Vad skulle du aldrig


Äta? Usch det mĂ„ste nog vara typ nĂ„gonting som orm eller tunga/hjĂ€rta/hjĂ€rna av nĂ„gonting. Sniglar Ă€r nog pĂ„ min no thanks-list ocksĂ„.
Dricka? Massor av blandningar av olika drycker. Redan om det druckits mjölk frÄn ett glas och det finns en chans att det kommer att blandas med nÄgon annan dryck. Nej usch fy. Eller gammal mjölk. Sen förstÄss om man ska bli mer radikal, sÄ piss, blod (sku int kuna vara en vampyr hehe. Fast de sku va lite coolt) Olika vÀtskor frÄn mÀnniskor. FÄr riktit gÄshud att hitta pÄ domhÀr svaren :D
Skoja om? NÄgonting som gÄr pÄ nÄgon annans bekostnad. Och om nÄgon sjukdom eller om nÄgon Àr sjuk. T.ex. Cancer kan man aldri skÀmta om.
Ha pÄ kroppen? 1000tals av maskar eller andra krÀk. 1-2 gÄr utan panik. Men bara mÀngden sku bli stor och okontrollerad.
Vilja uppleva? Att nÄgon mycket mycket nÀra gÄr bort. Det Àr ju en sak som kommer hÀnda, och som Àven hÀnt i mitt liv redan.
Kunna arbeta med? DjurplÄgeri.
SÀga nej till? Om nÄgon ber efter hjÀlp som Àr mer Àn hjÀlp i vardagen.
Googla? HÀr kom jag faktist inte pÄ nÄgonting :D
Göra offentligt? NÄgonting som kan skada andra, en hemlighet jag lovat hÄlla etc.
Blogga om? Eftersom frÄgan Àr vad jag aldrig sku blogga om, sÄ kanske jag inte svarar pÄ denna frÄga heller.. :D

Vad hittar man alltid/ofta


PÄ ditt skrivbord? Har inget skrivbord sÄ tÀnker pÄ andra bord i lÀgenhete. Men ja, min dator, ofta telefon, ett glas med dricka i, dricker helatiden. Kanske nÄgot kuvert. Blommor. Pattes greijer.
Under din sÀng? Ingenting faktist. Kanske lite damm heh.
I din jackficka? Tubaksask, tÀndare, lÀppomada, pastiller.
Bakom din kylskÄpsdörr? Det som alltid finns Àr nog yoghurt, juice, smör, senap, ketchup, snus, mjölk, grynost ....hmm, allt sÄndÀrna bas-varor.
Vid sidan av ditt handfat? TandkrÀm, ansiktsrengörning, handtvÄl. Det man anvÀnder oftast och flere gÄnger till dagen. Resten försöker jag ha in i skÄpet. Ser stÀdigare ut dÄ.
Högst upp i din bokhylla? Har ingen bokhylla
LÀngst ner i din tvÀttkorg? FÀrggranna underklÀder eller toppr typ :D SÄnt som tvÀttas mer sÀllan som ska tvÀttas med egen fÀrg.
Framför nÀsan pÄ dig? Brillorna. Hehe dÀr försökt ja va kluri. Men nÀ, telefonen kanske? NÀ inte Àr jag sÄ fastklistrad i den. Vet faktist inte.
I dina tankar? Allt och inget. Inget speciellt jag alltid gÄr och tÀnker pÄ. PÄ nÀra och kÀra och vad jag ska Àta för mat till nÀst typ :D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Det Àr vÀldigt mycket just du med bÄde jobb och skola. Det som gör mej mest "stressad" Àr att jag har en hel del jobb pÄ NÀse bÄde i gruppboende och lÀgenhetsboende. Och sÄ har jag ju Àven full lista pÄ min egna jobbplats.
Skolan gÄr ocksÄ med full fart. Kommer deadlines efter deadlines som man ska försöka hinna med dÀr emellan.

