Toppen

Eftersom Toppen har gått hårt så har han börjat få sin vintervila. Han har vilat i ca en vecka nu och han är ganska rastlös. Så rastlös så han försöker rymma UNDER marken... Drizzla ska börja få sin vintervila på måndag👍

Skulle gissa att gropen är ca 0.5m djup.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tävlingar , Uppdatering

Eftersom jag inte skrivit på ett tag har det hänt väldigt mycket. Tävlingar är det nog det jag kommer prata och berätta om men jag kanske kommer på något annat som har hänt också.

Jag kommer ta det rätt så snabbt så det inte blir för långt.
K2 Golden Top (Toppen) är kvalad till nationellt och har gjort 2 starter i nationellt (som jag kommer berätta mer om sen) Han är fortfarande väldigt svag och är inte lika duktig på allt än men han ät påväg uppåt.

Drizzle (Drizzla) har både tävlat Elitallsvenskan, DM och horsepartner Development Tour. I Elitallsvenskan omgång 2 så blev vi 4:a individuellt och 4:a med laget med en mycket liten marginal till 3:an.... Sen 3 omgången blev vi 5:a individuellt och 3:a med laget!!!! Tyvärr räkte inte det till att åka till finalen... Men vi var helt överlyckliga att vi tog en placering!!

I touren så red vi först i billdal där hon kändes fin även fast hon hade stegrat och inte skulle gå nära skrittmaskinen vid banan dagen innan. Hon gjorde allt hon skulle men domarna drar ner poäng när hon inte har tillräckligt med bärighet. Så det gick inte jättebra om man tittar på %:en.

Ett tag efter det var det 3:e omgången och då gick det mycket bättre. Visst så säger dem att hon behöver mer bärighet så det är det vi kommer öva på hela vintern!


Under DM så var hon väldigt spänd och det kändes inte alls bra. När jag kollade på filmerna när jag red såg jag att jag red med alldeles för långa tyglar. Så det är något jag har övat på nu.

Nu blev det lite i konstig ordning för först var det billdal-touren. Sen Elitallsvenskan 2 och 3. Efter det DM och sist den andra gången av touren. Det blev lite rörigt men hoppas ni förstår.

I Helsingborg så jag tävlade med båda och det var den som var senast, så den kommer komma som ett eget inlägg.

Likes

Comments

Bilder

Hej. Det var ett tag sen jag skrev men internetet här hemma har strulat och jag har haft mycket prov. Som start på att jag börjar blogga igen får ni en liten bildbomb!

Likes

Comments

Drizzle, Toppen

I helgen har det inte hänt något spännande. Jag har ridit mina hästar, mockat och tagit det lugnt.
Mina ponnys har varit duktiga och det har varit skönt att rida för att vädret har varit👌 Idag har det varit 20°c. Varmt med såååååå härligt.

Hästarna tycker nog att det är precis lagom eftersom dem har klippts. Drizzla klipptes i torsdags och Toppen i fredags. Man blir överraskad varje gång man ser vilken färg dem har under. Toppen blir nästan vit!!! Ska försöka komma ihåg att ta bilder imorgon!

Likes

Comments

Drizzle, Tävlingar

I söndags så red jag och Drizzla första omgången av Elitallsvenskan. Det laget vi red med var Vkrk.

Drizzla var duktig. Hon gjorde allt hon skulle förutom ett enkelt byte som blev ett missförstånd. Men om vi inte hade haft det hade vi fått en individuell placering. Visst retar man sig men samtidigt kan man nöja sig med tanken att man var nära😂

Laget blev 4:a vilket är super eftersom det var första gången vi var med! Nästa gång är i Malmö och det är om två veckor😄

Likes

Comments

Drizzle, Toppen, Träningar

Idag har det varit en lugn och faktiskt mysig dag. Inte så mycket regn och blåst.

Först när jag kom hem red jag Toppen. Jag red honom väldigt kort för att för någon dag sen kändes han lite seg och vi bestämde oss för att han ska få ta det lite lugnare i några dagar.

Sen åkte jag och träna för Carina med Drizzla. Vi jobbade mycket med formen, lösgjordheten och bärigheten. Hon tyckte det var superjobbigt men hon var superduktig! 🌟:or till båda!

Imorgon ska Toppen vila och Drizzla rida rätt så "normalt" pass🌟

Likes

Comments

Toppen

Idag har jag ridit båda hästarna men den här gången har Toppen blivit fotad.

Det blev dressyrpass för båda. Drizzla jobbade jag mycket med lösgjordhet och Toppen mycket enkla byten och förvänd galopp.

Imorgon ska Drizzla vila och förhoppningsvis ska jag hoppa Toppen om vädret vill det...

Likes

Comments

Drizzle

Idag har det inte hänt så mycket. Har varit hos tandläkaren och sen åkt till ridhuset för att rida Drizzla. Hon var duktig! Jobbade mycket med ställning i öppna och samlad galopp.

Imorgon ska båda hästarna ridas🌟

Likes

Comments

Toppen, Tävlingar

Igår tävlade jag Toppen i Flyinge. Han skötte sig exemplariskt trots att det regna heeeeellla tiden...

Första klassen var han nog kissig eller något för han gick inte riktigt på. Det var inte något som syntes men fick inte den perfekta känslan. Men han var superduktig och vi vann på hela 71.111%, nytt rekord!!

Sen red jag en LA:P1 och hoppades att få in mitt andra kval till nationellt så jag kunde rida någon nationell innan jul. Han hade nog kissat för han var mer "vaken" i LA:P1. Men det blev en liten miss men supernöjd ändå. 67.763 och vinst😍 Nu är vi kvalade till nationellt!!!

Så glad! Han blir bara bättre och bättre! Ska tävla någon regional tävling till innan jag rider min första nationella med honom.

Nästa helg är det första gången i Elitallsvenskan, då blir det Drizzlas tur!😄

(bilderna nedanför är priserna, har tyvärr inga bilder utan bara film. Men filmerna blev så dålig i kvalité så vill inte visa dem)

Likes

Comments

Drizzle

Idag har det inte hänt så mycket mer än att jag kom hem och sen åkte till ett konfirmationsmöte. Det jobbiga är att det krockar med vissa tävlingar, viktiga tävlingar. Jag vill liksom båda men samtidigt konfirmerar man sig nu eller aldrig. Hmmm jag vet inte men måste bestämma mig...

I alla fall så kom jag hem och det regnade... Men jag red ändå på utebanan. Det var blött, väldigt blött med Drizzla var duktig ändå. Är i alla fall bra träning😄

Det var det som har hänt idag!

Likes

Comments