Header

Ridpass, Sónar frá Áslandí

Hejsan allesammans. Först och främst så kan vi väll bara tillsammans komma överens att vi inte mäkrt min lilla paus? Jag hade helt enkelt ingen insperation och ingen tid för den delen heller.. Men, nu är jag tillbaka igen och jag hoppas/tror absolut att jag kommer bättra mig.

Idag kom jag sent ut till stallet, slutade fyra i skolan och det tar sin lilla stund att komma ut till stallet så att säga. Denise red Aradis tidigare idag, hon har varit strulig på senaste tiden vilket har resulterat till att Denise tidit henne mycket. Men hon har gjort framsteg, ska rida henne på Torsdag igen på lektion och jag hoppas på att få tillbaka den bra känslan igen!

Red Sónar ett mindre ansträngade pass på banan, mycket trav och tölt. Kändes så bra! Han kunde hålla den lågaformen och bara ticka på i båda gångarterna vilket har varit det vi jobbat på så länge. Verkligen avslappnad och trevlig energi ridpasset igenom, så kul tycker jag! När man börjar känna att målet man satt upp nästan e avklarat mår man allt bra.

Resten av veckan kommer bli ganska lugn då jag ska plugga och jobba i helgen, så det blir vila imorgon och lektioner på Tors.

Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tankar o funderingar

Hej allihopa, hoppas eran torsdagsmorgon har varit mysig och lugn hittils. Måste bara fråga er.. Hur håller ni eran motivation uppe i ridningen? Jag har på senaste tiden haft lite inspiration och motivation känns det som, det blir samma övningar och samma uterittrundor. Därför frågar jag nu er, hur gör ni för att variera och göra era dagar i stallet roligare?

Missförstå mig inte, dagarna i stallet är fortfarande det bästa jag vet, men jag vill göra dom intressantare. Hoppas ni förstå hur jag menar.

Kram


Likes

Comments

Gott och blandat

Tjenare hörni, varit helt borta dom tre senaste dagarna. Gått runt och vart halvsjuk och trött, ingen ursäkt men bloggen har inte prioriterats. Skärpning till mig själv!

Ridningen har gått knackigt denna vecka, stallet har kommit i andra hand då jag har haft såå mycket att göra, imorgon blir det lektion så det ska bli kul iallafall! Hoppas allting går bra och att jag får tillbaka inperationen haha.. Tills dess så bjuder jag på lite gamla bilder från min första tävling!

Kram

Likes

Comments

Planering

Hejsan hörni, söndag igen.. Inte alltid den roligaste eller gladaste dagen på veckan. Iallafall jag kan inte sluta tänka på att söndag nästan betyder måndag, och måndag betyder tidiga mornar samt plugg.. Men men, nu blickar vi framåt mot en ny vecka, vilket jag hade tänkt göra genom att visa er min veckoplanering! Både min personliga, lite gran iallafall, men förstås mest hästarnas! Kan såklart ske vissa avikelser men jag utgår från denna.


Måndag: 

Jag fyller år! Detta kommer troligtvist innebära att jag ej kommer kunna ta mig ut till stallet då vi ska fira, lite tråkigt men kul ändå att bli ett år äldre. På måndagar så brukar Denise rida iallafall en häst, så det antar jag att hon gör även denna månda:)

Tisdag:

Slutar sent i skolan, klockan 16.00 vilket betyder att jag kommer komma ut sent till stallet. Det blir därför markarbete/löslongering för båda tror jag alternativt kortare uteritt på Sónar och longering för Aradis. Får se vilket humör både hästarna och jag är på.

Onsdag:

Hade tänkt rida ut med Aradis, konditionsträna med mycket galopp. Det behöver hon! Sónar tänkte jag ta ett skrölt/tölt pass på banan. Även temposkillnader. Så kul tycker jag, särkskilt att köra ett snarlikt tävlings tölt pogram.

