Hej alla matälskare!

Torsdag idag vilket betyder pannkakor! Dessa är super goda bananpannkakor toppade med hallon och jordgubbar. Receptet är även sjukt enkelt!

Ingredienser

1 banan

1 ägg & en äggvita

Lite kanel

Gör såhär

Så allt du behöver göra är att mixa banen och äggen i en bunke och sedan blanda i lite kanel. Nu är det bara att ta ca en matsked smet och lägga i pannan, och steka de precis som du gör med vanliga pannkakor. När du stekt klart så är det bara att lägga upp det som du vill ha det och toppa med valfri topping, vi rekommenderar bär. Och sen är det bara att hugga in!

Som sagt, goda, enkla och även nyttiga!

Lycka till, kramar siskitchen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej igen alla matälskare!

Idag passade vi på att göra enkla bröd till frukost. Dem blev magiskt goda, finns inget bättre en nygräddade bröd med smör och ost på morgonen. Testa att göra dessa godingar till frukost imorgon eller varför inte till mellis, nygräddadat bröd passar alla tider på dagen. Hoppas ni haft en bra dag, och en bra sommar hittills

kramar Siskitchen!


IMG_2957.JPG

Recept

(10 stycken)

25 gram jäst

3,5 dl vatten, ca 37 grader

25 gram smör, smält

1 tsk salt

1 ägg

Ca 9 dl vetemjöl special

1 ägg till pensling

Vita och svarta vallmofrön, riven ost till dekoration.


Gör så här:

1: Rör ut jästen med vatten. Arbeta in smör, salt och uppvispat ägg. Tillsätt mjölet lite i sänder till en smidig deg. Knåda noga, täck och jäs 30 minuter .

2: Knåda degen på bakbordet. Rulla ut två längder, dela varje i 10 bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Klipp två djupa snitt i varje bröd. Jäs 20 - 30 minuter.

3: Värm ugnen till 250 grader. Pensla med uppvispat ägg, strö på vallmofrö och ost och grädda i ugnen 10-12 minuter. Ät dem med smör och ost nygräddade.

Likes

Comments

Hej igen alla matälskare!
Hoppas ni haft en lika solig och fantastisk dag som vi haft det. Idag bjöds det på punschparfait till fikat som toppades med krossat daim och en fräsch och syrlig fruktsallad.
Till er som inte har smakat parfait förut, är konsistensen nästan som glass, därför passar den perfekt till en somrig dag. Men kan smaksätta parfait med olika smaksättningar med punsch, punsch är helt magiskt gott!

Hoppas ni provar att göra detta recept, väldigt enkelt, gott och blir väldigt snygg dessert. Vi rekommenderar det STARKT!

Kramar Siskitchen!

Recept
(8 portioner)

4 dl vispgrädde
8 msk strösocker
8 msk punsch
8 äggulor

2 passionsfrukter
30 gram hallon
10 gram vinbär
8 stycken Physalis
1/2 krossad daim
8 stycken citronmeliss blad

Gör så här:

Vispa äggulorna och socker med elvisp tills det blir vitt och pösigt. Socker kristallerna ska ha smälts. Sedan vispa grädden i en annan bunke hårt. Häll i punschen i grädden och vänd ner socker och äggblandningen.
Häll upp i portionsglas och ställ i frysen mist 2 timmar innan servering.
Toppa med bären, citronmelissen och den krossade daimen.

KLART!

Likes

Comments

Hej igen alla matälskare!

Idag har vi bakat flera olika slag utav mjuka kakor med rabarber, men ikväll delar vi med oss av en klassig smulpaj. Rabarber är så fräscht och syrligt och man kan aldrig få nog av det. Den krispiga smulpajen fick bli denna veckans lördagsgodis, hoppas ni också smaskar på något gott.

Kramar Siskitchen!


Recept:

100 gram smör

2-3 msk strösocker

1 ½ dl vetemjöl

1 ½ dl havregryn

Fyllning

4 stycken rabarberstänger

2-3 msk strösocker

Gör så här:

Skölj och skär rabarbern i ca 1 cm tjock och blanda ihop med sockret. Lägg sedan i en smord och bröad form. Knåda sedan ihop alla ingredienser och smula över. Grädda i ugnen i ca 20 minuter tills den fått en gyllenbrun yta. Servera med vaniljsås. Njut!


Likes

Comments

Hej igen alla matälskare!

Idag ska vi bjuda med oss av dessa läskigt goda kakorna som inte alls komplicerade att göra.

Dem går alltid hem här hemma, och är utmärkta att ta med sig i picknink korgen. Vi hoppas att ni har haft en lika härlig och solig dag som vi haft det. Idag har det skördas rabarber, så imorgon lär vi hamna igen i köket och hitta på något kul. Vårt favorit ställe! Ha en underbar kväll och syns snart igen!

