Header
View tracker

Tänk va fantastisk människokroppen är egentligen!
Att man gått 9 månader med en annan människas liv i sig, känt de första sparkarna som sedan
blivit till mer kickboxning haha. Man fattar inte att det är sant, att man haft ett så vackert barn i magen.
Jag fattar knappt än idag inte att jag är någons mamma!! Men den känslan när man fått sitt barn går
inte att beskriva, man är rädd för precis allt nästan men känner sån kärlek.
Jag vaknade flera gånger per natt och tittade så
hon andades och jag kunde ligga och bara stirra på henne hur länge som helst!!!
Men jag ska ge henne det bästa livet jag kan och stötta henne genom hela livet <3

Tänk att man har varit såhär stor för ca 5-6 månader sen!! :D





Vårat lilla knyte, bara några timmar gammal <3!




Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker


 

Provade på att göra ett bröd som heter Challah. Det är en tradition inom judiska familjer.
Man äter det på shabbaten, men även under andra högtider och vanliga dagar.
Det är definitivt ett av de godaste bröden jag ätit och dessutom är det väldigt lätt att baka!

så tänkte dela med mig av detta recept! :)

Ingredienser:

  • 50 gram jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 kg mjöl
  • 5 dl ljummet vatten
  • 4 tsk socker
  • 2 msk olja

Topping:
Vallmo- eller sesamfrön

Gör såhär:

1. Blanda jäst med vatten. Tillsätt därefter övriga ingredienser. Lägg i så mycket mjöl att degklumpen släpper bunken när du lyfter upp kroken, Vispa sedan några varv till. Alternativt att man knådar degen förhand och ta då gärna olja på händerna, detta gör att degen inte fastnar och kletar på dina händer.

2. Låt degen jäsa i minst 1 timme så att den uppnår dubbel storlek.

3. För dig som inte vet hur man formar challah är det på samma vis som när man gör en fläta. Du gör tre ”längder” som du sedan flätar ihop. Du kan välja hur stora bröd du vill ha här, ju längre och större "rullar" desto större bröd såklart! För er som inte förstod anvisningarna i texten finns lånad bild nedan (finns även massa tips på youtube om hur man kan göra om man söker på Challah bread brading).

4. Låt jäsa ca 20-25 min, pensla därefter med ägg och häll på sesamfrön eller vallmo.

    Sätt in i ugnen på nedersta falsen, 225 °C i 15 min.



 

Likes

Comments

View tracker

Ja nästa helg blir det dop för våran lilla Meja, någon som har bra förberedelse tips osv ?
Har varit på dop 1 gång i hela mitt liv och det kommer jag knappt ihåg!




Likes

Comments

Här målar jag om min mors gamla brudkista jag fått tagit över, steg för steg visar jag hur jag gjorde! 😃




1. Först började jag med att slipa bort den värsta färgen.










2. Grundmålade och målade sedan svart lackfärg.





3. Medans jag målat 2 gånger med vit halvblank lackfärg valde jag ut en text och
skissade sedan med blyerts bakom.




4. När färgen torkat ordentligt så började jag slipa med både grovt och fint sandpapper för att
få fram den slitna looken och här är det ju smaksak hur mycket eller lite slitet man vill ha!








5. Sedan så satt jag fast min text med maskeringstejp där jag tyckte
den passa och mätte så det blev rakt såklart. Sen var det bara att trycka i orden hårt med en
blyertspenna! Tog sedan bort lite av tejpen för att de om det fastnat annars fyllde jag bara
i lite till. Sen var det bara att ta en smal pensel och fylla i färg.
(Jag blanda själv färgen med den vita och svarta lackfärg jag använt till att måla kistan med).








Såhär blev slutresultatet!! (dock syns ju inte slitningarna så mycket på denna bild, men i verkligheten gör dom de!)

Likes

Comments

Idag har jag varit på stan och inhandlat mig Ricinolja, spännande!
Är så trött på att mina ögonbryn aldrig växer efter en hel del för mycket plockande vill
jag att de nu ska vara perfekta, fylliga med fin form. Inte som nu, halva och skit fula!

Så blir att prova Ricinolja som sägs vara världens mirakelkur om man vill ha fylliga ögonbryn
samt långa fina ögonfransar, funkar också att ha i hårbotten för längre hår! 👌

Pris 79 kr flaskan!

ps. den ska vara kallpressad för bäst resultat, du hittar den på Life.
Före och efter bilder kommer när/om resultat visar sig. 🌟


Likes

Comments

Gott nytt år på er där ute!
Jag har varit as kass på att blogga nu ett tag men har verkligen haft hur mycket som helst, ni vet ju hur julstressen är ;).

