View tracker

Nu var det ett tag sedan vi bloggade igen. Tiden går så fort när man har roligt och vi har nästan aldrig tid att blogga trots att det tar 2min (?!) av vårt liv! Men vi jobbar mycket och är ute och har kul all the time. I think it's fair enough!

Det har hänt mycket sedan vi bloggade sist!
Vi har både skaffat oss en lägenhet, varit på Ikea och inhandlat en heldel till lägenheten, haft invigning av lägenheten och inflyttningsfest. Fler fester, tränat, solat och jobbat en massor. Och det viktigaste av allt lillebror har blivit vuxen!!! Grattis ännu en gång, vi saknar dig otroligt!

Vi träffat nya människor hela tiden och livet här är helt annorlunda från hemma i Sverige. (Mamma & pappa läs inte nu) Men här trivs jag och här vill jag stanna!

Vädret är sådär för tillfället men de senaste dagarna har det varit otroligt varmt !!

Bjuder på lite bilder från veckan som gått och även några på vår kära broder. Titta och njut! 😉👇🏼

/Emma

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

It's only getting hotter and hotter here!
Can't believe it's the first Sunday of advent and we have already been here for a month! That's siiick!

Otherwise... today has been a lazy day, the weather has not been that good, it has been very cloudy today but it's still warm outside. So we haven't done that much today!
Hope you have a cozy day back in Sweden with lighted candles and Christmas spirit. Don't forget to open your chocolate calendar, I won't!

Ps. Some of our updates haven't been posted so if you have time scroll down and have a look!

Big hugs from Australia
/Emma

Likes

Comments

View tracker

Det blev en lyckad kväll på Ivy igår men det är alltid så sjukt mycket folk dock! Ovan ser ni några bilder från kvällen!

Som tur är blev det inget jobb för samtliga idag utom mig och Vikk då. Vi jobbade några timmar med att hjälpa "The big boss" med lite saker innan vi gick hem och la oss på rooftop! Sjukt varmt är det här uppe och nu ska vi njuta det sista av fredagen för imorgon ska vi jobba igen!!

/Emma

  • Bondi beach
  • 92 readers

Likes

Comments

Idag blev det en ledig dag för oss alla pga att det var väldigt molnigt.
Men oss gjorde de inget för då passade vi på att ha en tjej-dag. Vi har bland annat fixat naglarna och jag (Emma) gjorde även pedikyr vilket jag gärna gör igen då jag även fick massage! Sedan har vi shoppat lite, ätit en god lunch och även inhandlat lite mat och bara haft en allmänt mysig dag!

Ikväll blir det utgång på Ivy med vårt svenska lilla crew.

Cheers!

/Emma

  • 92 readers

Likes

Comments

Sorry för dålig uppdatering !

Men vi har haft väldigt mycket jobb senaste dagarna och på de hostlet vi bor på nu har världens kassaste wi-fi..
Så de suger ju ganska mycket .
Vi kör iaf vidare på bucket list som ice cream girls. Men jag (Viktoria) blev i förra veckan befordrad till manager för försäljningen på bondi beach. Så jag jobbar långa dagar och är helt slut på kvällarna.
Detta innebär att jag håller koll på tjejerna/killarna på stranden som säljer och har även hand om deras löner, Räknar deras sälj varje dag osv. Tycker jobbet är super kul, bara väldigt mycket ansvar och mycket springande så vi får väldigt mycket träning om dagarna även sol och träffar så mycket människor ! Bästa !
Igår fick vi "stor" handlat så idag blev de matlagning och snart är de dags för oss att sova få kl snart är 22 här och vi alltid är super trötta efter en hel dag ute i solen.
Emma och Amelie är lediga imorgon men är vädret fint så jobbar jag, säsongen/sommartiden har inte börjat ännu och folk är inte lediga så de kommer bli mycket mer jobb senare..

Ha de fint i kylan allihopa så ska jag jobba vidare på brännan!

