Header

Idag mår jag äntligen lite bättre så jag gick ut och tränade lite med Lillen. Filmade allt så förhoppningsvis kan jag visa filmen någon dag.

Han var jättefin och avslappnad så jag bestämde mig för att testa att arbeta honom vid hand igen. Jag har inte arbetat honom vid hand på väldigt länge helt enkelt för att han bara blir stressad av det. Han blir nervös av att jag går bredvid hans bogar eller sadelgjordsstaden. Ännu värre blir det om jag har ett spö i handen. Jag skippade därför spö och använde bara grimma och kort longerlina. Jag fokuserade på att bara gå framåt med honom bredvid mig och att han skulle slappna av. Jag fick anstränga mig för att inte gå mot honom för då satte jag för mycket press på honom och han blev stressad. Han är så känslig att tar jag ett halvt steg åt sidan så flyttar han sig från mig. Efter ett tag gick det riktigt bra och han började slappna av något. Jag ska definitivt fortsätta jobba honom såhär för det kändes som om vi började hitta rätt spår. Massor med pauser för belöning han vi också med förstås;) Ge honom sisådär 3-5 år så kommer han bli en riktigt fin ponny:)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hade ett fantastiskt träningspass med Topas i lördags där han var helt lugn i arbetet vid hand. Sen tog vi en liten skogspromenad och tränade sen på att stå still medan jag pratade med grannen. När jag tycker att han har lite för mycket myror i brallan påminner jag mig om att även Nacho hade svårt att stå still när han var fyra år.

Efter träningspasset slog febern till och jag kände mig som 70 år med smärta i precis varenda led i kroppen. Nu tar jag det så lugnt jag bara kan vilket betyder att hästarna får ta det lugnt.

Har kanske något roligt på gång framöver. Återkommer när allt är klart.

Titta förresten på denna bild. Nästa gång någon hävdar att lång och låg form får hästen att gå på bogarna ska jag visa denna bild😉

Likes

Comments

Film från mitt träningspass med den snygga friesern Jojje.

Likes

Comments

Det ser så harmoniskt och enkelt ut. Så här ser en bra grundnivå ut, härifrån vi sedan vidare mot arbetsform och sedan samling. Hästen får sånt underbart steg när den arbetar över ryggen och som Will säger "It Don't Mean a Thing (If it Ain't Got That Swing)”

Likes

Comments

Longerade tok-Topas igår. Jag skulle bara känna av galoppen lite och se om den hade förbättrats sedan sist men det hade den inte. Vänster galopp är helt ok men höger är värre. Han har absolut ingen balans i högergaloppen utan den är överallt sen triggar han sig själv när han snubblar och vill galoppera ännumer. Underlaget var hyfsat torrt men under en av räserstarterna så gick han omkull på sidan. Han såg helt oberörd ut efteråt enda skillnaden var att han sansat sig mer men har jag otur har han sträckt sig och symtomen kommer senare.

Idag när jag skulle morgonfodra så hade det regnat ordentligt men Topas har ju inget vett i skallen utan skulle ändå komma ner för backen i full galopp. Såg mer ut som Bambi på hal is än något annat. Bara en tidsfråga innan det blir en skada nu känns det som.


Likes

Comments

Har jobbat med ljudpåläggningen till videon vi filmade i lördags. Det är verkligen massor med arbete för att få till det. En timmes hästträning och filmning är hyfsat enkelt men sen ska alla kommentarer läggas till och då börjar jobbet.

Först hade jag bra flyt och gjorde klart nästan allt men så nästa dag när jag skulle göra klart det hade alla ljudfiler hamnat huller om buller och jag fick gå igenom allt från början. Sen slog oturen till igen och vi drabbades av strömavbrott så jag fick höra om allt ytterligare en gång. Idag fick jag slutligen ihop det och jag hoppas att det blev bra. Jag tycker ändå att jag är hyfsat tekniskt lagd men ändå blir det problem. Det är verkligen svårare än det verkar att göra träningsfilmer.

Filmen kommer förhoppningsvis ut imorgon om inget mer krånglar.

Likes

Comments

Motivationen är verkligen inte på topp just nu och orsaken heter regn och stormvindar. Det är svårt att motivera sig till att göra något alls just nu för jag vill helst sitta inne under en filt.

Hela helgen var jag upptagen med annat men idag tvingade jag ut mig själv trots isvindar och longerade i hela 15 min. Fick till hyfsat bra arbete även om det blev något luftsprång. Han är ändå ganska lugn trots att det blåser både Musse och Nacho var mycket mer känsliga för blåst.

Finns det förresten något riktigt bra sätt att laga regntäcken på? Topas har hål i sitt och jag har ingen lust till att behöva köpa ett nytt. Kan jag lappa det, sy det, limma det?

Likes

Comments

Första gången jag rider på en evighet och första gången jag rider en frieser. Det var jättekul men gisses vad de kan hålla huvudet högt. Så högt att vi satte på en chambon vilket jag var väldigt glad för under arbetet vid hand eftersom att jag är alldeles för kort för att kunna följa med med handen om han skulle dra upp huvudet.

Detta är den andra friesern jag har tränat och båda har haft problemet med att de gärna går kraftigt bakom lod. De drar upp huvudet sänker ryggen och böjer in mulen i bringan. Denna hästen var dock riktigt trevlig och kommer bli väldigt fin om han fortsätter tränas enligt art2ride. Han var jätteduktig för att bara vara 6 år och inte ha gjort så mycket innan.

Skönt att ha min ridpremiär avklarad även om jag höll mig till enbart skritt.

Likes

Comments

Här kommer filmen från förra helgen med kommentarer. Inte perfekt men det lever vi med;) Vissa stunder är i alla fall riktigt bra.

Ställ gärna frågor om ni undrar över något ni ser i filmen.

Likes

Comments

Dagen har spenderats med lite hästträning, promenader i solen och att spela in mina kommentarer till videon vi filmade i helgen.

Jobbade ett kort pass med Topas där vi gjorde lite arbete vid hand och sen longering. Han har fortfarande svårt för att inte falla utåt när jag arbetar vid hand men jag tror att det långsamt blir bättre. Jag kommer ha stor nytta av detta när jag sen ska börja rida då han redan kommer veta vad alla hjälper betyder. I filmen från i lördags hade vi stora problem i höger varvet så nu jobbar jag i vänster först för att han ska vara mer uppvärmd och få bättre förutsättningar att arbeta bra i höger varv.

Filmen läggs förhoppningsvis ut i morgon. Alltid jobbigt att höra på sin egen svengelska och jag har svårt ibland för att komma på vad jag ska säga. Funderar faktiskt på om jag ska börja göra en svensk version först som jag sen översätter för att allt ska flyta på lite mer naturligt. Jag hade inga höga betyg i engelska i skolan utan allt jag kan har jag lärt mig via tv och film. Timvis av film och serietittande utan undertext har hjälp mig väldigt mycket men visst finns det ändå en hel del brister och vissa ord snubblar jag helt över. Att förstå tal och text gör jag dock utan problem. När jag pluggade var nästan all litteratur på engelska så kunde jag inte läsa engelska innan så lärde jag mig där. Fackspråk om ekonomi är inte det lättaste att ta sig igenom direkt;)

En promenad med lillen i solen hanns också med. Han är verkligen så mysig och enkel att promenera med.

Likes

Comments