SĂ„g att andra har skrivit om sina 2016 och det har varit roligt att lĂ€sa enligt mej, sĂ„ tĂ€nkte att jag sku göra en egen. Men hjĂ€lp den mĂ€ngden bilder jag plockade fram nĂ€r jag började söka. Varnar att det kommer bli ett lĂ„ng inlĂ€gg med massor av bilder. 102 bilder laddade jag upp allt som allt 😁


Januari

Första bilden Àr frÄn nyÄrs natten förra Äret. Vi hade firat klart och satt och förberÀdde oss för att stiga upp och börja gÄ hem tror jag. Vi Àr pÄ ett matstÀlle pÄ bilden.


Sen alla spÀnnande saker vi gjort i skolan förstÄss! HÀr kanylerar vi och tar blodprov!


Februari
Denna bild Àr tagen frÄn början av februari, Äkte spontant till ByholmsgrÀnden pÄ fest


NÄgra dagar senare fick min mamma nÄtt slags anfall, oklart Àn idag var som hÀnde. Men hon tappade iallafall minnet helt och yrade fullstÀndigt. Blev intagen till BorgÄ sjukhus pÄ kvÀllen och skickades ganska fort vidare till Tölö neurologiska avdelning till en vecka.


Skolan gick vidare, hade intressanta dagar och övningar. SÄnhÀrna dagar Àr jÀtte roliga i skolan dÄ man fÄr öva sig och göra praktiska saker och förbereda sej före praktiken.


Sen tiden med alla hemska faceswaps. SĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„ roligt!


Mars
I mitten av mars tog jag min aldra första tatuering. Det tog inte i allmÀn het sÄ sjukt som jag hade trott, men dÀr vid höftbenet tog det otroligt sjukt!


Vanliga utekÀllan hörde ju ocksÄ till vardagen, hÀr Àr en bild frÄn nÀr Patte var pÄ besök till Finland. Vi var hos Miili och Nakke och grundade och for vidare till baren senare.


NÄgra dagar senare flyttade Miili och Nakke till en ny lÀgenhet ett kvarter uppÄt. Var ju förstÄss pÄ inflyttnings kaffe sÄ fort jag hann.


April

HÀr var det en hel del festande. Börjar med Jasses 20-Ärs dag!
Vi blev bjudna hem till henne och Nicolas i Vanda, for dit redan pÄ eftermiddagen/kvÀllen och blev sminkad dÀr av nuvarande makeup artist Janina. Mot natten hade vi bestÀllt en tilataxi och Äkta in till Helsingfors nattliv!


Senare pĂ„ mĂ„naden var det min tur att fylla 20! Mina hĂ€rligaste vĂ€nner hade ordnat en överrasknings fest Ă„t mej i en lokal mitt inne i stan, fan vad underbara de Ă€r! De hade bjudit dit alla mina bĂ€sta vĂ€nner och oj sĂ„ roligt vi hade! ❀


NÀsta veckoslut kom vappen emot. Den firade vi hos mej med Miili, Micku och Jocke. Esme och Jim kom ocksÄ senare. Miili hade glömt sin student hatt hemma, och sÄ gick vi ut pÄ gÄrden för att röka, dÄ rÄkade de stÄ en bil dÀr med okÀnda ungdomar. SÄ vi gick fram till dem och frÄgade om de ville köra oss till Miili och söka hatten och hÀmta oss tillbaka, och de ville de gÀrna. SÄ hatt problemet löste sig hehe! NÄgongÄng 1-tiden gick vi till baren. Rolig kvÀll.


Maj

Sen var det radan maj, vart var det dÄ kommer jag ihÄg! Började inleda vÄr terass sÀsong. Minns att vi var sÄ mÄnga dagar irad pÄ Café Kiva att de som jobbade dÀr skÀmtade om att vi borde fÄ ett eget vip bord haha.