För att fira in det nya året så kommer vi få trevligt sällskap ikväll av goda vänner och då är det kul att bjuda på något gott. Jag tänkte först om jag skulle göra en bål, men bestämde mig för att göra jello shots med jordubb/hallon smak, dessa recept är vansinnigt svåra att få tag på tycker jag. Så jag beslutade mig för att dela med mig av detta recept till er, detta har jag tagit från min systers bak-blogg och har provat detta recept förut om det är kanon!
Jag önskar er en trevlig kväll och ett gott nytt år !!

Ni får gärna kolla in systers blogg, finns oerhört goa recept!
http://majabakar.blogspot.se/
 

Jello Shots Jordgubb/Hallon & Viol smak

 
Jello Shots Jordgubb/Hallon & Viol smak
(EJ FÖR BARN!)

Violsmak
1½ dl Violshots blandning
1dl vatten
2 dl absolut vodka
8 gelatinblad



Jordgubb/hallonsmak
2dl outspädd jordgubbssaft
½ dl vatten
1½ dl absolut vodka
16 gelehallon
8 gelatinblad


Gör så här:
 
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de mjuknar
  2. Värm upp allt utom gelatinblad och absolut vodkan. (KOKA EJ!)
  3. Lägg i gelatinbalden en och en under omrördning så att de smälter
  4. kastrullen från plattan och låt svalna lite
  5. Häll i vodkan och rör om.
  6. Häll nu upp i ex, isformar av plast eller plasbrukar
    och ställ i kylen 2-3 timmar.
  7. Det kan vara lite svårt att ta ur dem ur formarna, häll då upp
    hett vatten i en skål och dopp botten av formen (endast botten!)
    en kort stund och kläm sen försiktigt ur Jello shotsen!

    Ha det så kul!

Likes

Comments

Bakat lite julgodis på kvällskvisten. Det blev kola med turkiskpeppar i och wienernougat, mums!

Recept

Turkiskpeppar kola

2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl ljussirap
2 msk smör
1 påse turkiskpeppar

Gör såhär:

koka upp grädde, socker och sirap 20 min ca (kulprov) detta blir ju knäcksmet.
Sedan häller du i turkiskpeppar som du då har hackat/mortlat, valfritt  hur stora bitar.
Sedan i med smöret oc bre ut på oljad plåt och låt svalna, bryt sedan i bitar. Klart!


wienernougat

100 g mandel (krossad)
200 g nougat
100 g choklad

Gör såhär:

Smält nougaten och chokladen i vattenbad. Rosta mandlarna i lite olja i stekpannan.
Blanda ihop allt och sedan "smöra" ut på bakplåtspapper och låt svalna. Piece of cake!






 

Likes

Comments

har suttit och skissat någon dag på en ritning som skulle bli ett pepparkakshus i år som jag ville designa själv. men självklart blir det aldrig som man tänkt sig. Jag och min älskling satt igång och vi vart väldigt nöjda trots att vi fick göra om en massa och det inte blev helt perfekta bitar...men det är nog de som är lite av charmen ändå och att allt är hembakat och eget gjort så att säga.. snart är det andra advent :)



Likes

Comments

hittade en kille som har världens skönaste röst typ! Inte den vackraste texten på hans låt som han framför men han finns även på spotify och heter Dan henig.. check him out!

 


Likes

Comments

Hallå där!

Ikväll så provade jag en ny facemask (acne-killer). Säger bara AAAAAJ! Det va värre än att vaxa sig tyckte jag, men jag är en person med väldig känslig hy. Min kille provade också och han tyckte inte alls att det gjorde lika ont, men han hade även väldigt tjockt lager på tillskillnad från mig. Men ett tips, ta inte för nära ögat och håret för den sitter som karborre på ansiktet.
Det räcker nästan med att bara ha den på de "värsta" ställen, så som näsan, hakan, pannbasen osv.

Men jag ger den verkligen ett stort PLUS, för jädrans vilken len hy man fick och den tog bort jätte mycket porer.
Den kostar en hel del i sverige, ca 200 kr med frakt online och då får man ca 5 påsar, jag fick den av min mamma så jag har inte så stor koll på exakt hur mycket hon fick med.

Men prova gärna om ni vill ha bra hy och 0 pormasker ;)






 

Likes

Comments