View tracker

Mammaledigheten lider mot sitt slut, det är helt galet att jag vart hemma i snart ett år, och ännu mer galet att Stella snart har funnits i ett helt år!

Tiden hemma har vart fylld med glädje, förändring och mys. Vi har legat i soffan o gosat, gått på promenader, träffat familj o vänner och bara haft det bra tillsammans.

Om några veckor lämnar jag över stafettpinnen till Alex och ger mig ut på nya äventyr på mitt nya jobb. Det är minst sagt blandade känslor!

Just nu ligger Stella o sover och jag har precis borstat och friserat katterna, inte så populärt ;)

Ha en bäst dag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ja, den senaste månaden har vi sökt hjälp hos vården 4 gånger för att lilla Stella inte har mått bra. Hon har haft feber, hosta, inte ätit eller druckit och vart allmänt hängig!

Vi har fått höra att det inte är någon fara och att hon är på bättringsvägen men hon har sjuknat om på nytt. Vi har fått olika hostmediciner och blivit ordinerade att hon ska gurgla alvedon för att kunna äta.
Men fjärde gången gillt så tog doktorn en snabb titt o konstaterade att hon har dubbelsidig öroninflammation och förmodligen både ögoninflammation o en sväng av lunginflammation, hon var även öm i halsen.
Det resulterade i dubbeldos antibiotika för flertal inflammationer.

Att man ska behöva tjata? Börja tvivla på sig själv och nästan ge upp. Var jag bara en överdrivet orolig mamma eller hade jag rätt magkänsla? Jaa det var ju tur att jag inte gav mig eftersom det visade sig vara rätt magkänsla.

Nu är vi inne på tredje dagen och hon känns redan piggare! Så skönt att äntligen se att det vänder

Lita på er känsla, ni känner era barn bäst!

Likes

Comments

View tracker

Jag o Alex har precis sett ikapp några avsnitt av unga föräldrar. Vi både är överens om att programmet är riktigt bra! Det är bra att de visar en verklighet, riktiga tankar o känslor och en riktig vardag. Det är föräldrar med olika förutsättningar och olika liv.
Jag själv ser mig inte som en ung förälder i den bemärkelsen att jag är yngre än medelåldern för att få barn, jag var 24 när Stella kom. Däremot så ser jag Alex som en ung pappa. Han var 22 när Stella kom. Men jag ser självklart ingen skillnad på oss i våra roller som föräldrar. Alex jobbar o kommer hem o är pappa och fästman. Jag är mammaledig och fästmö. Snart byter vi roller bär jag börjar jobba i januari :)


Nu ser vi äntligen en liten förbättring hos Stella som efter en riktigt lång o otäck förkylning har börjat piggna på sig o äter osv. Äntligen! Nu hoppas vi att det inte vänder o blir sämre igen!

Jag ligger just nu i ett bad o Alex kör rally med dammsugaren, sedan ska vi äta och sen blir de sängen tidigt o bara mysa o kolla film :)

Ha en fortsatt mysig kväll <3

Likes

Comments

Idag har vi vart hos mamma hela dagen, min mamma o min syster har spelat super mario hela dagen och är nu äntligen på sista världen, nördar! ;)

Imorgon ska vi till BVC och en läkare ska kolla knölen i Stellas hand.
Tänk vad livet förändras när man får barn, inte bara med alla sysslor osv utan med den ständiga oron. Från att ha bekymmer som "vad ska vi äta" "jag har ont i huvudet" till att ens lilla hostar på nätterna, får konstiga prickar o inte äter tillräckligt. Att försöka bry sig om sig själv är långt borta. Även om det är viktigt att ta hand om sig själv för att vara en bra förälder så är det inte prio ett att ta hand om sig själv när man känner en oro för sitt barn.
Men jag är otroligt tacksam att vi är två, att jag o Alex kan byta av varandra o på så sätt kunna försöka rå om sig själv.

Nu ska vi strax traska hemåt i mörkret o ta en kaffe med Alex som strax kommer hem från jobbet :)

Likes

Comments

Idag skrev jag på avskedsansökan från mitt nuvarande jobb och igår skrev jag på kontraktet för det nya.

Den 7 januari lämnar jag över mammaledigheten till Alex som ska vara pappaledig fram till april. Året har gått helt galet fort samtidigt som det känns som en evighet sedan jag för sista gången gick ut från jobbets dörrar. Året har vart fyllt av längtan, glädje, kärlek, sömnlösa nätter och allt som småbarnslivet för med sig. Nu ska jag njuta för fulla drag fram till den 7 januari :)

Ni lämnar vi precis min pappas garageuppfart och ska iväg och kvällshandla lite och sedan hem o mysa!