Hade ocksÄ börjat trÀna "pÄnytt" nÄngÄng i april, böt ocksÄ punttis. Var tidigare i Kuntoklubi och böt nu till For Ladies Only. Haha förstÄ inte varför jag gör sÄndÀrn illa grimas .. :D


Juni

Min styvbror tog studenten. Det firade vi i JÀrnböle hos hans pappa och min mamma. Jubilaren sjÀlv Àr inte med pÄ bilden.


KÀra gudson var för första gÄngen och barnvaktas hos mej, allt gick sÄ bra och han var ocksÄ sÄ snÀll med katten!


Jag och Miili hann ocksÄ med ett besök till Tallin dÀr vi shoppade massa klÀder och drickor och Ät godgod mat. En lyckad redsa bakom!


En höjdpunkt med sommarn Àr förstÄs midsommaren. Har alltid firat midsommaren stort och med buller och bÄng sen riktit iten. Detta Är firade vi i Tirmo pÄ Kekes lande, jÀtte rolig kvÀll/natt! Har faktist firat 80% av alla mina midsommrar nere i Tirmo hehe.


NĂ„gra dagar senare fyllde bĂ€sta vĂ€nnen 20! PĂ„ riktiga dagen bjöd hon pĂ„ kaffe bjudning och pĂ„ veckoslutet hade hon fest hemma hos sig och Sebbe. Vet inte var bilderna frĂ„n den dagen har försvunnit, hittade inte en Ă€nda. Bara frĂ„n kaffebjudningen hmm đŸ€”


Juli

Juli var en fin sommar mÄnad med massa ute tillbringande, jobb, kvÀllar pÄ terassen, fester och tillochmed en begravning.
Första bilden Àr en kvÀll som min arbetskompis och deras vÀnner fixar varje Är. Detta Är fick jag vara med. Det ordnas alltsÄ hos min arbetskamrat och vi for dit redan mitt pÄ dagen. Alla skall vara utklÀdda enligt ett tema som har bestÀmts. NÀr alla gÀster har kommit och man hunnit skÄla och njuta en stund Àr det dags för den Ärliga fotbollsmatchen som spelas pÄ en stor plan nÀra dem. NÀr det Àr spelat gÄr man hem tillbaka till dem och badar bstu, grillar och Àter mat och festar hela natten! Super roligt!


AllmÀnt vackra dagar.


Sen hade jag förstÄss jobb varje dag med det bÀsta teamtet!


Mera utekvÀllar, lÀngtar sÄÄ till nÀsta sommar!!


En annan höjdpunkt med sommaren, TIRMO BLUES! Var förstÄss dÀr bÄda dagarna och trÀffade alla fina vÀnner!


Den goda grillmaten man kan fixa fast man inte Àter den legendariska grillkorven.


Dag pÄ stranden med Jenna, Elias och Patte. Han hade kommit pÄ semester till Finland igen.


TrÀffade nÄgra hans "arbetsvÀnner" och vÀnner frÄn Norge en kvÀll efter att vi hade varit hela dagen i Vesö och simma. Efter det for vi och njuta kvÀll vid Än och sedan till baren.


Ännu mera promenader och ute vistelse blev tackvare spelet PokĂ©mon go.. :D


Augusti

Sen hörni var det redan augusti. Och den mÄnaden började med tvÄ dagar av Weekend Festival och fortsatte med mycket mer.


Flera fina vin kvÀllar. Denna hemma hos Caa.


Den 27.8 firade vi min moras 80-Ă„rs kalas pĂ„ Haiko gĂ„rd. Det firades enkelt och med nĂ€ra och kĂ€ra. Alla mommo och mofas barn var dĂ€r, och tyvĂ€rr kunde bara 4 av 13 barnbarn delta dĂ„ resten bor pĂ„ Åland eller i Sverige. Finfint kalas! Senare pĂ„ kvĂ€llen var det Forneldarnas natt, sĂ„ Ă„kte till Mickus lande och grundade dĂ€r med ett gĂ€ng och gick ivĂ€g till benitas pĂ„ kvĂ€llen.


Möblerade ocksÄ om i min lÀgenhet och köpte ny tv. VÀrt att sÀtta bild hit för hehe.