Kramar Siskitchen!


Recept

(25 kakor)

100 gram smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2 ½ dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

2 stycken dubbeldaim


Gör så här:

1: Sätt ugnen på 175 grader.

2: Vispa ägg, strösocker och sirap i en bunke krämigt.

3: Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker + daim och vänd ner i smeten.

4: Dela degen och rulla ut till ca 3 längder.

5: Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta lätt till dem. Räffla med en gaffel, och strö över krossat daim.

6: Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

7: Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kakorna svalna på plåten


Likes

Comments

Hej alla matälskare!
Idag gjorde vi dessa Oreo klubbor. Eller egentligen är det inte klubbor. Vi gjorde dem som klubbor så att det skulle bli, enligt oss, finare att fota och för att få en jämn yta när dem torkar. Annars kallas de för "Oreo tryfflar".

Vi gjorde dem på endast tre ingredienser, och dem vart så goda! Man skulle kunna kalla dem för en liten mini oreo cheesecake, men inte alls lika mäktigt.

Ingredienser

1 1/2 paket Oreos

Ca 120g Philadelphia ost (original)

Ca 200g vit blockchoklad (går såklart även bra med mörk/ljus också!)

Gör såhär

Börja med att mixa oreos till smulor, ju mindre desto bättre (rekommenderar att använda en matberedare). Blanda i Philadelphia osten med oreo smulurna. Nu kommer röran troligen att vara ganska kladdig och lös, så vi rekommenderar att använda två stycken mat skedar till hjälp av att försöka forma en rund boll som är ungefär lika stor som en chokladboll. När du gjort all röra till runda bollar så är det bara att lägga in dem i frysen i minst 20 minuter.

Smält chokladen över ett vattenbad eller micro. Sätt på oreo bollarna på grillpinnar och rulla dem lite försiktigt i chokladen tills du fått den yta du vill ha. Strö över eller doppa oreo bollen i grovt hackad oreo. Stick ner grillpinnen med oreo bollen på i en tjockare frigolit bit. Självklart finns det olika sätt att lägga grillpinnarna på för att oreo bollen inte ska förstöras, men vi använde oss utav frigolit. Och that's it! Svårare än så är det inte.

Lycka till! / Kramar, Siskitchen

Likes

Comments

Hej igen alla matälskare!

Jag vet att det var ett tag sedan vi sågs sist, men en liten fågel viskade i mitt öra att vi borde börja igen. Hon hade nämligen saknat denna blogg. Detta gör oss så glada, så känner att vi bör komma tillbaka.

Detta är en tårta som vi döpt till "Sommardrömmen" då den passade perfekt till midsommar.

Den består av egna citron tårtbottnar, med rabarberkompott, hallonmousse och vit chokladfrosting.

Söt, fräsch, syrlig och framförallt väldigt somrig och väldigt god.

Den tar sin lilla tid att gör denna underbara tårta, men vi lovar er att det är värt det.

Hoppas att ni inte blivit allt besvikna på oss då vi inte har uppdaterat på länge. Vi ska försöka att uppdatera minst en gång i veckan.

Ha en glad SOMMAR!

Kramar Siskitchen!

Recept:

Blir ett väldigt långt inlägg denna gång ;)

Tårtbotten

220 gram ägg (4st)

170 gram strösocker (2 dl)

60 gram vetemjöl (1 dl)

80 gram potatismjöl (1 dl)

5 gram bakpulver (1 tsk)

0,5 citron, zest


Rabarberkompott

250 gram rabarber

250 gram frysta, tinade jordgubbar

1 dl socker

½ tsk vaniljpulver

½ tsk kardemumma

1 msk saft från citron


Hallonmousse

3 stycken gelatinblad

250 gram hallon, frysta

0,75 gram florsocker

100 gram färskost, t.ex. Philadelphia

2 dl grädde, vispad


Vit chokladfrosting

200 gram choklad, vit

300 gram smör, rumstempererat

4 dl florsocker

300 gram färskost, t.ex. Philadelphia

0,5 citron, zest

1,5 krm karamellfärg

Dekoration

1 burk(ar) silverkulor

1 burk(ar) sockerpärlor, rosa

Gör så här:

Botten

1 Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en rund form i ca 18-20 cm i diameter.

2: Sikta mjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp. Blanda i raspet från en citron.

3: Sikta lite i taget av mjölblandningen i vispningen och rör försiktigt med en slickepott till en slät smet.

4: Häll smeten i formen och grädda i ugnen 20-23 minuter. Gör ett stickprov.

