Kommunikasjon er evnen til å samhandle med andre. Ordet har betydninger som "å melde, meddele, underrette om, stå i forbindelse med" og er en betegnelse på overføring eller utveksling av informasjon eller kunnskap mellom ulike mennesker og dyr. Kommunikasjon er evnen til å kunne forstå andre og å kunne bli forstått selv. Ordet kommunikasjon bygger på det latinske ordet communis, som vi gjenkjenner i det engelske ordet common og i det norske ordet kommune. Det har altså noe med fellesskap å gjøre. Vi kan kanskje si at kommunikasjon er å skape fellesskap.

Selv kommuniserer vi hver dag med de menneskene vi omgås. På skolen, på jobb, hjemme, ute med venner og i matbutikken. Vi trenger kommunikasjon for at verden skal fungere og for at alt skal gå rundt. Uten kommunikasjon hadde overhode ikke verden vært like utviklet som det den er i dag.


Kilder
https://ndla.no/nb/node/21798?fag=6118

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

I verden i dag er Internett blitt en arena hvor man kan fremme sitt syn og skrive akkurat hva man vil. Alt det forskjellige som blir skrevet på nettet skapes det store debatter rundt i hele verden. Noen hater og kritiserer, mens andre oppfordrer og roser rundt det samme temaet. Alle har forskjellige meninger, og det er bra at vi har funnet et område hvor alle kan si hva de mener. Men skal vi akseptere alle former for ytringer i nettaviser og sosiale medier, eller bør det innføres strengere kontroll med hva folk får anledning til å publisere offentlig?

Aviser, blogger, kommentarfelt og debatter er alle arenaer på internettet hvor man kan fortelle og debattere om hva som helst. Det finnes ikke mange grenser for hva du kan skrive om på internettet, men det finnes heller ikke grenser for hvor mye kritikk du kan få tilbake.

Det må finnes en arena hvor folk kan skrive hva som helst, og siden internettet er så stort og så internasjonalt er dette en passelig plass for akkurat dette. Hvor skulle vi fremstilt meningene våre om vi ikke hadde hatt internettet? Og hvordan kunne vi gjort det anonymt?

Jeg synes det er rettferdig at hvis du velger å legge deg selv og dine meninger ut på nettet, at du ikke kan forvente å bli beskyttet fra hat. Jeg sier ikke at det er noen som fortjener å få hat, men det kommer alltid til å være noen som hater likevel. Hvis du brenner så mye for en sak at du velger å gå offentlig med det må du både forvente og tåle kritikk. Er du med på leken må du tåle steken.

Likes

Comments

Hei! Jeg har i de to medietimene i dag jobbet med å redigere et bilde. Jeg skal i dette blogginnlegget forklare prosessen og begrunne valgene mine til hvorfor jeg redigerte bildet slik som jeg gjorde.

Her ser du orginalbildet. Slik så det ut før jeg gjorde noe som helst med det.


...Og her ser du det redigerte bildet.

Som dere kan se har jeg gjort endel endringer i bildet. Jeg skal nå gå gjennom prosessen jeg hadde for å få bildet fra original til redigert.

Det aller første jeg gjorde var å gjøre himmelen lysere, slik at den så mer blå enn grå ut. I tillegg til dette brukte jeg "blekningsfunksjonen" på spesielle detaljer i bildet, bl.a. palmetreet, for at det skulle vises og skille seg ut enda bedre. Deretter gjorde jeg skyggene enda mørkere for å få en tydelig kontrast i bildet. Det neste jeg gjorde var å gjøre skyggene uskarpe. Dette gjorde jeg ved å bruke "gjøre uskarp-funkjson". Igjen, for å få en større kontrast i bildet, brukte jeg "gjøre skarp-funksjon" på himmelen. Til slutt prøvde jeg bare å leke meg frem med de andre verktøyene og fant dette regnbuefilteret som jeg valgte å beholde på bildet.

Takk for at du leste. Snakkes neste time!

Likes

Comments

​Hei, og velkommen til bloggen min.

Dette er det første innlegget jeg publiserer på bloggen, og senere kommer jeg til å publisere både skolerelaterte innlegg og hobbyinnlegg. Vi har fått i oppgave i faget Medie og kommunikasjonskunnskap 1 å opprette vår egen blogg hvor vi kan øve på å skrive og publisere bilder og innlegg på nettet. Jeg er veldig spent på hvordan denne oppgaven kommer til å utvikle seg, men alt ser veldig positivt ut per nå. Jeg gleder meg til å oppdatere bloggen senere og håper dere finner nytte og glede av å lese det jeg skriver.

Vi snakkes!

Likes

Comments