Torsdag:

Lektion som varje torsdag, troligtvist på Aradis! Vet inte vad Denise har planerat men hoppas det är några tölt relaterade övningar iallafall. Saga rider Sónar på lektion.

Fredag - Lördag

Vila, jag kommer inte kunna ta mig ut till stallet tyvärr... Har supermycket grejer, roliga förvisso, som ska göras i helgen. Kommer säkert en liten uppdatering om det senare i veckan. Om någon är intresserad av mitt vanliga liv haha!

Söndag:

Lektioner för Sara! Det är första gången jag ska vara med, ska bli superkul. Sara är en tränare som kommer från island en gång i månaden ungefär och jag har ej kunnat vara med för än nu. Ska rida en lektion på vardera häst. Hade tänkt att hon skulle kunna få rida halva lektionen och sen jag halva. Om hon vill såklart haha.. Skulle vara kul att ha någon annans åsikt om hästarna!

Kram

Likes

Comments

Gott och blandat

Hej folket, vaknade precis.

Helt slut men har lite mysiga planer idag så är ändå inte så deprimerad för att det är söndag. Först ska jag på min kompis födelsedagsbrunch och senare till en adventsfika med min släkt då vi även ska fira min födelsedag! Fyller år imorgon, 5 december, ska bli så skönt att äntligen bli ett år äldre. Det här med att vara december barn är inte alltid så kul.. Iallafall, tänkte börja denna morgon med att dela med mig utav två lite "roligare" bilder jag hittade i min kamerarulle imorse. Ikväll kommer det även ut ett veckans schema som jag satt och gjorde igår kväll. Hoppas ni har en fortsatt bra dag!

Yes det är de haha..

Charmiga Sónar

Likes

Comments

Hej hörrni. Idag satt jag och scrollade igenom alla bilder och insåg att nu i december så har jag och Sònar spenderat två år tillsammans. År av både glädje och frustrations tårar, upp och ned gångar samt utsatts för alla möjliga situationer. Än idag så slås jag fortfarnde utav vilken fantastisk häst detta är. Han är den som har påriktigt lärt mig att rida och fick mitt hästintresse att explodera. Sóni var även den första hästen jag tävlade, som sagt så kommer han alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Älskade, älskade häst. Får mig alltid att bli het lycklig och faktiskt ge mig lite självtroende när det känns som allt annat går piss.

Tänkte idag faktiskt lägga ut lite bilder för att jämföra hur långt vi har kommit till skillnad för två år sedan, märks FRAMFÖRALLT på min ridning hehe..

Kram

Tölt

Bilden till vänster är från våran första tävling, då jag ridit honom i kanske fem månader skulle jag gissa på, Den andra bilden är från våran senaste tävling, seriösa är vi. jajamensan,

Trav

Vänstra bilden är även den från våran första tävling, den sista är från en kurs för Amande förra helgen. MYCKET mera avslappnad nu, även formen börjar komma!

Likes

Comments

Aradis från Gjusgrund, Ridpass

Återigen en gammal bild, får börja ta lite nyare..

Halli hallo hörni, hoppas ni mår bra. Kom hem sent igår kväll och ansåg därför att det inte var lönt att lägga ut detta inlägg då. Igår red jag lektion för Denise på Aradis. Den bra känslan från förra ridpasset fanns fortfarande där, det känns som att det har tagit ett kliv framåt i våran utvecklingskurva vilket är otroligt skönt. Musklerna har börjats byggas upp ordentligt vilket märks!

Men tillbaka till lektionen, vi övade mycket sänkelvikningar och att sedan i sista steget ta tölten. Poängen med övningen är att hästen då ska samla sig "naturligare". Detta funkar otroligt bra på Aradis. Körde bara några steg i tölten och sedan ner i skritt igen som belöning, övergångar är alltid bra att öva. Tidigare har hon bara velat rusa igenom arbetet men i takt med att hon blir tryggare i sig självt så avtar det. Tölten satt faktiskt hela tiden i dag, lite travtakig ibland och lite passtaktig ibland, men är överlag väldigt nöjd.

