Imorse gick vi upp vid klockan sju, städade undan och gjorde oss iordning, vilket låter betydligt lättare än vad de är. Halv elva ungefär kände jag mig någorlunda redo för jobb. Att platta håret, sminka sig o byta om utan att hinna smutsa ner kläderna med två små barn (o allt vad de innebär) tar ju sin lilla tid.

Vi släpade oss till min syster med dubbelvagnen o två småtjuriga barn. När vi väl kommer fram o de bara är en liten stund kvar innan jag ska ge mig iväg så upptäcker vi ett sår på Hugos finger, eller mer en svullnad som är röd o har "ett hål" i mitten. Det kommer ut massa var så jag ringer vårdcentralen som ger mig en tid klockan två. Så mycket blev de med den föreläsningen 😩

De tog iallafall en odling o så ska vi få svar om några dagar. Han måste sova med bandage o tvättas med alsolsprit så länge ... 🙈

Stackars lilla Hugo 💙

Fick med mig Hugos kusin till vårdcentralen som hjälpreda 😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår skedde det en bilolycka i Eskilstuna, till följd av hög hastighet. Inte försvarbart.

Men när olyckan precis skett, de anhöriga precis är meddelade, vänner är i chock så behöver man inte kommentera med kommentarer som "rätt åt honom", "han får skylla sig själv" "hoppas försäkringsbolaget ger han fingret" "så går de när man ska styla"

Vad ger det er? Vad ger de honom? O vad ger de familjen?

Ta den diskussionen med honom när han kan svara.

Det var precis samma visa när en ung tjej blev påkörd när hon red med sin häst. "Hoppas hon lär sig nått" "vad fan red hon där för" osv.

Människor måste lära sig att inte hata, inte hata när de är känsligt. Jag tror o hoppas han lärde sig nått utan alla hatiska kommentarer. O bara för det är jag en hycklare som ska lära mig att hålla käften tydligen..

Likes

Comments

Ja det skulle man kunna säga för att sammanfatta vår kväll igår.

Efter en ganska tung o intensiv sommar så lämnade vi igår bort våra små skatter för lite barnledigt. Vi åkte hem till våra kära vänner där vi blev serverade middag, grillat!

Vi drack lite rödvin och pratade om allt mellan himmel och jord. Luftgeväret åkte såklart fram o de blev prickskytte på tomburkar. När mörkret började falla så hoppade vi i spabadet och låg kvar där några timmar :)

Det blev en sen kväll med många skratt!

Idag är man inte lika pigg efter bara några få timmars sömn. Vi är just nu och hämtar Hugo hos min systers man o barn och senare i eftermiddag kommer Stella hem från sin gammelmormor och gammelmorfar. Det blir en lugn kväll hemma och ladd av batterierna inför jobb på måndag ❤️

Likes

Comments

Inatt drömde jag ännu en mardröm.

På senaste tiden har jag börjat drömma jätte många mardrömmar och jag vet inte riktigt varför.

Jag är en sån person som nästan alltid drömmer om vad som hänt på dagen. Små, små händelser som återspeglas i mina drömmar. Men just nu drömmer jag jätte lustiga drömmar. Drömmar som skulle kunna vara verkliga.

Pratade med mamma om det här idag, jag är rädd att något ska hända men hon lugnade mig och sa att det faktiskt kan vara tvärtom. Att jag tar itu med mina rädslor på natten o på så vis inträffar det inget dagtid. Vad vet jag..

Nu sitter jag hos mamma med Stella o dem två ska vattna blommor. I förmiddags var vi på promenad med hundarna och stannade till i lekparken så Stella fick leka av sig.

Igår var vi ner till "stora lekparken" och lekte med Stellas kompis o vi vuxna fikade. Barnen fick även mata ankorna vilken var uppskattat!

Nu ska vi bara ta det lugnt 😊

Självklart åkte Stella bil till lekparken igår 🙈🙌🏼

Likes

Comments

För ca 13 år sedan så satte jag för första gången min fot i en förskola. Jag skulle ha en veckas praktik. Jag fick en handledare "M" som verkligen tog hand om mig, visade mig glädjen i yrket o smittade mig med hennes glädje o engagemang.

9 år senare möttes vi igen. Vi hade problem på arbetsplatsen jag arbetade på och hon kom till oss några månader för att hjälpa oss, o gissa om hon gjorde de. Alltså hennes leende är ett sånt leende som går från öra till öra, hennes skratt o glädje smittar av sig o hennes lugn o engagemang gav oss styrka. Vi blev så starka tillsammans med henne o vi hade så kul.

Idag somnade denna fantastiska människa in efter år av kamp mot cancer. Hon fanns fysiskt i mitt liv väldigt korta stunder men jag hade o har henne ofta i tanken. Hennes positiva sätt o hennes styrka o glädje. Hon lärde mig så mycket o jag kommer fortsätta tänka på henne, på dig M ❤️

Jag skänker mina största tankar o kramar till din familj o vänner 🕯🌹

Likes

Comments

Ett förhållande, vårt förhållande.

