Header
View tracker

bara Siri, inspiration, mode & skönhet, tips, listor

Jag försover mig en morgon, vad tar jag på mig?

Min stickade Zara tröja och ett par slappa jeans, exempelvis dessa från acne. Går snabbt, funkar alltid och är skönt.

Vilka är mina allra mest använda plagg?

Den grå ulltröjan från COS använder jag nästan varannan dag, de svarta, vida byxorna från Mango åker på så fort jag känner för bekvämlighet och mina marinblå dr. martens är mina standardkängor under vinterhalvåret. ps. Investera i bra vinterskor om du har möjlighet!!!

Mina bästa fynd?

De här två väskorna är nästan mina allra bästa fynd, med tanke på att jag har använt de båda två så otroligt mycket! Faux-fur väskan hittade jag på monkis vårrea för 100kr för kanske 3 år sedan. Kuvertväskan hittade jag på stadsmissionen för 40kr för bara någon vecka sedan. Mina små bebisar.

Min favorit-match?

Älskar den här A-linjeformade klänningen från COS tillsammans med monki-väskan högt hängande en bit ovanför höften.

Mitt senaste tillskott till garderoben?

De här sandalerna som jag hittade på Carin Wester utförsäljningen, när värmen tilllslut kommer tillbaka tänker jag att jag ska klafsa runt i de här tillsammans med en enkel grå t-shirt (vi kan väl romantisera värmen lite och ignorera svettaringsfenomenet) och svarta, vida byxor.

Något jag gillar, men sällan använder?

Hmm.. den här blusen från Wera, kanske mest för att jag känner mig lite för flickig i den. Och klänningen från Dagmar, som jag egentligen älskar, men stör mig alltid så mycket på dragkedjan som hänger som en liten tung svans där bak :(

Mitt bästa tips?

Bygg först en basgarderob, om du har möjlighet så satsa på få plagg men av bra kvalité, det lönar sig ofta i längden. Sen kan man bygga på med lite mer svåranvända plagg, som exemplevis den här kjolen från monki. Puss & kram!! /Siri

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

bara Siri, mat, tips

Ikväll kom jag hem till ett ostluktande kök, min mamma lagade nämligen comfortfood-middag, perfekt en lördag.

Hon gjorde ugnsgratinerad blomkål.

+kalkon och kapris toasts.

Lite sallad också.

Mums och slurp. Medan vi åt gick vi dessutom igenom decemberlistan, de hissade och dissade. Sen tittade vi på The commitment, som mamma och pappa tydligen såg på sin första dejt för 25 år sedan. Godnatt. /Siri

Likes

Comments

View tracker

bara Bea, texter

Hej mamma.

Jag vet inte om du kan läsa det här, men om du gör det önskar jag att jag fick höra hur det låter. Jag har nämligen glömt bort hur din röst låter. Jag har glömt bort sättet du går på. Jag har glömt hur ditt skratt låter och jag har glömt bort sättet du satte upp ditt hår, mamma.


Jag sa till pappa att jag glömt bort hur din röst lät och han sa att den lät ungefär som min. Först skrev jag låter, men fick ändra till lät för jag verkar alltid glömma bort att du endast existerar i preteritum. Jag önskar att jag kunde skriva om dig i presens mamma. Jag önskar att jag kunde skriva att vi låter likadant. Men jag låter som du lät och det påminner mig om att en bit av mig försvann för 492 dagar sedan.


Jag kommer inte ihåg hur din röst lät men jag kommer ihåg, jag kommer ihåg hur mycket du hatade vintern och jag kommer ihåg hur du sträckte ut tungspetsen när du var koncentrerad. Jag kommer ihåg hur du aldrig ville le på bild för att du tyckte att du såg för gullig ut.


Jag hatar också vintern och jag sträcker ut tungspetsen när jag är koncentrerad. Och så hatar jag att le på bild. En bit av mig kanske försvann för 492 dagar sen. Men en bit av dig lever också vidare i mig.


Din för alltid, Bea.

Likes

Comments

bara Bea

Visste ni att min farmor har alpackor? Dom är riksgulliga!

TIll skillnad från alla andra gånger vi träffat alpackorna är dom lite keliga nu. Fatta att gosa med en alpacka.

