Tävlingar

Hej! Jag vet att jag inte har bloggat om hästhagen och hur det gick men jag orkade inte på måndagskvällen och nu när skolan började gick all fokus på det och att rida. Hoppas ni förstår. Men ska skriva hur det gick idag eller imorgon.

Nu till något annat. Idag och imorgon ska jag tävla med Drizzla nationellt i Åstorp! FEI Ind. Mästerskapsprogram p. idag och FEI Lagtävlansprogram p. imorgon! Ska bli kul och se hur det går på grund av hur bra det gick i hästhagen ;-)

Ses!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Min dag, Tävlingar

Det var några dagar sen jag skrev men jag har bara inte haft något att skriva. Jag har bara ridigt hemma, varit med en kompis och chillat. Det har inte hänt så mycket.

Men nu har i alla fall Hästhagens startlistor släppt! Jag ska tävla lördag, söndag och måndag. FEI Lagtävlansprogram ponny lördag och söndag. FEI Ind. mästerskapspr. ponny på måndag. Tagga!!

Men jag är lite förvirrad. Jag är ny med att tävla Nationellt på D-ponny men jag tycker startlistorna är väldigt konstiga. För dem har blandat C-ponny och D-ponny och har delat på D-ponnyerna osv. Någon som vet varför och om det ska vara så? Som sagt ny på detta och vill gärna veta. Eller är det Equipe som har ställt till det?

Svara gärna!

Ses!

Video när jag hoppar Toppen finns på min instagram: Sirisdressyr

Likes

Comments

Tävlingar

Vilken dag! Vilket lag! Vilka hästar och vilka hästskötare/mammor.

Tävlingen idag gick super! Vi/laget tävlade i klippans ridklubb och Iiag lyckades vi få första platsen för oss själva!

Drizzla var jätteduktig! Min lagledare sa till mig för ca 1 vecka sedan att jag skulle satsa inne på banan mer än vad gör gör. Alltså jag skulle rida lite mer framåt och inte lika säkert och det gjorde jag. Jag fick till en travökning väldigt bra och fick en mycket finare trav i allmänhet. Hennes hals var också så avslappnad, jag tror aldrig hon har varit så avslappnad på en tävling. Hon bjöd verkligen på den härligaste känslan man kan ha på en tävling. När jag hade hälsat så började jag gråta för jag tyckte det kändes så bra och jag blev så glad över att Drizzla verkligen visade att hon kunde och att hon ville lyssna på mig fullt ut.

Sen fick man ju inte dröm poängen men jag brydde mig inte. Jag fick en bra känsla, laget vann och jag fick en 3:de placering individuellt. Så om ni inte har förstått det är jag sååååå glad!!

För dem som inte vet så rider jag för klubben: Viarps kör och ridklubb (Vkrk) och har ridit där sen jag var 5 år.

Priserna nedan är så att förstaplatsrosetten är med laget och den gula är individuellt. Jag fick mer priser individuellt än vad det är på bilden men det låg i stallet och orkade inte hämta det. Men det jag vann förutom det på bilden var: Grimma, tiger-ludd man kunde "dekorera" grimman med och en liten flaska med pälsglans.


Nästa tävling blir nationellt i Hästhagen redan helgen som kommer!

Ha det!

Likes

Comments

Nu blir det ett snabbt litet inlägg bara för att. Nu är det äntligen påsklov och en paus från skolan!!

Min plan för påsklovet är rida, tävla, chilla och vara med kompisar🤗 Bara ha det kul helt enkelt!!

Hoppas ni också kommer ha ett bra påsklov!!

Glad påsk i förskott🎉🎉

Likes

Comments

Min dag, Träningar

Igår blev det inte som jag hade tänkt, inte riktigt i alla fall. Jag hade tänkt göra min dag i bilder och fota lite bilder när vi var vid badet och i Lund. Men det blev för mycket, jag hann inte ens få en tanke på att ta bilder. Det blev liksom stressigt. Så här kommer istället ett mer långt inlägg om vad jag gjorde igår.

På morgonen innan skolan skulle jag hinna göra massor för att inte behöva stressa med det ikväll för det skulle jag aldrig hunnit. Så jag städade mitt rum, mockade mina hagar och packade allting jag behövde till simningen.

Sen gick jag till bussen och väl i skolan så skulle vi ha en lektion och sen skulle vi dra till simningen. Men när jag kom dit så visade sig att det hade blivit fel så ingen lärare kom. Så vår lektion var inställd och då började vi fixa varandras hår.

När idrottsläraren kom samlades vi och fixade med busskort osv. Efter det gick vi ner till matsalen för att hämta mat, dvs. en baguette och en juice.

Sedan så gick vi till busshållplatsen och hoppade på bussen som gick till en tågstation så vi sen kunde ta oss till lund. Väl där så gick vi till badet, bytte om och simmade i ca 1 timme. Först gjorde vi sim-testet men sen fick vi lecka som vi ville. Så alla började då hoppa hopptorn. Även jag, den mest höjdrädda personen i världen. Är fortfarande stolt över att ha hoppat 3:an. Haha.

När vi kände oss klara så gick vi och duschade och bytte om. Sen drog vi in till stan. Vi var väldigt oense var vi skulle fika. Men en av oss var väldigt sugen på pommes så vi gick till buger king. Då hittade vi en glass med oro bitar i så dem flesta tog det, jag också.

Sen den sista stunden vi hade i stan gick vi runt och faktiskt ett varv inne på lekia. Varför vet jag inte, det var roligt just då i alla fall.