Somtur har jag ÀndÄ en del veckoslut lediga framöver dÄ det Àr mycket planerat. Hade ocksÄ förra veckoslutet ledigt, det kom faktist passlit. PÄ fredagen slutade jag jobbet kl. 21 och kom rakt hem och typ sova efter det. PÄ lördagen blev det dÀremot spontant kalasande. Vi satt ett gÀng hÀr hos oss och grundade och spelade en massa spel och hade hur rolit som hÀlst, kiva porukka! Vi Äkte ivÀg till baren nÄngÄng runt 1 tror jag. Hade nog en jÀtte bra kvÀll!
Söndagen vaknade vi jĂ€tte sent, vi rĂ„kade vakna ganska samtidigt och sĂ„ frĂ„gade jag vad klockan var, och den var redan lite över 2. Hela dagen hade fari förbi bara att sova usch. Och resten av dagen gick seriöst att vi lĂ„g i soffan och sĂ„g sĂ€kert 10 avsnitt Vampire Diaries haha 😂

Är "ledig" idag hehe, har makaroni lĂ„dan i ugnen just nu sĂ„ passar pĂ„ att skriva ett inlĂ€gg. NĂ€r maten Ă€r klar ska jag njuta framför ett avsnitt av Good Wife som jag hĂ„ller pĂ„ med. Är snart i femte seasonen. Resten av dagen ska jag nog ta itu med skoluppgifter tror jag...

Ha en skön vecka! 💜Likes

Comments


Hade program hela veckoslutet sÄ det gick förbi i en blinkning. PÄ fredagen var jag pÄ besök hos Jasse i Vanda, satt dÀr en lÄng stund och hade det super trevlit. LÀnge sen vi varit pÄ tumis, tror det gÄr sÄ lÄngt tillbaka som till sommras. 7 tiden startade jag tillbaka mot BorgÄ, for hem via snabbt och packade bytes klÀder och sökte gubben sÄ körde vi ivÀg till pappa. DÀr badade vi bastu och Ät mat. Sara och Oskar var ocksÄ dÀr. 12-tiden började vi Äka tillbaka mot stan, nÀr vi var hemma och sÄg vi bara pÄ en film och började sen sova.PÄ lördagen for vi till mamma och Micke pÄ kaffe med Sara och Oskar, mamma hade komit hem frÄn deras resa till Polen sÄ hon hade smÄtt och gÄtt Ät oss. Efter det Äkte vi Ànnu till HindhÄr pÄ lite mera kaffe och sökte P's puku och försökte hitta resten av hans servise som tycks ha gÄtt upp i rök haha. Sen var klockan redan kvÀllen och genast nÀr vi kom hem fick vi 5 jappar pÄ besök. Lördag kvÀll tog vi ocksÄ lungt med film.PÄ söndagen hade Pattes slÀkting dop, det började kl.15 i finskaförsamlingens kapell och efter det var det mat och kaffe bjudning i SvartsÄ. Var hemma först mot kvÀllen efter ett fint dop.
Början av veckan har varit lugn, var helt ledig pÄ mÄndagen sÄ passade pÄ att stÀda och gÄ pÄ lÀnk. Fösta lÀnken pÄ sÀkert 7-10Är och sprang hela varvet (bara 4,5km men ÀndÄ!!!) sÄ Àr lite nöjd, kanske jag kan fara flera gÄnger.


Likes

Comments

Är med i en utmaning som jĂ€mför hur livet sĂ„g ut för ett antal Ă„r sedan, (man fĂ„r ett Ă„rtal) och hur det ser ut idag, sĂ„ tĂ€nkte prova pĂ„ det. Fick utmaningen av Sara.


Mitt Är Àr 2014 och idag.


Bil

2014: Fyllde 18 i april, sÄ Toyota E Carina

2017: Samma pÀrla Àn i denna dag hehe


Jobb

2014: Gick i gymnasiet och började jobba inom KÄrkulla ocksÄ i april ...

2017: ... och Àr dÀr pÄ samma jobb fortfarande i dag


Februari

April


Ålder

2014: 18

2017: 20, fyller 21 om en mÄnad


Bor

2014: Flyttade frÄn Ensbacka till JÀrnböle i början av sommaren

2017: Flyttade förra mÄnaden frÄn Linnankoskigatan till BorgmÀstargatan


Juni

Juli


Djur

2014: Hade en ToydvÀrg pudel hos mams och 4 kattor hos paps

2017: Har tvÄ egna kattor


Var jag lycklig

2014: Javisst, frÄn och till

2017: Det Àr jag!


Augusti

CivilstÄnd

2014: TvÄ olika förhÄllanden under det Äret.

2017: I förhĂ„llande men han som var i bilden redan 2014 😎


Barn

2014: NĂ€e

2017: Fortfarande nÀe


November


Vill du vara med i utmaningen och ha ett Ärtal Àr det bara att lÀmna en kommentar :)


Likes

Comments


Veckoslutet gick lika snabbt som det kom, pÄ fredagen hade jag nattskift som jag nömnde i det föregÄende inlÀgget. Skiftet gick snabbt förbi, vi fördrev natten med skrÀckfilm och frukt.