/Viktoria

  • 129 readers

Likes

Comments

Idag fick vi sluta tidigare så då passade vi på att ta en fika på vårt favoritställe, sedan köpte vi med oss lite meloner och gick ner och la oss på stranden för att bara njuta av det fina vädret! Får se vad resten av dagen har att erbjuda!

Cheers mates!

/Emma

Likes

Comments

Idag är det exakt tre veckor sedan vi kom hit, helt siiick va tiden går fort när man har roligt, men än är det långt kvar!

Som rubriken lyder "ännu en dag i paradiset" ja det kan man säga!
Idag har det varit varmt och skönt, vi startade dagen på ett café på vägen till beachen. Som ni se på bilderna milkshake och pannkakor med nutella och jordgubbar, suuuper gott!
Efter vår brekkie så gick vi ner och la oss på stranden för att jobba lite på brännan.
Senare blev det en liten trip över Harbour bridge och utforskade andra delar av Sydney.
Snart dags att nana, hoppas ni inte fryser till is där hemma! ;)

Själva ska vi försöka se till att inte brinna upp här då morgondagen enligt väderprognosen ska bli runt 30 grader, solen är 10 gånger starkare här än i Sverige och sommaren har inte ens börjat här (än),,, love it!!

/Emma

Likes

Comments

Idag startade dagen med packning och sedan begav vi oss ut för att hitta något mysigt ställe att käka frukost. Lyckades vi? Såklart!
Efter den goda frukosten var det sedan dags att ta sig tillbaka till hotellet för att checka ut och flytta ner till (det vi nog alla är överens om) den bästa platsen hittills --> bondi beach!! Även stället där vi numera jobbar och spenderar våra dagar. Sen ska vi inte tala om vår rooftop, AMAZING är ordet!

Till lunch testade vi något nytt ställe (som alltid) där vi blev mätta och belåtna.
The "todays" var efterrätten som vi hittade längs vägen, det var verkligen dagens bästa!! Choklad doppad melon och jordgubbar. "Våra smaklökar dansade" eller som man nu mera säger "det bokstavligen kn**lade i munnen."
Där lär det bli återbesök ett par gånger!

För övrigt, vädret här är inte så bra för tillfället, väldigt blåsigt och lite kyligt men sommarn är inte här än så vad gör de när det är i stort sätt minusgrader hemma i Sverige?

Hoppas ni har det bra där hemma med, kramar <3

/Emma

  • Bondi beach
  • 160 readers

Likes

Comments

Idag gick vi upp alldeles för tidigt för att dra på en jobb intervju på ett café/bar/ restaurang vid bondi beach !
Så fint där! Så får veta mer senare idag, skulle vara någon prov dag i helgen så vi skulle hör mer av dem senare idag.
Efter intervjun drog vi ett stort gäng svenska tjejer och fikade snackade och hade super mysigt.
De flesta Människor här nere är så roliga och prat glada.
Så vi har haft en trevlig förmiddag .
Åter till jobbsökande och lägenhets sökande.
Väldigt molnigt idag fram o tillbaka men så varmt !

Cheers mates !

/ Viktoria

  • 229 readers

Likes

Comments

Usch idag är vi trötta ligan. Va ute på scubar igår och dansade och hade super kul. Va hemma väldigt sent och så va de att gå upp tidigt i morse för att flytta på sig till nästa ställe som fick bli ett hotell då alla hostel va fullbokade som vi märkt händer väldigt ofta..
Väl incheckade så va de dags att bege sig till work and travel för att söka jobb och vi fick sökt en hel del.
Nu är vi på hotell rummet igen helt slut och ligger och kollar på vår fina utsikt !

Blir troligen tidig natt för oss då vi är trötta och har en hel del planer inför imorgon som ni får ta del av sen.

Tyvärr inga mer bilder idag, hade tydligen bara suddiga bilder ..

//Viktoria

  • 236 readers

Likes

Comments