Mörka, djupa dalar, höga ljusa toppar. Upp i himlen o ner i h*lvetet..

Men i alla stunder, lätta som svåra så har vi varandra.

När någon nära snabbt ryckts bort, när sömnen inte existerar, när de ekar i huvudet av allt tjat så har vi varandra att luta oss mot.

När mirakel kommit i form av våra barn, när vi fått lyckliga besked o när livet är på topp då har vi varandra att high fivea o skratta med.

Ett förhållande är långt ifrån lätt men de finns olika vägar att gå.

Antingen så tar man ut allt på varandra, ilska, sorg och irritation eller

Så ser man varandra som en tillgång, när barnen är sjuka o inte sover, inte äter utan bara skriker o gråter. Då berättar jag mina känslor för Alex som sätter på kaffe, ger mig en kopp, beordrar mig att titta på ett avsnitt av favorit serien o så tar han med sig barnen ut. Eller om Alex har haft tufft på jobbet o kommer hem med ryggskott så bäddar jag iordning soffan, smörjer in med tiger balsam o lagar maten (som han annars gör)
Om barnen tar kål på oss så tittar vi på varandra, skrattar, kliar oss i huvudet o undrar TILLSAMMANS vad har vi gett oss in på, där o då drömmer vi oss bort till semester, när barnen är äldre eller bara till natten när barnen sover o vi hinner andas.

Det är klart vi grälar på varandra o är oense men nånting vi alltid gör är att prata med varandra om de.

All kärlek åt min blivande man Alexander ❤️

Likes

Comments

O så var oturen här igen...

Stella har i flera dagar haft munnen full av blåsor, hon kan inte äta, inte sova o enligt henne själv, inte sitta eller ligga eller stå 😅

Det gör så ont i mitt hjärta när hon har så ont.. o inget kan man göra heller, bara smörja bedövning innan mat o sen hoppas hon får i sig lite. Det blir väldigt mycket gos, väldigt lite sömn o många tårar ❤️

Dagen idag har spenderats hos min mamma, på Stellas begäran, när pappa Alex kört rally.

Ikväll blir de film i soffan för hela slanten!

Likes

Comments

Igår kväll var vi alltså och tittade på lokalen vi tänkt.

När vi först närmade oss så kände jag "nej, de här är inte vad jag vill ha" när han började berätta om den o hur primitiv den var så kände jag ännu mer "nej,nej,nej!" Men så slog han upp dörrarna o då kände jag bara JA! det är precis det där lantliga, vita, högt till tak på ovanvåningen som jag vill ha. Jag struntar i allt runtomkring som inte egentligen har någon betydelse för där, där inne ska vi o våra närmaste fira vårt äktenskap nästa sommar 🙌🏼💍👰🏼🤵🏽

Likes

Comments

Ja vad gör man inte när lillan är hängig. När hon knappt åt igår, när vi legat vakna, hon o jag o feberfrossat, yrat o gråtit. När hon vaknar o snällt ber om opåkar. (Ostbågar)

Klart vi ska festa till de med en ostbågsfrukost framför favoritfilmen!

Efter den otroligt näringsrika frukosten där mamman drack kaffe, lilltjejen åt ostbågar o lilleman festade på gröt o katrinplommon så gick vi ut i solen o satte oss o ritade, limmade o bara hade de mysigt!

När hon sedan hörde mormor gå ut med hundarna så skulle vi såklart kika över staketet! Men i väntan på att mormor skulle bli redo för besök så vattnade Stella blommor o gräs o upptäckte stolt att hon gjorde en regnbåge med vattnet!

Nu sitter jag här i solstolen under min mammas äppelträd. Hundarna sover i gräset, Hugo sover i vagnen o Stella o hennes mormor är inne o klappar kaninen.

Livet är en fest 🌸

Likes

Comments

Som jag tidigare nämnt så är vi i full gång med att planera bröllop. Imorgon ska vi o titta på lokal för fest o om vi gillar den så betalar vi depositionen direkt så vi inte blir av med en så fin plats att fira vårt bröllop på.

Jag har även beställt lite dekorationer och ska få köpa lite porslin av en bekant som gifte sig i helgen.

Utöver bröllopsplaneringar har jag idag klistrat in lite bilder i Hugos "gravidbok". Jag gjorde en till Stella med när jag väntade henne. Så dem, när dem blir äldre, kan läsa o se vad jag kände, tänkte o såg ut när jag hade dem i magen. Jag vet själv att jag saknar bilder på mamma när hon väntade mig. O jag hade så gärna velat pratat med henne om hur hon kände o vad hon gick igenom men hon minns ju inte så detaljerat.
Nu får mina barn iallafall en chans att se o läsa 😊

Under eftermiddagen fick vi hem en sjuk liten Stella som har vart med "annan mormor o morfar". Hon är hängig, blek, varm o bara inte bra. Men jag misstänker att det kan ha blivit för mycket för henne denna sommaren 😔

Nu ska vi krypa ner under filten och titta på film, hela familjen❤️

Likes

Comments