5: Ta ut ur ugnen och vänd botten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt ligga kvar i formen, låt svalna. Vänd upp botten, skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela i 4 delar.


Rabarberkompott

1: Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar. Lägg i en kastrull med jordgubbar, socker, vaniljpulver och kardemumma.

2: Låt småkoka utan lock på medelvärme 10-15 minuter till en fast kompott. Dra av från plattan och låt svalna. Tillsätt citronsaften och förvara i kylskåp.


Mousse

1: Blötlägg gelatinbladen.

2: Koka upp hallonen och sila bort kärnorna. Se till att få ur all saft från hallonen genom att trycka och dra med en sked.

3: Smält gelatinbladen i en kastrull tillsammans med 2 msk hallonpuré.

4: Rör sedan samman den varma hannonpurén med den avsvalnade.

5: Vispa upp florsocker och färskost i en bunke.

6: Tillsätt hallonpurén och vispa.

7: Vänd till sist ner vispad grädde och ställ in i kylen.

8: Låt stelna till en mousse i kylskåp, det tar ungefär 2 timmar.


Vit chokladfrosting

1: Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna.

2: Vispa det rumstempererade smöret fluffigt och häll droppvis ner den smälta, avsvalnade vita chokladen.

3: Vispa ihop florsocker och färskost i en bunke.

4: Vänd sedan ihop det med chokladblandningen och tillsätt citron zest.

5: Dela upp smeten i två skålar och färga den ena skålens frosting rosa med lite röd karamellfärg.


Montering

1:Fördela botten i 4 stycken delar, bred sedan över rabarberkompott på första lagret. Lägg på nästa botten och stryk över hallonmousse snyggt och jämt. Upprepa detta.

2:Täck sedan tårtan med ett jämt lager av den gulvita frostingen med en tårtspatel.

3: Ställ in tårtan i kylskåpet över natten. (smaken sätter sig utmärkt)

4: Täck sedan tårtan med ytterligare ett lager med den gulvita frostingen och spritsa sedan blommor på toppen.

5: Garnera med strössel som passar bra till.


Likes

Comments

Hej igen alla matälskare!
Idag hade vi tänk och dela med oss av en enkel men sjukt god maträtt. Nämligen ugnsbakad lax, med kokade rotgrönsaker med smörstekt sparris.

Det ända du bör göra att baka en hel laxsida i mitten av ungen på 180 grader. Ha laxen i ungen i ca 30 minuter. Man kan smaksätta laxen med smaker man själv gillar, vi valde salt och svartpeppar. Blir helt fantastiskt med svartpeppar.
Sedan kokar du morötter, palsternacka och haricovert tills dem blir mjuka. Tillsist smörstek sparris och tillsätt lite flingsalt.
Lägg upp tallriken och cirkla över några droppar citron.

Smaklig måltid!

Kramar Siskitchen!

Likes

Comments

Hej alla matälskare!
Idag hade vi tänk och bjuda på ett väldigt enkelt vitlöksbröd som passar perfekt som förrätt eller mellanmål. Självklart kan man baka ett eget bröd, det blir ju så mycket godare.
Men detta är färdig köpta minni baugetter som vi har fyllt med vitlök och ost.

Så här gör du:


Ta så många bröd som du vill ha, sedan blanda smält smör, vitlök, persilja och ost och lägg i bröden. Grädda sedan i ungen tills bröden har blivit gyllenbruna.
Jag lovar dig att det kommer lukta mumma i köket.

Kramar Siskitchen!

Likes

Comments

Hej igen alla matälskare!
Wienerbröd på nolltid är väl något alla älskar. Läckra frasiga bakelser fyllda med mumsig vaniljkräm i. Detta är wienerbröd på färdig smördeg och färdig vaniljkräm och sylt som sedan har dekorerats med glasyr, hallon och florsocker. Tänk vad goda saker man kan göra på nolltid, när man har brotom.

Recept:

6 stycken

6 smördegsplattor, ca 12 x 12 cm (finns färdig kavlade fyrkanter i frysdisken i de flesta matbutiker)
Vaniljkräm - 6 msk pulver av marsans snabbvispade vaniljsås, blanda med 2 dl mjölk och låt stelna.
Valfri sylt
0,5 dl florsocker

Gör så här:

1: Vik in kanterna på smördegen och tryck till dem ordentligt.
2: Lägg vaniljkrämen i mitten och en klick sylt, grädda sedan i ungen på 225 grader i ca 10-12 min. Ta ut från ungen och låt svalna.
3: Blanda 0,5 dl florsocker med lite vatten tills det bildas en tjock glasyr. Ringla med en sked över det kalla wienerbröden.
4: Dekorera mer färska hallon, Mums <3

Lycka till, Siskitchen!

Likes

Comments