Fooood, Àlskar mat men har tappat inspirationen lite grann att laga mat. Tror det beror pÄ att jag aldrig vet vad jag ska laga, har tröttnat pÄ allt och min fantasi Àr sÄ dÄlig. Mannen i huset kommer ibland pÄ riktigt goda recept önskemÄl, men det Àr oftast sÄna som innehÄller en massa excotiska ingredienser haha.
Som t.ex. förra gÄngen han önskade. Det skulle vara en ThailÀndsk rÀtt, sÄ hade stora problem att hitta ingredienser i stora NÀse S-market. Tillsist frÄgade jag av en arbetare som radade i hyllorna om de hade vissa grönsaker. Hon var vÀldigt glad och ivrig att jag frÄgade och började genast söka. De hade inte det jag var ut efter men hon var mycket ivrig att hitta pÄ dylikt som kunde passa.
Riktigt god blev maten ÄxÄ fast inte allt var som ursprulgligt.

Pointen med detta inlĂ€gg var; om ni rĂ„kar ligga Ă„ ruva pĂ„ goda recept, dela gĂ€rna med er! ❀ kan vara vadsomhellt frĂ„n dom mest enkla vardagliga till fancy healthy. Tacksam tacskam. đŸ€“

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Har nÄgon annan problem med Bloglovin? De fungerar nog pÄ devise som de ska, men inga bilder syns. IstÀllet för bild kommer det bara en vit/grÄ ruta med tre punkter. Man mÄste alltsÄ gÄ till alla blogginlÀgg vanliga vÀgen utan bloglovin och det Àr ju bara jobbigt.. Har flera veckors inlÀgg olÀsta nu för faktist Àr jobbig att klicka upp alla inlÀgg skillt för sej, latheten tar faktist vid haha!
Har kollat uppdateringar via Appstore ifall de sku vara nÄn bug, men inte.. Störande.
En annan sak som ocksÄ Àr störande att kvalitén pÄ alla bilder blir genast superdÄlig dÄ jag laddar upp dom pÄ bloggen, arggghhh.


Har nÄgra bilder att bjuda pÄ, de Àr frÄn de 2 senaste veckosluten. Förrförra var jag med och titta pÄ min pojkvÀnns (och andra vÀnner som Àr med i laget) innebandy turnering i Helsingfors. De vann bÄda matcherna sÄ det var ju roligt. NÀr det var slut och vi var tillbaka i BorgÄ var klockan redan 9 pÄ kvÀllen. Vi duschade och lagade snabbt klara oss och Äkte sen ivÀg till en vÀnn som hade tuparen + lÀksiÀiset i sin lÀgenhet som han har bott i typ ett halv Är. Till natten drog vi ut till baren och hade det rooliigt.
Förra veckoslutet blev en ganska sopintan tripp till Korso. Lite under en timme före bussen sku fara ivĂ€g bestĂ€mde vi oss för att Ă„ka med och kolla pĂ„ TK (Turpakeikka).  Bussen for kl. 14 frĂ„n centrum och vi for dĂ„ alltsĂ„ och kolla pĂ„ nĂ€r 2 vĂ€nner som  hade en MMAfight mot varanda. TK Ă€r alltsĂ„ ett evenemang dĂ€r flera deltar och har MMA eller boxningsmatch mot varandra. Runt 19-20 tiden var vi tillbaka i BorgĂ„ och hela fulla busslasten kördes till en pub dĂ€r vi hade ett rum bokat Ă„t oss, iprincip tog vi över hela pubben. Bastu hade bokats och mĂ„nga spelade biljard. LĂ€rde mej nĂ„gra nya drickkorttspel ocksĂ„! NĂ€r klockan var tillrĂ€ckligt mycket bestĂ€lldes det Taxin och vidare till baren. OcksĂ„ ett roligt och annorlunda veckoslut! 😊
​

Likes

Comments

Hejjj och sÄdÀr! Igen varit smÄ lat med att höra av mej.

TÀnkte att jag kan passa pÄ och skriva lite nu och fÄ tankarna bort frÄn kvantitativa och kvalitativa datainsamlingstermer. Som ni kanske försto sÄ hÄller jag pÄ med en massa skolarbeten som snart har deadline. Började med dem runt halv 11, sitter fortfarande och hÄller pÄ. Kommer nog inte orka göra allt idag mer, tror min hjÀrna sku vila gÄ och lÀgga sej.. denna gÄng behöver jag inte ens ha dÄligt samvete att jag lÀmnat allt till sista minut, utan vi har sÄ mycket pÄ gÄng, kommer bara mera uppgifter suuuck. Snart Àr perioden slut som tur.