Inte alla som kan det! Puss/Bea

Likes

Comments

listor, stockholm

månadens favoritbild?

siri: har inte fotat så mycket den här månaden, pga. beckmörkt. men den här gillar jag!

bea: beror nog mest på motivet. Men älskar denna bild.

hur har jag mått?

siri: mår bra!! är glad och tar det lugnt :)

bea: bra! Fast det skrev jag utan att tänka efter, för så är det oftast. Ärligt talat har det varit ganska mycket upp och ner. Men ändå mest bra.

månadens bästa outfit?

siri: ljusa byxor med den här jackan från carin wester, som jag har använt inomhus eftersom det är iskallt i skolan.

bea: culottes, t-shirt och polotröja. Och Minnas jacka! Är jag så! Avundsjuk! På!!!

vad har jag lyssnat på?

siri: mycket frank ocean!! funkar alltid. och extra bra som novembermusik!

bea: denna har gått på repeat. Så tidlöst fantastisk.

månadens bästa mat?

siri: beas pappa gjorde ju egg florentine till oss en lördagmorgon. drömmer tillbaka till detta ungefär en gång om dagen.

bea: jag och min family åt på Lily's burger en torsdag i början av månaden. Så gott.

månadens bakgrundsbild?

siri: en härlig målning av Paul Juno! hittad på pinterest :)

bea: jag klagade på att jag haft min bakgrundsbild alldeles för länge, så Emma tog saken i egna händer och bytte. Till en bild på Shrek.. Jag fick panik och bytte till det första jag hittade.

månadens mest gråtiga?

​siri: usa-valet, vintermörkret och att jag är så trött att jag måste sova i två timmar direkt när jag kommer hem från skolan. men mest usa-valet.

bea: känt mig sjukt omotiverad på allting, och det visar sig framför allt i skolan. Så, min insats i skolan. Och så Trump såklart.

bästa selfien?

siri: alltid handen i håret :/

bea: kanske inte den snyggaste men definitivt den bästa.

en kompis jag har varit med?

siri: platon.

bea: gått på så många kvällspromenader och ätit så många kvällsmackor med denna brud. Kajsa<3.

månadens allra bästa tips?

siri: har börjat titta på game of thrones!! månadens tips får bli att ifall du inte redan sett got, gör det, världens bästa vinterhalvårsserie!!!!

bea: om du inte tycker att du är skitsnygg, lura dig själv. Till slut kanske du går på det och livet är så himla mycket om man känner sig snygg och bekväm i kroppen sin. Självklart är det inte alltid så enkelt men förstår ni poängen? Fake it until you make it!

/Siri & Bea

Likes

Comments

Ho ho!!! Nu är det jättesnart jul. Mycket blandade känslor kring julen ärligt talat, men skulle ljuga om jag inte ser fram emot julaftonsmorgon lite. <3 Jag har försökt göra en spellista med alla mina bästa jullåtar, men alla jullåtar är ju så jävla dåliga så listan blev kort. Aja. Från oss alla till er alla; en riktigt God Jul!

/Bea & tomten

Likes

Comments

Hallå! Det här ska bli en jättebra vecka bestämmer vi. Eller hur?

Om Iguanan överlever detta överlever du denna vecka. Obs! Inte för dig som är rädd för ormar.

!! Ni vet alla dessa "artiklar" där man ska lära sig the key of sucess? VISSA tips är faktiskt väldigt bra, och just detta hittade jag här.

Ibland när ingenting känns bra alls kan det hjälpa att låtsasskratta. Lura kroppen lite.

Väldigt rimligt.

Ha en fin vecka och sluta aldrig!! /Bea

Likes

Comments

bara Siri, mode & skönhet, tips, stockholm

Godmorgon i snövinden! Såhär i adventstider, innan jul, är väl de flesta rätt så panka? Då är det extra kul att göra lite fina fynd, det här har jag fyndat den senaste tiden:

En kuvertväska som hängde och väntade på mig på stadsmissionen, 40 kr senare kunde jag sluta surfa runt efter 3000kr väskor på nätet. Kanske min nya favvo-väska!!

Sådana här loops finns på panduro, ett fempack för 45 kr. Tycker att de är så fina just för att de är så himla tunna!

Var tveksam på om jag skulle klara vintern, tills jag hittade den här typ jakt-tröjan på emmaus vintage för 150kr. Har haft på mig den sen jag hittade den.

Nu ska jag iväg och jobba!! Puss /Siri

Likes

Comments