lillen tidigt, ta fram lite snacks, slå på en film och voila- man har ordnat en dejt night hemma😍

Förutom att vi åt middag ute, passade vi även på att gå på bio för att se The Kingsman😃

Likes

Comments

Barn

Igår delade jag ett personligt inlägget på bloggen, FB och Instagram. Jag har länge velat dela med mig om mina känslor kring amningen och hur det påverkade mig. Igår fann jag modet för att dela min historia. Jag dela mitt inlägg sent på natten och när jag vaknade på morgonen fick jag nästan en chock över hur många som hade skrivit till mig. Det var både på sms, privata meddelanden och massa offentliga inlägg. Många meddelanden och inlägg var från andra mammor som upplevt samma sak och kunde relatera sin egen situation med min text. Jag blev väldigt varm i hjärtat och rörd, är glad att jag öppnat dörren för fler mammor där ute som ville dela med sig av sina egna erfarenheter. Som fler av er skrev, det viktigaste är att jag och Kian mår bra, och det gör vi idag❤️

Tack för alla meddelanden, tack till underbara bekanta, vänner och familj som hört av sig, tack till alla som läst och delat mitt inlägg. Och TACK till alla fina mammor där ute som gör ett helt fantastiskt jobb med att vara en MAMMA, kärlek till Er❤️

Kram!

Likes

Comments

Hej!

Idag känner jag mig redo för att dela med mig om något jag anser är viktigt. Något många tar för givet. Något som påverkade mig, en nybliven mamma, väldigt negativt. Jag vill prata om AMNING!

Innan jag berättar vidare vill bara jag säga att efter mitt beslut om att sluta, mådde både jag och Kian (min son) bra.

När jag fick reda på att jag var gravid var amningen något jag såg fram emot. Det där speciella bandet och närheten man skulle få känna med sitt barn, det skulle jag snart få uppleva.

Efter förlossningen fick Kian och jag åka upp till BB. H fick inte stanna kvar hos oss då det var platsbrist på BB, vi båda blev väldigt ledsna då jag kände att jag behövde min mans närvaro efter en tuff förlossning. Samma natt kommer en sjuksköterska in på rummet för att hjälpa mig med amningen. Jag märker ganska snabbt att jag inte får ut någon bröstmjölk, inte ens en droppe. Jag fick då informationen om att det kan ta några dagar för amningen att komma igång. Kian hade också svårt att greppa tag i mitt bröst och vi både blev förvirrade. Till slut bad jag sjuksköterskan om att få ersättning då han var ledsen och amningen inte kom igång. Sjuksköterskan kom med 10 ml ersättning i en flaska och min son blev mätt och belåten.

Dagarna gick och jag hade fortfarande inte fått igång mjölken. Under tiden gav jag Kian ersättning på flaska, jag hade ju inget val. Det tog 1 vecka innan mjölken kom. Jag var överlycklig, hade spenderat så mycket tid med bröstpumpen. Men Kian hade hunnit vänja sig vid att bli matad med ersättning på flaska. Jag fortsatte spendera ca 70% av min tid med att försöka pumpa ut mjölk ur bröstet, då han vägra amma.  Det ledde till att jag hamna i en depression, en depression som var hemsk. Jag gråter varje gång jag tänker på hur dåligt jag mådde under den tiden. Jag var omtumlad efter min första förlossning samtidig som jag var frustrerad över att jag inte kunde amma mitt barn. Vad var det som var fel? Jag kände mig svag, dålig och hjälplös..

Jag satt hela dagarna och kämpade, jag var lycklig bara han fick i sig några droppar, för det hade alla sagt till mig....dem första dropparna (råmjölken) var livsviktigt för barnet. Och amningen var också väldigt viktigt, för det skulle se till så mitt barn skulle få bättre immunförsvar, han skulle må bättre  och inget annat kan ersätta bröstmjölk.

Jag hade PANIK! Det gick 4 veckor och jag kunde fortfarande inte amma, jag mådde skit, Kian mådde dåligt och skrek varje gång jag försökte amma honom. Jag har alltid varit en envis och stark person som aldrig ger upp. Men när jag inte kunde hantera amningen gick jag i tusen bitar, det bröt ner mig psykiskt. Jag grät varje dag! Varje gång jag gav honom ersättning mådde jag dåligt. Det låter kanske konstigt att jag mådde dåligt av att ge honom ersättning, för han mådde bra av det men det kändes som att JAG gjorde fel. Han skulle inte ha någon skit ersättning, han skulle ha bröstmjöllk, för det var det absolut viktigaste för honom. Jag fokusera så mycket på att få i honom bröstmjölk att jag glömde bort vad som egentligen var viktigast, att vi båda skulle må bra. 