NÀsta morgon drig jag genast till alko och inhandlade dagens nödvÀndiga. Sen hem och slappa med P.
Senare var det dags att göra sej i ordning och ungefÀr halv 2 drog jga ivÀg till OldTown, dÀr var redan ca. 100-200 (?) trömpeiter i full fart. Halv 4 ungefÀr började vi marchera ivÀg till planen. Fan alltsÄ vilken stÀmning det var. Helt sjukt!!
Sedan var det lite pÄ tvÄ timmar tills machen skulle börja. Den tiden tillbringade vi pÄ anniskelualueen och lÀktaren och det gick sjuktsnabbt. Första halvleken ledde Akilles 3-1, men efter pausen nÀr spelet började igen gick det inte lika bra. Det blev silver Ät Akilles, 5-3
Efter att matchen var slut blev det 2 hemma "fester" i VÄrkki, bÄda tvÄ var dÀr, och efter det drog vi till baren.

Söndagen lĂ„g vi bĂ„da flata i sĂ€ngbĂ„ttnen och steg först upp nĂ€rmare kvĂ€llen heh. Gjorde lite tortillas som kvĂ€lls mat, oj sĂ„ gĂ„tt det var!

Ha det fint!

Likes

Comments


Hejsaan!
Hinner inte riktigt med, tiden gÄr sÄ fort undan.
Skolan har sparkat igÄng igen pÄ heltid sÄ spenderar dagarna dÀr. och eftermiddagarna och veckosluten pÄ jobbet ungefÀr. NÀ, nog hinner jag ha lite fritid ocksÄ! T.ex idag. Sku nog ha haft skola, men konstaterade att jag skippar dagens svenska lektion. SÄ mina planer för idag Àr att stÀda lite hÀr hemma.
MÄr lite illa och har en lÀtt huvudvÀrk, sÄ bara det slÀpper ska jag Äka ivÀg till optikern och be dem stÀlla bÄgarna lite lösare pÄ mina glasögon, de spÀnner lite bakom örat. Sen ska jag till punttis och efter det och skaffa en biljÀtt till lördagens bandy match. Seeen ska jag till butiken och köpa ingredienser, tÀnkte baka en kaka idag. I nÄgot skede kommer P hem, sÄ dÄ ska det lagas mar och pÄ kvÀllen Àr det bastu, sen ska jag skynda ivÀg pÄ nattur. Det var lixom min dat i ett nötskal.Har hunnit slösa lite lön ocksĂ„ hehe. IvĂ€ntan pĂ„ sommaren bara đŸ€—
Ha ett skönt veckoslut!

Likes

Comments


Drömde idag pÄ förmiddagen dÄ jag tog en tupplur att det var jordbÀvning. Drömmen var sÄ verklig att det riktigt Àr sjukt. AlltsÄ, i drömmen sÄ lÄg jag ocksÄ och sov hade just kommit hem frÄn nattskiftet, lika sÄ som i vÀrkligheten. DÀr i sömnen i drömmen tvinnade det till i huvudet i ca. en minut och hela kroppen typ "gungade" (obehagligt!!) p.g.a nÄgonting, det visade sig vara ett jordskalv som orsakade det, för efter det vaknade jag i drömmen och dÄ berÀttade P att det var en stor jordbÀvning just under vÄrt hus.

NÄ samma tvinn i huvudet och konstiga rörelser i kroppen hade jag ju pÄriktigt ocksÄ, Ä nÀr jag vaknade genast efter det hade det förstÄss inte varit en jordbÀvning haha. Men funderade nog en stund och var tvungen att se ut eftersom det kÀndes sÄ verkligt nÀr tillochmed kroppen agerade med och blandade realistiskt in sej i drömmen.
Tror dock att det konstiga tvinnandet har att göras med att mina axlar och rygg Ă€r sĂ„ i knut. Har hĂ„rd huvudvĂ€rk hela tiden som drar sej frĂ„n axlarna/nacken och trött och sjuk rygg sĂ„ det mĂ„ste ha med det och göras. Har ocksĂ„ jĂ€tte ofta sjukt i sidan pĂ„ halsen/nacken pĂ„ vĂ€nster sida dĂ„ jag andas eller skrattar eller rör pĂ„ mej, brukar sĂ€ga att jag fĂ„r blodpropp dĂ€r för det kĂ€nns precis sĂ„ heh 😅.
PÄ söndag ska jag antagligen fÄ en 45min eller var det 60min massage kanske det lÀttar med det hoppas jag..