När jag var hemma så var det snabbt upp på Drizzlan för att hinna rida henne innan träningen med Toppen. Hon var duktig men jag mådde så illa för maten jag hade ätit för de skumpade så mycket så jag red bara en halvtimme.

Efter middagen var det Toppens tur att träna för Carina. Han var jätteduktig!! Han gjorde inget buss, jag vågade inte sätta press på honom men jag ville inte riskera något på första träningen på länge. Vi övade på att han skulle komma upp sig i både manke och hals. För han vill gärna hänga i handen och bli jättelåg. Vi övade också på hans galopp för hans högra bakben vill han inte riktigt sätta under sig. Han tycker det är jättejobbigt, haha

Det var det som hände i tisdags. Ni får gärna skriva om ni vill ha mer detaljerat vad jag gör med mina hästar när jag rider och tränar osv. eller tycker ni det är bra så som jag gör? Let me know!

Likes

Comments

Träningar

I söndags red jag programridning/en träning för Kathe (vår lagledare) och det var en bra träning!!

Vi tog med både Drizzla och Toppen. Vi tänkte att medans jag red Drizzla skulle Toppen stå i transporten men dem gnägade så mycket så vi var tvungna att ta in honom i ridhuset. Men sen gick det bra och fick superbra tips vad jag ska göra för att få ännu bättre procent. Att jag skulle rida mer framåt och våga skansa lite.

Sen medans jag skrittade av så började mamma rida Toppen och sen skifta vi.

Toppen gick också bra. Väldigt framåt. Hon sa att jag måste göra mycket halvhalter och få honom att lyssna på mig för just nu vill han gärna "springa från jobbet"😂 Men han gjorde inget dumt vilket var skönt.

Imorgon kommer min klass att åka och simma och gå på stan så tänkte köra: Min dag i bilder🌟 (nu fick ni en liten avslöjning)

Ha det gött🤗

Likes

Comments

Min dag

Ja, jag har inte så mycket att skriva om men jag har inget annat att göra och jag gillar att blogga så varför inte?😂

Jag har 2 saker att berätta 1: Jag var sjuk igår=ingen ridning. 2: Imorgon ska jag på programridning hos min lagledare Kathe. Vi ska ta med oss både Drizzla och Toppen (K2 Golden Top) så att Drizzla kan rida igenom programmet och så får Toppen lite omväxling, han går bara hemma nu för tillfället och rids ut ibland.

Det var det, har inte så mycket som händer just nu. Men jag hoppas ni gillar bloggen ändå. Jag är inget proffs på att blogga... om man säger så..

Ha det!🌟

Likes

Comments

Ridkalender, Uppdatering

Hej igen! Förlåt för dålig uppdatering men jag har varit så förkyld sen i måndags så jag har inte orkat och sen har det inte hänt så mycket. Men här kommer lite det som hänt😆

Måndag: Drizzla vilade så jag red först en stund på Lucerne (mammas storhäst) och mamma red Toppen och sen skifta vi. Det gick jätte bra, duktiga hästar!

Tisdag: Tränade Drizzla för Carina men eftersom jag var jätte förkyld tog vi det lite lugnare. Vi övade överstryckningar och travökningar. Var super duktig😍 Man lär sig något varje gång.

Onsdag: Tog det lite lugnare eftersom dem var nyskoda och jag var förkyld (blir väldigt tjatigt jag vet😂) Gjorde "bara" lite förvänd galopp och skänkekvikningar.

Torsdag (idag): Idag hoppade jag lite små kryss och jobbade inte så mycket mer än att kolla av överstryckningar och lite lösgjordhet. Eftersom jag inte orkar lika mycket så kan hon också få gå lite lugnare så hon orkar alla tävlingar som kommer efter varandra, om ca 1 vecka.

Det var det som har hänt😊 Nästa tävling blir 9/3 och lagtävling!!!😆 Ha det❤

Likes

Comments

Drizzle, Tävlingar

Gårdagens tävling blev blandade kånslor. I första klassen (FEI Lagtävlans p.p) så var hon jätte fin och jag fick verkligen henne i fin form och fick bra energi. Men jag gjorde en för otydlig överstrykning så domarna satte 0.. Jag var ledsen men när jag hade lugnat mig var jag mer taggad än någonsin!

I andra klassen hände det!! (FEI Mästerskaps p.p) Jag lyckades kvala!! Inte mycket över men jag gick ett kval till SM!!😆 Jag fick ihop 65.528% med en rejäl miss som blev en 4:a och en lite mindre där jag tappat något poäng bara. Så nu kommer jag😂😂

Drizzla var jätte duktig i båda klasserna. Jag fick verkligen till formen igår!! Det jag behöver öva på nu är mer energi och bakbensaktivitet för att få ännu mer %. Sen behöver jag också öva på överstryckningar😂😂 och ökade traver, har svårt att få till dem när det verkligen gäller.

Nu övar vi massor och nästa tävling som blir i Klippan och då är det lagtävling igen! Jippi🌞

Sorry att jag inte bloggade igår, var bara helt slut när jag kom hem😂😂

Bilderna som kommer härnere är inte dem bästa men det är för att vi filmade ena klassen men tog inga bilder. Så jag tog screenshots från filmen😂😂 Bara så ni vet😆❤

Ses🌟

Likes

Comments

När jag var ute och skulle putsa så kunde jag inte låta bli att lägga mig i gräset en stund.. *hrrhhmm 30 min*

Så när jag låg där tänkte jag att jag kunde ta lite "coola" bilder till bloggen. Titta och njut😂😂

...Ja, jag tyckte jag såg tumblr ut😂😂😉 Fast erkänn att bilden när jag "lyfter" upp solen var snygg😉 Faktiskt rätt stolt😆

Likes

Comments