Mitt bankkort slutade plötsligt fungera hÀr en dag (asiasta kukkaruukkuun). Var först och handlade i matbutiken, dÄ fungerade det, nÀsta butik jag gick till fungerade det inte mer. VÀÀldigt frustrerande dÄ man har alla inköp pÄ bandet och inga cash och man vet att det nog finns pengar pÄ kortet. Kassatanten sade att jag fick lÀmna allt dÀr för att Äka till nÀrmaste bankautomat och lyfta. Var dock ingen fröjd att komma tillbaka efter bankautomats fÀrden för att berÀtta att det inte fungerar att lyfta heller. Vad ska jag göra nu?
Klockan var förmiddag, alla Àr pÄ jobb eller skola och P Àr lÄngtborta och inte möjlighet att komma, onödigt att ens frÄga. Som tur rÄkade min mamma vara ledig frÄn jobbet dÄ jag ringde och kunde snabbt komma och betala mina inköp.
Hann fundera en miljon gÄnger under den tiden att behöver jag verkligen allt det onödiga jag plockat Ät mej (som vanligt..) Som t.ex. nÄgon slags wc-refrescher som man ploppar in i spol knappen. Eller en ny duschraka som jag redan har. Eller en nagelfil, jag som mycket sÀllan har tid och tÄlamod att fila mina naglar. Eller produkter som jag bara behöver en av men tar flera bara för att det Àr pÄ rea.. ooh kommer aldrig lÀra mej att handla förnuftigt haha.
Anyways, det visade sej 2 dagar senare nĂ€r jag Ă€ntligen fick mej till banken att mitt kort hade blivit avstĂ„ngt för att nĂ„gon hade skrivit CCV kĂ„den fel 5 gĂ„nger, alltsĂ„ nĂ„gon har antagligen försökt netshoppa med mina bankkortskĂ„der men inte kunnat CCV kĂ„den. How nice.😒 blev lite nervös pĂ„ banktanten dĂ„ jag blev halv hysse att nĂ„gon gör det och hon bara svarade med terapeutlugnröst att det inte Ă€r nĂ„gon fara sĂ„lĂ€nge det inte försvinner pengar frĂ„n mitt konto. Noshit det Ă€r ju det jag kanske vill undvika före det hĂ€nder? :Dd


SÄhÀr icke glad var jag dÄ jag kom med svansen mellan benen frÄn butiken hehe


Och dessa 2 bilder sÀtter jag annors bara för att.
En vanlig familjebild av oss. Omöjligt att fÄ en bild var alla ser i kameran eller ser normala ut utan grimaser, eller att ögonen Àr stÀngda ifall turen sku vara sÄ bra att man rÄkar se i kameran heh.
Andra bilden tog jag en dag förra veckan dÄ jag var pÄ jobb. Det sÄg sÄ fint ut sÄ jag sa att jag mÄste föreviga det pÄ bild. Ser ju sjÀlvklart inte lika snyggt ut pÄ bild. Men ni kan tÀnka er. Typ.

Gooodnatt!

Likes

Comments


Hej igen, hÀrliiigt vÀder det varit idag!

Ganska sent pÄ lördagen kom vi överrÀns med Miili att vi sku fara pÄ en drink till Paahtimo, vi bestÀllde varsin supergoda drink och satt dÀr i nÄgon timme. Jag sade Ànnu flera gÄnger att nej jag Àr inte pÄvÀg till baren idag, far nog hem bara hon/de far till baren. Runt 1-tiden blev jag övertalad att komma med pÄ ett stop till baren sÄ for dÄ med dit, men jag betalade inte in mej eller narikka (ingen aning vad det Àr pÄ svenska faktist?) sÄ var bestÀmd att jag tar en drink och sen HEM. Tror ni det blev sÄ? NejdÄ, var hemma lite öre 6 pÄ morgonen :D. Det blev faktist en super rolig spontan utekvÀll. En heldel bekanta var ocksÄ ut sÄ det var kul.Skulle egentligen bara ha en dag skola denna vecka, men eftersom vÄra kurser stora delar bestÄr av grupparbeten som Àndast ska göras pÄ fritid. SÄ det blir 2 dagar skola dÄ vi mötsi skolan och gör det. Men klagar inte, vÀldigt skönt med mycket ledigt, men det blir ju dock dessmer grupparbeten och andra sjÀlvstudier att göra hemma.

Det Àr i och för sej först mÄndag idag, men lÀngtar redan till veckoslut som vanligt hehe. Detta veckoslut Àr planer redan fast spikade för lördagen och söndagen reserverad till vilodag. Min bror fyller Är pÄ lördag, sÄ slÀktkalas skall rustas igÄng och firas hos min mamma, senare bÀr det av pÄ krÀftskiva! Ska bli sÄ roligt!