Mot slutet höll det dock på att gå lite illa, hon snubblade till medans vi skrittade och gick ner på knä. Aradis är en ganska framtung häst som tidigare har haft problem med just snubblingen men som jag inte märkt av på senaste tiden. Hm, kanske bara var trött och inte riktigt orkade bära upp sig själv.

Trots detta så är jag supernöjd med henne, fina fina hästis..

Kram

Likes

Comments

Tankar o funderingar

Hörni, härom dagen så satt jag och skrollade igenom en islandshäst sida när det poppade upp en bild på en islänning som hoppade LA, dvs tävlade hoppning på 1m. Det första jag gjorde va och screena bilden och skicka till min kompis som rider och tävlar i hopning på sin ponny. Ha! tänkte jag. Vem var det nu som sa att islänningar inte kan hoppa?

Sedan började jag fundera. Kan islänningar hoppa precis som vanliga ponnier? Jag har blivit lärd att för mycket hoppande, rätta mig om jag har fel, sliter på bakhasorna.(Om jag minns rätt). Är det sant?

Jag är inte kunnig och vet inte, själv kör jag mer än gärna bomövningar. Men hoppa är inte något som står på mitt schema ofta. Hur ofta hoppar ni?

Kram

Likes

Comments

Gott och blandat, Ridpass

Tog några gamla bilder, den på Sóni är från kursen för Amanda i helgen o den på Aradis är från i sommras.

Hejsan allesammans, hoppas eran onsdag har varit lite piggare och roligare än min. Skolan var piss och har varit halvsjuk hela förra helgen och även veckan såhär långt. Red därför lite lättare pass på båda hästarna. Sónar fick komma ut, tog kärringrundan och red på i alla gångarter. Böj och töj, känns superfin! Traven har aldrig varit så bra som nu, kan köra temposkillnader, böja och även ta den direkt ifrån skritt, tölt och galopp. Tog "bara" två år, men nu är vi påväg! Innan kunde han knappt trava, alla uteritter och slit har betalats tillbaka.

Red ut på Aradis igår så hon fick gå ett enklare pass på banan. Sprang på i alla gångarter i båda varven och varvade lite med bommar som låg utspridda längs fyrkantspåret. Idag hade hon en riktigt bra framåtbjudning och tyckte att det var kul att jobba. Ett stort kliv ifrån förra veckan där hon segade ihop sig totalt inne på banan. Tickade på som en klocka i tölten och traven. Mycket drivning förvisso men är ändå supernöjd. I galoppen känns det som vi har en bit kvar, lite snubblig och inte helt ren ännu. Men men, finns alltid grejer man behöver jobba på.

Är nöjd med båda idag, tänk ändå vad de kan få en på bra humör. Märkte inte att jag var sjuk för än nu när jag satte mig i soffan. Imorgon ska jag rida lektion för Densie på Aradis troligtvist, hoppas den känslan vi hade idag även visar sig imorgon!

Kram

Likes

Comments

Gott och blandat
Sónar Frá Áslandí

Halli hallå allihopa, har (äntligen) bestämt mig för att återigen försöka mig på den hära med att blogga.

Tänkte snabbt dra en liten kort presentation om mig själv, även fast jag själv inte gillar sådana här inlägg hehe. Jag ska göra det kort:) I december nu blir jag 15 år, alltså född 2001. Ridit i 9 år men har varit i ett stall så länge jag kan minnas. Är fast helt enkelt. Just nu rider jag två helt underbara hästar, bästa gubben Sóni (Sónar) och drottningen Aradis, ja enligt henne själv då.

Som ni kanske redan förstår kommer mycket i denna blogg handla om hästar, men även om mitt liv utanför. Hoppas ni kommer tycka om det!

Kram

Likes

Comments