Header

Det har skett en del stora förändringar i mitt liv sedan jag tog studenten detta året. Låt mig ta det från början. Min mamma flyttade upp till Örebro innan sommaren på grund av jobb, jag var tvungen att stanna kvar i Kristianstad för att avsluta mitt sista år på gymnasiet. Bostadsfrågan blev ett problem. Som tur var fick jag medvind. Min morbrors flickvän bestämde sig för att ge mig en plats att tillfälligt bo på, i hennes lägenhet. Hon och min morbror flyttade då tillsammans. Jag behövde inte riktigt oroa mig för tillfället, jag hade tak över huvudet, jag hade plugget och jag hade jobb så jag kunde betala mina räkningar och min mat. Men efter studenten blev det ännu mer komplicerat för mig, det funkade i två månader men sen var jag tvungen att flytta ut. Min morbror och hans tjej skulle nämligen få ett barn, så de bestämde sig för att flytta till något större. Hon blev då tvungen att sälja lägenheten jag bodde i. Självklart kunde jag inte sova på en parkbänk, de gav mig ännu en till chans och jag är så tacksam! 

Jag bor nu hos dom tillfälligt i rummet där nykomlingen ska sova i, mina chanserna för en bostad nu ser dock väldigt bra ut. Jag har fått många erbjudanden genom min annons på blocket så jag känner mig otroligt lättad. Tyvärr har allt detta kaoset tagit så hemskt mycket på mig, jag har inte känt mig trygg. Jag har börjat komma in i negativa tankebanor där jag intalar mig själv att jag är ful, äcklig och är inte värd något. Jag började röka igen efter några veckors paus, jag ljög för mig själv. Fastän jag har skrattat och varit glad, har klumpen i hjärtat inte försvunnit. Jag har väl lärt mig att dölja det. Stressen av att jag var tvungen att gå från en studerande tonåring till en arbetande vuxen, helt ensam och vilse, tog hårt på mitt psyke och det har varit svårt att hänga med i svängarna. 

Men nu känner jag att det börja ljusna! Jag har inte rökt på snart en vecka, jag äter mycket bättre och jag tränar igen! Jag måste fokusera på det jag klarar av och inte det jag inte klarar av. Istället för att se misstag försöker jag se utmaningar. Jag har klarat så mycket värre saker än detta, så detta är bara en kulle jämfört med bergen jag har bestigit tidigare i mitt liv. Hur ensam jag än känner mig så måste jag inse att jag har många kärleksfulla människor omkring mig, som lyssnar. Jag har också börjat inse att värdet inte sitter i hur en människa ser ut utanpå, utan värdet ligger i våra hjärtan genom hur vi behandlar våra medmänniskor och oss själva. Alla är värdefulla. Du är värdefull. Jag är värdefull.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag verkligen älskar mina Oxfordskor och mina brillor!

Likes

Comments

En härlig kvällssession. Fotograferade av Felicia Nilsson.

Likes

Comments

En mysig dag på en bonngård, jag fick dessutom en vän.

Likes

Comments

Tröja - Zara / Byxor - Cheap Monday

En fantastisk födelsedagspresent från min vän.

Likes

Comments

Trenchcoat - Casual Wear Co. / Tröja - Twisted Soul / Jeans - Fredrik Andersson Copenhagen / Skor - Nike, Air Force 1 / Klocka - Regal / Solglasögon - Lost & Found

Likes

Comments