September

3 september flyttade Patte, (min senare att bli pojkvÀnn) tillbaka till Finland frÄn att ha bott nÀstan tvÄ Är i Norge. Den dagen spenderade jag förstÄss med honom. Samma natt var det ostosten yö, sÄ alla restauranger osv. var ju öppna lÀnge. Vi for till El Alba pÄ kvÀllen och dÀrifrÄn vidare till Paahtimo och sen hem och sova.


NÀsta dag hade jag ordnat till krÀftskiva, det var en jÀtte rolig kvÀll/natt med super shakk!


Frisbee golf var mycket pÄ schemat dÄ ocksÄ.


Sötnos! ❀


Oktober

Denna mÄnad fyllde bÀstavÀnn Miili 20, mer festande och kalasande!


Lite trÀning hann jag med ocskÄ.


Spontana lill-lördags firande har ocksÄ varit pÄ agendan, denna gÄng med mamma, hennes vÀnn och Miili.


22 oktober hade vi en super rolig firma fest! Började hemma hos en kollega och drogs vidare och Àta till Gabriel 1763. DÀrifrÄn for vi till Glory Days, sen till Barracuda och till sist till Fiasko. Var hem runt 6 pÄ morgonen vill jag minnas.


29onde Äkte vi till Flamino spa, det var min och Mallas födelsedags present Ät Miili. Oj gud sÄ skönt vi hade!! NÀr vi kom hem till BorgÄ gjorde vi oss klara och for till baren och firade Halloween.


November

Första veckoslutet i november var det lokalfest med tema Halloween i Ernestas! Roligt!


November innehöll en massa vinkvÀllar och fester, har inte sÄ mÄnga bilder frÄn denna mÄnad.


December

December har jag nyligen satt in en bildbomd, sÄ blir lite mindre att berÀtta om den mÄnaden.
Har ju haft ögonfransförlÀngningar nÀstan hela 2016, men tog bort dem lite före nyÄre, sÄ kÀnner mej sÄ naken och ser alldeles frÀmmande ut nÀr jag ser mej sjÀlv i spegeln. Hemst hur fast man blir att ha dem.


Och sista bilden pÄ nyÄrsafton 2016.


Äntligen klart skrivet, tog sĂ€kert 2h att göra det hĂ€r inlĂ€gget. Det blev jĂ€tte rĂ„ddigt och inte sĂ„ snyggt, men orkade inte fixa och pyssla. Ångrade mejr edan efter första 15min att jag ens började haha. Hoppas ni alla har en fin fortsĂ€ttning pĂ„ Ă„r 2017. Tack för mej.

Likes

Comments

Nu börjar allt julfirande vara förbi. Sista julmats Àtande var igÄr, men oj sÄ gÄtt. Har inte hunnit tröttna pÄ julmaten iÄr dÄ jag inte kunnat Àta sÄ mycket jag önskat.

Mitt julfirande började redan den 23'dje och slutade 27'de, lÄng jul :D

Den 23'dje var vi alla barnen hos mamma och gjorde Àlg köttbullar som vi alltid gör till julen, sen satt vi dÀr och umgicks med vin tills Miili plockade upp mej, vi for vidare till Seo dÀr hennes pappas band höll en spelning.


Julaftonen vaknade jag att jag mÄdde otroligt illa. Men försökte med god min dÄ man inte vill förstöra dagen. Jag blev kvar och ligga i sÀngen medans min mies steg upp och började koka risgrynsgröt och glögg. NÀr det var klart steg jag sjÀlv upp och vi Ät dÄ vÄr tomte gröt. Fick inte i mej mÄnga skedar tyvÀrr.. Sen hade tomten hÀmtat julklappar Ät oss under granen som vi öppnade, fick en Applemus till min dator som han har snappat upp nÀr jag nÄgongÄng sagt att jag vill ha hihi.

Sedan började han sakta fara hem till sin familj och jag till mamma. Vid det skedet hade jag redan spytt 4 gÄnger sÄ blev inte sÄ mycket Àtet höh..
DÀr var vi alla barnen, Oskar, mamma, Micke, mommo & mofa och mofas syster. Fin jul med mÄnga fina presenter!