Det som gjorde mig mest upprörd var hur människor dömde och såg ner på mig för att jag inte ammade min son, precis som om jag vore en dålig mamma. Jag fick höra kommentarer så som:

- Va? ammar du inte ditt barn? Det är inte bra Sivan!

Eller så kunde vissa ta för givet att jag ammade, som tex:

- Ursäkta att jag störde (när någon plingade på dörren) du ammar säkert?

Eller

-Jo men försök amma, det är inte bra om ditt barn går miste om bröstmjölken.

Eller

-Du måste amma i minst 6 månader för att ditt barn ska få bra immunförsvar livet ut.

Till slut ville jag inte träffa människor bara för och slippa förklara VARFÖR jag inte kunde amma. Jag som hade kämpat så hårt. Jag som sprang på apoteket varje dag för att köpa alla möjliga produkter för att få igång amningen. Jag som gick på amningshjälpen flera gånger med en depression i bagaget och en skrikande bebis. Jag som klickade hem alla möjliga pumpar från nätet bara för och se vilken pump som hjälpte bäst. Jag som gråtandes tejpade fast en halv meter sond på bröstvårtan och försökte "lura" mitt barn att ta tag i mitt bröst fastän det var ersättning han drack från sonden. Jag som torkade blod från bröstvårtorna, och grät av smärta. Jag som kände mig som en värdelösa mamma.

Allt detta och ändå fick jag höra.........varför ammar du inte?
Likes

Comments

Barn

Hej alla fina!

Som nybliven mamma har jag handlat en hel del olika saker till mitt förstfödda barn. Vissa saker har varit oanvändbara och andra saker har varit guldvärd. Nu vill jag tipsa er mammor om mina absolut bästa köp!

1. Moby bad balja är från Skip Hop (bild lånad av www.lekmer.se)


Den absolut BÄSTA badbaljan som finns. Jag har bland annat testat Stokkes badbalja och var dessvärre missnöjd med den då jag kände att Kian halkade ur mina armar och man behövde vara två personer för att hålla i honom. MEN, med Mobys badbalja kan du bada ditt barn på egen hand. Baljan har ett helkroppsstöd som mjukt vaggar ditt liggande barn plus att den har en bekväm kudde som ger stöd och på så sätt lär sig även ditt barn att sitta. Den stödjer barnet i två olika sitt positioner som du ändrar efter barnets ålder. Baljan kan användas från födsel och fram till 1.5 år. Bästa köpet, ni kommer inte ångra er. Köpte min Moby på Lekia men finns säkert på fler ställen.

2. Babysitter från baby Björn (bild lånad av www.babybjorn.se)

Babysitter Balance Soft är en ergonomisk babysitter där ditt barn kan leka eller vila tryggt medan du hinner ta en dusch, laga mat eller fixa andra vardagssysslor. Den formsydda tygsitsen gör att barnet sitter skönt och får ett bra stöd för rygg, nacke och huvud. Du kan använda babysittern till ditt barn redan från födseln och upp till 2 år. Den är att fälla ihop för och ta med överallt och har 3 höjdlägen. Tyget går dessutom lätt att ta av och tvätta i maskin när det behövs (40 °C). Införskaffa er denna pärla :) Finns att köpa på Babybjörns hemsida och säljs på flera andra ställen också.

3. Windi pysventil (bild lånad av www.apotea.se)

Windi pysventil är engångsventiler som används för att avhjälpa gasproblem hos spädbarn.

När Kian hade ont i magen pga gaser försvann problemen tack vare Windi. Den används vid behov men inte mer än tre gånger per dygn. Barn som upplever gasproblem brukar lida av detta till ca 3-4 månaders ålder, men det kan variera och barn kan också ha besvär längre tid. Windi är säkert att använda från nyfödd och så länge som barnet har besvär. Ni som har kolikbarn, införskaffa er detta, sååå bra.

Dessutom är Windi är helt fri från skadliga ämnen och kemikalier som BPA och PVC. Finns att köpa på nästan alla apotek.

4. PHYSIOMER Baby Mist (bild lånad av www.apotea.se)

Physiomer Baby Mist är särskilt anpassad till nässköljning och rengöring av spädbarns och små barns känsliga näsor. Nu när Kian varit förkyld har baby misten var så bra då det underlättar att både rensa näsan på snor och han får andas fritt. Den milda sprayen rengör och rensar näsgångarna vid täppt näsa och gör sömnen och amningen behagligare vid t ex. förkylning. Samtidigt fuktar den näsgångarna och förebygger sekundära infektioner och öroninflammationer.