Är pĂ„ nattskift nr. 2 och har just smĂ€llt i mej nĂ€stan en hel godispĂ„se som min kĂ€ra arbetskollega hĂ€mtat Ă„t mej <3 hĂ€rligt!

Likes

Comments


... Àr just det vad jag har just nu. Endera skallrartÀnder-fryser jag eller har kokhett. Har hÄllit pÄ sÄ i nÄgon timma nu, kan gÄ en halv minut tills det byter igen till att jag har iskallt. Eller bÄda pÄ samma gÄng. Wtf? Obehagligt. Ryser i hela kroppen och det Àr inte sÄdÀr smÄ kontrastskillnader utan sÄ att tillockmed jag reagera att nu Àr det nÄgot konstigt?

Bortsett frĂ„n det Ă€r allt frid och fröjd. Fick just en uppdatering hem ifrĂ„n hur katterna vandaliserar mina blommor. Hehe P fick ta till stĂ€dredskapen mitt i natten 😈 somtur har han tĂ„lamod och gjorde det med god min. :D
SjÀlv Àr jag pÄ nattskift just nu, slutar om lite under 4 timmar faktist (kl. 9) och sen ska jag hem och sova!! Planer för resten av dagen / kvÀllen Àr klappade och klara, söndagen Àr ocksÄ planerad med jobb hela dagen.


Likes

Comments


Det var alldeles hÀrligt vÀder igÄr. KÀndes som första vÄr dagen, och dÄ jag gick ut lÀmnade jag vinterjackan pÄ knaggan och tog istÀllet pÄ min tunnare vÄr rock. Det Àr alltid nÄgot speciellt med det nÀr man fÄr sÀtta första plagget pÄ av den andra Ärstiden. Tex. första gÄngen man fÄr anvÀnda sin vÄriga lederrock, shorts, flipflop, vinterrock eller stoppahandskar.

Hade storstĂ€dning igĂ„r och katterna var för första gĂ„ngen ut pĂ„ balkongerna, det var sĂ„ intressant och skönt i vĂ„rsolen att de inte alls var intresserade att komma in heh. Har sol pĂ„ balkongerna frĂ„n 11-12 tills den gĂ„r ner pĂ„ kvĂ€llen sĂ„hĂ€r Ă„rstids. Riktigt skönt, men kommer bli otroligt hett pĂ„ sommaren 😁

Om nÄgra timmar ska jag Äka ivÀg till skolan. Före det ska jag fara till LPOnet och hÀmta ett TV-kort som lÀr vara gratis och höras till lÀngenheten. Tycker det lÄter mystiskt, sÄ kanske jag lÀmnar den uppgiften till Patte hehe. Han förstÄr kanske mer om sÄnt Àn vad jag gör.

Ha en fin dag!


SÄ fina rosor P kom hem med igÄr Ät mej, blev sÄÄ glad! Tror inte jag fÄtt blommor förut till alla hjÀrtans dag.

Likes

Comments


Gick starkt emot mina principer igÄr. Jag handlade i Lidl för första gÄngen i mitt liv!! Har nog varit in i Lidl butiker förut, men bara handlat typ en limsa, nÄn blombukett eller ett paket med vÄrrullar Àndast för att jag besökt butiken med nÄgon annan som handlat dÀr. Men igÄr övertrÀffade jag mej sjÀlv och handlade hela butikslistan dÀrifrÄn. Woah!
Haha lÄter som om det sku vara jÀtte hurja juttu, men har faktist vÀgrat att bas-handla dÀr sÄ det Àr ganska hurja för mej :Dd kanske lite smÄbarnsliga tempor heh


Anyway sÄ insÄg jag att de har en heldel vanliga produkter som t.ex Activia yoghurt och jaa, vad dÀr nu fanns.. :D

LĂ€mnade igen huset pĂ„ tumis Ă„t kissan och Patte medans jag sjĂ€lv Ă€r pĂ„ nattur. Ska snart sĂ€tta ner mej efter att jag bykat klart och kolla pĂ„ ParadiseHotel och Ă€ta en fil. Lugn kvĂ€ll hĂ€r. 😌

Likes

Comments