Den 25'te firade vi hos pappa och dÀr var vi igen alla barnen, Oskar, famo och pappas flickvÀnn. De hade ocksÄ fixat fin mat, fick lite mer mat i mej den dagen som tur. För pÄ kvÀllen sku man ju fira. Efter att vi for hem dÀrifrÄn kom Micku och Miili till mej, vi satt hÀr och grundade och hade hur roligt som helst och efter det for vi till baren. Sto och köade i lite pÄ en timme för att slippa in.. Mindre roligt det. Men som tur hade vi bra sÀllskap!


Den 26'te var vi hos Pattes mommo och mofa pÄ julmiddag, dÀr var hela hans familj och kusinerna med familj. JÀtte roligt och igÄr, den 27'de var vi Ànnu ett varv och Ät julmat hos pappa efter att jag hade hjÀlpt Jenna och Rolle med flytten.

Blev en ganska lÄng juligt text, grattis om ni orkade er igenom :D
Ännu igĂ„r mĂ„dde jag dĂ„lit, första dagen idag som jag börjar mĂ„ bĂ€ttre , skönt sĂ„.
Hoppas ni ocksÄ haft en fin jul! Ett gÄtt nytt Är till er alla ifall jag inte hör av mej tills dess (knappast) hehe.

Likes

Comments


Att det Àr lucia dag idag har nog gÄtt förbi mej totalt. Det Àr en jÀtte mysig tradition som tyvÀrr lite vill slinka undan och glömmas bort för min del. TrÄkigt. Vi "firade" nog alltid lucia som smÄ. Minns att mamma vÀckte mej och min syster tidigt (5-6 pÄ morgonen?) och klÀdde pÄ oss lucia klÀdseln, krona och ljus, sÄ gick vi och överrasknings lussade för pappa nÀr han Ät morgonmÄl före han Äkte ivÀg pÄ jobb. FörstÄs gick vi tillbaka och sova efter det , sÄ morgon pigga minns jag inte att vi var :D


MÄndagens besök till Duck's Àr klappat och klart, bÄda fick sist och slutligen vÄra planer gjorda/bokade. Wohoo.
Idag har jag varit i skolan efter en lÄng paus. Jag skrev en tent och ska nÀsta gÄng först tillbaks dit 11 januari sÄ har ett vÀldigt lÀngt jullov!

NÀr jag var hem tillbaks 4tiden började jag laga mat, blev maktonilÄda, de Ät vi medans vi kollade pÄ Californication. Har inte sett det förut, har alltid haft för mej att det Àr en dÄlig serie men sÄ fel jag haft! Gillar den jÀtte mycket redan nu.
Efter maten gjordes det julstjÀrnor, sedan bjöd Jenna mej pÄ glögg sÄ jag gick över dit med nÄgra stjÀrnor som vi Ät. NÀr jag kom hem tillbaka hade P passligt kommit tillbaka frÄn butiken med florsockret som jag hade glömt att köpa till julstjÀrnorna. Resten av kvÀllen sÄg vi pÄ serien och Ät stjÀrnorna, pepparkakor och drack glögg. Mysit.

Nu ska jag försöka börja sova, kom just in tillbaka efter ett litet besök hos Jenna som mutade mej med kakao att komma över ett varv haha.
Godnatt!

Likes

Comments


PĂ„ mĂ„ndagen var jag ut med Bade, ÄikĂ€s och Nick och firade Finlands 99Ă„rs sjĂ€lvstĂ€ndighetsdag, nĂ€stadag pĂ„ söndag hade jag jobb och dĂ€r vi hade sjĂ€lvstĂ€ndighets-/president bal. Var en ganksa annorlunda dag dĂ„ jag fick dra pĂ„ mej min gamlasdans klĂ€nningen. Mina tvĂ„ arbetskollegor hade ocksĂ„ dragit pĂ„ sej gamlasdansklĂ€nningar, sĂ„ vi var riktigt fina prinsessor och jĂ€tte rolig dag!