Trevlig kväll

Likes

Comments

När ska vår stackars lilla flicka få må bra? Jag tycker hon är sjuk jämnt :(

I söndags när vi skulle gå o lägga oss så hann jag bara upp för halva trappen innan jag hörde hur ansträngd hennes andning var, vi bestämde oss för att åka in till akuten där vi fick vänta 5 timmar. Till slut fick hon iallafall recept på host medicin ..

På måndags kvällen kände A plötsligt en knöl i Stellas hand så på tisdagen ringde jag ner till BVC och fick komma ner dit direkt. De har ingen aning om vad det kan vara så på tisdag ska vi till en läkare och kolla upp det.

Snälla vänd någon gång, ge oss en mysig jul där vi alla är friska, bort förkylning, bort!

Likes

Comments

Nu far vi mot Stockholm!
Mot bästa Tomas o Åsa, Alex fina pappa o hans fru och självklart hennes fina son! De är så himla underbara!
Jag minns fortfarande första gången jag träffade dem, ni vet när man är sådär jätte nervös o inte vågar säga flasklock.
Vi kom åkandes där, i vår lilla bil. Alex snurrade runt i villaområdet o visade olika hus, men jag kunde inte lyssna, jag kunde inte höra hans ord för mitt hjärta bankade så hårt!
Där är det! Hör jag plötsligt, jag trodde att jag skulle svimma, vi hoppade ut o möttes av en glad Tomas i tajta löparbyxor, han skulle precis ut o springa, han tog min hand o all nervositet släppte. Jag blev så varmt välkomnad o idag betyder dem så otroligt mycket för mig o min familj!
Tomas har i efterhand berättat att när han den där dagen, för första gången, tog min hand i sin så visste han att det skulle vara jag o Alex, att jag var tjejen för honom! O tänk så rätt han hade, 4 månader senare fick han samtalet att han skulle bli farfar :)

Jag vet en tös som kommer bli jätte glad när vi kommer fram för så fort Stella ser en bild på farfar så blir hon superglad o pussar på telefonen <3


Ha en toppen helg

Likes

Comments

04:34 vaknade jag idag! Stella sover än, klockan 06:30. Men det betyder att jag hunnit dricka kaffe med A och duschat :)

Idag ska vi åka till Stockholm till Stellas farfar, imorgon ska vi fira Stellas faster i Södertälje som fyller år och på söndag ska vi fira Stellas farmor o farbror som fyller. Vi ska ju självklart även fira pappa Alex på farsdag :)

Nu måste jag berätta om vad som hände inatt.. Jag har alltid trott på "spöken" och är uppfödd i en väldigt öppen familj. Jag har tidigare känt av och sett udda saker, men blir sällan rädd.
Inatt vaknade jag av en isande känsla i hela kroppen. Jag hör en av våra dörrar där uppe smälla (de är alltid stänga) och blir tvärsäker på att någon befinner sig i lägenheten. Jag försöker få kontakt med Alex, men vågar inte prata. Jag ligger vaken i någon timme, livrädd och lyssnar efter ljud med en konstant känsla att det är någon där. Somnar till slut om men vaknar 04:34 igen och går ner. När jag kommer ner står tv:n på fast både jag o Alex kollade att allt var släckt och avstängt igår kväll....

Usch!

Nu ska jag kolla på tv o vänta på att skruttan vaknar :)

Likes

Comments

Japp! Vi åt kycklingtacos idag, på en helt vanlig tisdag! Gott!

Annars har dagen bestått av rensning på vår uteplats, stallet med min systerdotter och mys med mannen i mitt liv.

Igår var jag på BVC med Stella på Boel test vilket hon klarade galant! Däremot fick hon remiss till ögonmottagningen och sen ska vi komma tillbaka om en månad då jag är orolig över hennes ben/fötter som beter sig lite konstigt. Men vi hoppas att de ordnar till sig tills dess :)

Just nu springer A runt i panik och ska "slänga de där skitbyxorna" för han inte hittar sin plånbok. Men sen, snart, ska vi äntligen krypa ner under täcket och sova!

Godnatt

Likes

Comments

Så var denna helg slut.. Den har vart fartfylld om jag uttrycker mig milt, jag o Stella har varit barnvakt åt mina fina systerdöttrar. Det har vart såå mysigt. Vi gjorde egen pizza, spelade spel, kollade film och bara myste <3

A har vart på rally, tyvärr så slutade dagens tävling med en rullning för lillebror Rasmus och min svåger Robin, jag vet att du känner för att ge upp Rasmus men du är o kommer alltid vara bäst! Men du ska ha roligt också! Glöm aldrig det!

Imorgon ska vi till BVC på Boel test med Stella som fyllde 8 månader idag :) tänk vad tiden går fort!

Nu ska vi kolla film o mysa

Natti natti

Likes

Comments