Blir kvalitén pÄ nÄgon annans bilder ocksÄ jÀtte dÄliga dÄ man laddar upp dem hÀr? Why?


Likes

Comments

Hejsan! Visst en tid sen jag har hört av mej sist, dÄ var det fortfarande sommar och sol, och skolorna hade inte börjat för hösten. Nu Àr det inte lÀngre sommarsommarsol (undantagsvis idag dÄ det Àr lovat upp till 20grader) och skolorna har redan varit igÄng lÀnge, redan om en mÄnad börjar period 2 för mej.
Det som stÄr pÄ schema i min skolgÄng justnu Àr vetenskapsteori och metodik och ledarskap och tjÀnstedesign, dvs. förberedelser inför examensarbetet - idéfas och planfas. Tycker det kÀnns sÄÄ lÄngt borda Ànnu att börja arbeta med examensarbete, men verkligheten sÀger annat..Förutom skolan sÄ jobbar jag som vanligt lite och allt det andra allmÀnna i livet. HÀr hemma har vi jag förnyat arbetsbÀnks ytorna i köket. De var i sÄ ful fÀrg sÄ tyckte att det skulle förÀndra mycket ifall man fixade om det, och det gjorde det, en stor förÀndring. Nöjd nöjd!
Vad mera dÄ? PÄ veckosluten har jag endera varit pÄ jobb eller gjort nÄgonting annat kul. För nÄgra veckoslut sen ordnades det krÀftskiva i mitt barndomshem som min syster stod för, sÄ jag och P var pÄ vÄran första krÀftskiva för det hÀr Äret och faktist P's andra krÀftis i hela livet. Vilkentur att han trÀffade mej sÄ han inte gÄr miste om den traditionen hehe.Förra Ärets krÀftskiva som jag ordnade hemma hos mamma :)

Och en bild frÄn dethÀr Ärets hos pappa som syster ordnade :)


Ska försöka att uppdatera lite oftare igen, eller dÄ som jag har nÄgonting vettit att komma med iallafall, ha det fint alla!

Likes

Comments


Popfest som var förra veckoslutet var jĂ€tte lyckat. Ända som vi ville se var Eppu Normaali. Vi gick till omrĂ„det först halv tie eftersom de började upptrĂ€da först 22:30. Vi var hemma hos oss och grundade hela dagen / kvĂ€llen och gick sen till fest stĂ€llet, bor dĂ€r ganska nĂ€ra sĂ„ det tog bara lite pĂ„ 5min att gĂ„. Vi var ett patrask pĂ„ 11st och hittade upp flera vĂ€nner dĂ€r.
NÀr festen var slut fortsatte alla andra till baren men vi gick bara via MÀkkin och Àta och sen hem Ä sova. Var faktist helt skönt att vara hem i tid för en gÄngs skull. Faktist bra upptrÀdade och feelisen var super!

Har en massa videoklipp och nĂ„gra bilder, men endast en bild som Ă€r skarp och som jag vĂ„gar visa Ă„t er hehe. Resten fĂ„r hĂ„llas ovisade.  đŸ•”đŸ»


Har varit ut pĂ„ jakt efter ett nytt telefonskal eftersom mina förra skal inte passar dĂ„ kameran Ă€ndrat modell pĂ„ den hĂ€r modellen av iPhone. Hittade ett fint skal av Richmond & Finch (som jag hade till min förra lur ocksĂ„) som var svart med blĂ„a blommfigurer och annat, men fanns försĂ„ss bara till iPhone 7an, inte plus modellen som jag har. NĂ„, klickade hem ett annat som jag ocksĂ„ tyckte var fint (det kom faktist idag.) Anyways, till saken, kollade för en stund sen pĂ„ internet och jovisst fanns det svarta skalet nu i storleken jag sku behöva nĂ€r jag redan köpt det andra. Hur typisk tur.. :D Nu tĂ€nker sĂ€kert nĂ„gon vilka stora problem jag har, I know, hĂ„ller med. 😁😄


  • 948 Readers

Likes

Comments


HejjÄÄÄ!
HÀrligt hÀrligt hÀÀrligt vÀder det varit dom senaste dagarna! Har varit ledig frÄn jobbet sen lördag morgon efter nattskiftet sÄ har riktigt fÄtt njuta och ta det lugnt. IgÄr steg jag upp i god tid, duschade, fejade och ordnade hÀr hemma tills jag Äkte till hÀlsocentralen till halv 10. Efter det skulle jag till frissan. NÀr jag satt dÀr och vÀntade pÄ min tur dubbelchekade jag min bokning oooch.... bÄde hvc tiden och frissan var ju först IMORGON. Gud vad jag kÀnde mej dum och fjantig nÀr jag hade gjort mej i ordning tidit pÄ morgonen och satt dÀr och vÀnta fast allting först var till nÀsta dag haha! Bara att packa mej ut utan att nÄgon sku extra myky mÀrka att jag smiter ivÀg och skÀmmas Ànnu mer :D.