IgĂ„r var jag med Malla till Itis, hon bokade tid till tatuering och jag gjorde en till lĂ€vistys i örat. En daith piercing, eller migreeni koru som den Ă€r mer kĂ€nd för. PĂ„ mĂ„ndag efter min tent ska vi Ă„ka in dit igen, Malla ska konsultera med tatueraren och jag ska ta en koru som jag var för feg att göra pĂ„ torsdagen 😁 SpĂ€nnande!

VÀntar nu att min bykmaskin ska bli klar medans jag gÄr i duchen Ä fixar mej, sen ska jag fara till Miili och dricka lite glögg och vin, ska bli roligt :) Ha ett bra veckoslut!

Likes

Comments


Hejsan!

HÀr har det varit ganska lungt en tid, har tÀnkt mÄnga gÄnger att jag borde skriva lite, men har inte riktigt nÄgonting att skriva om :--D
Iallafall, har jobbat lite pÄ sistone, varit barnvakt Ät gudson, umgÄts med vÀnner och mysiga hemma kvÀllar och fÄtt en del julklappar handlade redan (sÄ skönt, brukar köpa dem dagen före julen annars...) LÄter bilderna tala för sej sjÀlv som jag lÀgger in. Har inte sÄ mycket annat att berÀtta.


Ha det! 😊

PÄ lördagen firade Linda sin 20-Ärs dag hos henne. Efter det firade vi Tricis 24-Ära födelsedag och gick sedan till baren. Bra kvÀll!

PÄ mÄndag var jag hos Elin och hon gjorde gel naglar Ät mej, sÄ duktig! Gjorde bara gellackning pÄ mina egna naglar, ingen "tippi" som ni ser :D

Idag har jag varit barnvakt, efter det gick jag i butiker och hittade dom dÀr strumporna, bÀsta köpet! <3 Perfekta att ha hemma pÄ kalla kvÀllar! Eller i mina höga stövlar, kanten kommer precis lika högt upp som stövlarnas kanter.

Likes

Comments


Veskoslutet har rusat förbi och ny vecka sparkar igÄng! FÄr se vad man hittar pÄ för "nyttigt". PÄ veckoslutet har jag umgÄts med vÀnner. PÄ fredagen var vi pÄ en. Det var meningen att jag och Miili bara sku ta en fredags njutare. Slutade ju inte sÄ, utan var hemma 5-tiden med P som vi mötte i baren. PÄ lördagen tog jag det lungt tills Micku hörde av sej och bjöd mej hem till sig. SÄ jag gjorde mej i ordning och Äkte dit. DÀr hade vi jÀtte roligt och spelade blandannat Picolo, ett superbra drickspel, hehe.

Idag pĂ„ söndag nĂ€r jag fick skjuts till bilen som jag lĂ€mnat dĂ€r vid Micku och Jocke mĂ€rkte Patte att nĂ„tt hĂ€nt med min sidospegel, jo nĂ„gon idiot hade sparkat sönder den och hĂ€llt en hel MĂ€kki Cokis pĂ„ stackars bilen, som personen ocksĂ„ lĂ€mnat vackert brevid. Det synns inte pĂ„ bilden, men sjĂ€lvaste glaset Ă€r ocksĂ„ krossat, sĂ„ gĂ„r inte att spara nĂ„gonting av den. Blir sĂ„ arg, besviken, sur och lessen!!!! Undrar vad jag gjort Ă„t den personen att man mĂ„ste göra sĂ„. 😣


Likes

Comments


Dagarna gÄr sÄ snabbt hinner inte alls med. Hade tent idag i Medicinska Àmnen 2, resultaten kom inte genast som det ibland gör, sÄ fÄr bara vÀnta och se hur det gick. För övrigt gÄr vardagen som vanlit. Skolan tog slut för en tid framÄt sÄ har en hel del ledigt och hinner jobba.

