För att avsluta denna fina söndag, och för att få lite måndags pepp tänkte jag dela med mig av detta underbara recept på pannkakor. De är både nyttiga och veganska, så du kan äta dem med gott samvete. De passar som både frukost och mellanmål efter skolan.

De är hur enkla som helst att göra, och du behöver inte alls många ingredienser.

Du behöver: (för ca 4 pannkakor)

- 2 dl vetemjöl (glutenfritt vetemjöl för glutenfriga pannkako)

- 3 dl soja-, mandel- eller havremjölk

- 1 msk vegetabiliskolja/kokosolja

- lite salt

Gör såhär:

1. Blanda ihop mjölet och mjölken, och tillsätt sedan oljan och saltet.

2. Stek pannkakorna i olja eller kokosolja.

3. Jag serverade mina pannkakor med hallon, blåbär och agavesirap. Mums!

Dessa kan du göra som en lyxig veckoslutsfrukost och servera med t.ex sojagrädde eller glass, eller äta dem före skolan med bär och frön. De är passar med allt!

Likes

Comments

En kort blod flicka som tycker om djur mer än sig själv (haha). Nej men det är absolut sant, utan att överdriva. Jag rider på min fritid, och spenderar ganska många timmar per vecka tillsammans med dedär fina djuren. Annars då? Går första året på gymnasiet (STRESS) och försöker ut över det hinna med att motionera som jag tycker är såå kul.

Men höjdpunkten är ändå väll veganska kosten. Har varit vegan i 2-3 månader nu. Före det har jag varit vegetarian i kanske ett halvår, och övergick sedan till vegansk kost. (jag ska inte säga 100% vegansk kost, för jag ska inte ljuga) Jag har dock uteslutit alla matvaror som kommer från djur, och äter inget animaliskt hemma eller i skolan. När jag äter ute, väljer jag alltid ett vegansk alternativ, om det inte finns frågar jag efter ett vegansk alternativ.

Men det viktigaste för mig, och för många andra veganer, är inte att vara 100% vegan. Utan att göra skillnad, för oss, djuren och vår planet. Därför vill jag ge insipiration till fler unga, att börja äta mera växtbaserat. Jag har inte jätte stor erfarenhet, jag är bara 16 år och är inte en expert, men vill ändå dela med mig av mina erfarenheter.

Hoppas just du, känner hej varför inte följa med hennes liv haha welcomee

Likes

Comments