Hej och välkommen till min blogg. Jag heter Siri och gillar att skriva och fota. Jag har bloggat lite förut, men det var en bokrecensionsblogg (vet inte om man kan säga så) som jag nästan aldrig uppdaterade, men det ska jag göra här. Här kommer jag att lägga upp bilder på bland annat mina katter som heter Messi och Curry, saker jag bakar eller kanske ritar och allmänt fina bilder och så kommer jag nog också skriva något.. Jag hoppas att du vill läsa och kanske vilja inspireras och vilja testa själv. Nu blir det lite kort här just nu men du kommer nog förstå. Ha en fortsatt trevlig dag!

Likes

Comments

Hej hej!

Häromdagen så bakade jag det här årets första julbak. Eller julbak och julbak, men någonting som iallafall jag tycker passar in på kategorin julbak. Det är mjölkchokladkola, alltså en kola med mjölkchoklad i. Den var väldigt enkel att baka men tog lite tid eftersom den också skulle stå i kylen i 1 timme och koka upp i 30 minuter ungefär. Men själva "baket" gick väldigt snabbt.

En sats:

1,5 dl socker

1,5 dl mörk sirap

1,5 dl grädde

3 msk smör

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

100 g mjölkchoklad


Blanda socker, sirap, grädde, smör, kakao och vaniljsocker i en gryta, koja upp och låt den sedan småkoka i 20 till 30 minuter. Personligen så tyckte jag att det räckte med ungefär 20 minuter, men det är min åsikt och funkar säkert olika p.g.a spis och vad man vill ha. När den har kokat tillräckligt länge så testa och se om den klarar kulprovet (då man häller lite av smeten i ett glas av kallt vatten och sedan testar och göra en kula, om det funkar så har det kokat färdigt, om inte så låt det koka lite till). Styr undan grytan från spisen och rör i mjölkchokladen så att den smälter. Häll upp i en form som är ungefär 20*20 cm stor och som har bakplåtspapper i sig. Ställ in i kylen och låt stå i ungefär en timme innan du skär bitarna. Förvara sedan i kylen!

Ha en trevlig dag, kram!

Bilden blev inte så bra då men, den var HIMMELSKT GOD! 😊😊

Likes

Comments