Förra veskoslutet pĂ„ fredagen firade vi svenska dagen/natten likasĂ„ som de 3 senaste Ă„ren. En lyckad kvĂ€ll! PĂ„ lördagen var jag pĂ„ lokalfest med temat Halloween, hade jĂ€tte roligt dĂ€r ocksĂ„! Var utklĂ€dd till temat Gatsby 1920-tal. Fick lĂ„na drĂ€kt av fina @micaelalinnea , tack! 😘 Åkte dĂ€rifrĂ„n vidare halv 11 tiden till Johnny dĂ€r vi satt till 1-halv 2 och for sedan till baren.


Likes

Comments


....och en massa svÀrord tvinnar i mitt huvud justnu. Gick och lade oss redan tie tiden och hÀr ligger jag Ànnu vaken och frustrerad. Varför fÄr jag inte sömn >: (
JÀtte störande.

Har varit hos min mommo och mofa halva dagen idag. Det var riktit roligt att Ă„ka till dom i VĂ„lax dĂ„ jag senast varit dĂ€r pĂ„ sommaren nĂ„ngĂ„ng. Brukar alltid trĂ€ffa dom hos mamma eller i stan sĂ„ det var kul att Ă„ka dit pĂ„ besök. Mommo hade passat pĂ„ och gĂ„ till bysbutiken och göra i ordning hennes goda Ă€ggsmörgĂ„sar och mokat upp backen tillsammans med hennes vĂ€ninna bara för mej. TĂ€cken pĂ„ att jag borde fara oftare dit. Och gĂ„rdagen spenderade jag hos min famo dĂ€r hon bjöd pĂ„ mat och Ă€ppelpaj, mumsss. Ooijj va dom e goa mina mor/far- förĂ€ldrar! ❀

Nu hoppas jag verkligen att jag fÄr sömn bara jag skrivit klart, satt telefonen under dynan, druckit ett glas vatten och hoppat tillbaka i sÀngen med katti och mies. Tack Ä gunatt.

Likes

Comments


Godmorgon, ny vecka och nya tag!
TĂ€nkte kasta in ett kort inlĂ€gg bara för att jag inte har nĂ„gonting annat att göra. Är ledig idag och varit vaken sedan klockan 6. Frustrerande dĂ„ man sku fĂ„ sova lite lĂ€ngre. Vill inte heller stiga upp Ă€nnu och börja dagen. SĂ„ ligger kvar en stund och slappar.
Hade planerat att stÀda lÀgenheten idag, men fick den ganska bra stÀdad igÄr i samband med att jag köpte en ny bykmaskin och blev sÄ ivrig att stÀda dÄ de kom sÄ mycket smuts in nÀr pappa och Patte bÀrde in den. Damm i mÀngder fanns det ocksÄ nÀr det blev att möblera om lite smÄtt nÀr min 'stege' som jag haft i vessan inte rymdes dÀr mera och blev tvungen att hitta en ny plats Ät den.

Ha en skön vecka! 😊

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Hejsan!
Har just kÀmpat mej klar med min distanstentamen i Kris och drog/missbruk. Tog nÄgra timmar att fÄ den klar, blev inte sÄ lÄng som jag hade tÀnkt mej men det blev vad blev och blir vad det blir.


Ska nu se nÄgra avsnitt av Shameless sen hoppa i bilen och söka P frÄn jobbet, hoppas det hÄlls pÄ plus sidan, annars kan det bli halt med mina sommarringar men knappast hÄlls det, blir ju destu kallare destu mer klockan blir.

Annars hÀnder det och sker. Hade firmafest pÄ lördagen, lÀtte roligt! Nu kommande lördag ska Malla, Miili och jag fara pÄ spa och skÀmma bort oss med mat, drycker och shopping kanske. Senare blir det antagligen kanske möjligtvia mer firande. PÄ söndagen ska jag pÄ 24h kryssning med klassen, fÄr se om vi kommer i liv dÀrifrÄn :D
NĂ€sta veckoslut efter det ser det ut som om det Ă€r fest bĂ„de fredag och lördag igen. Hoppas det lite lugnar ner sej efter det, blivit mycket festande pĂ„ senast. 😁


Likes

Comments