Physiomer Baby Mist innehåller naturligt, isotont havsvatten. Havsvattnet kommer från Saint-Malokusten och är naturligt rikt på mineraler och spårämnen. Införskaffa för att ha hemma ifall ditt barn blir förkyld, finns på nästan alla apotek.


Likes

Comments

Hej underbara läsare!

Hörni, det här med att plugga och vara mamma på heltid var ingen problemfri kombo😬. Snacka om att det är tufft! H ställer upp så mycket han kan men han pluggar själv 200% plus att han jobbar 100%. Man vill ju vara världens bästa och mest tillgängliga mamma, men studierna tar en del av min tid. Jag har en sista inlämning idag och en salstentamen om en vecka, sen är jag ledig i en hel månad innan den absolut SISTA kursen börjar. Men jag är envis och en multitasking mom😃💪🏻.

Kram!

Likes

Comments

Allmänt

Hej mina fina!

Sitter på universitetet och gruvar mig inför en kommande tenta om ca 1,5 vecka. Ni som känner mig undrar säkert vad jag gör på universitet då jag tog examen i somras:) Jag har läst klart allt förutom matematiken, jag har 15 högskolepoäng kvar för att komplettera min utbildning och sedan ansöka om att få min lärarlegitimation. Och hur går mina studier ihop med att vara mammaledig till 3,5 månader Kian? Jo, jag har en helt fantastisk svärmor som är hemma hos oss på veckodagarna för att hjälpa oss få ihop vardagen. Både jag och H studerar just nu och har fullt upp med andra saker också. Min svärmor bor inte i samma stad som oss och därför uppskattar jag henne ännu mer och är SÅ tacksam över allt hon gör för oss 💕Hon är verkligen världens bästa svärmor, vän och en underbar farmor till Kian. Finns många som inte alls har en bra relation till sina svärmödrar, men min svärmor är en av mina bästa vänner, vi kommer bra överens och har roligt tillsammans 💕

Så här såg jag ut imorse när jag for till skolan🍂


Likes

Comments

Husbygget🏡

Hej alla underbara!

Tänkte dela med mig av bilder på vad som händer på vår tomt just nu. Vi har precis byggt klart ett ENORMT garage (130 kvm), 3 portar tvätthall, dusch och gym. Och nu tänker många, varför så stort? H har alltid drömt om att ha ett stort garage, och det är så pass stort att folket i byn tror det är huset. Och huset? Den kommer vara på 265 kvm.....i know! Vi har även gjutit plattan och väntar på att den ska torka.

Jag har aldrig någonsin bott i hus förut och känner mig lite nervös inför att flytta in i ett stort hus. H däremot är uppvuxen i hus och har panik över att vi bor i en lägenhet på 80 kvm:) Jag är tacksam och glad över att Kian ska få växa upp i ett hus.

Nedanför kan ni se bilder på hur det ser ut just nu, kram så länge!

Likes

Comments

Hej alla!

Jag har inte varit så duktig på att blogga sista tiden. Saker och ting är inte som förr, tiden räcker inte till och jag känner många gånger att jag hellre vill lägga tid och energi på Kian framför något annat. Samtidigt vill jag dela med mig av våra liv och allt som händer runtomkring oss. Det händer väldigt mycket i våra liv just nu😅 Hassan studerar 100% på distans (mäklare) samtidigt som han bygger vårat enorma hus på heltid. Jag är mammaledig och studerar på deltid, jag läser en matte kurs för att komplettera min utbildning. Vi håller på med ett sjukt roligt projekt, än så länge lite hemligt☺️ kommer blogga om det inom kort. Men jag hoppas ni fortsätter läsa bloggen och vill följa oss, nu ska jag pussa på min fina son, hörs snart igen.
KRAM!💕

Likes

Comments

Hej alla fina!

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så har jag inte bloggat sedan Kian kom till världen. När jag var gravid kände jag mig väldigt lugn och taggad inför att föda. Jag hade hört hur hemska smärtorna är och hur känslan av att hålla om sitt barn var helt magiskt. Man tror man förstår den känslan, men det gör man inte förrän man själv upplever det. Ja, då menar jag både smärtorna och känslan av att hålla i sitt barn. Min förlossning gick väldigt bra, men tiden efter gick mindre bra, ett annat blogginlägg om det kommer inom kort.

Och jag har fått den finaste gåvan man kan få här i livet, en frisk pojke❤️ Är så tacksam över allt! Känslan över att ha ett barn är obeskrivligt, helt plötsligt blev allt annat så oviktigt❤️

Kram!


Likes

Comments