Hej!

Varmt välkomna till min blogg. Efter att ha tagit en rätt lång paus ifrån min tidigare blogg på blogg.se så känner jag nu en väldigt längtan efter att sätta igång igen. Men vill nu starta en ny och mer mogen blogg så därför börjar vi om helt istället här på nouw. Detta får väl bli ett litet bakgrunds inlägg så ni får lite koll på oss.

Som ni kan se i min presentation till vänster här på bloggen är jag ensamstående mamma på heltid dvs 100%, Reidars pappa finns inte med i bilden överhuvudtaget och det 100% på hans egna initiativ. Jag har alltså aldrig hindrat honom utan tvärtom stångat min pappa blodig för att försöka se till att han ska vara en del av Reidars och mitt liv så Reidar får en relation till honom men alltid förgäves. Så nu har jag lagt det på hyllan sen nästan ett år tillbaka, jag orkar helt enkelt inte kämpa mera, man kan inte tvinga någon till att ta sitt ansvar. Reidar och jag lever ett VÄLDIGT bra liv som det är och det finns gott om manliga förebilder att se upp till. Är också helt övertygad om att Reidar kommer ha någon att kalla pappa han med, och har man inte det så går det ju bra det med det är ju faktiskt 2016 snart 2017 och många barn växer upp med en förälder eller två föräldrar av samma kön och det går ju alldeles utmärkt. Det är bara föräldrar som väljer att inte var delaktiga som förlorar på det, för barn är ju livets stora mening enligt mig!

Reidar är född i Juli 2013 och jag har varit ensam hela vägen så även under graviditeten, tänker inte gå in på några närmare detaljer men jag fick ett ultimatum av Reidars pappa att göra abort eller vara hatad av honom för resten av hans liv....helt sjukt jag vet! Jag valde ju i alla fall Reidar och det var inget svårt val överhuvudtaget och jag har aldrig ångrat mig en enda sekund. Så nu har vi klarat av det.

Förlossningen var lång tuff och helt fantastisk på en och samma gång, Reidars mormor min mamma var med hela tiden och det var helt perfekt! Jag önskar jag kunde få uppleva den natten en gång till bara för att få komma ihåg varenda detalj. Ett fint minne som jag och mamma har med oss.Jag, Sanna är 31 år gammal och har bott i Sundsvall i hela mitt liv fram tills jag skulle fylla 30 år. Alltid haft en längtan om att flytta till Stockholm och varit smått på väg några gånger men alltid varit lite för feg och inte haft möjligheten riktigt då det är otroligt svårt med bostäder i denna stad som många kanske redan vet. I slutet av 2014 blev det i alla fall möjligt genom en familjeprestation och vi tog chansen och klivet. Flyttade i februari 2013 och har inte heller där ångrat mig en enda sekund. Vi trivs fantastiskt bra här. Det är jag och Reidar och så bor min bror Sebastian med oss och vi bor vid Gullmarsplan och bara älskar det. Jag har verkligen hittat hem! Saknar förstås mamma och pappa som bor kvar i Sundsvall och min andra bror Simon, men det kanske slutar med att vi bor här nere allihopa vem vet.

Jag jobbar med att sälja skor, jobbar i Globen Shopping vilket är 4 minuter härifrån så jag har nära och bra till jobbet verkligen. Reidar går på dagis i huset bakom vårt hus så vi har det väldigt bra här med nära till allt. Gullmarsplan är en plats jag aldrig tidigare hade ens besökt innan vi köpte lägenheten här, jag faktum är att inte ens då hade vi besökt Gullmars utan vi köpte lägenheten osedd haha! En vän till mig hade varit på en visning så vi gick helt och hållet på hennes ord och dom bilder vi kunde se. Men vi hade inte kunnat hamna bättre alltså. Detta är så nära allt vi gillar, Söder, naturen och vattnet. Vi har nära till allt härifrån. Vi bor precis utanför tullarna med bara Skanstullsbron som skiljer oss ifrån Söder, så det är så city nära men ändå lite lugnare här och mycket natur. Det är det ju i hela Stockholm, men vi har den perfekta blandningen av puls och lugn här. Sen är det nära till Nacka, Kungens Kurva, Farsta, Hammarby sjöstad, Globen, Enskede osv. Vi har fantastiska Årstaviken att promenera runt och T-banan, Tvärbana och bussar 2minuter hemifrån med förbindelser åt alla håll och mataffär 1 minut hemifrån med öppettider 7-23. Jag har blivit så himla bortskämd med att ha allt tillgänglig och jag älskar det lika mycket som jag älskar att promenera i skogen vid Årstaviken.

Ni ska få se mer av vårt hem och vår omgivning vad det lider.

Att vara ensamstående mamma och gå igenom dom tuffa år och en hel del tuffa saker jag varit med om dom senaste 3-4 åren har satt sina spår såklart och jag är därför väldigt slutkörd och har varit ett tag. Jag vet inte om jag är utmattad men jag har helt klart många symptom som tyder på det och dom tar jag på högsta allvar och försöker nu att hitta ett lugnt och bli stark både mentalt och fysiskt. Jag kämpar med att gå ner i vikt, har gått ner 15kg snart sen slutet på april, haft dipp på några månader nu med trytande ork men nu är jag på banan igen och försöker ge allt utan att ta ut mig ännu mera, en svår balansgång men jag ska klara mig i mål. Så det kommer att bli en del prat om träning och kost här inne, plus att bli mentalt stark då det är två av mina stora mål att bli en stark mamma både på insidan och utsidan och vara en sund stark pigg och glad mamma åt Reidar! Inte för jag är nån surpuppa nu men ja ni fattar...

Detta var väl dom stora sakerna om mig och Reidar och vårt liv, vi hoppas att ni ska tycka att det är roligt och inspirerande att följa med här på bloggen och jag kommer nog att komma med ett och annat tips också då jag är en riktigt shopping galen människa som ofta hittar bra klipp, kan mycket om skor och framförallt barnskor och har många bra tips på saker man kan göra i denna stad plus att jag gillar att pyssla lite.

Den här lilla människan är mitt livs stora kärlek!

Vill önska er en riktigt fin fredag! Ta hand om er och tänk på att varje dag ovan jord är en bra dag!


Vi Ses och Hörs!

Kram Sanna

Likes

Comments