Idag hade jag alltsÄ hvc och frissa dÄ. Ljusade hÄret lite till, och klippte det. Frech as f*ck. Heh u wish..

PÄ veckoslutet Àr det Popfest yayy, ska nog Àndast pÄ lördagen fara, men sÄ roligt! Förra veckoslutet firade vi "födelsedag" som sagt och drog sedan vidare till baren. Lyckad kvÀll pÄ alla vis!
Nu ska jag hoppa i duschen och sen se ett avsnitt Supernatural som vi börjat med. SÄÄ spÀnnande! Imorgon har jag jobbdag igen 9-20 med möte inkluderat.
Ha de sÄ bra alla!

  • 1060 Readers

Likes

Comments


NÄgra veckoslut sen tillbaka var jag pÄ en olympiadfest hos Jessica. Man fick band pÄ huvudet men ett nummer pÄ och var indelad i olika lag och fick ansiktsmÄlningar (tÀvlingsandan blodigtallvar hehe). Det ordnades massor med lekar och tÀvlingar under kvÀllen/natten. TyvÀrr kom jag som vanligt lite sent dÄ jag först slapp dit efter mitt jobbskift.
Har nÄgra bilder frÄn kvÀllen som jag iallafall kan visa er.Kom för en timme sen pĂ„ jobb, har natt skift idag och har det ganska lungt för tillfĂ€llet. Har annors ocksĂ„ tagit det lugnt idag. Har varit kusk pĂ„ min mamma och M, de skulle Ă„ka med en stor "segelbĂ„t" till EkenĂ€s och kolla pĂ„ Totos konser. Passade pĂ„ att fara till mommo och mofa en svĂ€ng pĂ„ samma gĂ„ng dĂ„ det var i samma by som jag slĂ€ppte av dem. Resten av kvĂ€llen trĂ€ffade jag pappa ett varv, hĂ€lsade pĂ„ Miili pĂ„ jobbet och gjorde mat, Ă„t och kom sen pĂ„ jobb.
Är ledit lördag och söndag, sĂ„ morgondagens planer Ă€r "födelsedagsfest" i HindhĂ„r. Hoppeligen Ă€r vĂ€dret vackert!

Ha ett skönt veckoslut 😊

  • 1095 Readers

Likes

Comments


Vi hade en hel dag ut pĂ„ vattnet med Miili, hela dagen var supervarm och vĂ€dret var vĂ€rligt. Vi startade dagen med att Ă„ka till Seo, dĂ€rifrĂ„n for vi vidare med Miilis pappas bĂ„t i sĂ€llskap av dem. Åkte en halv timme/45min utĂ„t och slo sen ankare pĂ„ en lugn plats och guppade runt och Ă„t&njöt tills det var dags att Ă„ka tillbaka mot land. Efter det böt vi bĂ„t till vĂ„r lilla motorbĂ„t och Ă„kte lite pĂ„ tu man hand i solvĂ€rmen, klockan 8 pĂ„ kvĂ€llen hade vi Ă„kt klart och for sen och avsluta kvĂ€llen med lite minigolf.


Dom sista bilderna Ă€r frĂ„n en vinkvĂ€ll som vi hade hos Miili med hennes mamma. Satt dĂ€r nĂ„gra timmar tills vi gick pĂ„ nĂ„gra kannor sangria till GlĂŒckauf och sen vidare till baren. HĂ€rligt med sommar! ❀

Likes

Comments


Idag kom Ă€ntligen Patte hem frĂ„n sin veckas semester i Sverige, han var hemma lite tidigare Ă€n vad han hade tippat pĂ„ sĂ„ det var ju Ă€nnu bĂ€ttre. Roligt att ha honom hem igen. Han hĂ€mtade denhĂ€r finfina börsen Ă„t mej, förvĂ„nansvĂ€rt bra smak har han hehe :D tycker den Ă€r jĂ€tte fin! ❀PÄ kvÀllen bjöd famo oss pÄ mat och efter det for vi Ànnu och se pÄ Bio. Var hemma runt 11 tiden efter en skööön dag.
Imorgon har jag jobb 9-21, sÄ mycket liv hinner jag inte leva, dÀremot pÄ torsdagen Àr planen att fara till SÀrkÀnniemi om vÀdret Àr fint sÄ fÄr hoppas pÄ det.

PÄ mÄndagen var det alldeles hÀrligt vÀder! Var med Miili och Äka bÄt x2 hela dagen, men det i ett senare skede. Ha det sÄ bra!


Likes

Comments