Då kommer vi till det här väldigt kontroversiella ämnet, feminism. Själv anser jag mig som både feminist och humanist, egentligen är skillnaden inte så stor. Mina planer är att jag i olika inlägg kommer förklara mina åsikter och tankar om olika ämnen inom feminism. Detta kommer bli en slags introduktion.

Till att börja med kommer jag förklara vad feminism är. Till er som tror att det står för kvinnors rättigheter och att alla feminister är manshatare kan jag bara sucka och berätta att feminism är en ideologi som står för strävan efter alla köns rättigheter och lika värde. Inte bara kvinnors rättigheter, inte bara kvinnors och mäns rättigheter utan alla köns rättigheter. Ja, det finns faktiskt fler kön än två. Och ja, enligt mig borde alla bli behandlade precis lika dant. För mig går det inte att se hur en människa kan tycka att en annan borde bli behandlad bättre eller sämre än en själv/ en annan endast på grund av dens kön eller sexualitet. Hur du känner dig, uttrycker dig och vem du anser dig vara är helt och hållet upp till dig, samhället borde inte trycka ner dig oavsett vem du är. Din inkomst borde inte vara annorlunda beroende på om du är kvinna, man ickebenär etc.. och du borde definitivt inte behöva dölja vem du är på grund av hur du tror att folk kommer reagera.

Bilderna har inte direkt något med texten att göra, jag tyckte bara att de var fina. :))

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag var en otroligt mysig dag! Jag träffade min kompis Amanda (@StinaOchAmanda ). Vi gick ut, köpte glass, satte oss på några stenar vid vattnet och njöt utav solen. Sedan cyklade vi upp till fotbollsplan och tränade med vårt fantastiska och duktiga lag. Första riktiga sommar dagen för mig. Snart är det så varmt att man kan bada i havet. Jag längtar sååå! Imorgon och på torsdag är det prov som ska skrivas och pluggas till.. Tagga... Till alla som har nationella prov just nu, jag lider med er!

Inlägget blev lite sent... Mitt wifi har inte fungerat de två senaste dagarna. :)

Likes

Comments

Tja, vad är det egentligen att säga? Jag är en tonåring, en "fjortis" för att vara mer exakt. Vad betyder det egentligen? För mig betyder det mycket. Enligt massor av vuxna och tidningar ska det vara nu jag börjar förstå och bestämma på ett ungefär vem jag är. Själv tror jag inte att jag någonsin kommer veta helt säkert min identitet. Det finns så mycket att fylla i, i min ankät där jag beskriver mig själv. Jag kan vara, tjej, glad, kompis, fotbollsspelare, plugghäst, irriterande. Ja, allt möjligt. Men just nu är jag tonåring vilket betyder att jag måste gå igenom en del, inte bara när det gäller min kropp utan också viktiga beslut. I den här kategorin, "Livet som tonåring", tänkte jag skriva om problem och fördelar jag stöter på. Den kommer därför bli ganska personlig. Förhoppningsvis kan någon av er relatera och kanske till och med hjälpa mig med detta.

Vad borde jag börja skriva om? Kommentera gärna! :))

Likes

Comments

Idag och igår träffade jag @StinaOchAmanda . Er uppskattar jag väldigt mycket! <3 Väldigt härliga dagar fulla med fotografering, fotboll och cyklande i underbara Malmö. Skönt att solen äntligen tittat fram, den är mer än välkommen! Tack för den här helgen. Nu väntar jag på goda besked av min frisbeespelande bästa vän som är på uttagning till svenska landslaget. En väldigt häftig sport! Ni borde kolla in den. Hoppas er helg varit lika underbar som min! :))

Bilderna är tagna i Malmös kyrkogård. ;)

Likes

Comments

Hej! Mitt namn är Siri. Jag är en fjortonårig tjej som brinner för fotografering, fotboll och musik. Vad som hamnar på den här sidan vet jag ännu inte, men antagligen kommer ni få se ett och annat inlägg om feminism, min vardag och mina underbara vänner. Som sagt älskar jag fotografering så förvänta er en hel del bilder också! Jag är helt ny inom "bloggvärlden", därför tar jag gärna emot tips och förslag av er hur man gör... :))

Likes

Comments